Yazarız tabi şekerim.Alışveriş konusuna aylarımı verdim canımı dişime taktım araştırmalar için ben
Markalar,modeller,renkler,fiyatlar..Öyleki mini bir ajanda dolusu bilgim oldu
Tabi yeni modeller çıktı geçen seneden beri.Ama ben elimden geldiğince yazayım.Sende aklına takıldıkça sorarsın.
Bizim arabamız muhteşem :)) Hafif,çok çok çok pratik sürüşlü,katlanınca az yer kaplıyor,tam yatabiliyor.En büyük dezavantajı çift yönlü olmaması.Bir de taşınabilir puseti yok.O yüzden baston olarak geçiyor :)) Kraft-London baston markası ve modeli..
Oyun halısı gereksizdir diye düşünmüştüm ama değilmiş
Piyasadakileri hiç sevmedim ben.Naylonumsu ince bir yapısı var,kışa doğru büyüyen bebek için çok büyük bir sorun bu.Çocuk içinde uyusa kaldırmak zorundasın çünkü üşür.Üstelik 100tlden aşağıda değil pek çoğu.O yüzden ben kendim yaptım.2 peluş battaniyeyi birbirine diktik,içine kırpık sünger doldurduk.2şer metrelik 2 tane yalıtım borusu aldık.Yaz mevsimi olsaydı havuzlarda kullanılan simitler de olurdu ama biz bulamadık bu mevsimde satanı.Çapraz şekilde battaniyelerin ucuna tutturduk.Üzerine şeritlerle minik oyuncaklar astık.Hem yumuşak,hem sıcak,hem zevkimize göre hemde çok çok ucuza mal oldu.(2 battaniye 36tl+2boru 4tl=40tl
)
Ben taşıma ürünü olarak puset almadım.Araba için çok rahat olsada ağırlığı yüzünden vazgeçtim.Hem arabamıza da takılmıyordu.Taşıma çantası da almadım.Bebekler bikaç haftadan sonra o tür dar şeylerde uzun süre durmuyorlar diye çok şahit oldum çünkü.Onlar yerine battaniyeler aldım.Kundak battaniye diye civilde satılıyor.İlk 3 ay onda taşıdım,sonra da fermuarlı olarak kapanan kadife battaniyelere geçtik.Ayağı başı açılmadı taşırken hiç.
http://www.civilim.com/4509-bebecix-penye-kundak-battaniye ve
http://www.civilim.com/165-civil-kadife-battaniye bunlardan kullandım.Hala da kullanıyoruz.Senin doğumda bizimki gibi Eylül.Aklında olsun.
Yatak olarak büyüyebilen yataklı oda takımlarından aldım ben.1,90 oluyor açılınca.Evleninceye kadar kullanır dedik.Beşik almadım.Anakucağında yattı kırkı çıkıncaya kadar benim odamda.Sonra yatağına geçti.Şimdi gündüzleri oyun halısında,akşamları odasında uyuyor.Anakucağını da keyif için kullanıyoruz :)
En çok kullandığım şeyse emzirme yastığımız.Küçükken yavaş emiyordu,kolum kopuyordu tutmaktan yarım saat.Elimden kayıyor,dikişlerime baskı yapıyor falan ama yastık mucize oldu resmen.C şeklinde bizimki.Son günlerde içinde yatar-oturur pozisyonda oturmayı seviyor.
Aklıma gelenler şimdilik bunlar.
Aslında 1 yaşından küçükken yaptırmak çok iyi diyor drlar.Hem çabuk iyileşiyor hem de psikolojik olarak sıkıntı olmuyormuş.