• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bol bebiş topiği

selam kızlarr...

nasılsınız bakalım?

babamız şehir dışına çıktı bugün. ama yarın gece dönücek inşallah. bizde oğluşlarla keyif yapioruz...
Yusufcuk tam tur dönmelere başladı. bir bakıyorum sırt üstü,bir bakıyorum yüzüstü :)
Kenan çok geç dönmüştü. ee hareket olmayınca çocuk tombalak bir şekilde oturuyordu sürekli...
6 aylıkken 9 kilo 800 gram dı :)

yarın kendimi temizliğe vurmaya karar verdim.
şöööle dip bucak girişeyim eve.
canım fena şekilde temizlik yapmak istiyor :)
babamız da ayak altında olmayacagı için daha rahat yaparım.

sizler nasılsınız bakalım???

Aman Allahım bayılırım üstü başı çikolata olan çocuklara.Yalayasım geldi seni sıpa:52::52::52::52::52:Muzlu çikolata gibi olmuş :DDDDD

hehehhh :1: muzlu çikolata. güzelmişş :1:

Abiyle kardeşin arası çok iyiymiş maşallah. . Rabbim bozmasın aralarına kıskançlık koymasın.

Allah Razı olsun kevokcum...
darısı başına inşallahhhhh :16:

Kızlar benim bir sorum olacak. Mama sandalyesi alma fikrim var ama nasıl bir şey alayım. Tavsiyeleriniz, önerileriniz, deneyimleriniz hakkında bilgiye ihtiyacım var. Marka önerileride alabilirim.

wavescim biz ikea nın antilop mama sandalyesini kullanıyoruz...
hem hafif,hem kolay kullanımlı,temizlemesi kolay, oyuncakları olup da çocugun dikkatini bozmuyor yemek yerken,çocuk büyüyüp kullanamicak yaşa geldiğinde parçalara ayrılıp kolayca kaldırılabiliyor
veeeeeeee en can alıcı nokta

üzerinde suya dayanıksız bir yer bulunmadıgı için tepsisini çıkarttıgım mama sandalyemizi direkt duş kabinin içersine koyyorum.
yusufcugu içine oturtup bi güzel yıkıyorum :)
çocuk hem dik duruyor daha rahat yıkayabiliyorum korkmadan,hemde etrafla oynuyor çok hoşuna gidiyor...

küvette tek başına yıkamak zor oluyor.
komple mama sandalyesinin sıgmadıgı yerlerde ayakları çıkartılıp çocuk yerde de oturtulup yıkanabiliyor.
bizim gelin öyle yapıyordu.

hatta şu ara indirimde diye biliyorum. tepsisi ve sandalye ayrı ayrı satılıyor. ikisi 50 tl yi geçmiyor.
resmini ekliyorum;

$şşşşşşş.jpg

Kenan küçükken almıştık mama sandalyesini... çok rahat kullandık. bikaç resim ekleyeyim. 2-3 yıl öncesinden :)

$DSC01415.jpg
$DSC01405.jpg

Son düzenleme:
Canım çok teşekkür ederim ayrıntılı bir şekilde bilgilendirdin beni. Üstelik fiyatıda çok çok uygunmuş. Normalde fiyatlara baktığımda iyi bir şey alayım dersen 200 lirayı buluyor. Ayrı ayrı olması gerçekten güzel ve çıkarıp yıkanması da çok kullanışlı. Ortasına bebişi oturtup yıkamakda ayrı güzel olmuş :) Resimler için ayrıca teşekkür ediyorum onlarda fikir almamı sağladı. Hemen ıkea ya bakıyorum.

Ezgi 2 gundur kakasini yapmiyor. Poposuna zeytinyagi da surdum. Kuru kayisi da yedim neden yapmadi anlamiyorum. Hergun yapardi yada birgun yapamasa ertesi gun mutlaka yapardi. Gaz cikior ama kaka yok. Sastim. 7 8gune kadar normal diyorlar ama bugun 3 saat agladi Ne yapayim bilemedim. Sabun mu soksam? Ya tembellesirse? Beklemeli miyim?

Ezgi 2 gundur kakasini yapmiyor. Poposuna zeytinyagi da surdum. Kuru kayisi da yedim neden yapmadi anlamiyorum. Hergun yapardi yada birgun yapamasa ertesi gun mutlaka yapardi. Gaz cikior ama kaka yok. Sastim. 7 8gune kadar normal diyorlar ama bugun 3 saat agladi Ne yapayim bilemedim. Sabun mu soksam? Ya tembellesirse? Beklemeli miyim?

canim pek bilgim yok ama nette normal yaziyor. Ben olsam sabun fln isine girmezdin. En azindan gaz cikiyor. İnsallah yapar Ezgicim kiyamam. Pztye kadar bekle derim insallah yapabilir

kızlar size bişey soracağım. bizim oğlan sürekli kucakta olmak istiyor.emiyor gazı çıkıyor uyku için yerine yatırınca uyanıyor veya yerine yatıramıyorum hiç birşekilde maşaallahı var kilosuda iyi kucağımda alınca sırtım çok ağrıyor duramıyorum ağrdan. ne yapmalıyım kızlar ne olur bana akıl fikir verin. ben istiyorumki emsin gazı çıkınca uykusu yoksa bile yerinde durabilsin ama yok durmuyor. yarın 40 çıkınca kuran okumalrım namazalrm olacvak bu bebişle zor olacak. yerinde dursun diye ne yapsam ki ?
Allah rızası için tekniği varsa söyleyn uygulayalım eşimle.
eşimede acıyorum evdeyken onun kacağında hep. ya uyuyor yada kucakta... :50:

kızlar size bişey soracağım. bizim oğlan sürekli kucakta olmak istiyor.emiyor gazı çıkıyor uyku için yerine yatırınca uyanıyor veya yerine yatıramıyorum hiç birşekilde maşaallahı var kilosuda iyi kucağımda alınca sırtım çok ağrıyor duramıyorum ağrdan. ne yapmalıyım kızlar ne olur bana akıl fikir verin. ben istiyorumki emsin gazı çıkınca uykusu yoksa bile yerinde durabilsin ama yok durmuyor. yarın 40 çıkınca kuran okumalrım namazalrm olacvak bu bebişle zor olacak. yerinde dursun diye ne yapsam ki ?

canim o durum bizde de var kucakta ya da emerken uyusa yatagina koyunca cin cozum var mi bilmiyorum :)

CAnim bizde samp simplex kullaniyoruz gaz icin.oglumda butun ilaclari denemstik.gecmeyince gecmio.simdi kizimda gazli oglum kadar olmasada.alttan ustten devamli cikartiyor ama yinede var.bu arada oglum 5 aylikken tam 9 gun kakasini yapmamisti 7 gune kadar normal demisti doktor. 9. Gun doktora gotururken yolda yapmisti:))))

Günaydın kızlarr...

bugün temizlik günüm. işe koyulmadan önce sizlere bir merhaba diyeyim dedim...

hepinize güzel,huzurlu,bereketli bir gün diliyorum :16:

karapissom canım benim kucak olayı zordur bilirim.
bizim kenan ilk bebiş oldugu için sürekli kucaklarına almak isterlerdi.
ama bende tam tersi kucaga alışınca çok zorlanacagımı bildiğimden biraz tepki gösterirdim.
ilk zaman biraz alışır gibi olmuştu. sürekli kucaktaydı. maşallah o da kilolu bir bebekti ve çok zorlanıyordum.
kucagı bıraktırmak kolay olmamıştı.
ama şimdi Yusufta akıllandım.
nerdeyse hiç keyfii kucagıma almıyorum
uyuyacagı zaman emiyor hafif kolumda pışpışlayıp yatagına yatırıyorum.

ama bence işin püf noktası nerde biliomusun?
ağladıgında hemen kucagına almamak.
mesela emzik ver,yattıgı yerde sakinleşsin,emzirdikten sonra yatagına koy. ağlıcak ilk zaman, kucak isticek ama böyle böyle alışıcak kuzum...

demek istediiğim tam da buydu aslında :) cok kucagına alma kedine bile vakit ayıramaz hale gelirsin dediğimde bundan bahsetmiştim...

olsun kuzu bu da bir süreç. geliiip geçiyor.

çokk öpüyorum arkadaşım :29:

ne olursunuz bana dua okuyun. Yavruma mikrosefali diyorlar. torch testi ve beynine usg yapıldı normal çıktı. genetik testler yaptırıoz 15 ocak 20 ocakta çıkacak.

çok kötüyüm. yalvarırım

ne olursunuz bana dua okuyun. Yavruma mikrosefali diyorlar. torch testi ve beynine usg yapıldı normal çıktı. genetik testler yaptırıoz 15 ocak 20 ocakta çıkacak.

çok kötüyüm. yalvarırım

Allah yardimcin olsun canım dualarimizdasiniz. Inş bütün sonuclariniz normal çıkar sağlıkla evinizde olursunuz.

çok kötüyüm. yalvarırım

canım ezan okunuyor şimdi dilerim herşey yolunda gider. nerdesiniz şimdi bebişin evindemi kilosu ne alemde nasıl doğum yaptın çok merak ediyoruz seni ve hep dua ettik ediyoruz canını sıkma. senin bebeğinin kafasının küçük olması genetik değilmiydi ?
seninde doğduğunda kafan küçükmüş öyle demiiştin :31:
can arkadaşım geçecek bu gğünler ve huzurla bbeişinle huzur dolu bir hayat yaşayacaksın...bende atlatım hastane günlerini çok zor seni anlıyorum o yüzden herdaim dualarımda ve kalbimdesin...

çok kötüyüm. yalvarırım

canım benim Rabbim yardımcınız olsun.
İnşallah kısa zamanda bebişin sağlığına kavuşur.

dualarımızdasın herzaman...

benim bebeğimde aptamil mama kullanıyorduk, çok kabız oluyor ve çok ağlıyordu.eczanede satılan 2 lira mı ne bi fitil var içeriği gliserin.bebek için dersen verirler.dışı sarı, ismini hatırlayamıyorum.hemşiremizin tavsiyesiyle en fazla 3 güne kadar bekleyip 3. gün yarım fitil koyuyordum.güzel güzel yapıyordu.7-8 gün nasıl beklenir bilemiyorum:44: benim bebeğim daha 2.günde içli içli ağlıyordu...neyseki geçti o günler.şimdi ek besine başladık afedersin her yedikten sonra cart curt :))

Canım çok şükür haberini alabildik sonunda. Usg normal çıktı diyorsun inşallah birşeyi yoktur yavrunun.Eğer bir problem olsa anormal bir sonuç çıkardı diye düşünüyorum. Bize güzel haberlerle dön dualarımız seninle canım.

Son düzenleme:
Canm öncelikle cvbn için sana çok tşk.ederm bugünlerde burdan hiç yardm da alamayışım sebebiyle üyeliğimı iptal etmeyu düşünüyordum.sana göndrmek üzere bi özel msj hazrlamıştm ancak sinu fiyasko oldu=)) ezik ben yeni üyeyim diye özel msj atamıyomuşum:( :)) ben biraz aştm ek gıda sorununu sana bi kaç tavsiyem olcak ama nasl ulaştrcam tazdklarmı bilmiyorum=)) bana özelden bi akl verirsen yada mail adresi falan yazarsan bi kaç tavsiyem olabilir sanırım işinede yarar..tkrar tşk.ederim sana.kaka konusuna gelincr benim oğlum sadece sütüm ile besleniyorken 9 güne kadr yapmadığı oldu.batınını kontrol ediyordun hep yumuşaktı.ama sonunda normal bi şekilde yapıyordu.kabızlık kakanın yapılmadıgı gün sayısı ile degil kakanın cinsi ile alakalı bi durum.Bebeğimi uyarma taraftaŕı deilim ki yapmıyirumda.bazü bebekler yediklerinin tamamını hazmedrmiş bu çokta anormal bi durum değilmiş ki aslnda metabolizmalarının hızını düşününce çokta garip gelmiyor kulağa.ancak mama yada es besine başlaypta yapmıyorsa kakasını armut rendeleyip yedirmeni suyunuda özellikle içirmeni tavsiye ederim..lütfen bağrsakları tembelliğe alıştrmayn..

çok kötüyüm. yalvarırım

kurban olduğum rabbim bebişine şifa sağlık versin inşallah. her şey çarçabuk yoluna girer ve hiç yaşamamışa dönersiniz canım benim hayırlı güzel haberlerle dön inşallah.

Kizlar cevaplariniz icin cok tesekkur ederim. Icimi rahatlattiniz. Bugun 3 gun oldu hala yok ama gaz cikiyor. Bu arada ben sadece emziriyorum anne sutu kabizlik yapmazmis barsaklarin gelisim surecinde oluyormus. Biraz daha bekliycem olmadi doktora gideriz. Bu arada kucuk hanim artik cok fazla emmeye basladi. 3 aylik oldum artik ben diyor sanirim.. iyi geceler..

Back