• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bol bebiş topiği

Canim sen ezgiye nasil ve nekadar papatya cayi veriyorsun?aktardanmi yoksa milupanun mi?rezene veriyormusun?

Canim ben ezgiye vermiyorum kendim?iciyorum. Papatya cayi milupaninki. Rezneyi aktardan da aldim milupanin da var. Her gun bir bardak papatya iki bardak rezene iciyorum

Bi dakika ya oğluşun olacağını ne zaman öğrendin bakıyım sen?Benmi görmedim yoksa yazdında:53:O kadar hızlı geçiyormki bazen siteden yetişemiyorum muhabbetlere bazen:30:
Neden kardeşi olmasınki oğluşunun? Tek evlilik,tek koca o mu sanki?Şu an çok uzak gibi görünsede seninde kıymetini anlayan biri elbet olacaktır.Hani arkadaşlarımızın dediği gibi inşallah adam olur da kıymetini anlar sana döner diye dua ediyorum elbette bende ama dönmezse de şaşılacak bi durum olmaz.Ama Rabbimizin bizlere ne yazdığını bilemeyiz.2.evliliklerinde huzuru ve mutluluğu bulan o kadar çok insan tanıyorumki senin için neden olmasınki?Bu dönemde böyle düşünmen normal tabi.Ama senin de kuzucukların olacak inanıyorum ben.:29::29::29::29::29::29:

Valla tam hatırlamıyorum hangi siteydi ama ben bişey alacağımda en ucuzu.com gibi sitelerden en ucuz fiyatlılara bakarım.Ona da öyle bakmıştım.14tlye almıştım.Benimkinin de kılıfı çıkıyor ama cadiozyninki gibi minik yastığı yok.Belden cırtcırtlanmıyor.C şeklinde kocaman bi yastık.
Geçen arkadaşlar geldi oturmaya o zaman dank etti bana 2.bebeğin zor olacağı fikri.5 yaşında kızları vardı,wcye gitmek istedi.Kadın 7,5 aylık hamile olduğundan babası götürdü tuvalete.İyi götürüyor seninki dedim.Bez de değiştirir,yıkarda,altını da temizler dedi.Ben nasıl yapacağım bu halimle.Bir de doğumdan sonra nasıl yetişeyim ikisine de dedi.O günden beri çok mantıklı geldi bana tek çocukta kalma fikri.Bi oğlum olması için neler vermezdim ama kısmet değil demekki.Kuzucum için canım feda.Ömrümü ona adarım en iyisini yapmaya çalışırım elimden geldiğince.Allah ona uzun ömür versin.:31:

Göbeğine geçirince neden yan yatıyorsun anlayamadımki ben:44:Otururken takıyorum,kızımı da üstüne yatıyorum,emiyor benimki.Ne yastık kayıyor,ne bebiş:44:

Kvalidemde mikro cerrahi ile oldu 2 yıl önce.O da gayet iyi ama bu daha risksiz gibi geldi bana.O İzmir'de olmuştu.
Acemi ekip insanın sağlığıyla oynuyor maalesef.Bi an önce şifanı bulursun inşallah.

Valla ne yapacağımı bende bilmiyorum.Netten araştırıyorum,kötü sonuç alan olmamış hiç.Yazan olmamış diyeyim bari.Başka beyin cerrahından da fikir alayım da ona göre gideyim diyorum.Ama haftaya ctesiye yaptırmak istiyorum.Çünkü artık dayanamıyorum ağrıya sızıya:50:

İlk kez duyuyorum bunu ben.Bizimkinin arka tarafı kıvır kıvır olup düğümleniyordu.Bi kaç kez açmaya çalıştım olmadı o yüzden kestim bende ufak ufak.Ama tartmadım,sadaka da vermedim hiç.Hemde kesme işi 2-3 aylıkken oldu.Kafasını çok çevirdiği için oluyormuş.
Öyle doğru diyorsun ama tek bebişlede olmaz gibi Aişem. Benimki huysuzlık edince aman aman diyorum 2.nasıl olur nasıl başa çıkarım falan, ama uslu durunca gece uyuyunca neden olmasın diyorum. Dilerim 2 yıl emsin ancak 2 yıldan sonra düşünelim 2. Bebiş meselesini çünkü şimdi çok erken yelede benim için. Benim eşim yardım etmek istiyor ama beceremiyor maalesef. Ona ders vermem lazım ama nasıl ? Bende yastık istiyorum inşaallah faydasını görürüm. Sırtım iyi olsa inan uykusuzluk geçiyor çok uyumam olur biter ama uykusuzlukları birlikte ağrı olunca geceler çekilmiyor :50:
Benim eşimin Abi'side çok yardım ediyor eşine görsen hayret edersin kadın 2 bebek yaptı 3 yıl içinde :52:
Ve dinden kız bebeklerin altını açmak anne dışında babasına caiz değildir karnım kızının altını bile açıyordu. Şimdi oğlu ilede çok ilgili...
Dilerim bizimkilerde aşkla yardım edeler...
Eşimin hakkını inkar edemem en azından benden ev işi ve yemek beklemiyor oda beni rahatlatıyor. Aksini bekleyen eşini anlamayan çok eş var. Öptüm seni :54:
Günaydın için biraz geç kaldım ama siteye girdiğimden beri 1 bez,2 kez emme arası verdik:27:
Şu anda yattığı yerden bana şirinlik yapıyor gel benimle oyna diye.Ama onun hakkında biriki sorum var sormadan çıkmayacağım:))

Sorum şu kızlar.Bebeğim sık sık kusar oldu.Hemde su şeklinde.Açken,tokken farketmiyor.Az da olsa kusuyor suyu ıslatıyor üstünü.Midesini üşüttüğünden midir bu?Hani biz büyüklerde öyle olur ya o yüzden dedim.Keyfi yerinde,huysuzlanmıyor,gazı da çıkıyor ama neden su kusuyor anlayamadım.:44::44::44::44:

Bi sorum daha var.Bebeklerinizi ne kadar sıklıkla yıkıyorsunuz?Dr sık yıkama demişti geçen ay ama ne zaman yıkamalıyım demeyi unutmuşum ben.Haftada 1 az,2 çok gibi geliyor bana.4 gün arayla mı yıkasam acaba?

Bir daha var soru.Elini bileğine kadar ağzına sokup geviyor.Daha dişlik tutamıyor ama elini geviyor.Diş belirtisimi bu?

Soru işaretleriyle dolu bir merhaba oldu bugün:32:
İnci gel artık aramızaa:50::50::50::50::50::50::50:
Kuzum bence senin kızın kusma nedeni senin sırtını üşürsen olabilir,benim oğlanda dediğin gibi küsüyor kaç gündür ben geceleri sırtımı ülüttüğümü fark ettim yatağımın başında yeleğim hırkam hazır oluyor ama demekki üşütüyorum emzirirken.
Yıkama işinide özlemin dediği gibi haftada 2 yıkıyoruz. Çok rahatlıyor bizimki. Oda sıcaklığını ayarlıyoruZ 23 derecenin altına düşmüyoruz hemen giydiriyoruz sonra. 4 gün veya 5 gün ara oluyor bizim. Ama senin kız daha büyük Aişem rahatlıkla sık yıkayabilirsin. Çevremde 4 aylık iken diş çıkartan çok bebek var bence hifamız diş çıkartıyor olabilir :34:

Kızlar dün bebeğimizi yıkadık yıkarken aç olmasına dikkat ettik kusmasın diye,derken uyandı falan saat gecenin 1:30 unu buldu giydirdik uyur diye bekle bekle saat 3 oldu meleğim uyumuyor saati kaç ettik sonra uyudu ama her daim uyandı. Eşim can bebe aldı be olarak, önce prima kullandık ondada bir kez sıDırmışı bundada sabah sızdırmış ama öyle böyle değil karnı sırtı hep çiş olmuş. Acaba benim bezi bağlamamlamı alakalı ? Çünkü hergün sızdırmıyor. Cadıozy kuzum uyusun diye içtim papatyayı rezeneyi ama uyumadı bütün gece göZleri kırmızı ağlak şekilde mızıklandı durdu emdi gaz çıkarttı uyumadı :37:
Ne iş bu anlamıyorum. Şimdi uyuyor 1 den beri,şimdi uyandı gibi ben bakayım şuna..

Canim bende c seklinde yastik kullaniyorum.idil bayb den 40 tl ye almistim.inan cok rahat.ben 2 3 gunlugune anneme gitmistim yastigi goturmedim.belim cok agridi.bide benim sallanan emzirme koltugum var.kizim yastikkabirlikte emdikten sonra orda kucagimda sallana sallana uykuya daliyor.yastigi al tavsiye ederim.

Kızlar bu çaylar sizde uyku yapmıyor mu? Ben nane kimin dışında bitki çayı icemiyorum. Bebisime de yaramazsa ben uyur kalırım içtiğimle kalmayayim sonra :D
Birde bebek 3 gün emmese bile birsey olmaz mam vermeyin diye duymuştum bende annesutu dışında 6 ay hiçbirşey vermeyi düşünmüyorum ama hepiniz mama vermisssiniz. Tombisim zaten emmezse yarım dünya olarak kalırım diye korkuyorum. Kardeşlerim mam verince emmediler çünkü erken bıraktılar memeyi :(

Kızlar dün bebeğimizi yıkadık yıkarken aç olmasına dikkat ettik kusmasın diye,derken uyandı falan saat gecenin 1:30 unu buldu giydirdik uyur diye bekle bekle saat 3 oldu meleğim uyumuyor saati kaç ettik sonra uyudu ama her daim uyandı. Eşim can bebe aldı be olarak, önce prima kullandık ondada bir kez sıDırmışı bundada sabah sızdırmış ama öyle böyle değil karnı sırtı hep çiş olmuş. Acaba benim bezi bağlamamlamı alakalı ? Çünkü hergün sızdırmıyor. Cadıozy kuzum uyusun diye içtim papatyayı rezeneyi ama uyumadı bütün gece göZleri kırmızı ağlak şekilde mızıklandı durdu emdi gaz çıkarttı uyumadı :37:
Ne iş bu anlamıyorum. Şimdi uyuyor 1 den beri,şimdi uyandı gibi ben bakayım şuna..
Canim benimki de yapardi onu. Mizik mizik surekli icsem de uyumazdi. Gaz sancisi varmis bize gaz ilaci iyi geldi. Papatya cayi simdi iyi geliyot bize.icmesem sık sık kalkiyor icince uyuyor. Insallah bilal de iyi olur. Gaz ilacini degistirseniz? Canim bnim kiz da cikarirdi ama yine miziklardi bebekler barsak hareketlerini bile sanci zannederlermis..Allah sifa versin bilal kuzuya

Kızlar bu çaylar sizde uyku yapmıyor mu? Ben nane kimin dışında bitki çayı icemiyorum. Bebisime de yaramazsa ben uyur kalırım içtiğimle kalmayayim sonra :D
Birde bebek 3 gün emmese bile birsey olmaz mam vermeyin diye duymuştum bende annesutu dışında 6 ay hiçbirşey vermeyi düşünmüyorum ama hepiniz mama vermisssiniz. Tombisim zaten emmezse yarım dünya olarak kalırım diye korkuyorum. Kardeşlerim mam verince emmediler çünkü erken bıraktılar memeyi :(

Duygucum rezene sut yapiyor. Gaza iyi geliyor. Uyku yapmiyor. Insallah sutun bol bol olur da gerek duymazsin rezeneye zira tadi cok kotu...
Canim sut gelmeyince mecbur mama verdik biz hastanede yoksakan sekeri dusunce sarilikoluyor bebisler..ben mama vermiyorum suan.

Duygucum rezene sut yapiyor. Gaza iyi geliyor. Uyku yapmiyor. Insallah sutun bol bol olur da gerek duymazsin rezeneye zira tadi cok kotu...
Canim sut gelmeyince mecbur mama verdik biz hastanede yoksakan sekeri dusunce sarilikoluyor bebisler..ben mama vermiyorum suan.

Amin canım inş. Galiba sezeryanda sutte gec geliyormuş. Sağlıklari daha önemli tabi özlemim sarılık olmasinlarda. Birde face de gördüm sırt dikeni olan çocuklarda gaz sorunu cok oluyormuş. Banyoda avuç içiyle belini sırtını ovunca çıkıyormuş o kıllar. Yikandikcada dökülüyormus. Bebekler cok rahatliyormus duydunuz mu bilmiyorum ama.

Canim benimki de yapardi onu. Mizik mizik surekli icsem de uyumazdi. Gaz sancisi varmis bize gaz ilaci iyi geldi. Papatya cayi simdi iyi geliyot bize.icmesem sık sık kalkiyor icince uyuyor. Insallah bilal de iyi olur. Gaz ilacini degistirseniz? Canim bnim kiz da cikarirdi ama yine miziklardi bebekler barsak hareketlerini bile sanci zannederlermis..Allah sifa versin bilal kuzuya

Hangi gaz ilacini kullaniyorsunuz bide kac bardak papatya cayi iciyorsun gunde canim?

Hangi gaz ilacini kullaniyorsunuz bide kac bardak papatya cayi iciyorsun gunde canim?

Metsil kullaniyoruz canim biz. Papatya cayini aksam 9gibi iciyorum ben 1 bardak.ezgi de en gec 12 de uyumus oluyor en gec. Bazen 11 de bazen 10 bucukta uyuyor. Genelde 3 e kadar uyuyor. Ama sonra saat basi mizikliyor salliyorum uyuyor.
Gaz sorununuz mu var sizinde?uykunuz nasil?

Son düzenleme:
Kızlar krem yağ vs çatlak.içın kullandiklariniz işe yaradı mi? Ne kadarlikken başladınız kullanmaya birde?

Canim ben 4.ayda filan basladim. Dalin jel bebeyagini kullandim catlagim olmadi ama biraz da ciltle alakaliymis catliycak oldu mu ne surersen sur catlarmis. Inşallah olmaz sende.

Ne sıklıkla ve nerelerinize sürüyordunuz canım?

Her banyo sonrasi karnima suruyordum gogulerime suruyordum bir de ust bacak kisimlarima kasiktan dize kadar. Benim zaten o bolgelerimde catlaklar vardi ergenlik doneminde ben biraz tombistim desonra zayiflayinca catlaklar olustu. Daha da artmasin diye hep yaglandim canim. Ayse de lierac diye bir krem kullandi o da iyiymis.

Evet canim kendim iciyorum ezgiye benden geciyor. Papatya cayi uyku yapiyor. Sindirime de iyiymis. Gerci ben hep ictim sonunda ilac iyi geldi.

Bizde BioGaia diye bi ilaç kullanıyoruz sanki faydası yok gib ama bilemiyorum. Nasıl anlayacağım faydası varmı yokumu ?.

Kızlar hepinize iyi akşamlar
Bugün gelemedim aranıza misafirlerim vardı bugün. Sabahtan haber verdiler bende bir koşturmaca ancak fırsat bulup gelebildim.
Ayşecim benim kızımda uzun zamandır elini ağzına götürüp emiyor, bol bol salyaları akıyor. Sulu dişliklerden aldım minik olanlardan onu çok rahat tutabiliyor damağına götürüp sürtüyor. Sanırım 1-2 aya kadar dişleri çıkacak bu şekilde belirtileri oluyormuş.

Banyo konusuna gelince ben haftada 2-3 defa yıkıyorum. Daha az olursa içime sinmiyor. Fazla yıkarsam da üşütürüm hasta ederim diye korkuyorum ortalama 3 günde bir yıkıyorum. Yaz gelince bu günlerin acısını çıkartıp hergün yıkıycam inşallah:)

Kızlar benim bir sorum olacak. Mama sandalyesi alma fikrim var ama nasıl bir şey alayım. Tavsiyeleriniz, önerileriniz, deneyimleriniz hakkında bilgiye ihtiyacım var. Marka önerileride alabilirim.

Bizde BioGaia diye bi ilaç kullanıyoruz sanki faydası yok gib ama bilemiyorum. Nasıl anlayacağım faydası varmı yokumu ?.

Ictikten sonra bebis rahatlamiyor mu? Mesela ben ezgiye icirdigimde ezgi ikinmadan sıkınmadan gaz cikariyor alttan. Normalde cikaramazdi illa ikinir kıpkırmızı olurdu ayaklarini toplardi onu yapmiyor ve bunlari hep gee 4 te baslardi yapmaya...

Back