• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Böcek konseyi

maximaculpa

minik 'biz'
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2011
6.716
141
123
Selam kızlar.
Şöyle ki, eşimin görevi nedeniyle eruhtayız(siirt). Dağlık bir bölge, fazla yeşil değil ama bitkiler var yine de. Taşındığımız ilk hafta içinde mutfakta kalorifer böceği diye adlandırılan, sosyete ismi de alman kahverengi hamam böceği olan iğrenç bir böcek gördüm. Henüz büyük değildi, öldürdük, ondan sonra da hiç görmedim. Bulaşık makinasının gider borusu boş olduğu için ordan geldiğini tahmin ediyorum. Orayı da güzelce kapattırdım eşime, kapattırmadan da naftalin attırdım 2 tane. O günden sonra hiç görmedim, ancak böcek bu, nerden çıkacağı belli olmaz. Sinek ve karıncaları saymıyorum zaten. Bir de bu kanatları yeşil olan sinekler var. Onlarla başa çıkmanın yolunu buldum. Cif'in mutfak deterjanı var, sarı. Üstüne sıktığım anda geberiyolar. :23: Karınca için de aynısını yapıyordum ama, eşim sinekler için ayrı bir toz ilaç getirdi, onu etrafa sıkalı karıncalar piyasada yok, ordan yırttım.:21:

Bugün de hava çok sıcak, bi soğuk duş alayım dedim, bi güzel duşumu aldım, rahatladım. Beyazları da makinaya atıyım derken, aman allahım o da ne, avcum kadar çekirge. :53:
Hadi balkona falan geliyodun neyse, öldürmeyelim diyoduk da, be gerizekalı banyomda ne işin var.:47: Napsam napsam diye düşünürken üstüne çamaşır suyu döktüm. :27: Ne alemde bilmiyorum, çamaşır suyunu dökerken zıpladı başka yöne. Bi daha döktüm bi daha zıpladı ama nereye gitti göremedim. Çok da bakmadım zaten, kapıyı yarım aralık şekilde bırakıp yapmıştım içeri kaçmasın diye. Şimdi de kapadım kaçmasın diye, eşim gelince öldürcek nihahahahah :23::23: . Ancak yerdeki diğer çamaşırlara çamaşır suyu gelmiştir, mahvoldu çamaşırlarım yaaa. Allah belanı versin pis böcek. :14:

Evi ha diyince ilaçlatamıyoruz, zaten lojman pis.Böcekler ordan geliyor kanımca.Lojmanın da ilaçlatılması daha zor, yok heyet toplancakmış falan filan.:37:

Şimdik diyeceğim şu ki, bu gibi, evini nerden geldiği belli olmayan böceklerin basmasıyla, her an acaba şurda böcek var mıdır diye düşünmeden kendini alıkoymayan hanımlar ne gibi önerilerde bulunurlar.

O değil, evi de havalandırmadan duramıyorum, çok sıcak. Ceyran yapınca anca hava giriyor evin içine. Bir de, pencerelerde sineklik vardı, çıkarttım temizlemek için.Bu akşam yeniden takılcak. Sanırım çekirge ahmağı gelmez artık, ancak diğerleriyle nasıl başa çıkıcam?

Heee bide, bu çekirge aptalları dışarıda yiyecek bulamadığı zaman evlerin içine falan girermiş. ama bizim mal yanlış yere girmiş banyoda yiyecek yok :27:

raid in çok güzel tabletleri var, yem şeklinde. 3 ay gidiyor bir tablet. böceklerin girebileceği gizli yerlere koyuyorsunuz, böceği gördüğünüzde zaten çoktan etkisiz hale getirilmiş oluyor.
sinek ve diğer uçan haşereler içinde gayet güzel sprey ve köpükler var. anında etkili.
bu kadar kendinizi yormanıza gerek yok yani.
sanırım internetten de temin edebilirsiniz.

Evini bir güzel ilaçlatacaksın sonra dolap arkalarına köşelere böcek yemleri satılıyor ya onlardan koyacaksın. Ama heyet meyet bir an önce toplanıp karar versin kaynağını ilaçlamadan kurtulamıyorsun bu sorundan...

Çekirge ve sinekler içinde camlarına sineklik takmalısın...

Son düzenleme:
çok güldüm ya, ya canım yok cifle nişan alcam, çamaşır suyu isabet ettircem diye uğraşcağına bi böcek ilacı alsana fıs fıs:1:

bi raid in köpük versiyonu var çok etkili, kapı altlarına, pencere nin alt kısımlarına falan, girebileceği deliklere sık, yıkanmadıkça etkili, köpük şeklinde sıkıyosun ama sonra kuruyo görünmüyo, böcek ordan geçerse ölüyo

Son düzenleme:
eğer lojmanı ilaçlatmassanız siz tek başınıza evde yapacağınız çalışmaları sürekli tekrarlamanız gerekiyor. heyet toplansın uzun sürsede karar çıkması geç olsun temiz olsun bu yöndede bir çalışmaya başlayın.
hamam böceği kara fatma neysede çekirge o kadar korkulmaya değecek çamaşır sularıyla savaşılacak bir hayvan değil. birde diğerleri kadar miğde bulandıracak cinsten değil. siz çekirgeyi avlayım derken
giysiler avlanmış.

babamın görevi nedeniyle bizde siirtte merkezde kalmıştık uzun süre,
ah o çekirgeler ömrümü yemiştir,
kocamanlar yaa,bildiğin kuş gibiler,
yeşil olanları zehirliyomuş haberin olsun..
ama arkadaşlar gibi bende yazım tarzından rahatsız oldum,
tmm o tür haşeratı bende sevmem korkarım ve tiksinirim ama
öldürsem bile böyle zevkle anlatmam,hatta öldüremem korkudan:9:
çaresi basit,
babam tarım ilacı almıştı,
tüm evi ilaçlamıştık ve bi kaç gece aile dostumuzda kalmıştık,
bu güzel ve kalıcı bi yöntem..tavsiye ederim..

Konu içeriği nedeniyle "Faydalı bilgiler" başlığına taşındı.
Konuları lütfen ilgili başlıklara açmaya özen gösterelim.

Biraz stresli göründünüz bana.

İlkokulda bir arkadaşım vardı, kız soluncanları toprak altından çıkarır, üzerlerine kola döker, asitle soluncanlar ikiye ayrılır, can çekişirlerdi.Ben de onları yerden toplar, aklımca yapıştırmaya çalışırdım.
Siz tabii ki zevkten eğlenceden değil, çözüm amaçlı bir durumdan dolayı yapıyorsunuz ama gene de bir canlının üstüne çamaşır suyu dökmek, cif sıkmak ne bileyim bana sevimsiz geldi.Hele karıncalara ayrı zaafım var.Çalışkan hayvanlar bir de , kokmazlar, akmazlar, biz şekerdir bilmemnedir bir şey dökmezsek gelmezler de.Ne bileyim günah ve üzücü geliyor böyle taktiklerle öldürmek.

Ha diyeceksiniz "Ne yapayım? hepsiyle kol kola girip halaya mı durayım?" , tabii değil ama ne bileyim, ölümleri acısız olsun bari, şu yeni nesil ilaçlar, spreyler falan işe yarayabilir.

Böcekleri öldürmekten tabi ki zevk almıyorum. Ancak o kadar pis yerlerde dolaşıp, evime kurulmalarına da göz yumamam,gördüğüm anda öldürürüm. Yerin dibinden böcek çıkarıp ta öldürmüyorum hoş, evimde dolaşan istenmeyen haşereleri öldürüyorum. Bunu raidle yapınca masum oluyor da çamaşır suyu veya cifle yapınca mı canilik oluyormuş. Raidin içindeki etkin maddeler daha canice emin olun.

Yazım tarzımdan rahatsız olan arkadaşlar ise konuya nasıl tıklayıp okuyorlarsa, öyle de çıkış yapabilirler, yorum yapmaları lüzum değil bu hususta.

Yardımcı olan arkadaşlara da teşekkür ederim.

çok güldüm ya, ya canım yok cifle nişan alcam, çamaşır suyu isabet ettircem diye uğraşcağına bi böcek ilacı alsana fıs fıs:1:

bi raid in köpük versiyonu var çok etkili, kapı altlarına, pencere nin alt kısımlarına falan, girebileceği deliklere sık, yıkanmadıkça etkili, köpük şeklinde sıkıyosun ama sonra kuruyo görünmüyo, böcek ordan geçerse ölüyo

Hakikaten ya :1:
Çamaşır suyu cifle napmış dezenfekte etmeye mi çalışmış, mikroptan arınıp daha güçlü olsunlar diye mi? olan çamaşırlara olmuş...

Acaba onlar ne düsünüyordur nerden geldigi belli olmayan, yasadiklari yeri isgal eden insanlar hakkinda...

Ya anlamiyorum hem müslümanim diyorsunuz Allah'a inaniyorsunuz hem de onun yarattigi zavalli bir canliya bu kadar acimasizca davraniyorsunuz.. Tamam korkuyor olabilirsiniz ben de özellikle hamam böceginden cok korkuyorum, gördügümde kacacak yer ariyorum ama acimasiz bir sekilde öldürmüyorum, annemi cagirip peceteyle alip disari atmasini rica ediyorum. En azindan ilacla halledebilirsiniz. Ben müslüman olmadigim halde öldürmeye kiyamiyorum, gerci bu durum vicdanla alakali ama sizde en azindan Allah korkusu olmali bu yüzden bu kadar acimasiz olmamalisiniz diye düsünüyorum... :50: Hele o avucunuz kadar olan cekirge o kadar zararsiz ki, ciplak elle sirtindan tutsaniz kafasini cevirip isiramaz bile, korkuyorsaniz esinden rica edip disariya attirabilirdiniz.

zavallı hayvana sodyumhipoklorit döküp yok şöyle zıpladı böyle komikti diyeceğine keşke bi veterinere filan sorsaydın
o bölgede bunlardan çoksa eminim bi kurtulma yolu da vardır
hem alt tarafı bi çekirge yani iki lafından biri salak aptal mal...
ahmak diyo yaa bi çekirge nekadar ahmak olabilir ki
tuhaf...

Ya anlamiyorum hem müslümanim diyorsunuz Allah'a inaniyorsunuz hem de onun yarattigi zavalli bir canliya bu kadar acimasizca davraniyorsunuz.. Tamam korkuyor olabilirsiniz ben de özellikle hamam böceginden cok korkuyorum, gördügümde kacacak yer ariyorum ama acimasiz bir sekilde öldürmüyorum, annemi cagirip peceteyle alip disari atmasini rica ediyorum. En azindan ilacla halledebilirsiniz. Ben müslüman olmadigim halde öldürmeye kiyamiyorum, gerci bu durum vicdanla alakali ama sizde en azindan Allah korkusu olmali bu yüzden bu kadar acimasiz olmamalisiniz diye düsünüyorum... :50: Hele o avucunuz kadar olan cekirge o kadar zararsiz ki, ciplak elle sirtindan tutsaniz kafasini cevirip isiramaz bile, korkuyorsaniz esinden rica edip disariya attirabilirdiniz.

Siz böceklerin nasıl bir mikrio tasıdıgını bilmiyorusnuz galiba.. Sırf bocek için bizim bir komsunun cocugu ölmüştü..Alerjisi vardı evet sokmuyolar ama tuvaletten gıder yerlerınden gelıyorlar bu nasıl tehlıkedır farkıdnada degılsınız.. Kayınpederım sırf bocek ıcın astımı ılerledı bundanda haberınız yok galıba...Eve gıren bır kalorıfer bocegı dusun sızın gıbı nazık davransak camdan atsak kurtulunurmu acaba her yıl 400-500 yumurta bırakan hayvandan bahsedıyoruz... Tamam işkence etmek gunah tabı ama sızın kadar kımse duyarlı olamaz... Dilerim evınızı bocekler basar sızde onlara kıyamayıp mutlu mesut bır hayat yasarsınız... Muslumanlıkla kendı dınınız bagdastırdınız... Şaşırtıcı dınınıze lafım yokta barı sız dınınızı kucuk gormeyın bızde sasırmayalım oyle degıl mi ?:34::34::9::9:

Back