Bebek Beslenmesi blw yöntemiyle ek gıdaya geçiş

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
T Titizz1 canım sabrın için tebrikler. Kv ne de maşallah hep böyle olur inşallah. Önemli olan onun tutumu diğerlerini bir daha nerde görceksin boşver. Gereken yerde de fazla sabretme bence :KK70: kv için portatif bişeyler alabilirsin e bebekte 50 tl falan. Zaten birkaç ay sonra daha çok şey yemeye başlayacak. Biyerlere giderken hazırlar yanına alırsın panket sebze tostu kek vb çok dökülmeyecek tarzda yiyecekler yaparsın. Altına da sofra bezi oldu bitti. Başlangıç kısmı biraz zor ama geçecek.
Gercekten sabirli mi davranmisim ya bende sabredemedjm diye üzülüyorum. Her zaman sabretmeye çalışıyorum ama cocugum konusunda canavara dönüşüyorum sanki. Sanirim böyle bisey almak rahat ettirebilir bizi haklisin camim:)

Kayınvalidene tebrikler. Sen de iyi dayanmışsın valla ben olsam sağlam terslemiştim. 'Sen boşver onu' ne demek ya. Saygısızlık.
Bende baya tersledim gibi hisettim ama galiba az demişim :KK70: terbiyesiz insanlar çok. Allah herkesin yardımcısı olsun ne diyim

Haklisin kendim de sirf kv de de oldugumuz icin kendimi anca bu kadar tutabildim. Aslında cocuk büyütmek o kadar da zor değil etraftaki sacma sapan insanlar olmadığı zaman. Sanki her seyi bu insanlar bozuyor gibi geliyor. Dun cok üzüldüm mesela cocuga iyi bir anne olamadim mi ben diye kurup durdum
Hiç düşünme öyle, onların dediğine boyun eğip doğru olmadığına inandığın şeyi yapsaydın aklına takılması normal derdim ama şu an onun için seçtiğin bir yolda ilerliyorsun ve onun iyiliği için olduğunu düşündüğün bir yolu seçtin o yüzden kendini yeme boşuna. Onlar düşünsün biz mi kötü anaydık diye :KK66:

Kızlar bugün gün kurusu tadımına geçtik. Organik gün kurusu aldım sabahtan suda beklettim. Saat 2.30 gibi de tadım yaptık. Bugüne kadar herşey iyiydi ama bugünki tadımda ömrümün üç yılını el sallayarak uğurladım :olamaz::işsiz: parmağım kadar bir parça kopardı çiğnedi ama doğal olarak ufalmadı o parça damağında. İki kere öğürdü öksürdü çabaladı tam çıkardı tekrar boğazına kaçtı. Beşe kadar saydım ama birden beşe kadar 7252825266 sayı olduğunu bilmiyordum ben o_O ömür gibi geldi resmen. Ama sakin kalıp bekledim. Tamam sadece bekledim :işsiz: kendisi bir şekilde çıkardı çok şükür. :dua: Yarınki tadım için biraz gerginim. Akşamdan ıslatmayı düşünüyorum. Bunun dışında yanlış yaptığım birşey mi var acaba ne dersiniz? Acaba bunu da tost makinesinde hafif pişirsem mi? :KK64:

Kızlar bugün gün kurusu tadımına geçtik. Organik gün kurusu aldım sabahtan suda beklettim. Saat 2.30 gibi de tadım yaptık. Bugüne kadar herşey iyiydi ama bugünki tadımda ömrümün üç yılını el sallayarak uğurladım :olamaz::işsiz: parmağım kadar bir parça kopardı çiğnedi ama doğal olarak ufalmadı o parça damağında. İki kere öğürdü öksürdü çabaladı tam çıkardı tekrar boğazına kaçtı. Beşe kadar saydım ama birden beşe kadar 7252825266 sayı olduğunu bilmiyordum ben o_O ömür gibi geldi resmen. Ama sakin kalıp bekledim. Tamam sadece bekledim :işsiz: kendisi bir şekilde çıkardı çok şükür. :dua: Yarınki tadım için biraz gerginim. Akşamdan ıslatmayı düşünüyorum. Bunun dışında yanlış yaptığım birşey mi var acaba ne dersiniz? Acaba bunu da tost makinesinde hafif pişirsem mi? :KK64:

Bence onu haşlayıp suyuyla birlikte verebilirsin komposto gibi çok küçük çünkü ve dediğin gibi kopması da zor bilmiyorum her şeyi eline mi vermek zorundayız?

Gün kurusuna başlangıçta yer vermek büyük cesaret. Ben deneyemezdim hemen. Onu da buharda pisirmeyi denesen? Olmaz mı?

Hiç düşünme öyle, onların dediğine boyun eğip doğru olmadığına inandığın şeyi yapsaydın aklına takılması normal derdim ama şu an onun için seçtiğin bir yolda ilerliyorsun ve onun iyiliği için olduğunu düşündüğün bir yolu seçtin o yüzden kendini yeme boşuna. Onlar düşünsün biz mi kötü anaydık diye :KK66:
Cok haklisin ya :)

Bende baya tersledim gibi hisettim ama galiba az demişim :KK70: terbiyesiz insanlar çok. Allah herkesin yardımcısı olsun ne diyim
Terbiyesizliğe terbiyesi cevap vereceksin ki ne hissettiğini anlasın. Amin Allah hepimize yardım etsin.

Bence onu haşlayıp suyuyla birlikte verebilirsin komposto gibi çok küçük çünkü ve dediğin gibi kopması da zor bilmiyorum her şeyi eline mi vermek zorundayız?
Yani olmazsa azcık buharda pişirmeyi deneyim yarın

Gün kurusuna başlangıçta yer vermek büyük cesaret. Ben deneyemezdim hemen. Onu da buharda pisirmeyi denesen? Olmaz mı?
Çok da başlangıçta değiliz ki nilemedim meyvelerin sonundayız. Süt ürünleri yumurta kaldı birtek tadım. Sonra da yumurtaya katılabilecek olanlar soğan pırasa falan yapıcaz. Grupta da hep bu şekilde yapıyorlar tadımı. Sorun olabileceğini öngöremedim.

Gün kurusu bizde de öyle olmuştu. Hatta video cekiyordum. Takıldı boğazına ama çikardi. Hatta buraya yüklesem mi dedim ama sonra neyse korkutmayayim diye vazgectim. Ben vermeye devam ettim gun kurusunu ama hep tetikte bekledim. Cok severek yiyor. Beklettigim suyunu da içirdim sonra. :) Bence korkma, bebeğine güven.
Buğday alerjisinden dolayi kahvaltı öğününe gecemedik hala. Yumurta tadimini tekrarlayacagiz ama araya sogan girdi. Sırtındaki dökübtüler ilacla gecmisti ilac bitince tekrar cikti. Yerlerini not aldim artik tumurtada cogalip cogalmayacagina bakicaz mecburen.
Un yerine ; karabugday kepegi ve kurufasulye unu aldim. Bi sekilde pankektir mucverdir koftedir corbadir kivam verici bisi olmali. Ama bu kepek ve unun acaba kacinci ayda verilir? Bilen var mi?
Benim de ablam tatile geldi, ilk sofrada bebege köfte ve corba vermeye kalkti, 2 kizi var ve hemsire:) ama annemin tepkisiydi asıl güzel olan; biz ona öyle seyler vermiyoruz, ayrica o kendisi yiyor ve alerjik bir bebek. Bize sormadan hic bir sey verme sakin dedi:)) annem de sonunda blwci oldu:)))

Gün kurusu bizde de öyle olmuştu. Hatta video cekiyordum. Takıldı boğazına ama çikardi. Hatta buraya yüklesem mi dedim ama sonra neyse korkutmayayim diye vazgectim. Ben vermeye devam ettim gun kurusunu ama hep tetikte bekledim. Cok severek yiyor. Beklettigim suyunu da içirdim sonra. :) Bence korkma, bebeğine güven.
Buğday alerjisinden dolayi kahvaltı öğününe gecemedik hala. Yumurta tadimini tekrarlayacagiz ama araya sogan girdi. Sırtındaki dökübtüler ilacla gecmisti ilac bitince tekrar cikti. Yerlerini not aldim artik tumurtada cogalip cogalmayacagina bakicaz mecburen.
Un yerine ; karabugday kepegi ve kurufasulye unu aldim. Bi sekilde pankektir mucverdir koftedir corbadir kivam verici bisi olmali. Ama bu kepek ve unun acaba kacinci ayda verilir? Bilen var mi?
Benim de ablam tatile geldi, ilk sofrada bebege köfte ve corba vermeye kalkti, 2 kizi var ve hemsire:) ama annemin tepkisiydi asıl güzel olan; biz ona öyle seyler vermiyoruz, ayrica o kendisi yiyor ve alerjik bir bebek. Bize sormadan hic bir sey verme sakin dedi:)) annem de sonunda blwci oldu:)))
Teşekkür ederim moral oldun bana :KK200: geceden suya koyup öyle mi vereyim yarın?
Bu arada annen konusunda çok şanslısın. Maşallah hep böyle gider umarım. :) benim de annem bakıyor. Bu kıvama gelemedik daha :KK48:

Buğday alerjisi tadımlar sırasında mi ortaya çıktı? Nasıl verdiniz buğdayı?

annenin cevabina bayildim :KK48:

Teşekkür ederim moral oldun bana :KK200: geceden suya koyup öyle mi vereyim yarın?
Bu arada annen konusunda çok şanslısın. Maşallah hep böyle gider umarım. :) benim de annem bakıyor. Bu kıvama gelemedik daha :KK48:
Geceden koyunca ic kismi daha yumusak oluyor. Kabugunu da tetikte bekliyorum icini emince kabuklarini agzinin kenarindan topluyorum. Banyodan önce ciplakken verdim en son :) temizlemesi kolay :))

Biz de alerji sayesinde geldik:)

Geceden koyunca ic kismi daha yumusak oluyor. Kabugunu da tetikte bekliyorum icini emince kabuklarini agzinin kenarindan topluyorum. Banyodan önce ciplakken verdim en son :) temizlemesi kolay :))

Biz de alerji sayesinde geldik:)
Teşekkür ederim böyle deneyeceğim :KK200:

Kızlar Çarşamba günü tadıma balkabağı ile başladık ilk olarak mıncıkladı elini ağzına götürdü ve sandalyeden kalkmak için ağladı bir daha sandalyeye oturmak istemedi 2. gün tost makinesinde yaptım önüne koyar koymaz ağladı kucağıma aldım yemek istedi ama ellerini sakladı ben kopararak verdim 1 dilim yedi ama blw olmadı 3.gün yine sandalyeye oturtamadım yine ben verince yedi 4.gün havuca geçtik oyuncaklarla falan oturttum küçük bir tabakla buharda haşlanmış havucu verdim bende elinden tutarak ağzına götürdük tiksinerek öğürme ye başladı elini yiyeceğe değdirmek istemiyor bu iş böyle olmayacak dedim 5.gün havucu suda haşlayıp içerisine bir çay kaşığı pirinç attım çok az tadına baktı ve sevmedi 6.gün yine aynısını yaptım yine 1 tatlı kaşığı kadar yedi ve istemedi bugün 7.gündü patatesi fırında dilim olarak pişirdim önüne koydum hepsini etrafa saçtı ama yemedi ben kopararak ağzına verdim sevdi 2 dilim yedi ama yine blw olmadı
Ne yapmalıyım nerede hata yapıyorum bilemedim çocuk eline yiyecek değdiği anda tiksiniyor öğürme ye başlıyor sandalye fobisi olacak diye korkuyorum oyun için oturtuyorum oyuncak falan veriyorum ama en fazla 5 dk duruyor acaba klasik usul gidip 8.aydan sonra mı blw yi tekrar denesem bilemedim amma zormuş bu ek gıda işi

Yok muz tadimi yaparken kabardi ve 15 gun gecmedi. Deriden alerji testi yapinca cikti. Mite, bugday, findik, muz anans ve tropikal meyveler. 1 yasina kadar hepsi yasakli.
Geçmiş olsun. İnşallah test edilmeyen başka alerjisi çıkmaz.

Kızlar Çarşamba günü tadıma balkabağı ile başladık ilk olarak mıncıkladı elini ağzına götürdü ve sandalyeden kalkmak için ağladı bir daha sandalyeye oturmak istemedi 2. gün tost makinesinde yaptım önüne koyar koymaz ağladı kucağıma aldım yemek istedi ama ellerini sakladı ben kopararak verdim 1 dilim yedi ama blw olmadı 3.gün yine sandalyeye oturtamadım yine ben verince yedi 4.gün havuca geçtik oyuncaklarla falan oturttum küçük bir tabakla buharda haşlanmış havucu verdim bende elinden tutarak ağzına götürdük tiksinerek öğürme ye başladı elini yiyeceğe değdirmek istemiyor bu iş böyle olmayacak dedim 5.gün havucu suda haşlayıp içerisine bir çay kaşığı pirinç attım çok az tadına baktı ve sevmedi 6.gün yine aynısını yaptım yine 1 tatlı kaşığı kadar yedi ve istemedi bugün 7.gündü patatesi fırında dilim olarak pişirdim önüne koydum hepsini etrafa saçtı ama yemedi ben kopararak ağzına verdim sevdi 2 dilim yedi ama yine blw olmadı
Ne yapmalıyım nerede hata yapıyorum bilemedim çocuk eline yiyecek değdiği anda tiksiniyor öğürme ye başlıyor sandalye fobisi olacak diye korkuyorum oyun için oturtuyorum oyuncak falan veriyorum ama en fazla 5 dk duruyor acaba klasik usul gidip 8.aydan sonra mı blw yi tekrar denesem bilemedim amma zormuş bu ek gıda işi
İlk zamanlar yemesi gerekmiyor diye biliyorum bırakın mıncırsın, yemeği tanısın, alerji ihtimaline karşı bir lokma alsa yeter ona. Zaten şu an aşırı ihtiyaçları yok ek gıdaya sadece alıştırma zamanı.
Sadece sandalyesine alışması için siz yemek yerken onu da oturtun sofraya biraz oyalansin. Gerekirse su bile içseniz masada oturarak ve oyalanarak için 3 dk da olsa otursun sandalyesinde. Zamanla uzar süreler.

BLW yi anlamalarını çok beklemiyoruz. En yakınlarımız bile teşvik etmiyorken, hemşirelerden bu teşviği göremeyiz. Hee diyip geçin. Faydalı bir bilgi varsa alın, gerisi boş. Tabii ki beslenme konusunda sadece.
Tadımlardaki amacımız doyması değil. Löpür löpür yemesi de değil. Eğer ağzına bir gıdım da olsa brokoli değdiyse ağzına attıysa çiğnediyse, alerji tanımı için yeterli. Bebeğinizin hala temel duyurucusu anne sütü. Ek gıda 1 yıl boyunca yanda yardımcı gıda. Ama öğünlere geçip lezzetli yemekler yapabilmeniz için tadım sürecinde ağzına değdirmesi alerji belirtisi var mı yok mu öğrenmek gerekiyor.
Yani bebeğinizde tuhaf bir şey yok. Kumanda koysanız yer, önündekinin ne olduğunu dahi bilmiyor. Zaman verin. Zaman tanıyın.
Eğer 1 öğünde hiç ağzına değmediyse gün içinde 2.kez tadım yapın. Eğer 2.kezde de olmadıysa, bir parça ağzına koyabilirsiniz. Bir parça derken bir parça, siz yediriyorsanız bu blw olmaz. Ben verince yiyor yanlış bir yön, karşısına geçip hadi ye lütfen ye demeyin, sizde yiyin.

Çok teşekkürler demekki müdahale etmeyeceğiz bundan sonra.. Zaten brokiliyede tepki verdik galiba egzama oldu yine yüzü... Çocuğum boşuna kitlememis ağzını yediremedim hic kendimde.. Şimdi bi süre bişi vermemeli miyim... :KK43:

Kizlar oglum 2.5 aydir biberon kullanmiyor sadece beni emiyordu, simdi su vermem gerekiyor ek gidaya basladik diye, alistirma bardagi ve biberonla denedim icmedi. Acaba suyu mu sevmiyo dedim sutumu sagdim onu da icmedi :/ 1.5 hafta sonra ise baslicam ve sagilmis sutlerim var napicaz bilmiyorum :KK43: biberonu isiriyo emmiyo, alistirma bardagini da isiriyo dislerini kasiyo.

X