Bebek Beslenmesi blw yöntemiyle ek gıdaya geçiş

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Kv sana destek olduğu sürece korkma ve canını sıkma derim. Aslında blw de kucakta da yiyebiliyor kucağınızda dik oturtup eline bişeler verebilirsiniz gibi kendi yiyeceklerinden ama emin değilim bir de misafirli ortam tabi dağınıklık açısından pek uygun olmaz

Boş laf mühendisleri ya, en çok onlar biliyor!
Kv'ni tebrik ediyorum, baskılara boyun eğmemiş.

Yapabileceğin iki seçenek var. Ya terslemek ya da benim çocuğum benim kararım deyip söylediklerine kulak tıkamak.
Dışarıda blw nasıl olur bilmiyorum o yüzden ben yarı blw gideceğim. Ama sık gittiğiniz yerlere mesela anne ve kv, ucuz bir mama sandalyesi alabilirsiniz, yine düzeni bozmamış olursunuz.

Bu arada dovmeli bu anneyi gibi bir söylemle karşılaşsaydım çenemi tutamaz ağır konuşurdum. Ben kızıma 'annen seni ağlatıyor mu?' denmesine bile deli oluyorum, bu kadar ağır laf gerçekten kavga sebebi. 'Sizi ilgilendirmez, yap bir tane daha istediğini yedir, yemeğin suyuyla beslenince böyle oluyor demek ki vermemek için bir neden daha' ve daha duzinelerce laftan birer demet sunardim ben. Susabilene helal olsun.

Son düzenleme:
T Titizz1 tövbe yarabbim şöyle insanların nesli ne zaman tükenecek. Ama kv iyiymiş maşallah :) ben şöyle bir şey aldım bunu kullanmayı düşünüyorum . Önünde sofra gibi bir şey ayarlarım herhalde gittiğim yerde.

Eklentiler

• 4868A990-F76B-4006-8CA3-DF508BFDB5C5.jpeg
    38,5 KB · Görüntüleme: 47
Evet ya neden öyle pahalı sanki :)
Ama sağlıklı diye bir iki tane küçük kapaklı olanlardan almıştım. Ancak onlardan aldım :)
Bir de istanbuldaysan eğer feriköy antika pazarında tezgah açıyorlar. Pazarlıkla baya uygun fiyata alınabiliyor. Yoksa katalog fiyatları çok yüksek. Ben oradan almıştım. Belki başka pazarlarda da vardır.

ilk başladığımızda da mı hep birlikte yemeliyiz? Hem onu takip edip hem kendimiz yemek zor olur sanki :) nasıl olmalı? Bir de suyu ilk günden itibaren istediği kadar içmeli mi?

Kayınvalidene tebrikler. Sen de iyi dayanmışsın valla ben olsam sağlam terslemiştim. 'Sen boşver onu' ne demek ya. Saygısızlık.

T Titizz1 canım sabrın için tebrikler. Kv ne de maşallah hep böyle olur inşallah. Önemli olan onun tutumu diğerlerini bir daha nerde görceksin boşver. Gereken yerde de fazla sabretme bence kv için portatif bişeyler alabilirsin e bebekte 50 tl falan. Zaten birkaç ay sonra daha çok şey yemeye başlayacak. Biyerlere giderken hazırlar yanına alırsın panket sebze tostu kek vb çok dökülmeyecek tarzda yiyecekler yaparsın. Altına da sofra bezi oldu bitti. Başlangıç kısmı biraz zor ama geçecek.

ilk başladığımızda da mı hep birlikte yemeliyiz? Hem onu takip edip hem kendimiz yemek zor olur sanki :) nasıl olmalı? Bir de suyu ilk günden itibaren istediği kadar içmeli mi?
Birlikte yemeyi ona örnek olsun diye tavsiye ediyorlar. Ama ben hsonu hariç sadece ona yediriyorum. Ben oturuyorum yanında o yiyor. Hsonu kahvaltı masasında birlikte yiyoruz. Eline alıp ağzına götürme çiğneme çabası varsa çok da şart değil bence.

Aynen dişi de çıktı bizi yerken gördüğünde ağzını şapırdatıyor çok hazır olduğunu hissediyorum ama tabi başlayınca görecez :))

Kızlar ben genelde telefondan girdiğim için tabloları falan indirip yüklemekte sorun yaşıyorum. Bu tarz tabloları foto ya da link olarak paylaşıp beni de etiketlerseniz ben onları ilk mesaja ekleyim ihtiyaç duydukça bulmamız kolay olur.

Eklentiler

• BCC1DEF3-013B-41F8-8F79-734978AAFC48.jpeg
    107,9 KB · Görüntüleme: 203
BLW yi anlamalarını çok beklemiyoruz. En yakınlarımız bile teşvik etmiyorken, hemşirelerden bu teşviği göremeyiz. Hee diyip geçin. Faydalı bir bilgi varsa alın, gerisi boş. Tabii ki beslenme konusunda sadece.
Tadımlardaki amacımız doyması değil. Löpür löpür yemesi de değil. Eğer ağzına bir gıdım da olsa brokoli değdiyse ağzına attıysa çiğnediyse, alerji tanımı için yeterli. Bebeğinizin hala temel duyurucusu anne sütü. Ek gıda 1 yıl boyunca yanda yardımcı gıda. Ama öğünlere geçip lezzetli yemekler yapabilmeniz için tadım sürecinde ağzına değdirmesi alerji belirtisi var mı yok mu öğrenmek gerekiyor.
Yani bebeğinizde tuhaf bir şey yok. Kumanda koysanız yer, önündekinin ne olduğunu dahi bilmiyor. Zaman verin. Zaman tanıyın.
Eğer 1 öğünde hiç ağzına değmediyse gün içinde 2.kez tadım yapın. Eğer 2.kezde de olmadıysa, bir parça ağzına koyabilirsiniz. Bir parça derken bir parça, siz yediriyorsanız bu blw olmaz. Ben verince yiyor yanlış bir yön, karşısına geçip hadi ye lütfen ye demeyin, sizde yiyin.

Feriköy antika pazarına gitmiştim ama o zaman ilgimi çekmdi Tupperware'ler gidince tekrar bakarım. Çok teşekkürler. Ben de Ramazan ayında Küçükçekmece'de gece pazarı gibi kuruluyor oradan su kabı almıştım başka şeyler de vardı. Siz de yakinsaniz oraya bakabilirsiniz. Bir yaz aksami aylar Ramazan'ı göstediginde

Ben telefondan görebiliyorum ama yüklemeden önce bir bakın isterseniz. Hangi ayda ne yenir tablosu okunabilsin diye yan koydum.

Bu arada buharda pişirme Makinesi çok pahalı annem tencereye su koyup üstüne tel süzgece sebzeleri koyup kapağını kapatarak haşlıyor öyle yapıcam. :) vitamini suya gitmemiş oluyor.
Her şeye makine almak saçma zaten. Sonra nereye koyacağız makineleri. Ben de buharda pişirme aparatı alacağım.

Eklentiler

• Screenshot_2018-01-01-18-53-41.png
    101,4 KB · Görüntüleme: 112
  • Screenshot_2018-01-01-16-18-02.png
    191,6 KB · Görüntüleme: 75
  • 2018-01-23 13.59.07.png
    253,7 KB · Görüntüleme: 554
Son düzenleme:
Peki eger 1 2 parca yediyse tek ogun yeterli midir? Ilk gunlerdeyiz de asiri yuklenme olsun istemedim ama bi yandan surekli denemek de istiyorum heyecandan :)

Haklisin kendim de sirf kv de de oldugumuz icin kendimi anca bu kadar tutabildim. Aslında cocuk büyütmek o kadar da zor değil etraftaki sacma sapan insanlar olmadığı zaman. Sanki her seyi bu insanlar bozuyor gibi geliyor. Dun cok üzüldüm mesela cocuga iyi bir anne olamadim mi ben diye kurup durdum

Aa ever görmüştüm bunu mantikli aslında. Malesef var hem de birsuru. Kv cok şükür öyledir Allah razi olsun her zaman yanimda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…