Bktm Artk.. Bktm..

Punchshe

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
Düşünün şu hayatı;
evlenmişsiniz.. her nasıl olursa olsun kendinize ait bir yuvanız olsun istiyorsunuz.. ama içinde bulunduğunuz yuva size ait değil.. anne evi de değilki konuşup tartışıp ortak nokta bulunsun..
evlisiniz ve yeni bir yuva tamami ile size ait.. koltuğuyla kanepesiyle.. tabağıyla çanağıyla.. iyisiyle kötüsüyle.. herşeyiyle sizin..
istediğiniz gibi çeki düzen verebileceğiniz yer orası.. istediğiniz gibi döşeyebileceğiniz.. istediğiniz zaman bu buraya olmadı deyip yerini değiştirebileceğiniz.. evim dediğiniz yer orası değilmi..
ama benim olmadı.. kahretsin olmadı.. dayanmak istedim sabretmek istedim ama olmuyor.. artık sinirden nefretten gözüm dönüyor.. şu satırları yazarken aplıyorum.. ve beni kimse anlamıyor..
kayınvalidemle birlikte kalıyoruz..eşi öldüğü için bizimle yaşamak zorunda ama kadın bi gün siz evlendiniz.. canın nasıl istiyorsa kızım istediğiniz gbi döşeyin gücünüz yeterse alın demedii..
hep onun istediği gibi oluyor ve ben artık bunaldım...
şuanda sinirden deliriyorum.. raftaki baharatlığın eyrini değiştiremiyorum.. krılmış bişeyi kaldırıp atamıyorum..beğenmediğim şeyi kaldıramıyorum.. apamıyorum.. ben yerini değiştirsem bi gün sonra geri eski yerine geliyor..
ilk zamanlar eşime anlattığımda.. sen abartıyorsun olmaz ölye şey dedi.. büyütüyorsun dedi.. ama artık bunaldım.. kayınvalidem sanki evde tek o oturuyormuş gibi herşeyi istediği yere benim fikrimi bile sorma gereği duymadan koyuyor.. banada aptal gibi bakmak ve aşamak dşüyor.. dünçaöaşır makinesinin üzerine transparan bir örtü sermiş kıpkırmızı hiç benim zevkim değil.. bana kalsa hiçbir yere örtü sermem.. bugun kalorifer peteğinin üzerine torurnun oyuncak kamyonu konu.. mutfaktaki peteğin üzerine havluyu onun iztediği gibi bırakmayıp değişik bir yere koysam alıp oraya kouyoyr. kullanılmayan fazla servis kaşıkları (kepçe maşa gibi) raftaki tabakların tencerelerin yanına kaldırıyor.. nefret ediyorum düzensizlikten.. böyle dağınık olmaktan ama yapamıyorum hiçbişey.. ben kaldırsam.. senin derdin kavanoz değil beni evden göndermek diyor.. yada onları bir ekilde yine eski yerine koyuyoır... bıktım bıktım bıktım artık.. öyle sinirle doluydum ki.. eşimin şaka niyetne yaptığı birşeyi kaldıramadım artık..
kayınvalidem ile içerde oturup tv izliyorduk.. eşimde salondan girilen çalışma odasında..
çayını aldı içeri geçti kapıyı da biraz sert çarptı.. bende öylesine neden kapıyı sert kapatıyorsun ki dedim.. yani ne ses tonum yüksek ne bişey..
geldi kapıya kapıyı ikinci kez çarpıp içerden bana nanik falan ibi komik hareketler yapıp..

sert bir seslede çarparım bişeymi oldu falan dedi..
tabi onun yaptığı hareketleri sadece ben gördüm..
kaynanam görmedi.. çok zoruma gitti.. oda hiç bir şey demedi..sinirlendim..
üstüne geldi tost istedi.. gittim yaptım sırf kavga çıkarmayım diye.. akşamda kaynanam uyuyunca patladım..
ama yine ben gereksiz yere tartışma çıkran kişi oluyorum..
yapma bana öyle şaka faşan istemiyorum diyorum.. niye tartışma çıkarıyosun sen hastasın diyor.. deliricem..
birine anlatsan sana güler diyor..

buyrun kızlar güünecek bir mevzumu?? alın size anlattım ve buradaki yazıları da eşime okutucam..

gittim dedim daha fazla dayanamıyorum ben ayrılmak istiyorum dedim.. bu seferde gitmezsen insan değilsin sen.. bilmem ne diyor.. onun sözleri çok normal ben hastayım ama..
zatn bu lafın üzerine bi güzel saydırdımm..
sen mi insansın aptal falan dedimm...
ya sabır çekerken.. sen sabretmekten bahsediyosun ben sabır taşımıyım dedim..

Öncelikle Allah sabır versin,okurken ben daraldım,sizin kadar sabırlı olamazdım.
Ya eşime,ya kayınvalideme geri dönüşü olmayacak şekilde patlardım.
Öncelikle şunu tavsiye ederim ki,eğer gitmeyecekseniz adamı tehtid etmeyin,bu sizi küçültür.
ya çekin gidin yada gideceğim diyerek blöf yapmayın.
kocanızı devredışı bırakın,bu kadar heba olacağınıza kayınvalideyi karşınıza alın,buraya yazdıklarınızı anlatın.
bu ev benim evim,müdahele etmeyin diyin,varsın sizi şikayet etsin,kavga bu yüzden çıksın.
ama bunu yapın ya da çekin gidin,ya da çok üzgünüm ama alışın...

kaç yıllık evlisiniz,eşiniz tek çocuk mu,sizin çocuğunuz var mı..?

haklısınız dediklerinize göre eşinizde size daha kibar davranabilir veya sizin madem alınacagınızı biliyor şakayıda dozuna göre yapsın kayınvalidenizle oturmak zor olsa gerek sizi anlıyorum başka çocugu yokmu dönüşümlü kalsa onlardada birde hepmi sizinle oturacak yani eşi ölmüş kendi evleri yokmuydu?

Canım, öncelikle kayınvalidenle birlikte oturacağını bilerek evlenmişsin... Öyleyse şikayet etmeye hakkın yok, yani şikayet edebilirsin tabii ama bu konuda ne onu nede eşini suçlayamazsın... Senin kendine ait bir evinin olamasının sorumlusu sensn...Aynı ev yerine alt kt yada üst katta yada yanyana apartmanlarda bir ev tutup kendi yuvanı kendi düzenni kurmak konsunda ısrarcı olabilirdin...
Hadi bunu yapamadın.. evlenirken kaynananın eşyalarının üzerine evlenmek yerine mobilyaları kendi zevkine göre yenilemek konusunda ısrarcı olabilirdin...
kayınvaliden kendi evinde kendi eşyalarıyla doğal olarak kendi düzenini devam ettiriyor... Senin o eve geln geldiğini gösteren hiçbir değişiklik olmamış ki....
Ha bu arada eşinin şakasına ben kızmadım, sen neden takıldın pek anlayamadım....Kyınvalidenn yanında sana bağırması falan mı kızdırdı seni??? Evet bak o konu doğru ama ne bileyim o da kendince şaka yapmak istemiş.... ikiniz tek olsanız sorun olmayacaktı b şaka ama evde 3. bir kişi olunca şakayı gerçek sanıp yanlış anlamalar oluşabilir ne gerek var dimi...
Ama bence eşinle ılımlı konuşmaya çalış...
Evin eşyalarını da yavaş yavaş kendi zevkine göre değiştir.... En başta yeni bir mutfak yaptır.. Herşeyiyle sen ilgilen ve sen yerleştir...Sonrasında o bişeyin yerini değiştirmeye kalkarsa da sen eski koyduğun yere geri kaldır....
Evlenirken eşin hiç masraf yapmamış hoop dayalı döşeli eve gelin getirmiş, şimdi açsın kesenin ağzını bakalım... sEN O EVEKAYINVALıDENıN DÜZENı GEÇERLı OLMAYA DEVAM EDECEKTıR.... KENDı ZEVKıNE GÖRE KENDı ALDIĞIN EŞYALARI SOKMADIKÇA O EVDE

eşim beş çocuktan en küçüğü..
1 yıl 3 aydır evliyiz... kayınvalidemizin isteği üzerine çocuk yapamıyoruz.. mazallah ayrılırsak o bakamazmış 65 yaşıan gelmişmiş.. ( sanki ben çocuğumu bırakacağımda) eşim son zamanlarda çocuk istesede.. ben yapmak istemiyorum çünkü korkuyorum allah korusun ayrılırsak bana göstermezler kadının düşüncesine bakınca insan korkuyor..çok konuştuk kayınvalidemle olmadı o beni anlamıyor.. ben örnek versem o örneğin açıklamasını yapıyor.. oğlu ile bile tartışıyor ama sürekli bildiğini okuyor kendi eviniz olunca istediğinizi yaparsınız diyor burası benim evim diyor.. yahu ya 2o yıl yaşarsan 20 yıl bizimle kalacaksın böyle bencllik olabilir mi..
benimle kalmasında hiç problem yok ama sadece verici ben olunca dayanamıyorum artık herkes bencillik yapıyormuş gibi geliyor.. kocam bazen anne bu evde bi şey de bizim istediğimz gibi olsun hep senin istediğin gibi mi olacak dese gülüyor bişey demiyor..
ben ne desem zaten yanlış olduğunu düşündüğü için konuşma esnasında bildiğim şeylere bile aa öylemi görmedim valla bilmiyorum deyip geçiştiriyorum..
ne desem müdahale ediyor ve yok sen yanlış biliyorsun diyor.. sanki 4 sene ünv. boş yere okudum ben ..
sürekli çalışmam ile ilgili gönderme yapıyor...
kursa kaydolacaktım.. bir sene kaybediver okadar önemli mi nasıl öderiz kurs parasnı dedi..
kocama söyledim böyle dedi.. sen gönderemeyeceksen anama söylerim o öder parasını dedim..
kim ne derse desin dedi ben göndericem dedi.. bişey diyen olursa bana bırak dedi... sana bırak ama bende artık bunaldım yani..

ahh kızlar ahhh......evlilik bu iştee..... ikili delilik.............lmaz:
iki kişinin bir arada yaşaması zaten çok zor, bir de üçüncü kişiler olunca gel çık işin içinden.....kaldı ki, iki kişinin kendi kurdukları yuvalarında geçinmeyi evliliklerini sürdürmeyi başarabilmeleri çok zor olduğu son yıllarda, siz bir de üstüneüstlük kayınvalidenizin evine gelin giderek bir sıfır mağlup başlamışsınız.....lmaz:
böylesi durumlarda çok geniş karınlı olup gördüğünü görmezden duyduğunu duymazdan gelmek gerek...en güzeli çok ciddiye almayacaksın olayları ve kişileri.....yoksa boşanmak çözüm değil, çare hiç değil.....sengözlerimebaksanab
kimseyi değiştiremeyeceğine göre kendinizi değiştirin................değiştiremeyecekleriniz içinde, allahtan dayanma gücünü ve sabrını dileyin..............:Saruboceq:

Son düzenleme:

sorun şu canım... biz benim ailemin izni olmadan evlendiğimiz için eşyaya masraf yapmayalım sonra alırız dedik.. ama o sonra bi türlü gelmedii..
ben kayınvalidemn bende kalmasından şikayetçi değilim.. hiç kimseyede dönüşümlü kalsın diye teklif yapmam allah var 65 yaşında kadın annemi düşünürüm..
ama kimsede bna teklif yapmıyor yalan değil herkesin tuzu kuru.. ve herkes evimize annesinin evine geldiği için oh gel keyfim gel girip çıkıyor..
müsaitmiyiz diye arayan yok.. çünkü anne evine geliyorlar..
torununa 2 gün bizde bakıyor... bununla lgilide tartıştım.. dedim yeğenini sevmediğimden değil ama bu doğru değil dedim.. ben yiğenime gitmi diycem diyor...
evi temizlyorum o 2 gün resmen içine ediliyor.. kimsenin umrunda değil sonuçta 2 buçuk yaşında çocuk oynayacak tabi ama neden benim evimde.. hiç kimse neden beni düşünmüyor.. nasılsa var bir enayi temizliyor evii...
üstelik o geldiği gün evde tv açılmıyor.. annesi izletmeyi yasakladığı için.. çocuklada çoğu zaman ben oynuyorum.. seviyorum onu yaan değil.. ama ben uzaktan seveyim istiyorum sonuçta benim çocuğum değilki yada kimse benden bakmamı istemiyor ki..

Hep evin en küçüğüne patlar..
Ama anladığım kadarıyla siz doğrudan o eve gelin geldiniz.Bu da sanırım şikayet etme hakkınızı elinizden alıyor.

Çocuk konusundaki tavrı ayrılacağınıza dair düşüncesi,az çok niyetini ortaya koyuyor.Çocuk yapmayın bence de yarın belli olmaz,1,5 az bir süre böyle bir evliliği sınamak için.
Bence çalışın,evi de otel gibi kullanın bne olsam öyle yapardım yani,madem evi çok sahipleniyor.,işi gücü herşeyi yapsın.
Eşinizle bozuşmamaya bakın,mağdursanız,mağdur olun,öyle bir izlenim verin..demem o ki sertleşince mağduriyetinizi görmüyordur.
Kadın hasta mı,sakat mı..? ayrı ev tutun yakın bir ev olsun,yoksa maddi olarak külfetten mi kurtarıyor sizi birlikte oturmak..?

ne münasebet yaaa kursa gönderemezmiş...niye kendi cebinden ödemiyor yaa siz çalışıyorsunuz maaşınız var, eşiniz çalışıyor maaşı var... kayınvaliden nereye para harcayacağınıza da mı karışıyor....

"Ama bir taraftan da haklı... Burası benim evim, benim istediğim olacak, ne istiyorsanız kendi evinizde yaparsınız....."
ıkiniz de çalışyorsunuz, çıkın kendi evinize.... Yakın biyerlerde olsun, ihtiyacı olduğunda hastalıkta acil durumlarda kolay ulaşabileceğiniz yakınlıktabiyerde ev tutun, kendi evinizi ve kendi düzeninizi kurun...
Tek çözüm bu....

Ayrıca ayrılırsanız çocuğa ben bakamam ne demek yaa.. niye ayrılma konusu gündeme geliyr ki.. Anlaşamadığınız eşinle aranızda başka sorunlar da mı var ki, çocuk konusunda hemen akla ayrılırsanız kimn bakacağı konusu geçiyor....
ıstenmeyen gelnmisin??
Ahhh be güzelim, ne diye kabul ettin ki aynı evde oturmayı... Ev ev üstüne olmuyor işte....

Sorun şu ki canım, o ev senin evin değil... O ev kayınvaidenin evi.... Evet o evde sende yaşıyorsun ama bunu kimse görmez, görse de görmek istemez.... Benim de yengem amcamla evlenirken amcam babannemle oturcağını söyledi, yengem de kabul etti, seve seve.... Şimdi biz hepimiz bayram our seyran olur haftasonu falan onlara gideriz.... Yeriz içeriz (ama arkadan da toparlarız yani olduğu kadar en azından blaşık bırakmayız) dağıtırız ister istemez yeğenlerim falan da var yani... Eee yengem kendi evi olsa küçük amca kimse gelmez diye baklava yapmaz, ama babannem onlarda diye mecbur her bayram 2 tepsi baklava açar... yemekler hazırlar falan filan... Üzülüyormuyum evet üzülüyorum kadın bi oh diyemiyor.. yoruluyor... kendi düzeni yok, herşey amcam bekarken nasılsa şimdi de öyle tek fark kend yatakodaları ve bebek odası... salon mutfak falan herşey aynı.. Ama bunların hepsini bilerek ve kabul ederek evlendi amcamla... Sonuçlarına katlanacak... Ya da baştan kabul etmeyecek ayrı ev için ısrar edecekti...

Demem o ki ev ev üstüne olmuyor.... Aynı ev içinde çözümünüz yok... Tez zamanda kendinize ev bakmaya başlayın.... Unutmayın, evet o evde sizde yaşıyorsunuz ama öncelikli olarak o ev kayınvalidenizin kızları da torunları da gelecek, çünkü onlar size değil ona geliyorlar...

Tüm bu sorunlardan kurtulmanın tek yolu ayrı eve çıkmamk

ben çalışmıyorum.. eşimde bir süredir çalışmyıor ama döert kolda iş bakıyor bugün yarın girecek.. beim çalışmama sebebim şu kpss girip atanacak paunı almam lazım.. dersanelerde bir sene daha kaybetmek istemiyorum.. ve kursa gitmem ders çalışmam lazım..
geçtiğimiz sene 2 işte çalıştım.. bir de kursa gittim hiç verimli olmadı bütün çaba boşa gitti.. üstelik ben çalışınca temizlikçi tutuluyor ve onun parasını ben ödemek zorunda kalıyorum yarı parasını..

kayınvalidemi asla ayrı eve çıkarmayız yani bu olmaz.. biz öyle vicdansız evlatlardan olmadık malesef.. malesef diyorum çünkü kayınvalidem hiç anlayışlı değil.. ben 65 yaşına gelmişim çocuklarım beni yalnız bırakmıyor kocam ölmüş tek başıma kalsam başıma bir şey gelse naparım demiyor.
eşimde eğer anneme ayrı evde birşey olursa ben vicdan azabından ölürüm vesenide mutsuz ederim diyor...
kaynanam tansiyon hastası ama onun dışında ağır bir hastalığı yok.. kendi geliri var ama biz ona muhtaç değiliz.. eşimin köylerindeki tarlalarından aylık geliri var..

ama işte olmuyor..
eşim söz veryor her istediğini alacağım her şey istediğin gibi olacak diyor ama zaman geçiyor ve olmuyor.. ben se daha fazla dayanamyorum...

ayrıca daha önce bir kez ayrılma kararı aldık ve ben ailemin yanına gittim 15 gün falan ayrı kaldık o herşeyin düzeleceğini ve bensiz yaşayamayacağını söyledi.. bende çokseviyordum onu evliliğimize bir şans daha vermek istedim..

punche canım aynı benım yasadıklarımı yasıyosun suan.coook zor gunlerdı.neysekı bıttı.suan gec oldugu ıcın detayları yarın yazacagım sana.allah sabır versın...soz yazacagım

bayramda bir gelseler...sorun değil haftada bir gelseler yine sorun değil güzelim haftanın 4 günü bide yeniliyor içiliyor.. anlatabildimmi
eşimin abis işten bazen direkt bize geliyor.. evde oğlu yüzünden (oğlu küçük olduğu için dinlenemiyor hiç)
cumartesi erken çıkınca bize geliyor.. pazar günü bizde...
deliricemm ya arada bir ziyarete gelirsin anlarım.. ama ya olmuyor kii..
oh ne güzel salona devirip yat.. bu evde sadece annen var sanki ben yokum..
sandalye tepesinde oturuyorum ben saygımdan.. ama kimsenin bana saygısı yok..

Gerçekten çok zor bir durum...Kayınvalideyle yaşama düşüncesi bile bana göre kabus gibi..çünkü hiçbir kayınvalide gelinini kızı yerine koymuyo...sen benim kızımsın deselerde palavra...oturman ,giyinmen ,yemek yapman,gezmen hep kusurlu....o yüzden eğer imkan varsa kesinlikle kaynana ile beraber oturmayacaksın...ne senin eksiğini o görsün nede onun eksiğini sen gör...
Senin yerinde olsam ne yapardım arkadaşım o evde misafir gibi davranırdım...nasılmı...ne yemeğe ne bulaşığa nede temizliğe karışmazdım..senin evin senin düzenin ben yapamıyorum derdim...sorunmu çıkıyor üstünkörü yapar bırakırdım....kendi evim diyceksin ...odanı kafana göre temizleyip düzenle gersine karışma...çok zor biliyorum ama belki böyle davraırsan kaynanan biraz yola gelip hatasını anlayabilir...geç odana dergini oku,kitabını oku, kendinle ilgilen...misafir gibi davran işte...eşine şikayet edersede ne yapayım evim gibi hissedemiyorum annen hiçbirşeye izin vermiyor madem o bana misafir muamelesi yapıyor bende elimi birşeye sürmem de...eşine yumuşak yumuşak anlat ama...ona kızgın olsanda kaynananı yola getirmek için önce onun desteğine ihtiyacın var...baktın olmuyor ye iç süslen gez...boşver evi neyi nereye koyarsa koysun...sen odana çekil gerisine karışma...elbet eşinde zamanla bunalıcaktır bu durumdan...sen herşeyden elini eteğini çekersen kayanananda bir süre sonra pes edicektir buna emin ol...

Sevgili Punchshe; bilgilerinde eğitimci olduğun yazıyor. Bu da demektir ki, ayağında prangayla o eve bağlı kalmanı gerektirecek bir durum söz konusu değil. Senin yaşadıklarını günümüzde hiçbir meziyeti olmayan, okuma-yazma bilmeyen,üstelik iki kaşının ortası bitişik gelinler bile çekmezken senin aklından zorun mu var??? Bu da yetmezmiş gibi o adamın "sen hastasın,bu sefer de gitmezsen insan değilsin" gibi hakaretlerini çekiyorsun....
Şaşırdım kaldım gerçekten...Ben şahsen asla çekmem. Sana hakaret edilen,saygınlığının olmadığı,hor görüldüğün bir yerde neden kalıyorsun anlamıyorum? Sığıntı mısın sanki?
Yaşlılara karşı çok hassas,çok merhametli,duyarlı biriyim. Ama Peygamberimiz bile;"Bana bir adım gelene ben iki adım giderim " demiş...İslamiyette insana zulüm,insanı ezmek,eziyet asla yok...Üzgünüm ama Kayınvaliden bunlardan bihaber olduğu yetmiyormuş gibi,yaşlılığın yani olgunluğun getirdiği hoşgörüden de nasibini alamamış...Yaşlıysa yaşlılığını bilecek,kocaysa kocalığını bilecek...Kendini daha fazla zulüm gördüğün o evde kullandırma.HERKES HADDİNİ BİLSİN!
Eğer o Belene Kampı'nda yaşamaya devam edersen de ALLAH YARDIMCIN OLSUN! Şunu unutma ki;insan vücudunda sinir hücreleri asla yenilenmiyor.

kafayı yiycem ama yinede haksız suçlu olan ben oluyorum.. hiç benim sabrettiğim şyler görülmüyor ya sabır diyor... benim sinire bağlı astım hastalığım var sinirlendiğim zaman nefes almakta çok zorlanıyorum..ve herşeye sabır dedim 2 aydır.. öyle herşeyi görmezden geldim ki..
ama görmezden gelemiyormuşum meğer atıyormuşum işte... mutfağa girdikçe başım dönüyor.. halıyı sil nilüfer evi süpür nilüfer.. pencere yağ olmuş nilüfer.. demlik kararmış nilüfer... bunların hepsini söylemeyi biliyor.. bi güzel dağıtıp ardını bana bırakıyor... neden düzeni de bana bırakmıyor ben yeni evliyim.. 23 yaşındayım benim heveslerim olamaz mı benim zevklerim olamaz mı...

65 yaşına gelmişssin bir sürü şey görmüşssün bir sürü deneyim yaşamışssın 2 kızın var evlii..en çok senin bilmen lazım değil mi..
ya düğünümüzün bi gün sonrasında eve geldi kadın temizlik yaptık..
1 hafta bile başbaşa bırakmadılar.. balayına gdecek durumumuz yoktu.. diğer oğlumda kalayım 1 hafta yalnız kalsınlar demedi kadın.. düğün gecesi bi evi boış bıraktılar ondada bırakmayacaklardı..
öbürsü gün eve geldi... temizlik yaptırdı kadın..

bunların aynısnı yaşadım ben odadan çıkmayıp bunalıma girdim.. sonuç annemin yanına döndüm..
e sonunda patşadım..
ama kayınvalidemle konuşulmuyor.. anlamıyor beni.. anlamıyor.. onunla konuşmaya balayınca gözüm kararıyor benim konuşamıyorum..
çünkü derdimi anlatamıyorum..

şimdi söyleyin anlatsam birilerine gerçekten gülerler mi bana.. çok gereksiz şeylerden kavga çıkarıyorum diye..
siz gülebildiniz mi??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…