• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bizler cocuklarımıza bakarken , diğerleri için vicdan azabı duymuyor musunuz?

CuteMom

Dünya vazgeçenleri değil,azmedenleri hatırlar
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2008
45.779
24.642
398
Günaydın kızlar.
Benım ıcın bugun sıradan bır gün aslında.
Oğlum bugün okul gezisine gitti 40 kişilik sınıftan 15 kişi katıldı, hem 2 haftada bir gezi oldugu için hemde fiyatlar biraz yuksek geldıgı ıcın herkes gonderemıyor. Bu gibi durumlarda öğrt. mesaj atıyorum gelemeyen bır cocugun ucretını karsılamak ıcın bazen oluyor 39 kısı gıdıyor 1 kısı gıdemıyor. Öğretmen buna yanasmıyor.
Neyse konu bu degıl aslında.

Sabah ıse geldıgımde bıraz once gazete okurken metrobuste uyuya kalan cocugu gordum ve cok kotu oldum. Dayanamadım agladım. Neden boyle ya nıye hayat boyle acımasız, tamam fakir olsunlar ama calısmasınlar okula gıtsınler az ya da cok ogrensınler , cocukluklarını yasasınlar olmuyor mu? Bız hepımız bunlardan sorumlu degıl mıyız?

Yine dün iş için dışarı cıkıp biraz alışveriş yapıyordum , yaparken gitmişken aslında ihtiyacıda yokken oğlum için güzel kırtasıye malzemeleri aldım , dosyalar suluklar vs. Ne bıleyım bazen hatta cogu zaman yedıgım bıseyın yarısını ogluma gotuyorum veya dısardan yedıysem fazla alıp eve gotuyorum oda yesın dıye. Pekı ya dıgerlerı?

Bu alısverısten donerken gıttıgım ıs arkadasım (erkek) , ben bazen bu cocugu alıp suraya yemege goturuyorum dedı . Gecen sene ayakları yalın ayaktı bu sene ayakkabısı var dedı.

Şuanda tum yasam enerjım, amacım kalmamıs gıbı. Sankı deprem olmusta hersey bıtmıs gıbı hıssedıyorum.
Sız pekı , sızde benım gıbı uzuluyormusunuz? İşte metrobuste uyuya kalan cocuk, sizcede cok guzel bır cocuk değil mi?

metrobuste-yurek-burkan-goruntu-mendil-satan-9370454_2929_o.jpg

Maalesef şartlar herkes için eşit olmuyor.
Bende özellikle kızım için alışveriş yaptığımda eve dönerken metrobüs duraklarında bu çocukları gördüğümde vicdan azabı duyuyorum.
Sabahları özenle en güzel giysilerini giydiriyorum, saçlarını süsleyip çeşit çeşit tokalar takıyorum. evde kaç çift tokası var ben dahi tahmin edeme, ama hemen hemen her hafta bir yenisini alıyorum.
Ben onu sabahları pamuklara sarıp sarmalayıp okula gönderirken, çıplak ayaklarıyla geçitte oturup mendil satan çocuğu gördüğümde içim parçalanıyor.
Ufak tefek güzellikler yapmaya çalışıyorum ama bu kezde bu sebepten dolayı canım sıkılıyor.
Hata mı yapıyorum, teşvik mi ediyorum diye düşünüyorum.

O çocuğa bende çok üzüldüm. Hayat adil değil maalesef. Onları o hale sokan anne babaları nasıl hesabını verecekler Allaha acaba? Paran olmaz çocuğuna ayakkabı alamazsın anlarım ama el kadar çocukların karda kışta sokaklarda çalıştırılması ailesinin insafsızlığı tamamen. İnsanlara duygu sömürüsü yapıp sırf daha acındırıcı olsun diye evlatlarını çıplak ayakla incecik elbiselerle dilendiren iğrenç mahluklar hepinizden tiksiniyorum. Herkes çocuk sahibi oluyor ama anne baba olamıyor işte. Ben soğukta donan çocuğununa acıyıp kızımın atkısını veriyorum sende para değilde atkı verdiğim için gözümün önünde atkıyı yere atıyorsun. Cehennem sizin gibi pislikler için var...

Maalesef şartlar herkes için eşit olmuyor.
Bende özellikle kızım için alışveriş yaptığımda eve dönerken metrobüs duraklarında bu çocukları gördüğümde vicdan azabı duyuyorum.
Sabahları özenle en güzel giysilerini giydiriyorum, saçlarını süsleyip çeşit çeşit tokalar takıyorum. evde kaç çift tokası var ben dahi tahmin edeme, ama hemen hemen her hafta bir yenisini alıyorum.
Ben onu sabahları pamuklara sarıp sarmalayıp okula gönderirken, çıplak ayaklarıyla geçitte oturup mendil satan çocuğu gördüğümde içim parçalanıyor.
Ufak tefek güzellikler yapmaya çalışıyorum ama bu kezde bu sebepten dolayı canım sıkılıyor.
Hata mı yapıyorum, teşvik mi ediyorum diye düşünüyorum.
Arkadaşımda para vermek ıstemıyorum cunku para onlara gıtmıyor dıyor . O sebeble yemek yedırıyormus en azından ıcım rahat oluyor dıyor. Ama bız mesela bazen korkuyoruz o cocuklardan malesef.
Dimi? Yoksa sadece benmı korkuyorum zaman zaman. Ama mesela bu cocuk benım kucagımda uyumus olsaydı onu bırakmazdım

Hayatta Allahın bize verdiklerinin sadece bizim için olmadığını düşünenlerdenim. Bir maaşım varsa kazanıyorsam yani, birileri de nasiplenmeli bundan.
Nasiplenen kimi zaman bir mendil satan çocuk fakir bir aile yada otobüste uyuya kalan çocuk olabilir
Yada muhtaç kedi köpekler zavallı hayvanlar gibi
Bir yan susuz bir yan deniz bu dünyada
Denge kurmak imkansız, bir yere kadar...
Bunun bilincinde olanlar giriyor işte devreye, yardımlaşma dayanışma giriyor.
Çoğalmak gerek :)

Üzülmek yetmez ki birşeyler yapmak esastır. Gönüllü olarak çocuklarla ilgili sivil toplum kuruluşlarında çalışıyorum ve her gittiğimde dünya daha da güzelleşiyor. Yakınmayın, şikayet etmeyin sadece harekete geçin. Ve evet tek bir kişi bile dünyayı değiştirebilir, bu ütopya değil.

Arkadaşımda para vermek ıstemıyorum cunku para onlara gıtmıyor dıyor . O sebeble yemek yedırıyormus en azından ıcım rahat oluyor dıyor. Ama bız mesela bazen korkuyoruz o cocuklardan malesef.
Dimi? Yoksa sadece benmı korkuyorum zaman zaman. Ama mesela bu cocuk benım kucagımda uyumus olsaydı onu bırakmazdım
Korkulacak bir durum söz konusu değil bence. ben de genellikle yiyecek bir şeyler alıp veriyorum.
Başınıza geldi mi bilmiyorum ama metrobüste kucağınıza mendili atıp bekliyorlar, uzatıyorsun almıyor işte o zaman karşılığını vermek durumunda kalıyorum.

Ben bu tarz şeylerin üstesinden gelemiyorum. Tamam benim de bir cok arkadaşım vardı yaz tatillerinde çalışıp harçlığını kazanan.
Ama böyle sokakta çalışan çocuklarn ailesine kızıyorum çoğunlukla. Masum oldukları için çocuklari kullanıyorlar. Ama bazen de öyle durumlar oluyor ki anne baba çalışabilecek durumda olmuyor çocuk mecburen çalışmaya dilenmeye gidiyor. Of..

Aslında bu konu altında bir soru sormak istiyorum belediyede çalışan kk kadınlarina ya da konu hakkında bilgisi olanlara: böyle dilenen çocukların ailelerine ulaşıyor mu belediyeler, maddi ya da gıda desteği veriliyor mu?

Korkulacak bir durum söz konusu değil bence. ben de genellikle yiyecek bir şeyler alıp veriyorum.
Başınıza geldi mi bilmiyorum ama metrobüste kucağınıza mendili atıp bekliyorlar, uzatıyorsun almıyor işte o zaman karşılığını vermek durumunda kalıyorum.
Hayır ben metrobuse bınmeyelı belkıde yıllar oldu , hıc denk gelmedım bazen metroya bınıyorum bızım oralardada hıc denk gelmedım boyle seylere sadece ısıklarda denk gelıyorum o zamanda para verıyorum.

Sadece üzülüyorsunuz ama iki gün sonra ; " evler var mallar var ama çocuğumun geleceği ne olacak" diye düşüneceksiniz, değil mi?
Hayat adil sadece insanlar adil değil. Eğer çok aç gözlü olmasak bütün çocuklar aynı koşullarda olurdu.

Üzülmek yetmez ki birşeyler yapmak esastır. Gönüllü olarak çocuklarla ilgili sivil toplum kuruluşlarında çalışıyorum ve her gittiğimde dünya daha da güzelleşiyor. Yakınmayın, şikayet etmeyin sadece harekete geçin. Ve evet tek bir kişi bile dünyayı değiştirebilir, bu ütopya değil.
Nerde calısıyorsunuz , napıyorsunuz anlatır mısınız?

Şöyle görüntüler gerçekten büyük isyan sebebi. Cehalet ve sorumsuzluktan tiksiniyorum.

İşte sadece doğurmak yetmiyor
çocuk sahibi olmadan önce anne baba herseyi planlamali
bu konu onların sorunu vicdan azabı duysak da duymasak da elimizden bir sey gelmiyor dogurmaya devam ediyorlar önemli olan o durumdaki anne babanın kendini frenlemesi

Arkadaşınız doğru söylemiş para verse o çocuk parayı harcayamacak başında ki kimse ona gider para,konunun başında yazmışsınız gezi olayı buna değinmek istedim ben, 2 haftada bir gezi yapacaklarına belirli aralıklarla yapsalar daha iyi olmaz mı mesela en azından çocukların çoğunluğu katılabilir.

Sadece üzülüyorsunuz ama iki gün sonra ; " evler var mallar var ama çocuğumun geleceği ne olacak" diye düşüneceksiniz, değil mi?
Hayat adil sadece insanlar adil değil. Eğer çok aç gözlü olmasak bütün çocuklar aynı koşullarda olurdu.
Yanı bu durumda cocuklarımız ıcın daha ıyısını dusunmemelıyız oylemı?

İşte sadece doğurmak yetmiyor
çocuk sahibi olmadan önce anne baba herseyi planlamali
bu konu onların sorunu vicdan azabı duysak da duymasak da elimizden bir sey gelmiyor dogurmaya devam ediyorlar önemli olan o durumdaki anne babanın kendini frenlemesi

Üzülmekle olmuyor maalesef.
Eylem şart ama maalesef yapmıyoruz/yapamıyoruz.
Şahsım adına okulda düzenlenen etkinlikler için katılamayan velinin çocuklarına elimden geleni yaptım bazı dönemler
Bazen aşırı sinirleniyorum.
Örnek verecek olursam
3 çocuklu durumu iyi olmayan sınıfta velimiz vardı.
Yardım ettim bir dönem (söylemek istemezdim ama örnek vermem şarttı)
Duydum ki 4. çocugunu doguruyormuş çocugu okula 20 gün annesi dogum yaptıgı için gelememiş.
İnsan durup düşünüyor yahu bazen.
Ben daha 2. çocuk konusunda kılı kırk yararken bu insanların rahatlıgı yüzünden neden ben geriliyorum diye.

Back