• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

BIZIM ANORMAL GELIN HAKETTIĞINI BULDU...

ben anlatamiyorum arkadaslar. Dediginiz gibi sirf gorumceyin diye. Gelinin ablasi olsam ve bunu kardesim yapmis olsa simdiye destek veren cok olurdu. Halenndiretenler var depresyon diye ne depresyonmus gelin hamile kalmadan bile kiza karsi tuhaf. Dusununsene benim oglumu suru8kleye surukleye evine goturur. Sebebide erkek olmasi ve erkek kardesime benzemesi. Cinsiyeti ogrenene kadar oglum gibi oglu olsun diye ne dualar etti. Ama bu kadar olucani anlayamadik. Dusunun kendi cocugu uyuyrken benim cocugumu opuyor kokluyor. Opsun koklasin ona da bisi denem nemnunda olurum ama insanin kendi cocugundan otesi var mi ya?

ResimdekiHayalet,
gelininiz gerçekten depresyonda değil, depresyon denmesin bu duruma, lohusalık sendromu da değil, bu çocukluktan itibaren gelen psikolojik baskılar sonucu oluşmuş bir takıntı.

Erkek çocuk iyidir, kız çocuk başa bela diye düşünür böyle takıntılı insanlar, gelininiz atılan tokadı da, işittiği azarı da, evden kovulmasını da bebeğe bağlıyor, o olmasaydı eşimle aram bozulmayacaktı'ya kadar gider bu durum.
Kardeşinize söyleyin bebek için azarlamasın, şiddet uygulamasın, kardeşinizin yapacağı her olumsuz hareket ve söz kadının çocuğa olan öfkesini körüklüyor.
Kadın kardeşinizi çok seviyordur, gariptir kız çocuklarından nefret eden kadınlar eşlerine erkek olmaları sebebiyle büyük bir aşk ve hayranlık duyarlar, onun sevgisinden mahrum olmak istemezler, o yüzden döndü gelininiz.

Siz daha olmadı önce kendiniz bir uzman bulup danışın, nasıl davranılması lazım, nasıl yaklaşılmalı, tedaviye nasıl ikna edilir iyice öğrenin. Anlatın çocukluktan gelen bir durum olduğunu, yüzeysel anlatırsanız lohusalığa bağlanır zira.

Sonra da gelin ikna olunca tedavisine başlarsınız.

İnanamıyorum gelin haklı çıkmış bazı üyelerce.

Ben de lohusa depresyonu yaşadım ama bu hamilelikten beri Süregelen bir durum olduğu için lohusa depresyonuyla alakası yok.

Ayrıca lohusa depresyonunda olsa kız erkek ayrımı yapmadan ikisine de uzak davranırdı.

Selam arkadaşlar...

Daha önceki konumda bahsetmiştim. Bizim gelin hamileydi ve kız çocucğu olacak diye burnumuzdan getırmıştı.

Kızımız sağ salim temmuz sonu dünyaya geldi. Bebeğimiz doğduktan sonra anne önce emzirmek istemedi ve kabullenemedi. Çocuğu emzirtene kadar akla karayı seçtik ve eve gelindi. Kardeşim kaynanasını kovmuştu gelin hamileyken doğum olunca onlarda geldıler. ve yine sorunlar...

Baktık gelin yine cinslik yapıyor. Çocuk ağlıyor bize siz bakın diyor. anası ''kızım 15 gün yatacak (Normal ve sorunsuz doğum) iş yapmayacak çocukta yük olmasın siz ilgilenin vs. gibi saçamaladı durdu. Ben de doğum yaptım ama çocuğuma başkası baksın diye beklemedim. O benim yavrumdu altını bile değitirirken mutlu olurdum. Tabi ki ilk günlerde yardımcı oluruz, sıkışır yine bakarız ama temelli bakmak annenin, babanın görevi. Hasta olsa ona da tamam ama sırf o çocuk erkek olmadı diye çöp gibi kenara atmak istedi.

Neyse dedik ikna etmeye çalışalım ama kar etmiyo. Kardeşimin tepesi attı ''Ya s**** ol git ya da adam gibi bak çocuğuna. Bu kızın başına bir şey gelsin seni yaşatmam'' dedi üstüne yürüdü. Gelin de '' ben seni seviyorum gitmem'' dedi Kardeşimde '' Sen geri zekalı mısın? bu çocuk kimin? Benim için kalıp, çocuğu red edeceksin oyle mi?'' dedi kolundan tuttu dışarı atacaktı engel olduk. Ama gelin baya bi korktu. Baktı evden kovulacak zoraki çocuğu kucağına almaya falan başladı.

Biraz geçtikten sonra gelin yine kardeşime '' Bu çocuk beni uyutmuyor. annem gelsin çocuğa baksın, annem yemek yapsın yoksa yemek yemem vs.'' başlamış. Tabi kardeşimde artık dayanamıyor. '' Çalışıyorum geliyorum, evdeyken beraber bakıyoruz ben çalıştığım halde uykusuz kalıyorum. Şikayet ettim mi? '' demiş. Gelin de '' Kız çocuğunu sen istedin. Erkek olsaydı ben de şikayet etmezdim'' diyince kardeşim bunu tuttuğu gibi dışarı atıyor.

Sonra gelin ağlaya zırlaya bizi aradı. Oğlunuz beni evden kovdu vs. dedi ama artık nedensiz kovulmadığını tahmin ediyorduk. Tabi yine konsey kuruldu kardeşim istemiyorum bu kadını dedi. Arayı bulmaya çalıştık ama olmadı gelin hala zırvalıyordu.Bir de demesin mi '' cinsiyet babadan oluyomuş bu senin suçun'' kardeşim öfkesine hakim olamadı buna 2 tokat attı defol dedi.

Neyse gelini götürdüler. aradan bi kaç gün geçti gelin kardeşime yalvarmış '' Hata ettim deiğin gibi olsun. Ne istersen yaparım, çocğuma bakarım vs. diyince bir kere daha şans ver dedik ve gelin geri geldi.

Şimdi paşa paşa çocuğuna bakıyor. Çocuk gaz sancısından ağlasa kardeşimden ödü kopuyor. Demek i insan yerine konulmayınca adam oluyormuş. Şimdi çok arar eski günleri...
Cidden benim kanim dondu nedemek erkek degil diye onun bunun üstüne atiyor cocugu. Ayyy xx ve xy olayini biliyormus hasbam akilli olsun sukretsin

25 sayfa olmuş tamamını okuyamadım ama daha önceki bazı konuları hatırlıyorum. Genelde gelini savunmuştum çünkü.
Baştan beri istenmeyen, sevilmeyen bir gelin olduğu bir gerçek. Haklısınızdır, haksızsınızdır bunu ancak siz bilebilirsiniz ama madem bu kadar kötü neden bir de çocuk? Kardeşinizin ve gelinini hayatı mahvolmuşken (konulardan öyle görünüyor, toparlanabilecek bir aile değil) neden bir de can dünyaya getirip onun hayatı mahvediliyor?
Yatak odalarinda biz yokuz naalesef. Az ince soyledim gelin kendi istemis. Kardesim 1 sene bekleyelim demis. Bu kadarda gaddar olacaginu kim bile bilir ki?

Bebeği herkes önemsiyor ama bazıları bu manyak kadını daha çok önemsiyor konu o olmuş ben buna şaşırıyorum. Ayrıca burada en çok verilen tavsiye hemen bir psikoloğa götürün oluyor. Hepimiz dertlerimizi psikologla çözüyoruz ya ondan heralde damadın ailesinden de bu beklenmiş. Olabilir akıl edememişlerdir ya da denemişlerdir de kadın istememiştir bilmiyorum. Ayrıca burada sanki sadece psikoloğa neden götürmüyorsunuz diye mi yüklendiler bu kıza? Daha neler neler söylendi. Yok çok karışmışsınız her olayda resmen hoşunuza gitmiş izlemeye gitmişsiniz tarzı şeyler de söylendi.

Ben de elbette ki psikolojisi bozuk değil demiyorum. Psikolojisi kesinlikle bozuk bu konuda şüphe yok ama onunki lohusa sendromu falan değil burası net. Ah keşke hamile kalmadan önce kızın olursa nolur diye sorabilseydik kadına da belki o zaman kendimi anlatabilirdim konu sahibi de kendini daha rahat açıklardı. Kadın zaten hiçbir zaman kız bebek istemiyormuş. Bununki evet psikolojik bir sorun ama lohusa sendromu falan değil kendisi zaten hep sendromluymuş.

Bebeğin babasının ailesi yapabilecekleri her şeyi zaten yapmışlar. Geline kötü davranmamışlar hep suyuna gitmişler, bebeğe bakmışlar, bir sıkıntılarında koşmuşlar. Ha tokat olayını ben de tasvip etmiyorum ama kadın kocasını suçlamış resmen bebeğin cinsiyetinden dolayı. Bunu erkeğin sülalesi yapsaydı? Senelerce böyle şeylere hep birlikte öfke kusmadık mı?

Sizin yazdığınız lohusa depresyonu diyenlere Yönelik cevaba alıntı yapmıştım ben. Çünkü lohusa depresyonu ne gerçekten bilmeden bu konuda uzman gibi konuşan insanlar var.

Diğer yaşananları hiç karıştırmadan sadece bu durumla ilgili söyleyeceklerim.

Durumun psikiyatrik bir rahatsızlıktan kaynaklandığının konu sahibi de farkında. Başlık bile anormal gelin diye açılmışken niye doktora götürmeyi akıl edemesinler ki? Üstelik ortada şimdi bir de zarar görmesi olası bir bebek varken siz olsanız bu kadını tokat atıp evden mi kovarsınız doktora mı götürürsünüz?

Gelin hanım hiç bir zaman kız çocuk istememiş ve bu yüzden depresyona girmiş olamaz mı? Elbette cinsiyet ayrımı çok kötü ve kabul edilemez bir şey ama bunu anlayabilecek kadar sağlıklı değil ki gelin. Önce tedavi edilmesi gerek hatta kendi kabul etmiyorsa zorla götürülür ama bir şekilde tedavi olması şart.

Size Yönelik cevapladım ama art niyet içeren bir cevap değildir lütfen yanlış anlamayın iyi günler

Ben farklı düşünüyorum. Annelik bu zoraki olamaz. Evet o çocuğa bakıp büyümesi onun hem Annelik vazifesi hem vicdani sorumluluğu ama ne yazıkki bebeğini istemeyen anneler de oluyor. Bu kötü deyip gormezden gelinemez. Bi kadın istemediği bi çocuğa en fazla ne verebilir ki? Sevgi mi, ilgi mi, şefkat mi, eğitim mi, süt mü? En kötüsü de ben kız olduğum için annem beni sevmedi istemedi güdüsüyle büyüyen bu çocuğun kendi çocuklarına ve torunlarına da aynısıni yapma ihtimali. Bence annesi çocuğa bakmak istemiyosa bakmasin daha iyi. Madem cinsiyeti erkek belirlediği için kardeşine de tepkili o zaman erkek çocuğu olabilecek biriyle evlenir. Eğer sizde eski tüm konularınizda defalarca tekrar ettiğiniz gibi çok sıcak kanlı güler yüzlü samimi ve tamamen iyi niyetli biriyseniz kardeşinizle el birliğiyle büyütün bebeği. Böylece hem kadin bakmak istemediği bi çocuğa bakmaktan kurtulur hem de yavru sevgisizlikle büyümez.

Görümcelerin hepsi gaz odalarına alınsın da bir rahatlasın insanlar .. Yazık üzüldüm çok...
Bebek ya bebek söz konusu.. Minicik bir masum itilip kakılan.. Yok lohusa yok depresyon.. Kaldı ki böyle bir kadın kocasında da sağlam bir psikoloji mi bırakır?
Hersey çok net ya herkes doğurabilir ama herkes anne olamaz. Sosyal statü, hamilelik nazı niyazı, prestij kaygısı ile kendi için doğuranlar ve gerçekten anne Yüreği taşıdığı için doğuranlar Arasındaki ciddi farklar hemen Göze çarpıyor ne yazık...

Selam arkadaşlar...

Daha önceki konumda bahsetmiştim. Bizim gelin hamileydi ve kız çocucğu olacak diye burnumuzdan getırmıştı.

Kızımız sağ salim temmuz sonu dünyaya geldi. Bebeğimiz doğduktan sonra anne önce emzirmek istemedi ve kabullenemedi. Çocuğu emzirtene kadar akla karayı seçtik ve eve gelindi. Kardeşim kaynanasını kovmuştu gelin hamileyken doğum olunca onlarda geldıler. ve yine sorunlar...

Baktık gelin yine cinslik yapıyor. Çocuk ağlıyor bize siz bakın diyor. anası ''kızım 15 gün yatacak (Normal ve sorunsuz doğum) iş yapmayacak çocukta yük olmasın siz ilgilenin vs. gibi saçamaladı durdu. Ben de doğum yaptım ama çocuğuma başkası baksın diye beklemedim. O benim yavrumdu altını bile değitirirken mutlu olurdum. Tabi ki ilk günlerde yardımcı oluruz, sıkışır yine bakarız ama temelli bakmak annenin, babanın görevi. Hasta olsa ona da tamam ama sırf o çocuk erkek olmadı diye çöp gibi kenara atmak istedi.

Neyse dedik ikna etmeye çalışalım ama kar etmiyo. Kardeşimin tepesi attı ''Ya s**** ol git ya da adam gibi bak çocuğuna. Bu kızın başına bir şey gelsin seni yaşatmam'' dedi üstüne yürüdü. Gelin de '' ben seni seviyorum gitmem'' dedi Kardeşimde '' Sen geri zekalı mısın? bu çocuk kimin? Benim için kalıp, çocuğu red edeceksin oyle mi?'' dedi kolundan tuttu dışarı atacaktı engel olduk. Ama gelin baya bi korktu. Baktı evden kovulacak zoraki çocuğu kucağına almaya falan başladı.

Biraz geçtikten sonra gelin yine kardeşime '' Bu çocuk beni uyutmuyor. annem gelsin çocuğa baksın, annem yemek yapsın yoksa yemek yemem vs.'' başlamış. Tabi kardeşimde artık dayanamıyor. '' Çalışıyorum geliyorum, evdeyken beraber bakıyoruz ben çalıştığım halde uykusuz kalıyorum. Şikayet ettim mi? '' demiş. Gelin de '' Kız çocuğunu sen istedin. Erkek olsaydı ben de şikayet etmezdim'' diyince kardeşim bunu tuttuğu gibi dışarı atıyor.

Sonra gelin ağlaya zırlaya bizi aradı. Oğlunuz beni evden kovdu vs. dedi ama artık nedensiz kovulmadığını tahmin ediyorduk. Tabi yine konsey kuruldu kardeşim istemiyorum bu kadını dedi. Arayı bulmaya çalıştık ama olmadı gelin hala zırvalıyordu.Bir de demesin mi '' cinsiyet babadan oluyomuş bu senin suçun'' kardeşim öfkesine hakim olamadı buna 2 tokat attı defol dedi.

Neyse gelini götürdüler. aradan bi kaç gün geçti gelin kardeşime yalvarmış '' Hata ettim deiğin gibi olsun. Ne istersen yaparım, çocğuma bakarım vs. diyince bir kere daha şans ver dedik ve gelin geri geldi.

Şimdi paşa paşa çocuğuna bakıyor. Çocuk gaz sancısından ağlasa kardeşimden ödü kopuyor. Demek i insan yerine konulmayınca adam oluyormuş. Şimdi çok arar eski günleri...
bu ne be bu nasıl bir şımarıklık ve allaha isyankarlıktır. ne sanıyo sizin gelin kendini bebeği olduğuna dua etmemiş cinsiyetini mi ayırıyor ne terbiyesiz ya... ben 6 senedir bir bebeğim olsun diye yaşamadığım kalmadı bu nasıl bir densizliktir. ben kardeşinin yerinde olucam öyle 2 tokatla kalmazdı o iş...:KK11::KK67::KK20:

Normal sartlarda ben de siddete karsiyim ama kardesime etmedigini birakmadi. Bebek yokken diger sorunlardan dolayi 1 fiske vurmadi vursaydi biz de karsi gelirdik. Ben burda beler yasandigini tek tek anlatamiyorum kardesiminde psikolojisi alt ust etti. Kardesim vardiyali calisiyo. O gun de biz alisverise gitnistik bunlar 3 bir kaldi kardesim sabah gelip yatmis. Sonra sese bi uyaniyor cocuk aglama degil sesi tizlesmis sekilde. Bagiriyor kardesim kosuyo bakiyo anasi balkonda cocuk yok. Once tirsiyo asagimi atti diye. Sonra odalari dolasiyor 40 ustu sicaklikta kapiyi bacayi kapatmis cocugunda ustune elyaf yorgani atmis ama basi acik. Cocuk sicaktan delirmis bagiriyo. Kardesim alip hemen ilik suya sokuyor. Sonra geline bile demeden karsilarinda ki hastaneye firliyo havale falan gecirir diye. Mudahele ediyolar sonra biz arandik geldik kardesimle ayni aj da iceri girdik. Oturmus film bakiyor. Bir hisimla kostu kardesim elinde semsiyelikle. Oldurecek gibiydi zor zaptettik durdurduk. Bi de soruyo ne oluyo bize de bagiriyo sizin oglunuz beni oldurecekti diye. Orda kardesime hakim oldum ama inanin ben bile oldurebilirdim. Insan kopegini birakmiyo o sekilde. Kardesiminde ayarlari kacti. Dedim ya eski gunleri oph pohlanmayi unutsun artik. Kardesim uslubu ile de sert artik. Yoksa basa cikamiyor. Gidip geri geldikten sonra uslanmis gibiydi ama kardesim artik yuz verniyor
Şu anlattıklarınız inanılır gibi değil. Resmen öldürmeye çalışmış işte. Tedavi falan değil direkt tımarhaneye kapatmak gerek bu manyağı. Anasıyla aynı odaya tık ki sıcaktan bebekle aynı şeyleri yaşasınlar. Allah'ım o küçücük bebeğin ne günahı var. Beni bile çıldırttı ya ne sakinlik kaldı ne bir şey. Allah kurtarsın bu bebeği yazık inanılmaz üzüldüm ya.

ohhh ala pekte rahatlamissiniz...
gelin dayagi da yemis adam da olmus aferin size!!!
ben anlattiginizdan farkli oldugunu dusunuyorum.
normal ce sorunsuz dogummus mus.
bide gel o kadincagiza sor bakalim nasil zor dogurmustur tabi sizin degildi yanan can ciktida nasil cikti bide ona sormak lazim.
lohusa kadin belki depresyona girdi hayvanlarda bile reddetme olabiliyor psikolojik olarak.
anneside onbes gun yatsin demis onbes gun idare etseydiniz yok yemek yemem demis yok uyutmuyo demis kadin lohusa sendromu geciriyor kim bilir.
kardesinizde ikide bir kolundan tutup atsin sizde alindan opun aferin.
vallahi cok kinadim sizi yazik o kizcagi.
yazinizdan bile belli nasil dis bilediginiz.
ben kesinlikle depresyon gecirdigini dusunuyprum gorumce kocs kaynana iyi destek vermissiniz aferin.
bunun konusulmatan yuzude vardir sutun yok mu niye bu boyle ben iki gunde ayaga kalkmistim vs. vs. vs.
Onceki konuyu okuyun bence..konu sahibinin anlattigi gibi bi kahramansa facia bi kadin..

Ben farklı düşünüyorum. Annelik bu zoraki olamaz. Evet o çocuğa bakıp büyümesi onun hem Annelik vazifesi hem vicdani sorumluluğu ama ne yazıkki bebeğini istemeyen anneler de oluyor. Bu kötü deyip gormezden gelinemez. Bi kadın istemediği bi çocuğa en fazla ne verebilir ki? Sevgi mi, ilgi mi, şefkat mi, eğitim mi, süt mü? En kötüsü de ben kız olduğum için annem beni sevmedi istemedi güdüsüyle büyüyen bu çocuğun kendi çocuklarına ve torunlarına da aynısıni yapma ihtimali. Bence annesi çocuğa bakmak istemiyosa bakmasin daha iyi. Madem cinsiyeti erkek belirlediği için kardeşine de tepkili o zaman erkek çocuğu olabilecek biriyle evlenir. Eğer sizde eski tüm konularınizda defalarca tekrar ettiğiniz gibi çok sıcak kanlı güler yüzlü samimi ve tamamen iyi niyetli biriyseniz kardeşinizle el birliğiyle büyütün bebeği. Böylece hem kadin bakmak istemediği bi çocuğa bakmaktan kurtulur hem de yavru sevgisizlikle büyümez.
Biz buyuturuz mesle yok. Madem anne olmayacakti neden hamile kalmak istedi? Zorlamadik, kaza ile de anne olmadi. Sokaktaki kediye kopege icimiz aciyor bu bebegemi bakmayacagiz. Simdi elbet buyur karni doyaz bizde bakariz bu cocugun akli erince ne olacak? Simdi ķardesim sert cikinca sahiplendi umarim devani gelir. Bebek bize yuk degil her dogan buyur ama onemli olan nasil buyudugu. Ben bir hala olarak onun annesinin yerini o boslugu dolduramam. Sevgiden deliye de dondersem o boslugu tasiyacak. Bizim cabamiz anali babali buyusun cocuga elbet bakilir

Sizin yazdığınız lohusa depresyonu diyenlere Yönelik cevaba alıntı yapmıştım ben. Çünkü lohusa depresyonu ne gerçekten bilmeden bu konuda uzman gibi konuşan insanlar var.

Diğer yaşananları hiç karıştırmadan sadece bu durumla ilgili söyleyeceklerim.

Durumun psikiyatrik bir rahatsızlıktan kaynaklandığının konu sahibi de farkında. Başlık bile anormal gelin diye açılmışken niye doktora götürmeyi akıl edemesinler ki? Üstelik ortada şimdi bir de zarar görmesi olası bir bebek varken siz olsanız bu kadını tokat atıp evden mi kovarsınız doktora mı götürürsünüz?

Gelin hanım hiç bir zaman kız çocuk istememiş ve bu yüzden depresyona girmiş olamaz mı? Elbette cinsiyet ayrımı çok kötü ve kabul edilemez bir şey ama bunu anlayabilecek kadar sağlıklı değil ki gelin. Önce tedavi edilmesi gerek hatta kendi kabul etmiyorsa zorla götürülür ama bir şekilde tedavi olması şart.

Size Yönelik cevapladım ama art niyet içeren bir cevap değildir lütfen yanlış anlamayın iyi günler
Normal şartlarda en çetin siyaset konularında bile her zaman sakinliğimi korumaya gayret ettim ama bu konuda sakin kalamıyorum. Çok üzüldüm bebeğe ya.

Şu anlattıklarınız inanılır gibi değil. Resmen öldürmeye çalışmış işte. Tedavi falan değil direkt tımarhaneye kapatmak gerek bu manyağı. Anasıyla aynı odaya tık ki sıcaktan bebekle aynı şeyleri yaşasınlar. Allah'ım o küçücük bebeğin ne günahı var. Beni bile çıldırttı ya ne sakinlik kaldı ne bir şey. Allah kurtarsın bu bebeği yazık inanılmaz üzüldüm ya.
Diyoruma ya tek tek anlatilmiyor. Anlatirken bile canim aciyor. Ozet gecmeye calisiyorum.

Kardeşiniz böyle bir kadından çocuk yapmak yerine neden boşanmadı?
2. Kızımı bekliyorum ben de inş. Kafamda deli gibi şimşekler çakıyor. Korkudan detaylı ultrasona bile girmeyi düşünmüyorum. Ya kötü bi şey söylerlerse diye. İlk kızımda yaşadıklarımı bunda da yaşar mıyım endişesi vücudumun her zerresini titretiyo.
Allah gelinize akıl fikir ihsan etsin. Mutlu olmalısı gerekirken kendini düşürdüğü duruma bak. Rezil kadın.

Selam arkadaşlar...

2 Senedir evlat özlemi çekiyorum.Allah böylelerini ıslah etsin ne diyeyim?

Back