- 22 Nisan 2018
- 8
- 1
- 1
- 27
- Konu Sahibi paylasmakgerek1
-
Üniversitede kaçıncı sınıfsınız okulu bitirmeyi bekleseniz ya da okulun masraflarını ödemesini sürdürmesini isteseniz
Şuan işsizlik hat Safa’da oyüzden iş bulabilirsiniz diyemem
Lise mezunusunuz iş bulmanız çok zor.
Branşınız nedir ?
Maalesef akrabalarımdan dolayı. Evet kanun olarak vermek zorunda ama biliyoruz ki çok bela olacak bu sefer annemin başına.Bu dert herkesin başında olabilir neden ikinci üyelik açtınız anlam veremedim. Neyse anneniz eğer kararını vermişse yapabilirsiniz ama neden mal almayasanız ki?
Hakkınız neyse alın derim. Vermiyor diye bir şey olamaz. Vermek zorunda kanunlar var.
Okulunu da şu sıkıntılı zamanda bırakma derim. Tekrar kazanıp kazanamayacağın belli değil.
Ben farklı bir şey söyleyeceğim; eğer kendine güveniyorsan, sevmediğin bir bölüm okuyorsan henüz 1.sımıftayken bırakman abes olmaz.
Bizim bir prof şöyle derdi hep “eşinizi boşayabilirsiniz ama mesleğinizi boşayamazsınız, ömür boyu sizinle”
Çalış, tekrar gir sınava ama hem geçim hem okul aynı anda düşündüğün kadar kolay olmayacak söyleyeyim.
Allah yardımcınız olsunBence de hiç kolay olmayacak ama annemin daha fazla üzülmesini istemiyorum çok teşekkür ederim yorumunuz için
Biraz gerçekçi olmak lazım bence.sosyoloji okuyorum ben. benim yapacağım iş satış danışmanlığı olacaktır daha önceden de öyle çalışmıştım. tekrar sınava girene kadar satış danışmanlığı yaparım diye düşünüyorum
Biraz gerçekçi olmak lazım bence.
Şuan buna tahammül edemiyorsunuz evet ama hayat çok zor. Lise mezunu olarak iş bulmak çok zor. Buldunuz diyelim asgari ücret.
Anneniz 45 yaşında. Çocuk bakıcılığı gibi isler ancak yapabilir.
Kiralar,market alışverişi bunlar çok pahalı..
Altından kalkamazsınız.
Bi arkadaşım üniversite son sınıfta iken ayrıldı annesi ile babası. Bir de liseye geçecek erkek kardeşi var. Kendi evlerinde kalıyorlar. Satiş danışmanlığı yapıyor yine de çok zor geçiniyorlar.
Maddi olarak kendimi garanti altına almadan böyle bi işe kalkışmazdım.
Eğitim hayatini yarıda bırakıp böyle bir ise kalkışmak mantıklı değil.
21 sene şiddete sabreden kadın şiddetsiz geçen 3 4 seneye daha eyvallah diyebilir zor durumda. Bu arada birikim yapıp başka bi üniversite okuyabilirsiniz.
Anneniz siz evlenince ne yapacak? Kirada tek başına yaşarken tüm giderlerini karşılayacak mısınız ?
Kendinizi garanti altına almadan öfke ile hareket etmeyin.
Sabredin bir kaç sene daha.
Gizlice birikim yapın.
Öfkeyle kalkan zararla oturur.Aslında doğru söylüyorsunuz ama şu an konuda bahsettiğim arkadaşı babamı çok işliyor. Yani git gide olaylar büyüyor mesela annemi onların ayaklarına götürmeye çalışıyor, sen onlara karşı hep alttan alacaksın diye baskı uyguluyor. Annem zaten yapı olarak sessiz bir şey olmasından korkuyorum ona. Kirada yerlerimiz var en azından birini alabilsek annemle çok rahat geçiniriz ama onu da alırsak peşimizden ayrılmaz korkusu var
Sevmedigin bir bölüm okuyorsan kesinlikle birak ve idealin sevdigin meslek icin ugras. Herseyden onemlisi bu. Annen iyi bir is bulamayabilir ama temizliktir caydir bulasiktir yapmaya raziyim diyorsa bulur. Ayrica sen evlenene kadar nafaka alirsin annen de alir zaten. Mal mulk yerindeyse de yarisi zaten kanunen annenin. Yani maddi olarak nafaka baglanana kadar bir zorluk döneminiz olur. Ama senin de soyledigin gibi azicik aşınız agrisiz başıniz olur. Kardes falan yok galiba anladigim.
Öfkeyle kalkan zararla oturur.
Bir-kac sene sabret. Okulunu oku. Okurken de küçük çocuklara saatlik dersler verebilirsin. Part time çalışabilirsin.
Bu yaşında büyük sorumluluklar alma. Sorumlulukları ertele. Inan o zaman daha kolay gelecek.
Mallar sonraki asama zaten. Ilk bisanma davasinda nafakalar baglanir.Kardeşim yok tek çocuğum. Kirada yerlerimiz var ama asla mal vermem diyor ilk lafı bu. Kanunlar var ama aldığımız takdirde hayatı cehenneme çevirir bize
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?