- 26 Mayıs 2014
- 13.528
- 15.845
- 298
bilirim cicim eskileri bulup getirmede üstüne yokk..ama senin gibiside lazım.. tabi buraya oyüzden senide böyle kabul ediyorum..

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
bilirim cicim eskileri bulup getirmede üstüne yokk..ama senin gibiside lazım.. tabi buraya oyüzden senide böyle kabul ediyorum..
Laikliğin GERÇEK AMACI ÖRTÜNENLERİ DIŞLAYIN, NAMAZ KILMAK İSTEYENLERİ İTEKLEYİN BİKİNİSİZ HAVUZA DENİZE GİREMESSİNİZ DİYE O İNSANLARI İTİNşurada az bir kökü kalmış, oraya da kibrit suyunu dökün.
Sonra muhtarları yine karşınıza dikin.
sen önce laikliğin ne olduğunu öğren gel.
kime zevzek ,boş beyin diyorsunuz siz. kibledim siziÖnceden de bu yazılanların tam zıttı geçerliydi. Bir 10 sene sonra da yine geçerli olacak, böyle bir döngüye girecek herhalde Türkiye. Gerçi iki tarafın da akıllandığı yok, konuya baksana 10 sayfa boyunca 2 tane zevzek boş boş konuşmuş, ilginç olan da ikisi de bir şeyler bildiğini sanıyor, iki troll sıfır beyin.![]()
erdoğanın sözünü hatırlatayımmı aus. kızlı erkekli sözünüYa Mine Söğütün yazdıklarını madde madde kaleme alıp irdeledik , hepsini doğru bulduk , alkışladık ...sıra şimdi sayfalarca üyenin mesajını masaya yatırmaya mı geldi ?
Uzun ve gereksiz bir tartışma olmuş O okypete ; laiklik sözlük anlamında kullanılmayalı asır oldu . Kakao nun yazdığı maddeler tutarsız da , paylaştığın konuda ki tüm maddeler mutlak doğru mu ?
Kadın ötekileştirmeden dem vurup , ayrıştırmanın alasını nefretle kaleme almış , bu tarz yazılar mı birleştirici olacak ?
Kim kimi çocuğu yok diye vatan haini ilan etmiş , bunu neden yazmış bu kişi ?
Bilboardlardaki mayo tartışması 2007 yılında gündemdeydi , yeniden mi hortladı bilemiyorum da ; bu tarz kısıtlamalardan hoşlanmıyorum . Karşılıklı bir inatlaşma var . Mesela 90 ların sonuydu , hacı adaylarının yolculuğu için ayrılan havaalanı peronunun tüm bilboardları mayo reklamı ile doluydu . Adamlar ihrama girmiş , hacca gidiyor ; koskoca Atatürk Hava Limanında sadece o bölümde mayo reklamı . Gel de art niyet arama , ne gerek var bunlara değil mi ? Yasak inadına da , göze sokmak tesadüf mü ? ... Keşke hepsinden bahsedilse eleştirirken .
Şuan söylemde olan yasaklar var , eyleme dökülmeyen ... Bunlar üzerinden korku salmak ne yöneticiye yakışıyor ne bunlardan korkmak halka ... ama nerede kız erkek beraber değil ? Nerede çocuk yap diye boğazına sarılıp baskı yapılıyor mesela ?
Ya yapsalar bana yaparlardı , 3 kişilik çekirdek aileyiz
Ve ayrıca şu da unutulmasın her ülke yöneticisinin karakterinden , yaşam tarzından , ideolojisinden , inancından nemalanır . Ben daha kendi aynasını topluma yansıtmayan , yansıtmaya çalışmayan bir yönetim erki görmedim . Siyasette buna aktörün rolü denir ve ülkenin yöneticisi (Türkiyeye özgü değil , uluslararası bir kavramdır) baş aktördür .
Aynen sep 13 sene evvel tamda bunlar vardı.. kadınları zorla arasına sokmak yoktu içeri atmıyorlardı... ama gerek basında ve medyada edilen hakaretler ve yobaz kafa ,gerici kafa bu tarz düşünenler için söylenen bir sürü kelimeler.. unutmadık..Özel toplu konut olayına hiç girmeyelim bence o konutlara muhafazakar biri satın almak istediğinde önüne bir sürü engel sunulurdu,, ha aldı diyelim havuzunu kullanmak istediğinde giydiği haşemasını istemeyenler azmı vardı.. yılbaşı kutlamayanlara yok ben istemiyorum dinimde yok diyenler o zamanın basınında azmı topa tutuldular.. azmı örümcek kafa bunlar denilmedi.. saygımı duyuldu sanıyorsun ..o zamanki basınlar azmı çırtladılar unutmadık..şurada 13 senedir düzeldi bu tür konular herkes özgürce takılıyor..orta halli bir mahallede yaşıyorsan 2 yada 3 çocuklu ve de dininin gereğini yaşayan biri idiysen sana bakılan göz bunlar bişi bilmez ,dans etmeyi bilmez, müzik dinlemez tiyatroyu bilmez, hezeyanlarını azmı duymadık ..unutmadık..Bişey sorucam, bundan 13 sene önce erkeklerle bir arada olmak istemeyen kadınları zorla erkeklerin arasına mı sokuyorlardı? El ele tutuşmayan sevgilileri nişanlıları içeri mi atıyorlardı? Muhafazakar olmayanlara özel toplu konutlar yapılıyor da muhafazakarlar gecekondulara mı atılıyordu? Müslüman olanla evlenmek yasak mıydı? Zorla yılbaşı mı kutlatılıyordu kutlamak istemeyene? Çocuk yapmayı yasaklamış mıydı o zamanki hükümet? Oruç tutmak, camiye gitmek, dini bayramları kutlamak yargılanma sebebi miydi? Ne oluyordu mesela 13-15 sene önce?
Elinizde sadece kamusal alana türbanla girememe maduriyeti var kakao, başka da bişey yok. Onun da yanlış olduğunu her fırsatta dile getirdik, siz evlerinizde otururken biz protesto ettik. Yeter bence. Saçmalamanın da bir sınırı var.
hımmm bandan haberin varmı senin.. yoksa öğrenirsin bide yok,yok anlat önceden bu yazılanların tam zıttı geçerliydi dimii alkış sanaaa...Önceden de bu yazılanların tam zıttı geçerliydi. Bir 10 sene sonra da yine geçerli olacak, böyle bir döngüye girecek herhalde Türkiye. Gerçi iki tarafın da akıllandığı yok, konuya baksana 10 sayfa boyunca 2 tane zevzek boş boş konuşmuş, ilginç olan da ikisi de bir şeyler bildiğini sanıyor, iki troll sıfır beyin.![]()
sana karşıt o kadar örnek veririmkki. mini etek giyenlere edilen hakaretiAynen sep 13 sene evvel tamda bunlar vardı.. kadınları zorla arasına sokmak yoktu içeri atmıyorlardı... ama gerek basında ve medyada edilen hakaretler ve yobaz kafa ,gerici kafa bu tarz düşünenler için söylenen bir sürü kelimeler.. unutmadık..Özel toplu konut olayına hiç girmeyelim bence o konutlara muhafazakar biri satın almak istediğinde önüne bir sürü engel sunulurdu,, ha aldı diyelim havuzunu kullanmak istediğinde giydiği haşemasını istemeyenler azmı vardı.. yılbaşı kutlamayanlara yok ben istemiyorum dinimde yok diyenler o zamanın basınında azmı topa tutuldular.. azmı örümcek kafa bunlar denilmedi.. saygımı duyuldu sanıyorsun ..o zamanki basınlar azmı çırtladılar unutmadık..şurada 13 senedir düzeldi bu tür konular herkes özgürce takılıyor..orta halli bir mahallede yaşıyorsan 2 yada 3 çocuklu ve de dininin gereğini yaşayan biri idiysen sana bakılan göz bunlar bişi bilmez ,dans etmeyi bilmez, müzik dinlemez tiyatroyu bilmez, hezeyanlarını azmı duymadık ..unutmadık..
Bak buna katılıyorum olmayan seylerden korkup üzerinde tartismak yerine (zamaninda ben de cok yaptim) suan olan daha oncelikli sorunlar uzerine kafa yorup tartismak lazimYa Mine Söğütün yazdıklarını madde madde kaleme alıp irdeledik , hepsini doğru bulduk , alkışladık ...sıra şimdi sayfalarca üyenin mesajını masaya yatırmaya mı geldi ?
Uzun ve gereksiz bir tartışma olmuş O okypete ; laiklik sözlük anlamında kullanılmayalı asır oldu . Kakao nun yazdığı maddeler tutarsız da , paylaştığın konuda ki tüm maddeler mutlak doğru mu ?
Kadın ötekileştirmeden dem vurup , ayrıştırmanın alasını nefretle kaleme almış , bu tarz yazılar mı birleştirici olacak ?
Kim kimi çocuğu yok diye vatan haini ilan etmiş , bunu neden yazmış bu kişi ?
Bilboardlardaki mayo tartışması 2007 yılında gündemdeydi , yeniden mi hortladı bilemiyorum da ; bu tarz kısıtlamalardan hoşlanmıyorum . Karşılıklı bir inatlaşma var . Mesela 90 ların sonuydu , hacı adaylarının yolculuğu için ayrılan havaalanı peronunun tüm bilboardları mayo reklamı ile doluydu . Adamlar ihrama girmiş , hacca gidiyor ; koskoca Atatürk Hava Limanında sadece o bölümde mayo reklamı . Gel de art niyet arama , ne gerek var bunlara değil mi ? Yasak inadına da , göze sokmak tesadüf mü ? ... Keşke hepsinden bahsedilse eleştirirken .
Şuan söylemde olan yasaklar var , eyleme dökülmeyen ... Bunlar üzerinden korku salmak ne yöneticiye yakışıyor ne bunlardan korkmak halka ... ama nerede kız erkek beraber değil ? Nerede çocuk yap diye boğazına sarılıp baskı yapılıyor mesela ?
Ya yapsalar bana yaparlardı , 3 kişilik çekirdek aileyiz
Ve ayrıca şu da unutulmasın her ülke yöneticisinin karakterinden , yaşam tarzından , ideolojisinden , inancından nemalanır . Ben daha kendi aynasını topluma yansıtmayan , yansıtmaya çalışmayan bir yönetim erki görmedim . Siyasette buna aktörün rolü denir ve ülkenin yöneticisi (Türkiyeye özgü değil , uluslararası bir kavramdır) baş aktördür .
köşe yazısının büyük bir kısmına katılmakla beraber katılmadığım kısımlar da var. Katılmadığım noktalardan biri de Cuma ezan saatine göre mesainin ayarlanması neden sıkıntı oluyor. İnsanların ibadetlerini yerine getirebilme özgürlüğü neden bu kadar rahatsız edici görülüyor. Neticede Saatler ayarlanacak deniyor mesai azaltılacak denmiyor.
hadi ateisti anladık da "metalcisi" ney yaChp nin ATATÜRK ü tekeline aldığı gibi mi ? Hatta Türkiye yi tekeline aldığı gibi mi ? Akp dini kullanmıyor kusura bakmayın öyle olsa bu partinin içinde ateisti metalcisi açığı kapalı si olmazdı ..
Neden yapmış bilemiyorum da kendisini siyaset kesmemis yemek yarismasini bile karıştırmıs. Mavi ve beyazbu konuda ki tartışmaya dahil olmuycam artık çok sıkıldım başıma ağrılar giriyo valla da bu ne demek? sevgili kakao böyle bir şey mi yapmış,ne zaman vay be.
niye yapmış ki acaba?
gel kıskanç kıza gidip yazalım:)Ben bu aralar hiç haz almıyorum siyaset meydanından
Sanirim bana birseyler oluyor :)
Ya şunlara tek tek cevap vericem de verdiğim cevaba yazık olacak.Yazıyı tersine çevirdiğinde ne kadar saçma olduğunun farkında bile değilsin,marifet gibi paylaşmışsın bi de.Şimdi şu yazıyı biraz değiştirelimmm...)..
MuhafazakârlarIN SİTE İÇİNDE EV ALMAK için inşa ettiğiniz siteden ev almak isteyenleri İTEKLEYEREK ŞURADA tutun.
Meşrebi genişlerin ŞAKŞAKÇILARIN ZENGİN ZÜPPELERİN oturduğu mahallelerİ burada.TUTUN
Müslüman olmayanlarla evlenenleri aşağıya alın.
Müslüman olmayanlarla evlenmeyenleri yukarı.
Alevilere şu gözle bakanlar buraya buyursun deyin.
Bu gözle bakanlar şuraya geçsin.
Başını kapatMAYANLAR yana gelsin.
Başını kapaTANLAR geri gitsin.
Kızlı erkekli diye TUTTURMAYANLAR ortadan bir çekilsin isteyin.
KIZLI,ERKEKLİ KARIŞIK OLANLAR ortalıkta gezinsin.
Evlenmeden önce değil sevişen hâşâ el ele tutuşanları MEDENİ AKILLI DİYE İLERİ ALIN..
Evlenmeden önce uzaktan bakışanları YOBAZ ,CAHİL DİYE GERİ ALIN
Yılbaşı kutlayanlara MEDENİ ,KEMALİST DÜŞÜNCE DİYE şu gözle bakın.
Yılbaşı kutlamayanlara BENİM DİNİMDE YOK BEN KUTLAMAK İSTEMİYORUM DİYENLERE bu gözle bakın.
Üç çocuk doğuranları CAHİL, SADECE ÇOCUK DOĞURMAYI BİLİYORLAR DİYE ALAY EDİN
Hiç çocuk doğurmayanları MEDENİ , ÇAĞDAŞ KADIN DİYE ALKIŞLAYIN.
Mayo reklamları panolarDA BOL,BOL OLSUN MEDENİNİ OLMANIN SİMGESİDİR DEYİN..
Her yere eşarp reklamları DİZİLMESİN LAİKLİĞE,AYKIRIDIR DENSİN..
Allah’a inananlar YOBAZ GERİCİ DENSİN gelsin, inanmayanlar ŞAKŞAKLANSIN..
Parklar yıkılsın, yerine alışveriş merkezleri yapılsın.
Buna karşı çıkanlar O ZENGİNLER ORADAN ALIŞVERİŞ YAPMAKTA YARIŞSINLAR...
Çocuğu öldürülen anneleri O ÇOCUKLARI KULLANIP VE ANNELERİNİ GAZA GETİRİP KULLANIN DEVLETİ yuhalatın, kendinizi alkışlatın.
Başkanlık isteyenleri baş tacı edin, istemeyenleri böcek gibi ezin.
Tape’lerin hepsini silin, onların peşine düşenlerin kafasını ezin.
Barış sürecini istediğiniz zaman başlatın, istediğiniz zaman bitirin.
Meclis’te kimler ne zaman, ne şartlarla temsil edilecek ince ince ayar çekin.
İktidarınız boyunca ülkeyi önce bir şuradan...
Sonra buradan...
Bir de ortadan iyice bölün.
İkiye, üçe, dörde, beşe... Allah artık ne verdiyse.
Her parçayı kendi içinde de didik didik edin.
Karışmadık kafa kalmasın.
Bütün meselelerin aslını siz bilin.
Aleyhinize HAKARET DOLU VE YAPARIM ÖZGÜRÜM ÇIĞLIKLARI ATIN tweet atanı çoluk çocuk demeden anında enseleyin.
Medyadan kocaman bir havuz yapın, içinde serbest sitil kulaç atın.
Yapılmasın dediğinizVATANI SATMAK ,PEŞKEŞ ÇEKMEK DEVLETİN SIRRINI İFŞA ETMEK haberi yapanı doğduğuna pişman edin.
Kimin nerde ne yazacağına, kimin nerde ne kadar konuşacağına siz karar verin.
Askeri HALKA DÜŞMAN ETTİRİN ASKERİ DEVLETTEN BÜYÜK vesayeti bitirin.
Yerine ilahi vesayeti getirin.
Camileri miğfer, minareleri süngü edin.
Öğle tatillerini cuma namazı saatine göre ayarLAMAYIN NAMAZ KILMAK YOBAZ KAFANIN İŞİDİR,ÖRÜMCEKLEŞMİŞTİR O KAFALAR. LAİKLİĞE AYRIRIDIR DEYİN..
Ak koyunla kara koyunu rahat ayıklayın.
Laikliğin GERÇEK AMACI ÖRTÜNENLERİ DIŞLAYIN, NAMAZ KILMAK İSTEYENLERİ İTEKLEYİN BİKİNİSİZ HAVUZA DENİZE GİREMESSİNİZ DİYE O İNSANLARI İTİNşurada az bir kökü kalmış, oraya da kibrit suyunu dökün.
Sonra muhtarları yine karşınıza dikin.
Onların nezdinde muhalif gazetelere atarlanıp benim tirajım yüzde 52, sen tirajın kadar konuş düdük, deyin.
Ya devlet başa ya kuzgun leşe, diye diye halka gözdağı verin.
Gökten zembille inmeyin ama rejimin üstüne zembil gibi düşün,13 SENE EVVELDEKİLER GİBİ altta kalanı bir güzel ezin.
Sonra çıkıp sözlerimizi çarpıttılar, biz Hitler olucaz demedik ki, deyin.
Ama siz bizi hiç anlamıyorsunuz! ANLIYORUZ 13 SENE EVVEL TEE ŞU YUKARIDAKİ YAZILANLAR GİBİYDİNİZ..
Biz zaten size Hitler olursunuz ya da olamazsınız demiyoruz. HİTLER DEĞİLDİNİZ TABİ AMA ATATÜRKÜ KULLANAN LAİKLİK ELDEN GİDİYOR DEYİP O PİS FİKİRLERİNİZİ DİNDAR KESİMİ ABLUKAYA ALARAK BIKTIRAN SİZDİNİZ DİYORUZ..
Adam olamazsınız diyoruz.EVET OLAMASSINIZ ÇÜNKÜ DEVRAN DÖNDÜ.. YAŞAM EL DEĞİŞTİRDİ VE SENDE KORKMAYAMI BAŞLADIN..
![]()
erdoğanın sözünü hatırlatayımmı aus. kızlı erkekli sözünü
ondansonra evlere polis baskınlarını
ayrıca çocuk doğurmayanlara baskı inceden inceye atılıyor. görülmeyen bir baskı sözkonusu. düğpünlerde şahitlik yaparken çocuk sayısı konuşuluyıoor. her daim 3 çocuk deniyor. bu çocuk düşünmeyenlere yeterince baskı sayılmazmı. bunuda baştaki yapıyor