- 30 Eylül 2014
- 4.277
- 12.428
- 208
demek sende asagi yukari su anda sikayetlendigin gorumcen gibi rahattin baba evinde?Ben bir evin bir kızıyım eşimin ailesine yaptığım hizmeti bekarken kendi aileme bile yapmadım inanın artık çok zoruma gidiyor.
biraz abarttigini dusunuyorum, ince dusunup yardima gidemedigin icin aslinda biraz uzuluyosun anladigim kadariyla, yoksa bukadar dert etmezdin sanirim. gonullerini bir kek/borek (hazir da olabilir illa kendin yapmak zorunda degilsin ki) ve bir cay demlemekle de de alabilirsin. kendin de demissin zaten.
asla boyle bir mecburiyetimiz yok bencede. ben gittigim her evde, bu turk aileleri icin de gecerli, almanlar icinde, veya baska ulkelerden arkadaslarimiz icinde gecerli, yardim teklif eder ve ederimde. kaldi ki keyifli oluyor bence mutfaktaki muhabbetler. bu yardim etme istemem gelin olmamla alakali degil, kisi olarak bunu yapmak istememle alakali.Biz gelinler eşimizin ailesinin her işine koşmak zorunda mıyız bizim bir hayatımız, derdimiz, hastalığımız olamaz mı yada öyle bir mecburiyetimiz mi var ben bunu anlamıyorum. Biride demez ki yardımların için teşekkür ederiz kızım...
kayinvalidemlerde ise demledigim cayi, koydugum keki boregi, yaptigim kahveyi gayette severek yapiyorum. sizin bu icinizde buyuttugunuz dertleri hic yasamiyorum. 'eline saglik kizim' demeleri benim icin yeterli. demeseler bile (ki diyorlar) esimin bana gulumsemesi yeterli olurdu diye tahmin ediyorum.
daha rahat olmanizi tavsiye ederim. ve herrrzaman derim; insan kendine yakisan davranista bulunmali. eger size yakisan davranis imaali bisey soylediginde hemen laf sokmak ise, sokarsiniz. tam tersi kibarca bir cevap vermek ise, bunu yaparsiniz. bunun kaliteyle alakasi var. gayet kibar birine benziyosun aslinda, umarim kendini bozmassin :))