• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Biz hâla bi sonuca varamadık. Kafayı yiyecegim. Ah karaciger ne zor organmissin sen.

düzenleme yaptı, sen ilk açılış halini görseydin :KK70: Ondan yazdım öyle haha :oops:

Aynen bibi :KK43: gördüğün gibi , zorla konuşturuyoruz , gören sanır biz açtırdık konu.
Pek bilmiyorum demiş zaten konu sahibi Kadıncağızin evladı hasta lütfen
Allah acil şifa versin insallah

benimde tek bildiğim enginarın iyi geldiği ve olabildiğince e tuz ve tuzlu gıdalardan uzak durmak. çok geçmiş olsun

Hayır görünmüyor senede bir rutin kontrollerinde bakılıyor endişe edecek kadar yükselmiyor çok şükür. Sizin enzimleriniznmi yüksek?

Enzimler yüksek 1 yıldır.
Ultrasonda karaciğerde doku hasarı görüldü.
Sonra detaylı testler yapıldı. Otoimmün veya kronik bir şeyler var mı diye.
Çok anlamlı sonuçlar elde edemedik. Değerler çok dengesiz. Doktorun dikkatini çeken safra asitleri yüksek mesela. Bu da safranın atımında sıkıntı var demek. Ama ultrasonda safrada bir şey görmedi. Sadece karaciğer hasarlıydı.
Primer biliyer siroz üzerine yoğunlaştı doktor ama olmayabilir de belki hiçbir şey yok diyeceğiz sonunda diyor. 2 aydır yorulduk ama çok uzun sürüyor çok bilinmez bir konu.
Siz ultrason çektirmiş miydiniz?

Enzimler yüksek 1 yıldır.
Ultrasonda karaciğerde doku hasarı görüldü.
Sonra detaylı testler yapıldı. Otoimmün veya kronik bir şeyler var mı diye.
Çok anlamlı sonuçlar elde edemedik. Değerler çok dengesiz. Doktorun dikkatini çeken safra asitleri yüksek mesela. Bu da safranın atımında sıkıntı var demek. Ama ultrasonda safrada bir şey görmedi. Sadece karaciğer hasarlıydı.
Primer biliyer siroz üzerine yoğunlaştı doktor ama olmayabilir de belki hiçbir şey yok diyeceğiz sonunda diyor. 2 aydır yorulduk ama çok uzun sürüyor çok bilinmez bir konu.
Siz ultrason çektirmiş miydiniz?
Evet cekildi ve karacigerde yağlanma görmüştü doktor oglum çok zayıf olduğu halde. Sonradan oda gecmisti. Ana,ama, alfa 1antitripsin gibi bir çok genetik teste bakıldı. Alfa 1 antitripsin düşük geldi genetige gonderdik temiz çıktı. Ama testi pozitif çıktı ama çok fazla yalancı pozitif verdiği icin 2kere daha yaptik negatif geldi ve genetigi temiz çıktı. Sizi çok iyi anlıyorum bir bilinmezlik ve endişe kaplıyor ama inanıyorum, inşallah kötü bir şey çıkmayacak korkmayin. Kaç yaşında cocugunuz? Primer biliyer siroz düşünecek hangi testi pozitif geldi?

Evet cekildi ve karacigerde yağlanma görmüştü doktor oglum çok zayıf olduğu halde. Sonradan oda gecmisti. Ana,ama, alfa 1antitripsin gibi bir çok genetik teste bakıldı. Alfa 1 antitripsin düşük geldi genetige gonderdik temiz çıktı. Ama testi pozitif çıktı ama çok fazla yalancı pozitif verdiği icin 2kere daha yaptik negatif geldi ve genetigi temiz çıktı. Sizi çok iyi anlıyorum bir bilinmezlik ve endişe kaplıyor ama inanıyorum, inşallah kötü bir şey çıkmayacak korkmayin. Kaç yaşında cocugunuz? Primer biliyer siroz düşünecek hangi testi pozitif geldi?
Ailemde var Primer biliyer siroz. Bu en önemli sebebi. Sonra karaciğer görüntüsü. Tamamına yayılmış bir hasar söz konusu dedi. Antibiyotik kullanımı sebep olabilir tabi.
Safra asitlerinin yüksek olması.
Ferritin yüksekliği demir düşüklüğü.

AMA nın esas pozitif çıkması gerekiyor aslında bunun için fakat negatif çıktı bu iyi bir şey.

Bazen negatif çıktığı da görünebiliyormuş ama genelde pozitif olmalıymış.
Bizde herhangi bir kronik hastalığı işaret edecek her şey negatif aslında çok şükür safra dışında.

Ailemde var Primer biliyer siroz. Bu en önemli sebebi. Sonra karaciğer görüntüsü. Tamamına yayılmış bir hasar söz konusu dedi. Antibiyotik kullanımı sebep olabilir tabi.
Safra asitlerinin yüksek olması.
Ferritin yüksekliği demir düşüklüğü.

AMA nın esas pozitif çıkması gerekiyor aslında bunun için fakat negatif çıktı bu iyi bir şey.

Bazen negatif çıktığı da görünebiliyormuş ama genelde pozitif olmalıymış.
Bizde herhangi bir kronik hastalığı işaret edecek her şey negatif aslında çok şükür safra dışında.
Çölyak tabiki bakılmıştır diye düşünüyorum ama bakıldı mı acaba. Kistik fibrozis ya da?

Çölyak tabiki bakılmıştır diye düşünüyorum ama bakıldı mı acaba. Kistik fibrozis ya da?

Çölyak bakıldı zayıf da bir bebek 2 yaşında. Her şeye alerjisi var bağırsak tepkili. ishal oluyor çok. O yüzden doktorun ilk aklına çölyak gelmişti. Çıkmadı.
Kistik fibrozis genetikte çıkıyor sanırım değil mi. Ona şimdi bakılacak o zaman.

Back