Bana da pek inandırıcı gelmedi 80 yıllarda pc sahibi olunması. Sanırım arkadaş sırf bana muhalefet etmek adına desteksiz attı sanırım
canım ya biz öyle 1 kitaba 50 tl vermiyoruz artık, daha uygun olanını alıyoruzSinama bileti 10 tl ve 2 kardeş toplamda 20 tl ediyor ama bunlar yemekti tatlıydı birde şu ünüversiteli gençlerin yardım toplamak için kurdukları standa sadaka için para vermişler ( Miktarını söylemediler ) toplamda 100 harcamışlar. Ama artık evde plan yapıp gidecekler artık o kadar harcamak yok dedim Valla şu vatansız yurtsuz bayraksız olup Türkiyeye sıgınan ve dünyanın bir çok yerine dagılan suriyeli mültecileri görünce,Vatanımda Bayrağımın altında bomba sesindan uzak bir yaşantı yaşadığım için, kuru ekmek dahi yesem halime ''BİN ŞÜKÜR'' Rabbime ''BİNLERCE HAMD OLSUN'' dememeyi nankörlük olarak görüyorum şahsım adına
Kuyrukları görmediğine göre demekki hiç hastaneye gitmemişsin ama o tüp kuyrugu ve yag kuyruğunu annene sorman gerek canım,çünkü biz o günleri hatırlamayız ama ebeveynlerimiz çok iyi hatırlar
100 kitap değil 100tl harçlıklarını direk kitapa verdiler..Ama bir anda vermemiş olabiliriz ama bugüne kadar aldıgı kitaplar sanırım 2000 sınırına kesin dayanmıştır
yarım kilo kıyma olmuş 25 tl. dolabında kırmızı etin tıka basa dolduğu insanların durumunun oldukça iyi olduğunu ,maaşlarınında söyleyebilirim. asgari ücretle gel doldur o etide göreyim
bir kitap 20 lira, 100 kitap 2000 lira . iyi harçlık veriyorsun çocuklara. bir anda 2000 liralık kitap almak hele harçlıklarından her yiğidin harcı değil
Dün tvde gösterdi kilosu 180 tl diye,çeyrek altınla yarışıyor yani.,Toptancı stok yapmış bide..
Kıyma nasıl 50 tl oluyor acaba? En pahalısı 30 tlden alıyoruz biz.Buzluk etle taşıyor dedim mi ben sana,ben buzluğumda illaki kırmızı etim olur ve tasarruflu şekilde az az yemeklerime katarım.Hergün kolilerce peynir değil cnm,haftada 2kiloya yakın dedim.haftada 10 yogurt dedim.Neden bu kadar çarpıtıyorsunuz, yazıklarımı anlayamadımfişe gerek yok. devamlı tıka basa dolan kırmızı etlerle taşan buzluğundan bahset yeter. bir kilo kıyma 50 lirayken mesela
. asgari ücretle bunu nasıl aldığını. kira,doğalgaz yada ısınma,mutfak masrafı,çocukların masrafları,hergün kolilerce peynir,yoğurt ,meyve sebze,yumurta,elektriik,telefon faturası...
100 tane bir defada alınan kitaplar
bu mucizeyi bizede anlatta bizzde sebeplenelim ucundan.
Hiçbir şeyin garantisi yoktur. Ülke için kim hayırlı olacaksa o olsun..
Kesin konuşmak doğru değildir.
Kıymanın kilosu 38 tl. Gidip mandıradan etin en güzel yerinden kıyma yaptırırsak o zaman 50, 60 civarı değişiyor. Bununda sebebi önce kemikli eti tartıp kıymaya çevirmelerinden kaynaklanıyor. Et ve balık kurumunda fiyatlar daha uygunmuş.
Yinede fiyatlar kesinlikle daha çok düşmeli.
Her kitap 20 tl.değil ki .. 5 tl.ye de var 3 tl.ye de var. Sarraflardan 50 tl.lik kitabı 5 tl.ye alabiliyorsun ki saraftan alışveriş yapmak her yönden önemlidir.
Geçen senede bu fiyataydı. Kilo ile bakınca evet göze gazla geliyor ama 1 kilo ıhlamur iki sene içilir. Çok hafif ve 10 tl.lik alınca bile çok fazla geliyor.
...
Eskiye oranla herkes daha iyi yaşıyor bunu neden kimse kabul etmiyor ? Yemek için bir yere gitmek istesen saatler oncesinden rezervasyon yaptırmak gerekiyor. Fastfood yerler tıklım tıklım .. Avm ler ellerinde 10 larca poşetlerle insanlarla dolu. Her yer tıklım tıklım.
Açım diyen çoğu kişi buralardan eksik kalmıyor..
Artık marka giymeyen insan kalmadı neredeyse. Ellerde koca koca telefonlar bilgisayarlar.
Buraya açılan onlarca konulara bakın. Söz konusu alışveriş olduğunda EN ÇOK YAZILAN " kendimi alışverişten alıkoyamıyorum, devamlı alıyorum. Dolabım giyilmeyenlerde dolu " diye sayamadığım kadar çok mesaj var.
Ee şimdi burada neden alamıyoruz deniyor.
Eve bilgisayar almaktan söz ediliyor artık neredeyse her okulda çok öğrenciye düşecek bilgisayarlar var. Eskiden 60, 80 kişilik sınıflar vardı şimdi 20,30 kişilik sınıflara düştü maksimum.
Eskiden olan tüp ve ekmek kuyrukları karaborsaya düştüğünde oluyormuş. Normalde tabi olmaz. Maddi alım düşükse sırada olmaz.
Şuanda en çok gerekli olan birşey asgari ücretlerin yükselmesi. Buna elbette gerek var. Tüketim toplumuyuz. Üretim yok.
Ben kızıma romatolojiden randevu istedim 4 ay sonrasına verdilerArtık hastane kuyruğu yok mu yani?
Daha dün fox haberde vardı böyle bir haber.
Bende geçen gün cildiyeye gittim saat 10 daki randevuya 12 de girebildim.
İnternet sistemi iyi oldu fakat sağlıklı işlemiyor. Bir mr randevusuna aylar sonrasına gün veriliyor.
Ama kuyruk yok ya, sıkıntı yok.
şunu bilmeni isterim yorumlarını pek bir beğeniyorum objektif ve akılcı..Hiçbir şeyin garantisi yoktur. Ülke için kim hayırlı olacaksa o olsun..
Kıymanın kilosu 38 tl. Gidip mandıradan etin en güzel yerinden kıyma yaptırırsak o zaman 50, 60 civarı değişiyor. Bununda sebebi önce kemikli eti tartıp kıymaya çevirmelerinden kaynaklanıyor. Et ve balık kurumunda fiyatlar daha uygunmuş.
Her kitap 20 tl.değil ki .. 5 tl.ye de var 3 tl.ye de var. Sarraflardan 50 tl.lik kitabı 5 tl.ye alabiliyorsun ki saraftan alışveriş yapmak her yönden önemlidir.
Geçen senede bu fiyataydı. Kilo ile bakınca evet göze gazla geliyor ama 1 kilo ıhlamur iki sene içilir. Çok hafif ve 10 tl.lik alınca bile çok fazla geliyor.
...
Eskiye oranla herkes daha iyi yaşıyor bunu neden kimse kabul etmiyor ? Yemek için bir yere gitmek istesen saatler oncesinden rezervasyon yaptırmak gerekiyor. Fastfood yerler tıklım tıklım .. Avm ler ellerinde 10 larca poşetlerle insanlarla dolu. Her yer tıklım tıklım.
Artık marka giymeyen insan kalmadı neredeyse. Ellerde koca koca telefonlar bilgisayarlar.
Buraya açılan onlarca konulara bakın. Söz konusu alışveriş olduğunda EN ÇOK YAZILAN " kendimi alışverişten alıkoyamıyorum, devamlı alıyorum. Dolabım giyilmeyenlerde dolu " diye sayamadığım kadar çok mesaj var.
Eve bilgisayar almaktan söz ediliyor artık neredeyse her okulda çok öğrenciye düşecek bilgisayarlar var. Eskiden 60, 80 kişilik sınıflar vardı şimdi 20,30 kişilik sınıflara düştü maksimum.
Eskiden olan tüp ve ekmek kuyrukları karaborsaya düştüğünde oluyormuş. Normalde tabi olmaz. Maddi alım düşükse sırada olmaz.
Şuanda en çok gerekli olan birşey asgari ücretlerin yükselmesi. Buna elbette gerek var. Tüketim toplumuyuz. Üretim yok.
asgari ücretle kilosu 40 lirada olsa o eti almak mucize. birde devamlı kırmızı etle dolması. kjıyma etin en ucus hali. ayrıca.Hiçbir şeyin garantisi yoktur. Ülke için kim hayırlı olacaksa o olsun..
...
Artık hastane kuyruğu yok mu yani?
Daha dün fox haberde vardı böyle bir haber.
Bende geçen gün cildiyeye gittim saat 10 daki randevuya 12 de girebildim.
İnternet sistemi iyi oldu fakat sağlıklı işlemiyor. Bir mr randevusuna aylar sonrasına gün veriliyor.
Ama kuyruk yok ya, sıkıntı yok.
dün Fox haberde izledim hasta 8.30 da hastaneye giriyor muayene sırası 10.30 ve en son hastaneden çıkış saati akşam saatleri.Ben kızıma romatolojiden randevu istedim 4 ay sonrasına verdiler
Ama olsun ayakta 4 saat beklemedim,4 ay oturarak bekledim.
Bu aradada ölümcül hastam olmadığına ve param olduğuna şükrettim.
30 mu nereden alıyorsun. at etidir o. istanbulda fiyatlar böyle.Kıyma nasıl 50 tl oluyor acaba? En pahalısı 30 tlden alıyoruz biz.Buzluk etle taşıyor dedim mi ben sana,ben buzluğumda illaki kırmızı etim olur ve tasarruflu şekilde az az yemeklerime katarım.Hergün kolilerce peynir değil cnm,haftada 2kiloya yakın dedim.haftada 10 yogurt dedim.Neden bu kadar çarpıtıyorsunuz, yazıklarımı anlayamadım
Ben kızıma romatolojiden randevu istedim 4 ay sonrasına verdiler
Ama olsun ayakta 4 saat beklemedim,4 ay oturarak bekledim.
Bu aradada ölümcül hastam olmadığına ve param olduğuna şükrettim.
ne ilginç insanlar ne kadar farklı anlayabiliyormuş kelimeleri okyy kardelen orada çocuklara verilen harçlıklarını biriktirerek 100 tl yapmışlar ve gidip hepsini kitaba yatırmışlar demek istemişş.. yahu nasıl yanlış anlayabiliyorsunuzzz.. teee.. böyle oluyorummbir kitap 20 lira, 100 kitap 2000 lira . iyi harçlık veriyorsun çocuklara. bir anda 2000 liralık kitap almak hele harçlıklarından her yiğidin harcı değil
nerelerde geziyosun sen bakemmbir kitap 20 lira, 100 kitap 2000 lira . iyi harçlık veriyorsun çocuklara. bir anda 2000 liralık kitap almak hele harçlıklarından her yiğidin harcı değil
Hangi bölümden alıyorsunuz. Randevular ayları asla almaz. Hatta 3 hafta sonraya randevu almak istersen seni yeniden araman için yönlendiriyorlar.
Doktor kontrolunden sonra verilen mr v.s için evet uzun zaman verilebiliyor. Bu da çok normal. Eskiye oranla çok iyi . Zamanla buda iyileştirebilir.
Randevu alıyorsun , tam vaktinde gidiyorsun , girip çıkıyorsun doktorun yanına hepsi bu.
bir kendine gel istersen. ilginç insan falan. herkes haddini bilsin.ne ilginç insanlar ne kadar farklı anlayabiliyormuş kelimeleri okyy kardelen orada çocuklara verilen harçlıklarını biriktirerek 100 tl yapmışlar ve gidip hepsini kitaba yatırmışlar demek istemişş.. yahu nasıl yanlış anlayabiliyorsunuzzz.. teee.. böyle oluyorumm
d@r ,remzi kitabevi. yada inkilap kitapevi. arkadaşımın kızına hediye devamlı kitap alırım. fiyatlar böyle. ha saaflardan okunmuş yada korsan kitap alıyorsa onu bilememnerelerde geziyosun sen bakemmne 20 si ayoll 10 tl ve 5 tl kitablarr paranız varda yaşamayımı bilmiyonuz ayolll
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?