'Biz 2 Kasım Sabahı İktidar Olması Kesin Olan Bir Partiyiz'

• Konu Sahibi Konu Sahibi Chess
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Emlak fiyatları yanlış olmuş ben emlak satışları diyecektim
Her sene emlak satışlarında bir artış oluyor buda demek oluyor ki, milletin alım güçü var .
Çapayı bilmem ama ben oturup netten randevumu alıyorum sonrada gidip fazla beklemeden muayenemi olup ilaçlarımı alıp geliyorum.
Önceden hastanede sıra beklemektan eve ancak akşam vakti oda hasta olarak dönüyordum.Şimdi en fazla yarım saatte tüm işlemlerimi bitirip evime dönüyorum

hak veriyorum sana RABBİM daha güzel günler göstersinn.. ve şükürler olsun yediklerimiz önümüzde ,,yemediklerimiz arkamızda ve bazen diyorum ne kadar bolluk içinde yiz diyee.. 3 yada 5 farketmez herkes bütçesine göre alıp yiyor bişiler.. o sıpalarınla huzur diliyorum cicim sana..ve senin neyi kastetdiğinide çok iyi anlıyorumm..

işte bilmediğin konularda fikir yürütme o zaman kardelen.. sana kalsa asgari ücretle de (hani şu açlık sınırının altında olan miktar) gayet lüks yaşanıyor.. sorun şu; sen lüks yaşam ile kaliteli yaşam arasındaki farkı bilmiyorsun.. Sana Burberry al demiyor kimse ama en kalitesiz olmasın diyor ki bu en insancıl hak..

kaldı ki evlerin kredi ile alındığını ve o kredi bombasının patlamaya hazır olduğunu hemen hemen her haberde bulabilirsin.. lütfen borçla alınan malları gösterip ekonomi çok iyi falan deme.. patladığı zaman hep beraber batacağız..

Hayırdır canım 80 ,90,2000 yıllarında her gün mü sinamaya gidiliyordu?! Kitaplarına ben kısıtlama getirdim çünkü ev kütüphaneye döndü resmen ve kızımın gözü doymuyor. Ankara gittik ve harçlıklarına yani 100 kitap aldılar. Nereye gitsem harçlık olarak verilen paraya direk kitap aldıkları için ben ve kızım aramızda bir anlaşma yaptık artık maaştan maaşa alınacak kitap.
Hayırdır benim kalitesiz beslendiğim kanısına nereden vardınız? 4 kişilik bir aileyiz ve haftada 10 yoğurt 1 koli yumurta ve 2 kiloya yakın peynir tüketiyorum. Dolabımda kırmızı etim her daim var ve meyvemiz de eksik olmaz. Balık ırsi sanırım kızlarımda yemiyor. Kaç defa balık alıp pişirdimse yenmedi ve direk kedilerin midesine yani çöpe atıldı

hımm şu hesaba göre aylık bir 6ooo 7000in var. güle güle harca:)

e kardelen ne güzel, demek ki açlık sınırının altında yaşayabiliyorsun.. o zaman şöyle diyelim, sen bu şekilde yaşamayı seviyorsun diye ben de sevmek zorunda mıyım? ben çocuklarımın bilgisayarı olsun, onlarla senede 1 kere tatile çıkayım, güzel bir eğitim almalarını sağlayayım, dil kurslarına göndereyim, hobileri olsun istiyorum.. bak ne güzel ayda 1 kere sinemaya gitmek senin için kaliteli yaşam, bu da benim için kaliteli yaşam.. şimdi sorun şu; başımızdakiler bu saydıklarımın alasını yaparken sen neden ayda 1 kere sinemaya gidip masraf çıkarttı çocuklar demek zorundasın?

hımm şu hesaba göre aylık bir 6ooo 7000in var. güle güle harca:)

yok bu hep 1000 tl (fazla fazla yazdım) ile olanlar.. bunun yanında ev kira, elektrik, su, doğalgaz, kıyafet, erzak falan da var..

yarım kilo kıyma olmuş 25 tl. dolabında kırmızı etin tıka basa dolduğu insanların durumunun oldukça iyi olduğunu ,maaşlarınında söyleyebilirim. asgari ücretle gel doldur o etide göreyim

bu arada atıyorsun ama ben yüzüne vurmuyorum şimdilik :)

Bu resmi görünce bir insanın ''VATAN MİLLET'' aşkıyla kendisini ne kadar feda edip çöktüğünü gördüm ve Uzun Adam Adına çok üzüldüm
Hani ben bu teknolijiden falan örnek verince,o ozamanın şartlarında öyleydi ve dünya değişiyor ve dolayısıyla Türkiyede değişime ayak uydurmak zorunda diyordunuz.Ne oldu ibre bizden tarafa dönünce hemen çamura mı yattıyorsunuz?!
Bende bugüne kadar Asla araba almam ve kesinlikle ehliyet almam derken birden bire bu ay fikir değiştirip hem araba aldım. Şimdide ehliyete yazıldım sınav tarihini bekliyorum. Yani zamana göre insanın fikride zikri de değişe biliyor. Ama ayşem fatmam sensiz yaşayamam canıma kıyarım diyen gençlerin üç beş ay sonra ayşeden fatmadan vazgeçip zehralar haticelere yönelmesi gibi.
chp bir dönem başörtü ve çarşaf yırtarken şimdilerde başörtülülere çarşaflılara rozet takması abes olmuyor da Reisin bu durumu mu abes oluyor?

Kardelen,

Cocuklarinin cok okumasina cok sevindim.Insallah muhakeme yetenekleri de bir o kadar iyi olur ki okusunlar,arastirsinlar,bilinclensinler.Neyin ne oldugunu bilsinler.Burda sana anlattiklarimizi bir de buyuduklerinde onlar da sana anlatsinlar.

kardelen bırak uzun adamı kısa adamı da sen bize bir döküm çıkatsana, ben 1000 tl ile şu saydıklarını nasıl yaptın merak ettim.. mesela tıka basa eti falan yazsana ne kadar kra veriyorsun? elektrik, su, doğalgaz, kıyafet, gıda ne veriyorsun?

bu arada atıyorsun ama ben yüzüne vurmuyorum şimdilik :)
İstersen sana aldıklarımın fişlerini özelden hafta hafta atabilirim. Atmak bizim kitabımızda yok, sen o atma olayını seçim meydanlarında bol keseden atanlara söyle...

İstersen sana aldıklarımın fişlerini özelden hafta hafta atabilirim. Atmak bizim kitabımızda yok, sen o atma olayını seçim meydanlarında bol keseden atanlara söyle...

yok yok fiş falan değil, şurada kaba bir döküm çıkart işte..

ilk bilgisayarimi 6 yasinda aldim
meaşallah yavrum , elin amerikasında mı doğdun sen , ben 6 yaşındaykene renkli tv yeni alınmıştı

kardelen helal olsun. o dedıklerını tek asgari ücret ve kirada oturarak mı yapıyorusn. Valla biz çift maaş ve kendı evımızdeyken ayda 1 onları yapınca LÜX oluyor benım için.. bır sınema bıletı 15tlx3 =45tl + yemek min. 50tl. gıttı 100 tl. bırde kıtap vs aylık 150 tl fix masrafınız var. askari ücret ne kadar , kiran ne kadar , ne yiyip ne içiyorsunuz ? Birikimde yapıyorsunuzdur kesin..
Haline şükretmek ayrı bişey , kıt kanaat geçinmeye şükretmek apayrı..

yıl 1993 ama şimdi ise 2015
1993 yılında gayette aklı baki bir yaşımdaydım , ekmek ve tüpp almaya ben giderdim , ne kuyruga gırdım nede sıra bekledım !

bir kitap 20 lira, 100 kitap 2000 lira . iyi harçlık veriyorsun çocuklara. bir anda 2000 liralık kitap almak hele harçlıklarından her yiğidin harcı değil

Şimdi sana ekonomistlik yapma niyetinde değilim ama şu diyoyu vereyim ki, alacagın malzemeleri direk araştırma yapmadan pat diye alırsan para yetiştiremezsin ama en uygun nerede araştırıp alırsan çokda şahane geçinirsin. Mesala sezon sonu indirimlerini takip edip alabilirsin o kıyafetleride

commodore 64'üm vardı taş gibin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…