- 1 Eylül 2010
- 11.644
- 22.237
- 598
Bu ulkede luks yasayan sayisi belli . Luks derken neden bahsediyorsun? Sen aclik sinirinin altinda yasiyorsun. Neyin luks yasami?Size şunu anlatamadım sanırım. Herkesin bir öncelik verdiği konu vardır. Kimisi midesine lüks yaşantısına önem verir ve bu olanakları göremeyince çirkeflik yapar ama benim önceliğim lüks bir yaşam ve midem değil, benim önceliğim ''VATANDIR'' gerisi ise ''TEFERRUATTIR'' işte sizde bunu anlayamazsınız!...
Uzun Adam yani Reisin bir eli yağda bir eli balda olduğu çok belli, Adam 10 yılda resmen çöktü,diğerleri ülke meselesine kafa yormadıkları için daha dinç ve genç dururken Reisin saçlarına aklar düştü. Kimin Milletin Derdini derdi bilip çalışıp bu yolda saçını süpürğe ettiği ortada
Tabi canım o kadar kalitsiz bir yaşama mahkum edildik ki, artık sokaklarda çocuklar oyun oynamak yerine evlerde teknolojinin her türlü nimetiyle oynuyor ellerinde son model telefonlar tapletler pcler ,önceden bilyelerle toplarla oynayanlar şimdi elektroniklerle oynuyorSormak lazim haftada kac kere et, balik, tavuk, bal yiyor? Simdi kalkip bunlara luks diyebilirler tabi..O kadar kalitesiz yasama mahkum birakildik ki luks ile kaliteli yasami karistirir olduk..
alakası yok ama rütbeni gördükçe irkiliyorumAskeri ücretli olmanın ve kirada oturmanın neresi trajikomik acaba?!
Sanırsınız Ak partiden önceki dönemde hiç askeri ücretli yoktu ve hiç kimse kirada oturmuyordu sanki
Ben o misali verirken, halimden şikayetci olduğum için değil, askeri ücretli ve kiracı olmama rağmen şükredilecek bir durumda olduğumu belirtmek istedim. 2000 yılında eşimin maaşı bir anda yarıyarıya düştü ve sikortası yatırılmadı v bizler bir dilim ekmeğe muhtac olduk. Ekmk parası olmadıgı için pilavı az fazlaca yapıp ekmeksiz yemek yediğimiz ve dolmuşa binecek paramız olmadığı için yürüyerek gittiğimiz günleri unutmadık unutmayız!!!!...
Tabi canım o kadar kalitsiz bir yaşama mahkum edildik ki, artık sokaklarda çocuklar oyun oynamak yerine evlerde teknolojinin her türlü nimetiyle oynuyor ellerinde son model telefonlar tapletler pcler ,önceden bilyelerle toplarla oynayanlar şimdi elektroniklerle oynuyor
Önceden kıyafetlerini yamalık yapıp giyen anne babaların evlatları şimdi marka beğenmeyip aman o marka dandik şu marka olsun diye lüks ve konfor peşindeler.
Devir o kadar değişti ki, önceden ekmek almaya paran var mı, gaz kuyruğu, şeker yağ kuyruğundan bahsedilirken, şimdi haftada kaç defa et yenildiği soruluyorsa demek ki bu ülkede çok büyük bir ''DEVRİM'' olmuş demektir
Bu ulkede luks yasayan sayisi belli . Luks derken neden bahsediyorsun? Sen aclik sinirinin altinda yasiyorsun. Neyin luks yasami?
Insan gibi yasayalim yeter lüksü kalsin. Reisin konusuna da hic girmeyeyim. Benim de evlendigimden beri saclarima aklar düştü bütçeyi denklestirme derdinden.
office lüks yasam istemiyormus. Anladin sen onu
67 de doğdum,ben de kuyrukları yaşamadım.Allah aşkına yaşayanlar gelip anlatsa keşke de öğrensek.80lerde dogdum hic yamali giymedim, hic gaz kuyruguna falanda girmedim, ilk bilgisayarimi 6 yasinda aldim benim icin devir degismedi yani kardelen..
Sen benim soruma cevap ver haftada kac defa et, balik, tavuk, bal, pekmez yiyebiliyorsun?
Come on!80lerde dogdum hic yamali giymedim, hic gaz kuyruguna falanda girmedim, ilk bilgisayarimi 6 yasinda aldim benim icin devir degismedi yani kardelen..
Sen benim soruma cevap ver haftada kac defa et, balik, tavuk, bal, pekmez yiyebiliyorsun?
Taplet onemli tabi bi de ayfon var samsung da onemli bunlar varsa fiyuuuuuuu " en buyuk biziz"
2000 senesi öncesi üretimimiz belliydi, alan müşterimiz belliydi. Nakit alış vardı. 2000 senesinden sonra müşterilerin global hayata adapte olması ve talep ile kredili sisteme geçildi.
Kredili sisteme güvenen müşteri daha çok almaya ama parasını da erteleyerek ödemeye başladı.
Biz ürettikçe onlar da öderiz ne olsa diyerek aldılar, fazla aldıkça ödemekte zorlandılar.
10 sene sonunda çıkan tablo trajikomikti:
Kredili sistem sadece sanal büyüme gösteriyordu. Aslında eski sistemde reel alım ortaya çıkıyordu.
Yani kredi kartı ile aldığınız herşeyde sahip olduğunuzu zannettiğiniz her nesne sadece sizin kendinizi ne kadar zora soktuğunuzu gösteriyor.
O kadar fakir bir ülkeyiz ki, her sene emlak fiyatlarında artış oluyor ama biz buna rağmen çok fakiriz,tabi ki de yerseniz
Hayatımda kuyruğa girmedim diyen bayanlar külliyen yalan söylüyorsunuz! Ben 1979 doğumluyum ve ben bile o maaş alabilmek için kuyruga giren emeklileri ve o emeklilerin maaş kuyruğun da öldüklerine şaid oldum.Hastanede doktor kuyruğu,ilaç kuyruğu, laboratuvar kuyrugu vs. daha uzayıp giden kuyruklar zinciri vesselam.
Kemal Sunalın filimleri izlemediniz mi hiç hayatınızda ?Bir çok filiminde bu kuyruklar mevcuttu
Balık ve tavuk sevmem. Balık hiç girmez evime ama tavuk arada da olsa girer ama kırmızı ete bayılırım buzlugumdan hiç eksik olmaz. Kızlarım kitap hastasıdır ve her maaşda illa babasına bir kitap aldırır ayda bir defada olsa pizza siparişi verirler. Bu sene kızım büyüdüm havasına girdi ve geçenlerde kız kardeşiyle sankopark gidip sinema izlediler ardından yemek ve tatlısını da yeyip geldiler. Şimdide ayda 1 sinema masrafı çıkardılar başıma sıpacıklarımSen benim soruma cevap ver haftada kac defa et, balik, tavuk, bal, pekmez yiyebiliyorsun?
Balık ve tavuk sevmem. Balık hiç girmez evime ama tavuk arada da olsa girer ama kırmızı ete bayılırım buzlugumdan hiç eksik olmaz. Kızlarım kitap hastasıdır ve her maaşda illa babasına bir kitap aldırır ayda bir defada olsa pizza siparişi verirler. Bu sene kızım büyüdüm havasına girdi ve geçenlerde kız kardeşiyle sankopark gidip sinema izlediler ardından yemek ve tatlısını da yeyip geldiler. Şimdide ayda 1 sinema masrafı çıkardılar başıma sıpacıklarım
Yani Allahıma şükür hiç bir lüksümden kaçınmadan gül gibi geçinip gidiyorumHer ne kadar size göre yaşantımız lüks olmasa da
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?