en büyük hayalim evlenip çocuk çocuğa karışmakdı bilseydim bu kadar büyük hayel kurmazdım..hayatta bununda başıma gelceğini kırkyıl düşünsem aklıma gelmezdi...azospermli eşi olmak çok zor evliliğimin ilk 3 ayında eşimin azosperm olduğunu öğrendim kabus gibiydi hayatım, sperm çıkışı yok bizim bebeğimiz olmıcak düşüncesiyle gecelerce ağladım,çevremden soğudum,internette eşi azosperm olanların sayfalarında dolaşıp derdimize çare aradım acılarımı,sevinçlerimi paylaşmayı burda öğrendim..bizi bizden başka kimse anlıyamazda...eşimin sorunu yetmezmiş gibi bendede rezev azlığı çıktı bu kadar sıkıntıya bunun çıkması normaldi belkide ama ben birkez daha yıkılmıştım dolmuşlarda ağlıya ağlıya eve geldim...sorun birken iki oldu..tüp bebek tedavisi için 2 ameliyat geçirdim.yeri geldi eşimle çok tartıştığımız anlar oldu kaldıramıyordum onun ben kadar araştırmacı olmıyışını herşeyi benden beklemesini yada oluruna bırakmasını oda anlam veremiyordu ailemde hiçkimsede sorun yokken bende nasıl sperm olmaz fikri onuda çok üzüyordu ama sadece üzülmek yetmiyordu eşimde arkadaşlarından koptu kimseyle görüşmek istemedi taki zaman yaralarımızı sardıkca görüşmeye başladık yeni yeni...
komşularım bazen der ki daha gençsiniz üzülme olur(sorunun büyük olduğunu bilmiyorlar doğal yoldan bebek sahibi olamıcağımı bilmiyorlar, nasılsa demesi kolay)..bazılarıda der ki çocuğun olup 10 tn derdin olacağına , bir derdin olsun oda çocuksuzluk olsun boşver der(kızı torunları geldimi neler pişirceğini, nasıl sevindiğini bilmez akıl verir bana, evleri neşe dolar)...bazende derler ki Allah sana ikiz versin inş. sana dua ettim hep derler...komşularla bu konuyu konuşmak bile üzüyor beni...helede çocuklu ortamlarda dahada geriliyorum herkes evladından bahsediyor ben ise eşimdenbahsetcek başka kimsem yok ki kim benim eşimi dinler ki evlatlarını anlatmak varken...
şu anlattıklarından bir tane eksiğini yaşamadım fazlası vardır anlatsam sende dersin bana aynı şeyler diye.aynıyız be kardeşim her yanıyla her şeyiyle en ufak bi ışık yaksalar koşa koşa gidicez kimse bilemez bunu.ya Rabbimden bi mucize olucak yada şu kök hücre meydana çıkıcak başka yolu yok maalesef bu süre içinden elden gelen tek şey Rabbime dua etmek hayırlısını istemek.
arkadaşlar şunu düzelteyim yanlışta biliyor olabilirim ama yumurta hiç bir koşulda dondurulmuyor. Kanser olmanız dondurulması için geçerli sebep değil bu konuda yorumlar geliyor ama bu konuda çok emin de değilim.
biz bizim dilimizden anlarız inş. başkalarıda anlar aynı sorunları hepimiz yaşıyoruz. ben normalde uzun zamandır çevrim dışı takılıyordum ama bu sayfanın açıldığını görünce kendimi burda buldum...inş. Rabbim bizlerede nasip eder bebek kokusunu.
kızlar ben genel bir liste yaptım taleplerimiz için ekleme yapmak isteyenler lütfen yazsın ya da değişmesi gereken yerler hakkında fikir verin bazı taleplerimizin altını iyice dolduralım şunu yapın bunu istiyoruz demiş gibi olmalıyım :13::13::13:
arkadaşlar şunu düzelteyim yanlışta biliyor olabilirim ama yumurta hiç bir koşulda dondurulmuyor. Kanser olmanız dondurulması için geçerli sebep değil bu konuda yorumlar geliyor ama bu konuda çok emin de değilim.
canım tek embriyo çift embriyo konusundada bi değişiklik olabilir..
ben daha önce doktoruma sorduğumda yumurta donduramıyoruz kanser hastaları gibi vakalarda donduruluyor demişti Allah kanser hastalarınada şifa versin.
kızlar ben genel bir liste yaptım taleplerimiz için ekleme yapmak isteyenler lütfen yazsın ya da değişmesi gereken yerler hakkında fikir verin bazı taleplerimizin altını iyice dolduralım şunu yapın bunu istiyoruz demiş gibi olmalıyım :13::13::13:
ülkemizde yumurtalarin dondurularak saklanmasi hangi kosul altinda olursa olsun yasal degil diye biliyorum..bencce olmasi gerekiyor..bir an once hayata gecirilmeli..ozellikle kanser hastasi ve/veya ileri yasta anne olma sansini kaybetmek istemeyen kadinlar icin onemli bir konu..ayrica ayni sperm gibi ovum verecek donorler de olabilir..arkadaşlar şunu düzelteyim yanlışta biliyor olabilirim ama yumurta hiç bir koşulda dondurulmuyor. Kanser olmanız dondurulması için geçerli sebep değil bu konuda yorumlar geliyor ama bu konuda çok emin de değilim.
öyle bir his ki ;
3 kez alınan hamilelik haberi ve her dafasında hüsran.
Üç yıl geçmiş o kadar doktorun içinde kimse hormonlarına bakayım dememiş.
Bir el dürttü şu hormonlarına baktır bir ne alemdesin.
sonuçları aldım. internetten araştırıyorum FSH 10,5 bu ne demek.
Ağlama krizine girdim ben ne haldeymişim. Niye kimse bakmadı bu lanet hormonlara.
doktorum belki aylık bir durumdur bir sonraki ay da bakalım dedi . 3 ay boyunca tekrarlandı. Her ay değerler arttı. Başka merkeze kan gönderildi belki cihazlarla ilgili bir sorun var.
yok FSH oldu 13,5 . Bilenler bilir 15 ve üstü tüp bebek tedavisi için alınmıyor. Değerin düşmesi beklenecek vs. Doktor zamanın yok diyor. Erken menopoz gibi duruyor diyor.Eşimle kavga ediyorum git başkasıyla evlen benden hayır yok . Devlet memuruyum sağlıkçıyım ama devlet imkanlarını düşünemiyorum. Zamanım yok ki. önümüzdeki ay değerim 15 olsa napıcam ben.
3 aşılamayı hangi ara yapacağım. Devlet imkanlarını düşünmeden
hastane için 3,750 tl
ilaçlar için de bi o kadar ödemişizdir. Doktor muayenelerini saymıyorum.
şükür ki imkanımız vardı . ve ilk denemede tuttu. şimdi dünya güzeli bir kızım var. Rabbim bu yola düşmüşlerin yardımcısı olsun o merkezde beklemek sorulara cevap vermek. beklemek, beklemek. Her doktor kontrolünde yüz ifadesinden anlam çıkarmak kabus dolu günlerdi , ay bi de kaynanadan parayla çocuk aldın lafını yemek .... aman aklıma geldi gene çıldırdım
Pgt olayına da bir el atarsanız çok makbule geçer egunal.
Mesela ben hastalığımı bildiğim için doğrudan pgt ye yöneldim. Devlet pgt işlemlerini hiçbir şekilde karşılamıyor, ayrıca tedavi öncesi eşlere yapılması gereken bir takım genetik tahlilleri de karşılamıyor (spesifik hastalıklardan bahsediyorum)
sevgili kazen haklısın yumurta dondurulmuyor..
ancak benim tedavi gördüğüm hastanede tüp bebek ekip şefinin kanserli kadın hastanın yumurtalık ve kanserli erkek hastanın testis dokularını dondurduğu haberini okumuştum.hatta bu dokular 200 yıl saklanabiliyormuş.