Biz 1 bebek için canımızı veririz ama hadi destek verin 3 çocuk yapalım...

bence kadınların yumurtaları dondurulmalı
tüp bebek ilaçlarından ücret çok az alınsın
özel kliniklerlede anlaşması olsun sgk nın tüp bebekte
şu üniversite hastanelerine birden fazla hsg cihazı koysunlar ayrıca devlet hastanelerinede koysunlar...rahim filmi öyle ha denince çekdiriyimle olmuyor bunun içinde adetimizin bitiş gününe ayarlamamız gerek randevümüzü ama bir türlü ben geçen yıl rahim filmi için randevü alamamıştım 3 ay boyunca hastaneyi her arayışımda hasta sayısı doldu kelimesiyle karşılaşmıştım üniversite hastanesinde çekilememiştim.bu yıl yine çekdirmeye kalkdım şimdide cihaz 2 aydır bozuk her ay arayıp sorun düzelince söyleriz kelimesiyle karşı karşıyayım düzelince sanki sıra bana gelicekmi oda ayrı sorun hasta sayısı doldu kelimesiyle karşılaşıcam yine, sabahın 5 indemi gitmem gerek illa bu hastaneye sıra için onuda bilmiyorum ya ya sabır...
psikolojik destek özellikle verillsin.

Son düzenleme:

şu anlattıklarından bir tane eksiğini yaşamadım fazlası vardır anlatsam sende dersin bana aynı şeyler diye.aynıyız be kardeşim her yanıyla her şeyiyle en ufak bi ışık yaksalar koşa koşa gidicez kimse bilemez bunu.ya Rabbimden bi mucize olucak yada şu kök hücre meydana çıkıcak başka yolu yok maalesef bu süre içinden elden gelen tek şey Rabbime dua etmek hayırlısını istemek.

arkadaşlar şunu düzelteyim yanlışta biliyor olabilirim ama yumurta hiç bir koşulda dondurulmuyor. Kanser olmanız dondurulması için geçerli sebep değil bu konuda yorumlar geliyor ama bu konuda çok emin de değilim.

biz bizim dilimizden anlarız inş. başkalarıda anlar aynı sorunları hepimiz yaşıyoruz. ben normalde uzun zamandır çevrim dışı takılıyordum ama bu sayfanın açıldığını görünce kendimi burda buldum...inş. Rabbim bizlerede nasip eder bebek kokusunu.

ben daha önce doktoruma sorduğumda yumurta donduramıyoruz kanser hastaları gibi vakalarda donduruluyor demişti Allah kanser hastalarınada şifa versin.

Tüp Bebek Raporu ile İlgili Talepler

*RAPOR ÇIKARMAK İÇİN GEREKEN ŞARTLARIN GÖZDEN GEÇİRİLMESİ

-Yapılan tıbbî tedavileri sonrasında normal tıbbî yöntemlerle çocuk sahibi olamadığının ve ancak yardımcı üreme yöntemi ile çocuk sahibi olabileceğine dair sağlık kurulu raporu düzenlenmiş olması (SGK)

Bu maddedeki sağlık kurulu raporu için gerekli testler, tahliller ve sonuçlarının çıkması, sonrasında değerlendirilmesi uzun zaman alıyor (en erken 1 ay) bu süre aşağı çekilmeli.
Testler ve tahlillerin daha kapsamlı olması örneğin;kanda genetik incelemesi,gerekirse tanı amaçlı histeroskopi ve pıhtılaşma testlerinin tamamının yapılması,sperm dna sının incelenmesi vb...Tekrarlayan düşükler,başarısız tüp bebek denemelerinden sonra araştırılmaya geçilmesi hem zaman,hem maddi,hem manevi kayıp olarak bizlere dönmektedir.

- 23 yaşını doldurmuş, 40 yaşından gün almamış olması(SGK)

23 yaşından önce evlenmiş ancak sadece tüp bebekle anne baba olması tıbben belgelenmiş olan çiftler rapor haklarını kullanabilmek için 23 yaşını beklemek durumunda kalıyorlar yine üst yaş sınırı olarakta kadının 40 yaşından gün almamış olması gerekiyor çiftlerin geç evlenmiş ya da herhangi bir sebeple evlat sahibi olmayı geç yaşlara bırakmış olmaları rapor haklarını kaybettirmemeli bu nedenle yaş sınırı olmamalıdır.Aynı zamanda çiftlerden birinin daha önceki evliliğinden olan çocuğu sebebiyle rapor hakkından yararlanamaması ya da ilk bebeği doğal yolla olan ama ikinci bebeğe sonradan oluşan sağlık sorunları gereği sahip olamayan tüp bebek yapmak zorunda kalan çiftlerede rapor hakkı verilmeli.

- Uygulamanın yapıldığı merkezin Kurum ile sözleşmeli olması(SGK)

Devlet ya da Üniversite hastanelerinden alınmış rapor devlet,üniversite ve sgk ile anlaşmalı özel hastanelerde kullanılabiliyor.Raporlar özel,devlet ve üniversite hastanelerinin tümünde geçerli olmalı bu şekilde isteyen istediği merkezde istediği doktor ve ekiple çalışma imkanına sahip olacak daha uygun fiyatlı hastanelerde hasta yoğunluğuda azalmış olacaktır.Aynı zamanda tüp bebek raporu özel hastanelerde de oluşturulacak sağlık kurulu ile verilebilmelidir.

- En az beş yıldır genel sağlık sigortalısı veya bakmakla yükümlü olunan kişi olup, 900 gün genel sağlık sigortası prim gün sayısının olması veya halen genel sağlık sigortalısı olan kadının bu bentteki koşulları taşımaması halinde eşinin gerekli koşulları sağlaması(SGK)

Sigorta gün sayısının 900 günden daha aşağı çekilmeli.

-Yardımcı Üreme Yöntemi Katılım Payları
1) Yardımcı üreme yöntemi tedavilerinde birinci denemede %30, ikinci denemede % 25 oranında olmak üzere bu tedaviler için belirlenen bedeller üzerinden katılım payı alınır.
2) Yardımcı üreme yöntemi katılım payları, tedavinin sağlandığı sağlık hizmeti sunucusunca kişilerden tahsil edilir.

Hastalardan alınan katılım paylarının düşürülmesi mümkünse hiç alınmaması.

*RAPOR SÜRESİNİN UZATILMASI

Çıkarılan tüp bebek raporları 6 aylık süre için geçerli oluyor iki tüp bebek arasında sağlık durumuna göre doktorların ortalama verdiği süre minumum 2 aydır bu işin bir de maddi boyutu vardır 2 aylık bir süreçte 2.bir deneme yapılma ihtimali çok düşüktür ve 6 aylık rapor süresi genelde 1 tüp bebek denemesine imkan veriyor süre olarak bu ve bunun gibi sebeplerle bu süre uzatılmalıdır.Eğer rapor süresi uzatılamıyorsa rapor hakkı 2 den daha fazla olmalıdır.

Tüp Bebek Hastaneleri/Merkezleri ile İlgili Talepler

*Devlet/Üniversite hastaneleri ve özel merkezler arasındaki ücret farkları ortadan kaldırılmalı.Parası olan özel hastaneye olmayan devlet/üniversite hastanelerine gitmemeli herkes özel hastane imkanlarından faydalanabilmeli bunun içinde tüp bebek ücretlerinde tavan fiyat uygulamasına geçilmeli.

*Tüp bebek merkezlerinin sık sık denetimden geçirilmeli

*Bazı hastane ve merkezlerde hali hazırda uygulanan psikolojik danışmanlık birimleri tüm merkez ve hastanelerde olmalı hatta mecbur kılınmalı.

Tüp Bebek İlaçları ile İlgili Talepler

*İlaç fiyatları eczaneler arasında farklılık göstermekte ve masrafların önemli bir kısmını teşkil etmektedir.
İlaç fiyatlarına her kesimden vatandaşın alım gücüne göre bir standart getirilmeli.

Konaklama ile ilgili talepler

*Tüp bebek yaptırabilmek için şehir değişikliği yapmak durumunda kalan çiftler tedavi masrafları haricinde konaklama için ciddi bir harcama yapmaktadır.Tedavi olunacak hastane çevresinde konaklama imkanı sağlanmalı belirli bir ödenek ayrılmalı.

Son düzenleme:

çocuk sahibi olanlar uykusuzluktan şikayet ettiklerinde biz günlerce uykusuz kalmaya razı olacak insanlarız. sorunlar farklı olabilir ama amacımız aynı derdimiz ortak.sadece bir tane evlat kokusuna neleri vermeyiz neleri değişmeyiz tahmin bile edemezler bunu.ama inşallah Rabbim en kısa zamanda yüzümüze bakar tek dileğim bu.

burda bir suru arkadaslarim var ki tup bebek icin ugrasiorlar bazi arkadaslarim 1 kez yaptirmis yilar gecmis simdi maddi durumdan dolayi ikinci kez yapamiyorlar bazi arkadaslarim yillardir maddi durumdan dolayi 1 kere olsun tup bebek denemediler Yardim EDIN TURKIYYEM boyle arkadaslara bende evliyim bebeyim yok 1 yildir.. Rabbimden olmasini dilerim olucakda buna cani gonulden inaniyorum
amma bura arkadaslarim icin yaziyorum ben Turkiyyeni hep vatandasini seven vatandas icin herseyi yapan halk gibi bilmisimdir ve eminimki oyledir insallah bebeyi olmayan arkadaslar elinden gelen iyiliyi esigemez devlet basciniz bunada inaniyorum... AZERBAYCAN TURKIYYE kardesliyi saygilarimla

kızlar ben genel bir liste yaptım taleplerimiz için ekleme yapmak isteyenler lütfen yazsın ya da değişmesi gereken yerler hakkında fikir verin bazı taleplerimizin altını iyice dolduralım şunu yapın bunu istiyoruz demiş gibi olmalıyım :13::13::13:

Son düzenleme:

canım tek embriyo çift embriyo konusundada bi değişiklik olabilir..

bu konuda bende çok araştırma yaptım ama kesin bir bilgiye rastlamadım genel olarak yumurta toplama aşamasına gelen hastalar yumurta dondurma işlemi için yurt dışına gönderiliyormuş bu da demek oluyor ki ülkemizde yasalara takılan bir işlem bu gelişme olsa duyardık mutlaka ya da birileri yazardı..

Son düzenleme:

Pgt olayına da bir el atarsanız çok makbule geçer egunal.

Mesela ben hastalığımı bildiğim için doğrudan pgt ye yöneldim. Devlet pgt işlemlerini hiçbir şekilde karşılamıyor, ayrıca tedavi öncesi eşlere yapılması gereken bir takım genetik tahlilleri de karşılamıyor (spesifik hastalıklardan bahsediyorum)

bence degınılmesı gereken bı konunun bu baslık altında olması ıyı olmuş
benımde hep dusundugum bıseydır devletımız 3 4 çocuk ıstıyo bence bu sıstemıde elden gecırmelı
annelık kadar güzel kutsal bı duyguyu maddı ımkansızlık yüzünde tadamayan kadınlarımza yuzde yuz destel verımelı
rabbım herkese nasıp etsın ınsalla bu güzel dıuyguyu

ülkemizde yumurtalarin dondurularak saklanmasi hangi kosul altinda olursa olsun yasal degil diye biliyorum..bencce olmasi gerekiyor..bir an once hayata gecirilmeli..ozellikle kanser hastasi ve/veya ileri yasta anne olma sansini kaybetmek istemeyen kadinlar icin onemli bir konu..ayrica ayni sperm gibi ovum verecek donorler de olabilir..

Bukadar üzme kendini sen yine cok iyisin bende deger 26 larda ve doktor bunu kafana takma deyip iki dogal tüp bebek denedim gerci sonuc negatif ama fsh degeri 40olup hamile kalan var allah hepimize hayilisini versin

sevgili kazen haklısın yumurta dondurulmuyor..
ancak benim tedavi gördüğüm hastanede tüp bebek ekip şefinin kanserli kadın hastanın yumurtalık ve kanserli erkek hastanın testis dokularını dondurduğu haberini okumuştum.hatta bu dokular 200 yıl saklanabiliyormuş.

tamamdır hemen notlarımın arasında yerini aldı teşekkür ediyorum

200 yılmı saklanabiliyormuşo nasıl bir dondurucuysa artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…