Biz 1 bebek için canımızı veririz ama hadi destek verin 3 çocuk yapalım...

Arkadaşlar ben 2 yıllık evliyim, bu süreçte tam 17 aydır bebek sahibi olmaya çalışıyoruz. Çeşitli Dr.lara gittik, en son gittiğim Dr. ise bize aşılama yöntemine önerdi. Bin Beş Yüz TL ye maal oluyor. Evet belki çok bir para değil, fakat bizim için şu anda iyi bir para ve garantiside yok! Olmadığı taktirde Tüp Bebek denenicek. Bizim için oldukça zor bir süreç, doğal yollardan olmasını o kadar çok isterdim ki. Hastane atmosverini hiç bir zaman sevmemişimdir, çok fazla etkileniyorum. Neyse asıl konuya döneyim, Devletimiz bize bu konularda yardımcı olursa, bizlerde T.C cumhuriyet'in de çocuk yapmaktan korkmayız. Ama biz daha bir tanesini kucağımıza alabilmek için bile bir servet ödemek zorundayız. Zaten insanı manevi anlamda yıpratan bir süreç birde maddi anlamda yıpranıyoruz. İnşallah sesimizi duyarlar ve bize ve bizim gibi çocuk sahibi olmak isteyen insanlara yardımcı olurlar. Şimdiden hayırlara vesile olsun arkadaşlar bu konu, Allah hepimizin yardımcısı olsun. Hayırlı Cumalar.

Slm herkese öncelikte yürekten sizi destekliyorum bütün sayfaları tek tek okudum galiba aranızda en şanslılarındanım 2 negatif aşılamadan sonra kısa protokolla ( kısa olduğu halde 5 binden fazla param gitti) ilk tüp bebek denememde pozitif oldu şuan sabırla bebeğimi kucağıma alacağım günü bekliyorum ve hala bana mucize gibi geliyo bu süreç gerçekten çok zor biz kimselere söyleyemedik hala daha kimse bilmiyo çünkü bilmiyen birinin sizi sorgular gibi soru sorması bile çok etkiliyo insanı daha çocuğum doğmadan eşimle 2. Çocuğu nasıl yapıcaz gücümüz nasıl yeticek diye düşünmeye başladık çünkü şuan maddi açıdan sıkıntıdayız borç ödüyoruz bide doğcak bebeğin masrafları allahım isteyen herkese versin şartlarda umarım daha iyi olur herkes evlat sahibi olur

merhaba arkadaslar bende 2 yıldır bebek ıstıyorum 21 yasındayım tup bebek ewt cok pahalı ama bundan once sıgortanın karsılaması ıcn 23 yasını geckın 5 yıllık sıgorta olup 3 yıllık ewlı olmak lazımmıs tabı yanlıs bılmıyorsam daha bır suru bırsey zaten maddı yonden tup bebek zor bızım ıcın sıgorta karsılarsa yapmayı dusunuyoruz ama koyduklar engel yuzunden 3 yıl daha tup bebek yapamayacagız artık bu engellerın sartların kalkmasını ıstıyorum 3 cocuk 3 cocuk dıyorlar bu kadar engel karsısında 1 cocgu bıle yapamıyoruz pekı 3 cocuk ıcın dewlet ne yapıyor 1. sını odese 2.de sartlar daha da zorlu koyuyorlar haksızmıyımmm

küçücük bir kızken parmak çocuk izler,keşke benimde öyle küçücük bir parmak çocuğum olsa kimseye göstermeden baksam derdim ama bir de büyüyünce nasıl saklayacağımı düşünürdüm:))

bir yetişkin ve evli bir kadın olduktan ve de şartlarımız tam olarak uygun olduğunda eşimle bebek sahibi olmak istedik.
işte o zaman azosperm ile tanıştık. 2 sene olduk, her anımız anne baba olacağımız hayaliyle dolu...
eşime herhangi bir konuda sitem etsem ya da tepki göstersem küçücük bir çocuk gibi buruluyor, eziliyor.
en son şakalaşıyorduk gençliğimi çürüttün dedim.. yüzünde bir anda beliren acıyla dimi seni anne bile yapamadım dedi...

şimdi birakın 3 size yemin ediyorum allah versin 4 tane doğuracağım....

Bunun için:

tabi ki rabbimin "ol" demesi gerekiyor ama nedenlere de sarılmak lazım bundan dolayı;

devletimizin ülkemizde kök hücre laboratuvarlarına insan için uygulamaya geçilmesi için onay vermesi ve tüp bebek de katkıyı arttırması gerekiyor.

Açmış olduğunuz konu için ve beni haberdar ettiğiniz için teşekkür ederim "Kadınlar Kulübü"

Yasemin

Merhaba Arkadaşlar... Umarım Her İsteyen Hayırlı Bir Evlat sahibi Olur...Bende Bu Fikrinizi Sonuna Kadar Destekliyorum...Bende Henüz Çocuk Sahibi Değilim Ama Benimde Bir Katkım Olsun İstedim...Dilerim Emeklerinizin Karşılığını En Kısa Zamanda Alırsınız... :KK16:

Son düzenleme:
10 yılı aşkın süredir bir defa bile tüp bebek yaptıramadım inş sesimizi duyarlar bu konuyu açtınız için tşk ederim

bu sayfayı açan arkadaştan Allah razı olsun inş. birileri görürde bizlerede yardımcı olmaya karar verirler..konu başlığını görür görmez ağlıyasım geldi halimize Allah yardımcımız olsun..Başbakanımız en az 3 çocuk istiyor biz daha 1 taneyi bulamadık kafayı yicem yakında...
erken menepozla 29 yaşında tanışdım eşimde 32 yaşında azospermle tanıştı iki marazlı bulduk birbirimizi :KK43:
evlendiğim aydan beri dr dr geziyorum sorunumuz büyük olduğu için direk tüp bebek tedavisi uygulandı bize...
eşimden tese ameliyatıyla sperm bulundu çok şükür 2 rapor hakkımızı kullandık,3 özel tedavi gördük sonuç sıfıra sıfır 5 tedavimimin 1inde döllenme oldu oldu ondada sonuç negatif çıktı...
maddi zorluklarını anlatayım ben anne olabilmek için, 3yıl içinde her ay 2-3tn çıkan yumurtanında kaybolmaması için tedavilerimi ard arda yaptım e tabi hazır paramız yok millet takılarını bozdurup eve yazılır ,araba alır yatırım yapar, pırt diye çocuk sahibi olur...biz ise takılırımızı bozdurup direk tüp bebeğe yatırım yaptık elimizde avcumuzda bişey kalmadı üstüne üstlük tedavilerimizede yanıt alamadık bebeğimiz olmadı.maddi gücüm olsaydı 5 değil 15 kere daha denerdim..eşimde bende anne-baba olmak istedik sadece:KK43:
O kadar istedikki evlat edinmeyede başvurduk ama evlad edinceğim çocuk bigün bizi terk ederse,ailesi geri alırsa korkusundan dolayı biyolojik yönden bebek sahibi olmayıda bırakamadım bi türlü...şuan dondurulmuş 1 embriyom var onu denicez gücümüz yettiği zaman..
en sonki tedavim 5 500 tl tuttu..şuan hsg yaptırmam gerek üniverste hastanesinde makinası buzukmuş 2 aydır ne zmn yapılcağı belli değilmiş özelde ağrılısına 400 ağrısızına 500 istiyorlar çekdiremiyorum...çünki rahimde bi sorun çıkarsa onun içinde ek ücretler istenecek düzeltilmesi için laparoskopi ve historoskopi ameliyatları özelde tavan yapmış durumlarda zaten, üniverstede yaptırmam içinde sıra almam gerek ondan öncede hsg çekdirmem gerek...zor işler bunlar biraz karışık oldu ama ksura bakmayın...

Öncelikle duyarlılığınız için çok teşekkürler.

Ben tüp bebek sürecinin yanında bir de pgt olayına değinmek istiyorum. Yaklaşık 5 yıllık evliyim, taşıdığım genetik bir hastalık sebebiyle doğal yoldan hamile kalmayı hiç denemedim. Çocuk istediğimizde tüp bebek merkezinin yolunu tuttuk. Bizi her tüp bebek hastası gibi zorlu bir süreç bekliyordu. Tedavi sonunda oluşan embriyolarımız genetik incelemeye girecek ve sağlıklı çıkarsa transfer yapılacaktı. Velhasıl öyle böyle derken 3 tedavi 1 ameliyat geçirdim. Doğal yoldan hamile kalmaya engel teşkil edecek bir sorunumuz olmadığı için rapor olayına yanaşamadık bile.

İlk tedavim 2012 ocak ayında oldu. Pgt ile birlikte 5000 lira ödedik.
İkinci tedavim 2012 nisan ayında oldu. Pgt ile birlikte 8000 lira ödedik.
Üçüncü tedavim de 2013 nisan ayında oldu. Pgt ile birlikte 6500 lira ödedik.

Bu arada genetikten kaynaklı sorundan dolayı yapılan bir test için de 6500 lira ödedik.

Allah evlat hasretiyle yanan her ailenin yardımcısı olsun...

küçücük bir kızken parmak çocuk izler,keşke benimde öyle küçücük bir parmak çocuğum olsa kimseye göstermeden baksam derdim ama bir de büyüyünce nasıl saklayacağımı düşünürdüm:))

bir yetişkin ve evli bir kadın olduktan ve de şartlarımız tam olarak uygun olduğunda eşimle bebek sahibi olmak istedik.
işte o zaman azosperm ile tanıştık. 2 sene olduk, her anımız anne baba olacağımız hayaliyle dolu...
eşime herhangi bir konuda sitem etsem ya da tepki göstersem küçücük bir çocuk gibi buruluyor, eziliyor.
en son şakalaşıyorduk gençliğimi çürüttün dedim.. yüzünde bir anda beliren acıyla dimi seni anne bile yapamadım dedi...

şimdi birakın 3 size yemin ediyorum allah versin 4 tane doğuracağım....

Bunun için:

tabi ki rabbimin "ol" demesi gerekiyor ama nedenlere de sarılmak lazım bundan dolayı;

devletimizin ülkemizde kök hücre laboratuvarlarına insan için uygulamaya geçilmesi için onay vermesi ve tüp bebek de katkıyı arttırması gerekiyor.

Açmış olduğunuz konu için ve beni haberdar ettiğiniz için teşekkür ederim "Kadınlar Kulübü"

Yasemin

selam canım yazını okuyunca kendimi gördüm sanki aynı durumdayız şu an kök hücreyi beklemekten başka bi şansımız kalmadı maalesef.bu kök hücre denilen illet de olabildiğince yavaş ilerliyor belkide ilerlemiyor ama biz en ufak bi haberden bile umut kapacak durumdayız bilmiyorlar.başbakana sesimizi duyurmak için çok fazla yerde savaş veriyoruz ama boş eğer bu yönde daha başarılı olacak biri varsa lütfen bizi de unutmayın ben bebeğimin olacığını bilsem evimi bile satmaya razıyım ama şu imkansızlık kalksın ortadan bir an önce KÖK HÜCRE gelsinde herkes evinin neşesine sesine kavuşsun bir an önce :KK43:

Sayfaların hepsini okumadım ancak bu konuda kimi kliniklerle görüşülüp destekleri sağlanamaz mı?

Sayfaların hepsini okumadım ancak bu konuda kimi kliniklerle görüşülüp destekleri sağlanamaz mı?

konu önce başbakana gidecek ki sonra diğerlerine gitsin İNŞAALLAH yaptığınız bu hizmet acilen duyulur da rabbim bu sevgiyi tatmak isteyenlere sağlıklı birer bebişler versin:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:En Büyük KKEn Büyük KKEn Büyük KKEn Büyük KK

öncelikle çok teşekkürler desteğiniz için..
biz birkaç arkadaş zamanında cumhurbaşkanına ulaşmaya çalışmıştık :) tabi nafile attığımız 3 5 tweet kimin umrunda
umarım bu defa sizin de desteğinizle sonuç alırız..

ben 3. denemem de çok şükür kavuştum yavruma..Allah isteyen herkese nasip etsin..çok zor yaşamayan kimse anlayamaz...
bu zorluklarla yavrusuna kavuşanlarında hamileliklerini tamamına erdirsin inş..
dua faslınıda geçtim şimdi şikayetler:)

1:KK43:beni en zorlayan kısım)...3. denemeye kadar tek embriyo transferi şartı..3.denemeden sonra ancak 2 embriyo transfer ediliyor..
2:rapor alabilmek için 3 kez devlet hastanesinde aşılama yaptırma şartı..
3:2 kez rapor hakkı..(3 çocuk istiyolarsa kusura bakmasınlar ennn az 10 kez verilmeli bu hak ..öyle ha deyince omuyo bu iş)
4:yaş şartı..
5:ilaç fiyatları..(devlet tamamen karşılamalı bence)
6:tüp bebek merkezlerinin hastanelerin bünyesinde poliklinik tipi olmaması..bu yerler bence özel merkezler olmalı sadece..benim acemilik zamanlarımda gittiğim bu tip yer ,daha sonra gittiğim merkezle aynı ücreti aldı..ama ne lab. ne şartlar aynı değildi..
7:raporun tüm merkezlerde geçmesi
8:psikolojik destek
9:embriyo dondurmada ayrıca verilen ücretin kaldırılması
10:konaklama

şimdilik aklıma bunlar geldi..aslında beni direk çıkarın başbakanın karşısına bir başlarım yaşadıklarımı anlatmaya herşey bedava olur :)

tekrar desteğiniz için teşekkürler..:KK9:

Son düzenleme:
merhabalar,

öncelikle böyle bi konu açmakla hepimizin duygularına tercüman olup yardımcı olmak istemediğiniz için biz evlat hasretiyle anne adayları adına size teşekkür ediyorum.

Ben beş yıllık evliyim ve görünürde bi sorunumuz yok ama malesef bebğimizde yok bi defa yumurta takibi ile hamile kaldım onuda 7 haftalıkken düşürdüm. ondan sonra iki defa tüp bebek tedavisi yaptırdım biri negatif diğeri kimyasal gebelikle sonuçlandı.ikinci tedavim dondurulmuş embriyo transferiydi ama malesef olmadı.

gelelim sorunlarımıza;

gen testleri hormon testleri hsg histereskopi trombosi paneli gibi testler maelsef iki düşüğünüz yoksa yapılmıyo bu nasıl bi vicdansızlıktır iki defa hamile kalmayı başarıpta kucağınıza almadan kaybetmeniz mi gerekli bu testler için............. oysaki önceden yapılsa daha tedaviye hiç başlanılmadan tüm bu tetkikler eşlere yapılsa çıkan sonuç değerlendirilip ondan sonra tüp bebek tedavisine başlansa eminimki sonuç çok daha yüz güldürücü olacak. ve işin başka bi boyutuda bu testler öyle ucuz değil özelde yaparsanız oldukça pahalı el hatta cep yakan cinsten ama sgk güvenceniz varsa ve iki düşük yapmışsanız üniversite hastanelerinde ücetsiz yapabiliyosunuz bunuda belirtmek istedim.

bir başka konu yaş konusu; günümüz şartlarında evlilik yaşı 30 hatta 35 lere kadar çıkmışken tüp bebek yapma hakkını devletimiz neden 40 yaşla sınırlıyor.ben mesela 39 yaşındayım bu sene Allah korusun hamile kalamazsam seneye devlet hastanelerinde tüp bebek yapma şansım kalmıyo özellerdeki ücretlerin de el yaktığı malumunuzdur. ben ilk tüp bebek tedavisinde 4750 lira hastaneye 1500 lira civarıda ilaçlara verdim 1000 liraya embriyo dondurma ücreti ödedim ikinci tedavim dondurulmuş embriyo transferi olduğu için çözdürmeyede 1000 lira ödedim bunlar ciddi rakamlar insanlar geçinmeye zorlanırken bu paraları nasıl tedarik edip özele ödesinler kaldıki ilk seferinde tutma garantiside yok bunun ve Allah muhafaza bi kaç sefer daha denemek zorunda kalacağımızı düşünmek bile istemiyorum.

ve başka bi konuda bulunduğunuz şehirde tüp bebek yapma imkanı olan hastaneler yoksa sadece yumurta takibinizi burada yaptırıp başka bi ildeki hastaneye gönderiliyosunuz buda kalacak sorununu oluşturuyo hem maddi hem manevi olarak devletimiz en azından konaklamak içinde tüp bebek tedavisindeki hastalarına bu konuda bi imkan düşünebilir diye düşünüyorum.

ve ilaç paraları çok fazla ve her eczanede aynı değil devletin bu konuda da bi iyileştirme yapmasını umut ediyorum.

ve benim sloganımda süt kokulum gel artık.......................

Erkek için:
Sperm Bankası: Sperm örneği analiz edilir, dondurulur ve gelecekte kullanılmak üzere saklanır.
Testis Dokusu Dondurulması: Sperm üretimini sağlayan testis dokusu hücrelerinin ameliyat ile alınır, analiz edilir, dondurulur ve saklanır.
Testisten Sperm Alınması: Ameliyat ile IVF tedavisinde kullanılabilecek sperm hücrelerinin bulunduğu testis dokuları bulunur, ileride kullanılmak üzere dondurulur.
Kadın için:
Embriyo Dondurma: Cerrahi prosedürle alınan yumurtalar laboratuvar ortamında sperm ile döllenerek embriyolar oluşturulur. Başarılı gelişim gösteren embriyolar, gelecekte kullanılmak üzere dondurularak saklanır.
Yumurta Dondurma: Cerrahi prosedürle alınan olgun kalitedeki yumurtalar gelecekte kullanılmak üzere dondurulup saklanır.
Yumurtalık Dokusu Dondurulması: Bir parçası yada tamamı, cerrahi yöntemle alınan yumurtalıktan, hormon üretimi olan hücrelerin ve olgunlaşmamış yumurtaların bulunduğu yumurtalık dokuları şeritlere ayrılarak dondurularak gelecekte kullanılmak üzere saklanır.
Yumurtalıkların Baskılanması: GnRH analogları kullanılarak kemoterapi sürecinde yumurtalıkların geçici olarak baskılanması.
Yumurtalık Transpozisyonu: Radyasyonun hasarını azaltmak amacıyla, cerrahi yöntemle yumurtalıkların karın boşluğunda yukarıya yada radyasyon bölgesinden uzağa transpozisyonunun yapılması.

bilginize ...

Ben böyle bir teklifte bulundum daha önceki tedavi gördüğüm merkeze sperm döndürüyoruz ama yumurta yasak demişlerdi. Belki de işlerine gelmedi, uğraşmak istemediler. Bilemiyorum. Ya da illa kanser olmam gerek. Merkezi arayıp şuanda düşünmesemde uygulamada var mı öğrenicem.

en büyük hayalim evlenip çocuk çocuğa karışmakdı bilseydim bu kadar büyük hayel kurmazdım..hayatta bununda başıma gelceğini kırkyıl düşünsem aklıma gelmezdi...azospermli eşi olmak çok zor evliliğimin ilk 3 ayında eşimin azosperm olduğunu öğrendim kabus gibiydi hayatım, sperm çıkışı yok bizim bebeğimiz olmıcak düşüncesiyle gecelerce ağladım,çevremden soğudum,internette eşi azosperm olanların sayfalarında dolaşıp derdimize çare aradım acılarımı,sevinçlerimi paylaşmayı burda öğrendim..bizi bizden başka kimse anlıyamazda...eşimin sorunu yetmezmiş gibi bendede rezev azlığı çıktı bu kadar sıkıntıya bunun çıkması normaldi belkide ama ben birkez daha yıkılmıştım dolmuşlarda ağlıya ağlıya eve geldim...sorun birken iki oldu..tüp bebek tedavisi için 2 ameliyat geçirdim.yeri geldi eşimle çok tartıştığımız anlar oldu kaldıramıyordum onun ben kadar araştırmacı olmıyışını herşeyi benden beklemesini yada oluruna bırakmasını oda anlam veremiyordu ailemde hiçkimsede sorun yokken bende nasıl sperm olmaz fikri onuda çok üzüyordu ama sadece üzülmek yetmiyordu eşimde arkadaşlarından koptu kimseyle görüşmek istemedi taki zaman yaralarımızı sardıkca görüşmeye başladık yeni yeni...
komşularım bazen der ki daha gençsiniz üzülme olur(sorunun büyük olduğunu bilmiyorlar doğal yoldan bebek sahibi olamıcağımı bilmiyorlar, nasılsa demesi kolay)..bazılarıda der ki çocuğun olup 10 tn derdin olacağına , bir derdin olsun oda çocuksuzluk olsun boşver der(kızı torunları geldimi neler pişirceğini, nasıl sevindiğini bilmez akıl verir bana, evleri neşe dolar)...bazende derler ki Allah sana ikiz versin inş. sana dua ettim hep derler...komşularla bu konuyu konuşmak bile üzüyor beni...helede çocuklu ortamlarda dahada geriliyorum herkes evladından bahsediyor ben ise eşimden :KK66: bahsetcek başka kimsem yok ki :KK43: kim benim eşimi dinler ki :KK66: evlatlarını anlatmak varken...

en büyük hayalim evlenip çocuk çocuğa karışmakdı bilseydim bu kadar büyük hayel kurmazdım..hayatta bununda başıma gelceğini kırkyıl düşünsem aklıma gelmezdi...azospermli eşi olmak çok zor evliliğimin ilk 3 ayında eşimin azosperm olduğunu öğrendim kabus gibiydi hayatım, sperm çıkışı yok bizim bebeğimiz olmıcak düşüncesiyle gecelerce ağladım,çevremden soğudum,internette eşi azosperm olanların sayfalarında dolaşıp derdimize çare aradım acılarımı,sevinçlerimi paylaşmayı burda öğrendim..bizi bizden başka kimse anlıyamazda...eşimin sorunu yetmezmiş gibi bendede rezev azlığı çıktı bu kadar sıkıntıya bunun çıkması normaldi belkide ama ben birkez daha yıkılmıştım dolmuşlarda ağlıya ağlıya eve geldim...sorun birken iki oldu..tüp bebek tedavisi için 2 ameliyat geçirdim.yeri geldi eşimle çok tartıştığımız anlar oldu kaldıramıyordum onun ben kadar araştırmacı olmıyışını herşeyi benden beklemesini yada oluruna bırakmasını oda anlam veremiyordu ailemde hiçkimsede sorun yokken bende nasıl sperm olmaz fikri onuda çok üzüyordu ama sadece üzülmek yetmiyordu eşimde arkadaşlarından koptu kimseyle görüşmek istemedi taki zaman yaralarımızı sardıkca görüşmeye başladık yeni yeni...
komşularım bazen der ki daha gençsiniz üzülme olur(sorunun büyük olduğunu bilmiyorlar doğal yoldan bebek sahibi olamıcağımı bilmiyorlar, nasılsa demesi kolay)..bazılarıda der ki çocuğun olup 10 tn derdin olacağına , bir derdin olsun oda çocuksuzluk olsun boşver der(kızı torunları geldimi neler pişirceğini, nasıl sevindiğini bilmez akıl verir bana, evleri neşe dolar)...bazende derler ki Allah sana ikiz versin inş. sana dua ettim hep derler...komşularla bu konuyu konuşmak bile üzüyor beni...helede çocuklu ortamlarda dahada geriliyorum herkes evladından bahsediyor ben ise eşimden :KK66: bahsetcek başka kimsem yok ki :KK43: kim benim eşimi dinler ki :KK66: evlatlarını anlatmak varken...

of of rabbim en kısa zamanda nasip etsin tüm isteyenlere..neler yaşamıyoruz ki...herşey bu kadar zorken bari şu şartlar kolay olsun..

kadesa senden ricam 3 adet mektup bunlardan 2 tanesi tüp bebek ile anne olmuş biri 1 tanesi anne olmak isteyen bir anne adayı.

arkadaşlar bu yazdığımız önerilerle birlikte tedavi süreci hikayelerimiz de eklenip o şekilde yollanacak ilgili yerlere..şu anda tedavi sürecinde olan arkadaşlardan da yaşadıklarını paylaşanlar olursa çok seviniriz.hepimiz ortak şeyler yaşadık,yaşıyoruz en azından bunu paylaşmış oluruz.

kadesa senden ricam 3 adet mektup bunlardan 2 tanesi tüp bebek ile anne olmuş biri 1 tanesi anne olmak isteyen bir anne adayı.

ben de tam bunun duyurusunu yapmıştım Kazen bey :)

evet arkadaşlardan bu konuda da katılım bekliyoruz.eğer buradan yazmak istemeyen çekinen olursa özelden de yazabilirler değil mi?

nfy_9185 maddeleri toparlıyordu sayfa sayfa geçerek aynı şekilde devam edebilirse sevinirim.

egunal fiyat aralığı zaten sendeydi birde daha önceki girişiminizde nası lbir mektup yazmıştınız nerelere ulaştınız ? En öenmlisi bu yazacağımız maili kaleme alırsan da sevinirim.

böyle bir iş bölümü yapmak çok daha organize etmemizi sağlayacaktır.

Önerileriniz varsa lütfen paylaşın

X