küçücük bir kızken parmak çocuk izler,keşke benimde öyle küçücük bir parmak çocuğum olsa kimseye göstermeden baksam derdim ama bir de büyüyünce nasıl saklayacağımı düşünürdüm:))
bir yetişkin ve evli bir kadın olduktan ve de şartlarımız tam olarak uygun olduğunda eşimle bebek sahibi olmak istedik.
işte o zaman azosperm ile tanıştık. 2 sene olduk, her anımız anne baba olacağımız hayaliyle dolu...
eşime herhangi bir konuda sitem etsem ya da tepki göstersem küçücük bir çocuk gibi buruluyor, eziliyor.
en son şakalaşıyorduk gençliğimi çürüttün dedim.. yüzünde bir anda beliren acıyla dimi seni anne bile yapamadım dedi...
şimdi birakın 3 size yemin ediyorum allah versin 4 tane doğuracağım....
Bunun için:
tabi ki rabbimin "ol" demesi gerekiyor ama nedenlere de sarılmak lazım bundan dolayı;
devletimizin ülkemizde kök hücre laboratuvarlarına insan için uygulamaya geçilmesi için onay vermesi ve tüp bebek de katkıyı arttırması gerekiyor.
Açmış olduğunuz konu için ve beni haberdar ettiğiniz için teşekkür ederim "Kadınlar Kulübü"
Yasemin
Sayfaların hepsini okumadım ancak bu konuda kimi kliniklerle görüşülüp destekleri sağlanamaz mı?
Erkek için:
Sperm Bankası: Sperm örneği analiz edilir, dondurulur ve gelecekte kullanılmak üzere saklanır.
Testis Dokusu Dondurulması: Sperm üretimini sağlayan testis dokusu hücrelerinin ameliyat ile alınır, analiz edilir, dondurulur ve saklanır.
Testisten Sperm Alınması: Ameliyat ile IVF tedavisinde kullanılabilecek sperm hücrelerinin bulunduğu testis dokuları bulunur, ileride kullanılmak üzere dondurulur.
Kadın için:
Embriyo Dondurma: Cerrahi prosedürle alınan yumurtalar laboratuvar ortamında sperm ile döllenerek embriyolar oluşturulur. Başarılı gelişim gösteren embriyolar, gelecekte kullanılmak üzere dondurularak saklanır.
Yumurta Dondurma: Cerrahi prosedürle alınan olgun kalitedeki yumurtalar gelecekte kullanılmak üzere dondurulup saklanır.
Yumurtalık Dokusu Dondurulması: Bir parçası yada tamamı, cerrahi yöntemle alınan yumurtalıktan, hormon üretimi olan hücrelerin ve olgunlaşmamış yumurtaların bulunduğu yumurtalık dokuları şeritlere ayrılarak dondurularak gelecekte kullanılmak üzere saklanır.
Yumurtalıkların Baskılanması: GnRH analogları kullanılarak kemoterapi sürecinde yumurtalıkların geçici olarak baskılanması.
Yumurtalık Transpozisyonu: Radyasyonun hasarını azaltmak amacıyla, cerrahi yöntemle yumurtalıkların karın boşluğunda yukarıya yada radyasyon bölgesinden uzağa transpozisyonunun yapılması.
bilginize ...
en büyük hayalim evlenip çocuk çocuğa karışmakdı bilseydim bu kadar büyük hayel kurmazdım..hayatta bununda başıma gelceğini kırkyıl düşünsem aklıma gelmezdi...azospermli eşi olmak çok zor evliliğimin ilk 3 ayında eşimin azosperm olduğunu öğrendim kabus gibiydi hayatım, sperm çıkışı yok bizim bebeğimiz olmıcak düşüncesiyle gecelerce ağladım,çevremden soğudum,internette eşi azosperm olanların sayfalarında dolaşıp derdimize çare aradım acılarımı,sevinçlerimi paylaşmayı burda öğrendim..bizi bizden başka kimse anlıyamazda...eşimin sorunu yetmezmiş gibi bendede rezev azlığı çıktı bu kadar sıkıntıya bunun çıkması normaldi belkide ama ben birkez daha yıkılmıştım dolmuşlarda ağlıya ağlıya eve geldim...sorun birken iki oldu..tüp bebek tedavisi için 2 ameliyat geçirdim.yeri geldi eşimle çok tartıştığımız anlar oldu kaldıramıyordum onun ben kadar araştırmacı olmıyışını herşeyi benden beklemesini yada oluruna bırakmasını oda anlam veremiyordu ailemde hiçkimsede sorun yokken bende nasıl sperm olmaz fikri onuda çok üzüyordu ama sadece üzülmek yetmiyordu eşimde arkadaşlarından koptu kimseyle görüşmek istemedi taki zaman yaralarımızı sardıkca görüşmeye başladık yeni yeni...
komşularım bazen der ki daha gençsiniz üzülme olur(sorunun büyük olduğunu bilmiyorlar doğal yoldan bebek sahibi olamıcağımı bilmiyorlar, nasılsa demesi kolay)..bazılarıda der ki çocuğun olup 10 tn derdin olacağına , bir derdin olsun oda çocuksuzluk olsun boşver der(kızı torunları geldimi neler pişirceğini, nasıl sevindiğini bilmez akıl verir bana, evleri neşe dolar)...bazende derler ki Allah sana ikiz versin inş. sana dua ettim hep derler...komşularla bu konuyu konuşmak bile üzüyor beni...helede çocuklu ortamlarda dahada geriliyorum herkes evladından bahsediyor ben ise eşimdenbahsetcek başka kimsem yok ki kim benim eşimi dinler ki evlatlarını anlatmak varken...
kadesa senden ricam 3 adet mektup bunlardan 2 tanesi tüp bebek ile anne olmuş biri 1 tanesi anne olmak isteyen bir anne adayı.