Merhaba
Konuyu okumaktan cevap yazamadım kaç gündür sanırım biraz geç kaldım ama bende bişiler yazmak istedim umarım geç olmamıştır. Önceden oldukça faaldim ama artık giremiyorum unutmaya çalışmak için unutmak denirse tabi...
Dile getirilenler zaten yazıldı.
Benim isteğim de şöyle yaş sınırı arttırılsın ve tüp bebeğe bağlı tahliller her yerde ve normal cüz-i ücretler altında alınsın. İnanın yapılan ve istenilen tahliller
tüp bebek meblağı kadar tutuyor. Sonra da doktorlar yaşınız geçiyor niçin bu kadar geç kaldınız hanımefendi deyip bizim elimizden bişi gelmez dercesine gönderiyorlar başından.
Yaşı küçük olanların imkanı ve zamanı bizden daha uzun sayılır, yaşı ileri olanların zamanı kısıtlı olduğundan bizlere daha fazla kolaylık tanınsın lütfen...
Yaşı küçük olanlar yanlış anlamasınlar bizi ama onların bizden daha fazla zamanları var önlerindeki yıllar daha uzun o yüzden yazıyorum
Ben ilk olarak 2008 yılında tüp bebek yaptırdım, Biyokimyasal gebelikle sonuçlandı.
Tüplerde sıvı birikimi varmış 2010 yılında ameliyat geçirdim, tek tüpüm alındı, diğer tüpüm lap.yöntemi ile açıldı, tüp bebeğe hazırlık olacak dediler.
2010 yılında ameliyattan bir kaç ay sonra tüp bebek yapıldı. Dr. yüzdeyi oldukça iyi söylemesine rağmen tutmadı 2. denememde de...
Sonra bu ikisinin parası yaklaşık 17.000 TL civarı tuttuğu için (yaş ilerledikçe Gonal-F ilacını daha da yüksek dozda veriyorlar) uzunca bir süre de onu ödedik. 2012 yılında 3. tüp bebek denemesine karar verdik. Maalesef 3.üde embriyo hiç oluşmadı. Şu an halen onun borcunu ödüyoruz.
Çünkü 2. denemede çektiğimiz krediyi biraz geciktirdiğimiz için kırmızı listeye alındık ve 3. de kredi çekemedik. Yeni bir kredi kartı çıkarttırdık bütün masrafları ondan geçirttik ve kredi kartını taksitlere böldürdük işte o taksitler iyice belimizi büktü. Bir kaç ay sonra (yaş sınırı sanırım 39 muş galiba tam bilemiyorum) yaşıma giricem ve binamız için dış yalıtım başladı kredi çekemedik sevgili kayınvalidemlere boyun büktük işitmediğim laf kalmadı ( eee idare etmeyi bilicen ayağını yorganına göre uzatıcan çok harcanmıcan) o kadar çok ağladım ki eve gelince ertesi günü sol gözüm kapanmıştı.
Şuan kardeşimin düğünü var birde onun için masrafımız çıktı.
Tüp bebek işlemlerini istanbul da yaptırdığımız için sonuncu denememizde hep git gel yaptık eşim izin alamamıştı.
Araba bakıma girdi birde onun masrafı
Eltim doğum yaptı onun içinde hem git gel hem hediye masrafı ( o hamile kaldığında da işittiğim laf cabası)
Son olarak başka bir doktora görünelim olmazsa bakalım o ne diyecek dedik İst. ünlü bi doktor birde ona gittik. Bize başarısız denemelerde sebebinin araştırılması için tahlil verdi o tahliller her iki eş için de 7-8 bin lira civarı tutuyormuş. Üniversite hastanesine gittik biz yapamayız devlet bizi hesaba çekiyor dediler, yaptıramadan döndük.
Biliyor musunuz evlendiğimizde bi balayına gitmiştik ve biz ondan beri tatil yüzü göremedik.
Şimdi siz söyleyin bana yaşım geçiyor, bu işler için para gerekiyor
Ne zamanı geri alabiliyorum, ne para bulabiliyorum, ne de evlat hasretimi dindirebiliyor um... komşularıma bile gitmiyorum sırf sormasınlar didiklemesinler diye. Her tedaviden sonra ağlamaktan bitap düşüyorum lakin kimin umurunda, her önüne gelen laf sokma derdinde. Hele de sorun bayandaysa insanın içini acıtmak için ne gerekiyorsa yapıyorlar. Bu tedavilere başlayanlara gökten para yağmıyor.
Ne olur ama ne olur bi çaree
Rabbim bizlere bir çare... kimseleri evlatsız koyma ama hayırlı evlatlar ver her isteyene