3 cocuk yapmak marifet degil, isterse basbakan bebek basına ayda 1000 tl versin, peki o cocuklar hep cocuk olarak yanımızda mı kalacak? Tabiki hayır, hepsi buyuyecek , okumak isteyecek su an 1.5 milyon cocuk sınava giriyor bundan 20 sene once bu
deger 200.000 di yani 20 senede 7-8 kat arttı öss ye girenler demek bi cocuk universite yaşına gelene kadar bi 7 kat
daha artacak bu deger yani 20 sene sonra ÖSS e belkide 7 milyon genc girecek, bu durumda o kadar cocuk nereye girecek
eee siz hic dusunmezmisiniz LYS ve YGS gibi sınavlar neden gun gectikce zorlaştırılır. Tabiki okul sayısı sabit kalırken ögrenci sayısı
katlandıgından o kadar ogrenci nasıl elenecek daha zor sorular ile, mesela ben kpds de 80 alan biri olarak LYS ingilizce sorularını
görünce dibim düştü, lisede bize öğretilen ingilizce ile şimdiki ingilizce arasında bu kadar fark mı var yoksa sırf LYS de mi sınav
bu kadar mı zor. Eger bi cocuk bu sınavı gecerse baska bir test sınavında zorlanmaz. Ayrıca varsayalım 3 cocuk yaptık, cocuk bi
şekilde universiteye girdi, eeee bugun karı koca memur olsa eve girecek maaş 3600 tl, işci ise 1500-2000 tl dir. Bu durumda bu aile
3 cocuk yaparsa ve hani ya ucude erkek olursa bu maaşlar ile ozellikle şehir dışında o cocukları nasıl okutacak ? Okumayamayan cocuk ne olacak ? ben diyim o cocuk amele olacak, asgari ücretin bile altına sigortasız olarak karın tokluguna çalışan köle olacak. Sırf başbakanın hayalleri icin, aslında bu bir hayal degil ülkeyi yıkma politikası, okumayan genclik= köle genclik. Onlara vercen din,iman ve sıkışınca Allah-u Ekber, 3 elham , olmadı top sakallı dedelerden okunmuş cennetten tapu, tamam daha ne istesin adam. Ölene kadar kölen olacak, ama kendi cocukları trilyonlar hüpletcek. Siz hangi kafayla 3 cocuk yapmak istersiniz, ben 1 cocuk yaptım ve adam gibi adam yetiştirdim, şu an muhendis ve cok iyi bir şirkette ayda 4500 tl maaş alıyor , karısıda memur kısaca eve 6300 tl giriyor. Eh şimdi ben 3 cocuk yapsaydım, cocuguma destek cıkamazdım, onu yurt dışında yuksek lisans a yollayamazdım.
Sonucta cocugum ayda 700-1000 tl e köle gibi calısırdı, cunku ona ayırdıgım parayı 3 cocuga bölmek zorunda kalacakdım.
Basbakan diyorki, tum dunya 3 cocuk istiyor yoksa ekonomi çöker, ekonomi felan çökme sebebini açıklıyım anlamayanlara
şöyle düşünün bir ailede 2 maaş çalışıyor ve o ailede 1 cocuk var ve o cocugun istekleri belli, o tip aileden 5.000.000 tip oldugunu
dusunun, yani her ailede 1 er cocuk, bu dogan 5 milyon cocugun istegi de o ölcüde olur, talepler 5 milyon kişiye göre olur.
Yatırımlar ona göre yapılır. Yani bu 5 milyon cocugu istihdam etmek daha kolaydır, yeni kurulcak 2.5 milyon aileye ev yapmak
daha kolaydır. Ama her ailenin 3 cocuk yaptıgı ulkeyi dusunun bu durumda 5 milyon aile, 15 milyon cocuk demek, bu cocukların
ihtiyacları icin piyasa buyuyecek ama bu 15 milyon cocuk iş bulmak istediginde eger ekonomi o derece buyuk degilse yani
gerektigi kadar, 15 milyon cocugun belki 5 milyonu adam gibi calısırken 10 milyonu asgari ucret alacak, ayrıca o 15 milyondan
7,5 milyon yeni aile oluscak bu durumda konut ihtiyacı daha cok olacak ama eger ekonomi hızın cogalma hızından yavas
kaldıysa ve yeterince kazanc elde etmiyorsa , o ev fiyatları birden katlanacak ve o cocuklar ev alamayacak anca kiraya
razı olacak belkide ailelerin yanında kalacak.
Gördüğünüz gibi 3 cocuk isteyen ab ulkelerinin ekonomik şartları ile türkiyeyi kıyaslarsanız, olay sadece imf e ödenen hayali
borc degildir, burada en buyuk pay insanların devlete zorlamadan ödedikleri vergi ödeme oranıdır ve mesela kayıt dışı ekonominin
normal ekonominin kacı oldugu orandır
buradan da görülecegi üzere turkiyede bu oran AB'nin %50 fazlasıdır yani kaçak işci çalıştırma oranı AB'nin
%50 fazlasıdır. Sizce sebep ne ? Sebep
işde burada görüldüğü üzere cocuk oranlarımız fazla oldugundan ama onlar kadar kendi kendine kazanan bir
sanayimiz olmadıgından, yasalarımız kacak işci çalıştırmayı ciddi cezalandırmadıgından kacak isci
oranımız ab'nin %50 fazlası olur.
Yani 3 cocuk yapılması icin öncelikle sanayimizin dışa bağımlılıkdan çıkıp kendine yeter hale gelmesi, yeterince okul acılması
(yeterince sanayi olmadan okulda olsa cıkan cocuk işsiz kalıyor) ve anca o zaman 3 cocuk önerilmeli, aksi taktirde
dogan her ekstra cocuk hukumetin istedigi karın tokluguna çalışacak köle olarak toplumda yerini alır.