Biyoloji ogretmeniyim, embriyoloji uzerine calistim sorularinizi alablrm

ancak cikolata kistleri gebelik ihtimalini zorlastirir. Tedavi onerirse doktor dusunmeden uygulayin. Genelde ameliyattan sonra 1 yil icnde ameliyat olanlarn yarisi hamile kaliyor cnku.

Hocam tam anlamıyla hamilelik belirtileri nrlerdir adete cok benzeyen ysnları bar
ne yazik ki hamilelik belirtisi adet belirtisine cok benzer. Bu yuzden maddeler halinde siralamak mumkun olmaz.
Bir kadin ancak hamile oldugunu anladiktan sonra haa demekki bu yuzden boyleymisim diyebiliyor. Onun disinda cok zor anlasiliyor. Genelde 2.veya 3.cocukta anneler daha kolay anlayabiliyor.
En guzel gebelik belirtisi adet olmamaktir. Diger her sey (uyku hali,gogus sismesi, yorgunluk,mide bulantisi,koku hassasiyeti )adet belirtisi de olabiliyor

merabalar, çok güzel bir başlık arkadaşların sorularını boş çevirmemişsiniz teşekkürler şimdiden :)))

benim 2 li testte down sendrom riski çıkmadı yalnız Trisomy 13/18 riskli çıktı. doktorum çok şaşırdım çünkü ultrasında bebeğin gelişimi gayet sağlıklı dedi ve tedbir için 3 lüye gönderdi çok üzülüyorum, dedim bu ne demek down a benzer zihinsel hastalık riski anlamına geliyormuş. bi de internetten baktım bebek ya anne karnında ya da doğduktan kısa süre sonra Allah korusun ölebiliyormuş
19 aralık randevu günümü beklemek çok zor benim için. doktor fazla endişelenme dese de.

uzun oldu ama başka kafama takılan başka konu.
hamilelikte bebeğin boyu genetik özelliğini kaçıncı haftada kazanır acaba? nette e-gebelikte boy kiloya bakıyorum. 14+2 iken boyu 8.3 cm idi. 14. hafta bitişinde 10 cm olması gerekirmiş.
cevapyarsanız çok mutlu olurum :)

insallah yoktur diye dusunuyorum.
Bebeginizin kemik ve kas gelisimi yogun su siralar. O yzden hareketlerinize ozen gosterin incinmemek adina. Varligini hissettiriyor degil mi :)

Canımmm seninde ilgin için teşekkür ederimmm tabiki sende cok cok haklısın kendi kafamizdan yapmamiz lazim sonucu kötü olabilir.
Ama bazı ilaclari bu şekilde kullanabiliyoruz demekki eczacı ona göre yönlendirme yaptı diye düşünüyorum yoksa oda risk almazdı zaten bu D vitamini nedende çoğu kiside eksikmis doktorun tepkiside bu ne ya seninde mi d vitamini demişti (
Aslında ben saçım dökülüyor diye gitmiştim zamanında anemi vardı lise yıllarında acaba omu nüks etti dedim ama kan ve guatr sonuçları gayet güzel çıktı tabi hâlâ saçlar dökülüyor nedense...

ancak cikolata kistleri gebelik ihtimalini zorlastirir. Tedavi onerirse doktor dusunmeden uygulayin. Genelde ameliyattan sonra 1 yil icnde ameliyat olanlarn yarisi hamile kaliyor cnku.

Kist küçük olduğu için suanlik tedavi uygulamiyacakmis ve takibe olacakmış. Şuan amelyat etmesinin riski sağlıklı dokuyada zarar verebilmesi, o yuzden 6ay içinde normal yollardan hamile kalamazsam, laparoskopi ile kisti yakabiliriz dedi.

merhabalar, rica ederim. Bildiklermi paylasmak benim icn bir zevk.umarim nacizane faydali olabiliyorumdur.
Trisomi 18 de bebek kayiplari cok oluyor ne yazik ki. 3lu testren sonra kesn sonuc icn amniyosentez de isteyeblr. İcnzn rahat etmesi icn dushneblrsnz. Amniyosentezde de bebegin yasadgi keseden bir miktar sivi aliniyor enjektor ile cnku bebegn hucreleri bulunuyor bu sivida. Hucreden de kromozom arastrmasi yapilabiliyor. Cok uzuldm. Cok sık gorulen bi vaka degildir 5000 6000 de bir gorulur. Umarim risk yoktur dua edecegm sizler icn.
Diger konuya gelnce doktorun verdgi raporda olcumler yaziyorsa haftasini takip edebiliyor mu bakablrz yoksa her hafta degisen boy uzunlugu vardir. Son 3 aya kadar bu devam eder

çok sağolun. demekki doktor beni endişelendirmemek için başka şey söyledi. İnşallah böyle bir şey olmaz

Benim bi sorum yok şimdilik tabi sadece bu ince davranışınızdan dolayı sizi kutlamak istedim

Benim bi sorum yok şimdilik tabi sadece bu ince davranışınızdan dolayı sizi kutlamak istedim
Derken aklıma bir soru geldi.benim Bebek gelişimi bir sat a göre bir hafta ileride.tek ilişkiyle hamile kaldığım için erken döllenme falan da diyemeyiz sanırım.durum böyleyken iri bir Bebek olacağına mı işaret bu acaba?

ne kadar tatlısınız
sata göre 1 hafta önden gidiyoruz,doktor bu durumun olumlu bir şey oldugunu söyledi,şuan 9+5 teyiz crl 28,8mm
yorumunuzu bekliyorum

ne kadar tatlısınız
sata göre 1 hafta önden gidiyoruz,doktor bu durumun olumlu bir şey oldugunu söyledi,şuan 9+5 teyiz crl 28,8mm
yorumunuzu bekliyorum
degerlernz cok guzel masallahiniz var, 1 hafta onden gtmeniz de gayet iyi bu erken dogum anlamina gelmez daha tombis besili bir yavrucak da dogurabilirsnz :) veya duraklarsa gelisimi haftasini kaybetmemis olursnz.zaten 9 +5 degeri en fazla 30 olurdu bu yzden cok iyi, Yani masallah ona teyzesi onu yesin

çok sağolun. demekki doktor beni endişelendirmemek için başka şey söyledi. İnşallah böyle bir şey olmaz
ben de katiyen sizi endiselendrmek istemem. Dedgm gbi bisuru calisma ve bilgi sahibiyim ama bana sorarsanz kendi bebegime amniyosentez yaptrmam. Sonucta kromozomal bozuklugu ciksa ne olacak ki o yine benim evladim sarip sarmalayacagim. Ayrica size soyle bir bilgi de vereyim amniyosentez,2li 3lu tarama sonucu down olabilir,edward sendromu olabilir denilen bebeklerin bir kismi saglikli da doguyor bilim sadece guclu tahminler yapar. İs yaradana kaliyor. Kendini uzmeyin stres hamilelikte cok zararlidir

2 mesaj oncesinde tam da bunu anlatmistm okursanz yardmci olablr haftasini da yakalayabilir nispeten besili bir minnos da dogabilir

cok teşekkür ederim Allah istediğiniz zaman size ve tüm isteyenlere de versin,birde bugun hareketlerini gördüm bebeğimin o kdr heyecanlandım okdr mutlu oldum ki anlatamam,doktorum cinsiyet için erken hiç profesyonelce değil bu söyleyeceğim ama erkek geçti içimden dedi ,hareketlerine dayanarak mı dedi acaba

ne guzel bir duygu dediginiz gibi her isteyene nasip olur insallah. Ben de en yakin surede hamile kalmak isteyenlerdenim. Bebegin cinsiyetini ogrenmek gebelikteki en heyecanli olaylardan biri. Cinsiyet belirlemek icin cok erken aslnda 4.aydab itibaren anlasiliyor ama ben olsam Doktorun icgudusune guvenrdm sonucta belki yuzlerce kez ultrasondan cinsiyet teshisi yapmistir

isteyen herkes için dua ediyorum sizin içinde çok dua edeceğim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…