ancak cikolata kistleri gebelik ihtimalini zorlastirir. Tedavi onerirse doktor dusunmeden uygulayin. Genelde ameliyattan sonra 1 yil icnde ameliyat olanlarn yarisi hamile kaliyor cnku.Merhaba hocam, öncelikle böyle bi başlık açtığınız için çok cook teşekkür ederim. Ve Rabbim tez zamanda size ve tüm isteyenlere anneliği tattirsin <3
Sorularım şöyle:
Benim ağustos ayında jinekolog ultrasonda doktorum sol overde 2ye2 kist gordu. Bi sonraki muayene de çikolata kisti teşhisi koydu. Bu suanki adetimi duzensizlestirmiyor ve büyümede yapmıyor. Yarın doktorum bi tedavi uygulayıp uygulamiyacagini açıklayacak. Sizce bu kendiliğinden kaybolur mu yada ileride büyüyüp bi sorun yaratır mı?
Birde östrojen hormonunun, fazlalığının ve eksikliğinin etkileriyle birlikte tedavisini açıklar mısınız? Ostrojen hormununu vücutta dusurebilirsek bebeğin ikiz olma ihtimali varmıdir? Cook istiyorum ikiz bebislerim olsun :))
Şimdiden vereceğiniz cevaplariniz için çok teşekkürler
gun asiridan kasit bir gun iliski bir gun dinlenme.İnşallah hergun yani değil mi
Teşekkür ederimmmmgun asiridan kasit bir gun iliski bir gun dinlenme.
ne yazik ki hamilelik belirtisi adet belirtisine cok benzer. Bu yuzden maddeler halinde siralamak mumkun olmaz.Hocam tam anlamıyla hamilelik belirtileri nrlerdir adete cok benzeyen ysnları bar
Arkadaslar doktor degilm lakin anatomi fizyoloji ve embriyoloji uzerine egtm gordum.
3 farkli hastanede kucuk araliklarla calistm. Son bikac senedir de ogretmenlik yapiyorum.
Lisede biyoloji ogretiyorum.
Cocuklarin bile embriyo gelisim ve hamilelik ile ilgili soru oluyordu. Muhakkak sizllern de aklini kurcalayan vardir.
Hastanede calisirken laboratuvarda hormon takibi yapiyorduk.
Kendim de cocuk dusundgm icn forumla yakindan ilgiliyim. Aksamlari okuldan gelir gelmez sorularinizi yanitlamaya gayret edecegm.
Umarim kibir olarak algilanmaz.
Kafalarinzn bazi konularda karisik oldgnu goruyorum, ozellikle bazi hurafelerin pesinde kosan caresiz anne adaylarmz var.
Bilgi guçtur.
Birlikte bilgilenelim :)
ONEMLI NOT: yazilanlar ve tavsiyelerin baglayiciligi yoktur. Baslik tecrube ve bilgi aktarimi ve paylasimi icin acilmistir.tibbi acidan sorumlulugum bulunmamaktadir.her gebelik ozel ve biriciktir bu yuzden bu ozel durum icin de her zaman doktorunuzun kontrolu altinda bulununuz. İsteyen her kadinin en yakin surede evlat sahibi olmasi dilegiyle
insallah yoktur diye dusunuyorum.
Bebeginizin kemik ve kas gelisimi yogun su siralar. O yzden hareketlerinize ozen gosterin incinmemek adina. Varligini hissettiriyor degil mi :)
Ay ay çok teşekkür ederimbu ne guzel bi mesaj boyle guzel anne
Yuzume tebessum yerlesti sayenizde
ancak cikolata kistleri gebelik ihtimalini zorlastirir. Tedavi onerirse doktor dusunmeden uygulayin. Genelde ameliyattan sonra 1 yil icnde ameliyat olanlarn yarisi hamile kaliyor cnku.
merhabalar, rica ederim. Bildiklermi paylasmak benim icn bir zevk.umarim nacizane faydali olabiliyorumdur.merabalar, çok güzel bir başlık arkadaşların sorularını boş çevirmemişsiniz teşekkürler şimdiden :)))
benim 2 li testte down sendrom riski çıkmadı yalnız Trisomy 13/18 riskli çıktı. doktorum çok şaşırdım çünkü ultrasında bebeğin gelişimi gayet sağlıklı dedi ve tedbir için 3 lüye gönderdiçok üzülüyorum, dedim bu ne demek down a benzer zihinsel hastalık riski anlamına geliyormuş. bi de internetten baktım bebek ya anne karnında ya da doğduktan kısa süre sonra Allah korusun ölebiliyormuş
19 aralık randevu günümü beklemek çok zor benim için. doktor fazla endişelenme dese de.
uzun oldu ama başka kafama takılan başka konu.
hamilelikte bebeğin boyu genetik özelliğini kaçıncı haftada kazanır acaba? nette e-gebelikte boy kiloya bakıyorum. 14+2 iken boyu 8.3 cm idi. 14. hafta bitişinde 10 cm olması gerekirmiş.
cevapyarsanız çok mutlu olurum :)
merhabalar, rica ederim. Bildiklermi paylasmak benim icn bir zevk.umarim nacizane faydali olabiliyorumdur.
Trisomi 18 de bebek kayiplari cok oluyor ne yazik ki. 3lu testren sonra kesn sonuc icn amniyosentez de isteyeblr. İcnzn rahat etmesi icn dushneblrsnz. Amniyosentezde de bebegin yasadgi keseden bir miktar sivi aliniyor enjektor ile cnku bebegn hucreleri bulunuyor bu sivida. Hucreden de kromozom arastrmasi yapilabiliyor. Cok uzuldm. Cok sık gorulen bi vaka degildir 5000 6000 de bir gorulur. Umarim risk yoktur dua edecegm sizler icn.
Diger konuya gelnce doktorun verdgi raporda olcumler yaziyorsa haftasini takip edebiliyor mu bakablrz yoksa her hafta degisen boy uzunlugu vardir. Son 3 aya kadar bu devam eder
merhabalar, rica ederim. Bildiklermi paylasmak benim icn bir zevk.umarim nacizane faydali olabiliyorumdur.
Trisomi 18 de bebek kayiplari cok oluyor ne yazik ki. 3lu testren sonra kesn sonuc icn amniyosentez de isteyeblr. İcnzn rahat etmesi icn dushneblrsnz. Amniyosentezde de bebegin yasadgi keseden bir miktar sivi aliniyor enjektor ile cnku bebegn hucreleri bulunuyor bu sivida. Hucreden de kromozom arastrmasi yapilabiliyor. Cok uzuldm. Cok sık gorulen bi vaka degildir 5000 6000 de bir gorulur. Umarim risk yoktur dua edecegm sizler icn.
Diger konuya gelnce doktorun verdgi raporda olcumler yaziyorsa haftasini takip edebiliyor mu bakablrz yoksa her hafta degisen boy uzunlugu vardir. Son 3 aya kadar bu devam eder
Benim bi sorum yok şimdilik tabiArkadaslar doktor degilm lakin anatomi fizyoloji ve embriyoloji uzerine egtm gordum.
3 farkli hastanede kucuk araliklarla calistm. Son bikac senedir de ogretmenlik yapiyorum.
Cocuklarin bile embriyo gelisim ve hamilelik ile ilgili soru oluyordu. Muhakkak sizllern de aklini kurcalayan vardir.
Kendim de cocuk dusundgm icn forumla yakindan ilgiliyim. Aksamlari okuldan gelir gelmez sorularinizi yanitlamaya gayret edecegm.
Kafalarinzn bazi konularda karisik oldgnu goruyorum, ozellikle bazi hurafelerin pesinde kosan caresiz anne adaylarmz var.
Bilgi guçtur.
ONEMLI NOT: yazilanlar ve tavsiyelerin baglayiciligi yoktur. Baslik tecrube ve bilgi aktarimi ve paylasimi icin acilmistir.tibbi acidan sorumlulugum bulunmamaktadir.her gebelik ozel ve biriciktir bu yuzden bu ozel durum icin de her zaman doktorunuzun kontrolu altinda bulununuz. İsteyen her kadinin en yakin surede evlat sahibi olmasi dilegiyle
Derken aklıma bir soru geldi.benim Bebek gelişimi bir sat a göre bir hafta ileride.tek ilişkiyle hamile kaldığım için erken döllenme falan da diyemeyiz sanırım.durum böyleyken iri bir Bebek olacağına mı işaret bu acaba?Benim bi sorum yok şimdilik tabisadece bu ince davranışınızdan dolayı sizi kutlamak istedim
ne kadar tatlısınızArkadaslar doktor degilm lakin anatomi fizyoloji ve embriyoloji uzerine egtm gordum.
Bilgi guçtur.
degerlernz cok guzel masallahiniz var, 1 hafta onden gtmeniz de gayet iyi bu erken dogum anlamina gelmez daha tombis besili bir yavrucak da dogurabilirsnz :) veya duraklarsa gelisimi haftasini kaybetmemis olursnz.zaten 9 +5 degeri en fazla 30 olurdu bu yzden cok iyi, Yani masallah onane kadar tatlısınız
sata göre 1 hafta önden gidiyoruz,doktor bu durumun olumlu bir şey oldugunu söyledi,şuan 9+5 teyiz crl 28,8mm
yorumunuzu bekliyorum
ben de katiyen sizi endiselendrmek istemem. Dedgm gbi bisuru calisma ve bilgi sahibiyim ama bana sorarsanz kendi bebegime amniyosentez yaptrmam. Sonucta kromozomal bozuklugu ciksa ne olacak ki o yine benim evladim sarip sarmalayacagim. Ayrica size soyle bir bilgi de vereyim amniyosentez,2li 3lu tarama sonucu down olabilir,edward sendromu olabilir denilen bebeklerin bir kismi saglikli da doguyor bilim sadece guclu tahminler yapar. İs yaradana kaliyor. Kendini uzmeyin stres hamilelikte cok zararlidirçok sağolun. demekki doktor beni endişelendirmemek için başka şey söyledi. İnşallah böyle bir şey olmaz
2 mesaj oncesinde tam da bunu anlatmistm okursanz yardmci olablrDerken aklıma bir soru geldi.benim Bebek gelişimi bir sat a göre bir hafta ileride.tek ilişkiyle hamile kaldığım için erken döllenme falan da diyemeyiz sanırım.durum böyleyken iri bir Bebek olacağına mı işaret bu acaba?
cok teşekkür ederimdegerlernz cok guzel masallahiniz var, 1 hafta onden gtmeniz de gayet iyi bu erken dogum anlamina gelmez daha tombis besili bir yavrucak da dogurabilirsnz :) veya duraklarsa gelisimi haftasini kaybetmemis olursnz.zaten 9 +5 degeri en fazla 30 olurdu bu yzden cok iyi, Yani masallah onateyzesi onu yesin
ne guzel bir duygu dediginiz gibi her isteyene nasip olur insallah. Ben de en yakin surede hamile kalmak isteyenlerdenim. Bebegin cinsiyetini ogrenmek gebelikteki en heyecanli olaylardan biri. Cinsiyet belirlemek icin cok erken aslnda 4.aydab itibaren anlasiliyor ama ben olsam Doktorun icgudusune guvenrdm sonucta belki yuzlerce kez ultrasondan cinsiyet teshisi yapmistircok teşekkür ederimAllah istediğiniz zaman size ve tüm isteyenlere de versin,birde bugun hareketlerini gördüm bebeğimin o kdr heyecanlandım okdr mutlu oldum ki anlatamam,doktorum cinsiyet için erken hiç profesyonelce değil bu söyleyeceğim ama erkek geçti içimden dedi ,hareketlerine dayanarak mı dedi acaba
isteyen herkes için dua ediyorum sizin içinde çok dua edeceğimne guzel bir duygu dediginiz gibi her isteyene nasip olur insallah. Ben de en yakin surede hamile kalmak isteyenlerdenim. Bebegin cinsiyetini ogrenmek gebelikteki en heyecanli olaylardan biri. Cinsiyet belirlemek icin cok erken aslnda 4.aydab itibaren anlasiliyor ama ben olsam Doktorun icgudusune guvenrdm sonucta belki yuzlerce kez ultrasondan cinsiyet teshisi yapmistir