Biyoloji ogretmeniyim, embriyoloji uzerine calistim sorularinizi alablrm

Patolojide yazan kanamali gebelik desiduasi ne demek fikrin var mi arkadasim? Doktorum sadece gebelik dedi ama kanamali kismina takildim hic kanamam olmadi benim ne demek bu?
merhabalar desidua kelime anlami olarak dolyataginin kalinlasmasiyla meydana gelen doku kumesidir. Dolyatagi gebelik surecinde kalinlasir zaten bebegn tutunmasi icin bunu da saglayan hormon progesterondur yani bu beklenen bir durum.
Acaba hamileyken uzerine adet gormus olabilir misiniz

merhabalar desidua kelime anlami olarak dolyataginin kalinlasmasiyla meydana gelen doku kumesidir. Dolyatagi gebelik surecinde kalinlasir zaten bebegn tutunmasi icin bunu da saglayan hormon progesterondur yani bu beklenen bir durum.
Acaba hamileyken uzerine adet gormus olabilir misiniz
Ben normal zamanda adet olmuyorum ki hamileyken olayim... kanamali kismina kafam takildi

hocam oğlum grıp balgamla karısık sık sık öksurugu var buhar yapsammı ve buhar sogukmu sıcakmı yapılır ilaç verdi dr ama sık öksuruyor
odayi mumkun oldgnca nemli tutun sobali ise eviniz uzerinde caydanlik kalsin, kaloriferli ise ki havayi en cok kurutan budur kalorifer suluklarindan asmayi ihmal etmeyin. İlac ile gecmiyorsa yavrucugn alerjisi de olabilir. Bahar ayinda alerjiler siddetlenir. Son bahar ve ilkbaharda. Cnku mevsim gecislerinde havada normalden daha fazla bitki ve hayvan kalintisi,bakteri olur bu da vucut bagisikliginu uyarir. Bu arada aklima gelmisse ufaksa vicks surup sarmalamayin sakin.
bir bebek annenin bu ihmalkarligi sebebiyle hayatini yitirdi ufak cocuklarda vicks cok siddeti etki yalabiliyor.

Merhaba benimde 28 eylulde bebegimin kalbi durdu 9.5 haftalikti o ay cok stresli gunler geçirdim çalışıyorum iş stresi aile anlamadinda cok stresli günler geçti dedem öldü vs bebek bu durumdan etkilenmis olabilirmii
stres hormonal dengeyi direkt etkiliyor. Sebebini aciklayayim. Kadin vucudunda gebelikle ilgili hormonlar 2 yerden salgilanir yumurtaliklardan ve beynin alt kismindaki ufak bez olan hipofizden. Yumurtaliklar kendileri hormon salgilayablse de hipofize bagli salgilarlar. Hipofiz ise hipotalamus denilen sinir sistemi yapisidir. Gordugunz gbi her sey birbirine bagli. Hipotalamus,iletimi kana hormon faktoru ile iletir. Bu faktorun uretimi stres altinda baskilanir. Yani komut yollanir ama komutu yollayacak asker yoktur,asla komuta merkezine iletilmez. Komuta merkezi de harekete gecemez.
Busebeple hamile kalma surecinde ve gebelikte stresden uzak durmaya calismak en iyisi. Lakin sizin durumunzda bebeginiz 2bucuk ayini doldurmus. Kalp gelisimi oturmus coktan atmaya baslamis. Durmaya baslamasinin direkt strsle ilgisi olabilecegini dusunmek cok zorlama olur. Vicdan azabi uzuntu endise duymayin sizin sucunuz degildi.
Dusuklerin en yogun oldugu ay ilk 3 aydir. Cnku gelisemeyecek bebek maksimum o kadar dayanabiliyor anne karninda. Gelisimsel olarak birsuru faktor etkilemis olabilir. Sizin buyuk stres altnda olmaniz yasayacak bir yavruyu olduremez.
Cok gecmis olsun,basiniz sagolsun. Allah sabir versin eminim cok zor olmustur

Benı
nasil yani vurulman gereken ampulleri kirip ictn mi? Yanlis anladm sanrm degl mi
ultrason kagıdımda bu bahsettıgınız terımler yok ama :KK43: gsd1 gsd2 gsd3 de cn olculerı var onlar be anlama gelıyor bırde depth var baska olcu belırten bır yer yok oyuzden anlayamadım hangısı cocugun kese bıyu :KK43:

Hocam tam anlamıyla hamilelik belirtileri nrlerdir adete cok benzeyen ysnları bar

Merhaba hocam, öncelikle böyle bi başlık açtığınız için çok cook teşekkür ederim. Ve Rabbim tez zamanda size ve tüm isteyenlere anneliği tattirsin <3

Sorularım şöyle:

Benim ağustos ayında jinekolog ultrasonda doktorum sol overde 2ye2 kist gordu. Bi sonraki muayene de çikolata kisti teşhisi koydu. Bu suanki adetimi duzensizlestirmiyor ve büyümede yapmıyor. Yarın doktorum bi tedavi uygulayıp uygulamiyacagini açıklayacak. Sizce bu kendiliğinden kaybolur mu yada ileride büyüyüp bi sorun yaratır mı?

Birde östrojen hormonunun, fazlalığının ve eksikliğinin etkileriyle birlikte tedavisini açıklar mısınız? Ostrojen hormununu vücutta dusurebilirsek bebeğin ikiz olma ihtimali varmıdir? Cook istiyorum ikiz bebislerim olsun :))

Şimdiden vereceğiniz cevaplariniz için çok teşekkürler :KK15:

Merhaba :) benim sorum şu 14 haftalık hamileyim ve dün dik otururken ve yerimden kalkınca karnımın sol tarafında ve sağ yanımda bir ağrı oldu azcık uzanınca geçti çok şükür Ama ağrı sırasında sanki karnım gerilip büyüyor gibi hissettim sanki de büyüdü gibi ağrı ondan mı oldu ki bi sorun yoktur dimi inşallah

Merhaba gerçekten d vitamini engel mi gebeliğe? Benim çok çok düşük çıktı doktor iğne verdi korktum vurduramadim bende kırıp içtim eczacı önerdi :KK43:( 2 ampuldü..
Ins biraz artmistir ya
Hiç kafan karışmasın bazı ilaçların d-vit ampul da dahil ampul formları içilebiliyor yani sıkıntı yok zehirlenme olayı da tamamen hikaye sadece mide asidine maruz kaldığı için etkinliği azalıyor çocuk doktorları çocuklara ampülü kır ekmeğe dök yedir diyo. No problem

Hiç kafan karışmasın bazı ilaçların d-vit ampul da dahil ampul formları içilebiliyor yani sıkıntı yok zehirlenme olayı da tamamen hikaye sadece mide asidine maruz kaldığı için etkinliği azalıyor çocuk doktorları çocuklara ampülü kır ekmeğe dök yedir diyo. No problem

Evet canım benim ilaçta d-vit ti ismi.
Hatta eczanedeki bey ekmeğe dök ye dedi ama ben kaşığa kırıp içtim tadı kötü değil diye :) teşekkür ederim ilgin için

stres hormonal dengeyi direkt etkiliyor. Sebebini aciklayayim. Kadin vucudunda gebelikle ilgili hormonlar 2 yerden salgilanir yumurtaliklardan ve beynin alt kismindaki ufak bez olan hipofizden. Yumurtaliklar kendileri hormon salgilayablse de hipofize bagli salgilarlar. Hipofiz ise hipotalamus denilen sinir sistemi yapisidir. Gordugunz gbi her sey birbirine bagli. Hipotalamus,iletimi kana hormon faktoru ile iletir. Bu faktorun uretimi stres altinda baskilanir. Yani komut yollanir ama komutu yollayacak asker yoktur,asla komuta merkezine iletilmez. Komuta merkezi de harekete gecemez.
Busebeple hamile kalma surecinde ve gebelikte stresden uzak durmaya calismak en iyisi. Lakin sizin durumunzda bebeginiz 2bucuk ayini doldurmus. Kalp gelisimi oturmus coktan atmaya baslamis. Durmaya baslamasinin direkt strsle ilgisi olabilecegini dusunmek cok zorlama olur. Vicdan azabi uzuntu endise duymayin sizin sucunuz degildi.
Dusuklerin en yogun oldugu ay ilk 3 aydir. Cnku gelisemeyecek bebek maksimum o kadar dayanabiliyor anne karninda. Gelisimsel olarak birsuru faktor etkilemis olabilir. Sizin buyuk stres altnda olmaniz yasayacak bir yavruyu olduremez.
Cok gecmis olsun,basiniz sagolsun. Allah sabir versin eminim cok zor olmustur
Cevap verdiginiz icin cok tesekkur ederim nerdeyse 3 ay olucak amaa insan ne olursa olsun unutamiyo tekrar bebekm istiyorum ama ayni seyleri yasamakdan korkuyorum

e tamam diyelim ondan zehirlenmedi... burda boyle bi tavsiye verdiniz...biri bunu okudu... Gidip antienflumatuar veya analzejik ampulu de kirip yuttu. Sonra bu isin sorumlulugu kimde? Nasil ilaclar konusunda bu kadar genel konusuyorsunuz ki?
Ben bu bilgi dagarcigmla kendimden emin degilim, siz bisey olmaz diyebiliyosunuz ilgnc dogrusu

Merhaba :) benim sorum şu 14 haftalık hamileyim ve dün dik otururken ve yerimden kalkınca karnımın sol tarafında ve sağ yanımda bir ağrı oldu azcık uzanınca geçti çok şükür Ama ağrı sırasında sanki karnım gerilip büyüyor gibi hissettim sanki de büyüdü gibi ağrı ondan mı oldu ki bi sorun yoktur dimi inşallah
insallah yoktur diye dusunuyorum.
Bebeginizin kemik ve kas gelisimi yogun su siralar. O yzden hareketlerinize ozen gosterin incinmemek adina. Varligini hissettiriyor degil mi :)

Merhaba hocam, öncelikle böyle bi başlık açtığınız için çok cook teşekkür ederim. Ve Rabbim tez zamanda size ve tüm isteyenlere anneliği tattirsin <3

Sorularım şöyle:

Benim ağustos ayında jinekolog ultrasonda doktorum sol overde 2ye2 kist gordu. Bi sonraki muayene de çikolata kisti teşhisi koydu. Bu suanki adetimi duzensizlestirmiyor ve büyümede yapmıyor. Yarın doktorum bi tedavi uygulayıp uygulamiyacagini açıklayacak. Sizce bu kendiliğinden kaybolur mu yada ileride büyüyüp bi sorun yaratır mı?

Birde östrojen hormonunun, fazlalığının ve eksikliğinin etkileriyle birlikte tedavisini açıklar mısınız? Ostrojen hormununu vücutta dusurebilirsek bebeğin ikiz olma ihtimali varmıdir? Cook istiyorum ikiz bebislerim olsun :))

Şimdiden vereceğiniz cevaplariniz için çok teşekkürler :KK15:
merhaba sizin veya esinizin ailesinde ikiz varsa ikiz bebeginizin olma ihtimali yuksek.
İkizler tek yumurta ise 1 sperm ve 1 yumurta birleserek daha buyumeden 2 ye ayrilarak gelisiyor.
Eger vucudunuz ayni anda 2 yumurta gelistiyse bu yumrtlar 2 spermle dollenir ve cift yumurta ikizi olusur. Normalde bir kadin her ay bir yumurta uretir, bir ay sag yumurtaliktan bir ay sol yumurtaliktan. Eger iki yumurtalik birlikte yumurta uretirse cift yumurta ikizleriniz olusabilir.
Tek yumhrta ikizlerinde cikan benlere kadar aynidir. Cinsiyetleri de her zaman aynidir.Cift yumurta ikizlerinde bu derece benzerlik yoktur. Cinsiyetleri de farkli olabilir. Ostrojen seviyesi ile ikizlik arasnda bir iliski yok. Ancak ostrojen seviyesinin normale dusmesi onemli. Ostrojen dusmeden yeni fsh ve lh salgilanmaz. Salgilanmazsa da ovulasyon(yumurta olusumu) olmaz.

insallah yoktur diye dusunuyorum.
Bebeginizin kemik ve kas gelisimi yogun su siralar. O yzden hareketlerinize ozen gosterin incinmemek adina. Varligini hissettiriyor degil mi :)
Ben karnımın büyüdüğüne yordum bu ay çok çabuk büyüycekmiş diye okudum ondan bide benim başında az biraz kanamam olunca biraz endişeliyim doktora da daha yeni gittim sürekli ultrason girmek te istemiyorum
Ya daha erken diye emin olamıyorum hissetmek için çok uğraşıyorum ama bazen yan yatarken bişeyler hissediyorum inşallah bebeğim iyidir Allaha emanet işte

X