Biyoloji ogretmeniyim, embriyoloji uzerine calistim sorularinizi alablrm

merhaba...aranıza yeni katıldım.Benim de aklımı karıştıran endişe yaşamama sebep olan bir kayıbım var.6 haftalık hamileydim, kalp atışlarını duydum ama bir hafta sonrası kalbi durmuş denildi.30 kasım da kürtaj olmak zorunda kaldım.pcoluyum ve metformin kullanıyordum.doktorların hepsi kullanma dedi ve bıraktıktan bir hafta sonra kalbi durmuş denildi.korkuyorum yine yaşarım diye.ve kürtajdan önce hatta hamileliğimde öncede çok akıntım vardı süt beyaz bu nedir acaba.şimdiden teşekkür ederim...

Akintiniz yumusak ve donemsel ise normal sayilabiliyor ama sut kesigi gibiyse mantar enfeksiyonu olabilir.
Kurtaj oldugnz icn psikolojiniz cok etkilenmis haliyle ama bir kez kotu giden gebelik tekrarlanacak diye bir sey yok. Her gebelik ozel ve ayridir. Bu seklde dusunmemelisnz

Merhaba michie michie süpersin çok güzel bir konu. Eline fikrine sağlık :) benim yazacaklarım biraz uzun olabilir kusura bakma lütfen. Geçen Haziran ayında bir rahim hastalığı nedeniyle kürtaj oldum hemen arkasında hamile kaldım her şey yolunda giderken değerlerim yüksek Dr çok sağlıklı vb derken iki buçuk aylıkken bebeğimin kalbi durdu malesef kürtaj oldum. Öncesinde Mayıs ayında Dr yaşımdan dolayı (37) bebeğim olmasının zor olduğunu yumurta üretimimin düşük olduğunu tedavi olmamı söylemişti hatta tüp bebek yapalım dedi ben daha hafif başlayalım deyince klomen önerdi. Hamile olduğumu öğrendiğim ay aslında tedaviye başlayacaktım. Geçen ay hormon testleri yapıldı ve e2 hormonu 25 çıktı. Dr yine tedavi önerdi benim aklım çok karışık şimdi ben doğal olarak hamile kalabiliyorum niye tedavi öneriyor? Acaba o hamilelik tamamen şans mıydı bu yüzden tedavi mi olmalıyım tüp bebek yapalım diye düşünmeye başladım ama korkuyorum.

Merhaba Asimisa Asimisa , rica ederm elmden geldgnce fikir alisverisi yapmaya hazirim:KK66:
doktorun klomen, tup bebek tedavi demesinin sebebi bir kurtaj yasamaniz ve yasinizdan oturu. Aslnda gencsiniz. Ancak yumurta kalitesinde 40li yaslara dogru dusus oluyor. Saglikli bir gebelik yasayablmek icn son 5 6 yildasinz verimli gecirmeniz icin bu tavsiyeyi vermistir.

Merhaba Asimisa Asimisa , rica ederm elmden geldgnce fikir alisverisi yapmaya hazirim:KK66:
doktorun klomen, tup bebek tedavi demesinin sebebi bir kurtaj yasamaniz ve yasinizdan oturu. Aslnda gencsiniz. Ancak yumurta kalitesinde 40li yaslara dogru dusus oluyor. Saglikli bir gebelik yasayablmek icn son 5 6 yildasinz verimli gecirmeniz icin bu tavsiyeyi vermistir.
ayrica tamamen sans olamaz zaten 2 kez hamile kalmissnz. Uretken degil teshisi konulsa ve hamile kalsaniz belki bu tamamen sans olabilir ama sizinki son derece dogal bir biyolojik sureç aslnda :)

Akintiniz yumusak ve donemsel ise normal sayilabiliyor ama sut kesigi gibiyse mantar enfeksiyonu olabilir.
Kurtaj oldugnz icn psikolojiniz cok etkilenmis haliyle ama bir kez kotu giden gebelik tekrarlanacak diye bir sey yok. Her gebelik ozel ve ayridir. Bu seklde dusunmemelisnz
çok teşekkür ediyorumm..folik asit folbiol kullanıyordum yetersiz sanırım değiştireceğim.sizin önerebileceğiniz takviye varmı acaba

çok teşekkür ediyorumm..folik asit folbiol kullanıyordum yetersiz sanırım değiştireceğim.sizin önerebileceğiniz takviye varmı acaba
icerisinde diger takviyeler olanlardan tercih edin isterseniz kalsiyum d vitamini vs olanlar boylece pek cok fayda saglayablrsnz. Ben birsuru marka arastrmstm ama bulamadm eczacinzda artk hangisi varsa :)

teşekkür ederimm...baya bi detayı ve zorluğu var bu hamileliğin anladım.inşallah hepimiz sağlıklı kucağımıza alırız bebeğimizi:anne:

gerçekten çok ince davranış, öncelikle bunun için teşekkürler :) benim sorum şu; doktorum bana bu haftaki gebeliğimde bebeğimin kafa gelişiminin 15+3'de olduğunu söyledi. ben 16+6'dayım. kafa gelişimi derken ne demek istemiş olabilir. zeka ile ilgili ters bir durum yaratır mı bu?
merhabalar 14+5 haftalik hamileyim 6 haftadan beri kanamam var baslarda 3-4 gun kaniyor sonra duruyordu ve rengi kahveye donuktu kanamanin rengi ama bir haftadan beri durmayan bir kanamam var sadece arada asiri artio arada normal seyrinde devam ediyir ve rengi normal kan renginde kirmizi doktor plesebtadan geldigini soyledi bebekte suan sıkıntı yok dedi ama aklim hep bebekte iyi dusunemiyorum bir turlu acaba bu kanama cocuga zarar verir mi cok kanama olmasi acaba bebegin beslenmesini etkiler mi ?

merhabalar 14+5 haftalik hamileyim 6 haftadan beri kanamam var baslarda 3-4 gun kaniyor sonra duruyordu ve rengi kahveye donuktu kanamanin rengi ama bir haftadan beri durmayan bir kanamam var sadece arada asiri artio arada normal seyrinde devam ediyir ve rengi normal kan renginde kirmizi doktor plesebtadan geldigini soyledi bebekte suan sıkıntı yok dedi ama aklim hep bebekte iyi dusunemiyorum bir turlu acaba bu kanama cocuga zarar verir mi cok kanama olmasi acaba bebegin beslenmesini etkiler mi ?
plasentadan olduğunu bilmen seni rahatlatsn çünkü plasenta bol kan damarı olan bir yapı. sürekli kanaması normal değil ama hamileliğini kanamalı geçirip sağlıklı çocuk sahibi olan çok var muhakkak dinlenmeye çalışın. çalışıyorsanz izin almaya çalışın inşallah zararsız atlacaksınız bu kanama dönemini

michie michie iyi aksamlar ogretmenim benim sonuclarim hakkinda bilgi verebilir misin? :KK66:

IMG_20161208_140323.jpg

Evet ozellikle adetimin 3. Gunu gittim, 1 sene once bir kurtajim olmustu 6 ay korundum cesaret edemedim, son 6 aydir denemelerimiz bos ciktigi icin birde hormonlsrima baktirayim dedim.
i

iyi akşamlar sevgili emine Hoppa sonuçların güzel görünüyor ben hormonlarda bi sorun göremedim. gebelik istedğn için mi gitmiştin? bir de şu an adetinin 3 günü gibi mı?

Evet ozellikle adetimin 3. Gunu gittim, 1 sene once bir kurtajim olmustu 6 ay korundum cesaret edemedim, son 6 aydir denemelerimiz bos ciktigi icin birde hormonlsrima baktirayim dedim.
vücut henüz toparlanamamış veya stres altında olabilirsnz zaten 1 yılın her ay deneme ile geçmemiş. kadınlar klübünde hep konuşulur bu ne zaman kafama takmaya bıraktım o zaman hamile kaldım diye :)

Aynen oyle takmadim hamile kaldim, supriz oldu diyen cookk...
İlgin icin tesekkurler ogretmenim...
Darisi hamilelik sorularinin basina :KK66:

vücut henüz toparlanamamış veya stres altında olabilirsnz zaten 1 yılın her ay deneme ile geçmemiş. kadınlar klübünde hep konuşulur bu ne zaman kafama takmaya bıraktım o zaman hamile kaldım diye :)

plasentadan olduğunu bilmen seni rahatlatsn çünkü plasenta bol kan damarı olan bir yapı. sürekli kanaması normal değil ama hamileliğini kanamalı geçirip sağlıklı çocuk sahibi olan çok var muhakkak dinlenmeye çalışın. çalışıyorsanz izin almaya çalışın inşallah zararsız atlacaksınız bu kanama dönemini
zaten 2 aydir yatiyorum hiç kalkmiyorum ama yine oluyor bunun bi tedavisi yok mu acaba

X