Biyoloji ogretmeniyim, embriyoloji uzerine calistim sorularinizi alablrm

Esim sperm testi ysptirmam diye ben deney faresimiyim acep sperm testi nasil oluyor biginiz varmi

Esim sperm testi ysptirmam diye ben deney faresimiyim acep sperm testi nasil oluyor biginiz varmi
zahmet olmadan rahmet olmaz. Saglik bu. Olur mu oyle sey?
Esinizden sperm ornegi alacaklar ve sayimi ve hareket kabiliyetini olcecekler. Tipki idrar vermek gbi

zahmet olmadan rahmet olmaz. Saglik bu. Olur mu oyle sey?
Esinizden sperm ornegi alacaklar ve sayimi ve hareket kabiliyetini olcecekler. Tipki idrar vermek gbi
Moralim cok bozuk millet hadi bitane daha yapin falan zaten ben bu rahatsizliklarimla hamile kalmak istiyorum ama o tasin altina rlini koymuyor napim biiyorum 1.5 seneye yaklasti abartiyosun diuor bana hemen dr gidilir diyor

Moralim cok bozuk millet hadi bitane daha yapin falan zaten ben bu rahatsizliklarimla hamile kalmak istiyorum ama o tasin altina rlini koymuyor napim biiyorum 1.5 seneye yaklasti abartiyosun diuor bana hemen dr gidilir diyor
doktorlar zaten 1 yıldan önce bekletiyorlar. ama 1 yıldan sonra da gerekli testleri alıyorlar. sizin kadar istemiyor olabilir mi?

Merhabalar cok guzel dusunmuzsunuz cok sagolun bizde bebek dusunuyoruz ben hormon testi yaptirdim ultrasonla yumurtaliklarima bakildi bi sorun yok ilk sorum iltihap olsa ultrasonda yada hormon testinde belli olurmuydu. Ikinci sorum folik asidi d vitamini eksikligim var mi bilmiyorum yinede kullanayim mi. Son sorum ise adetim pihtili oluyor bu normal midir cok tesekkur ederim şimdiden

gelişimin her bir kısmı ( baş ölçümü- boy uzunluğu vs.) farklı değerlendirilir. yani baş gelişimi 25.haftadayken boy ölçümü 24.haftayı işaret ediyor olabilir. bu normal bir durum.çünkü organik canlı bir varlıktan bahsediyoruz, daha önce de dediğm gibi her gebelik ayrı bir vakadır. kendi içinde değerlendirilmeli. her ölçüm kategorisi farklı haftayı işaret edebilir çünkü o değerler ortalama alınarak bulunuyor yani olması gereken düşünülerek ama o ölçülerin altında üstünde kaldığında bebeğinizin sasğlıksız olacağı anlamına gelmez. gelişimi belli evrelerde hızlanıp haftasına yetişebilir veya belli evrelerde duraklayıp haftasına denk gelebilir. siz bir takvim tuttuysanız son adet tarihine göre gebelik haftanızı belirleyebilirsnz.

adetinizin pıhtılı olması normal, aynı sorunu ben de yaşıyorum bu bir rahatsızlık olarak görülmüyor doktorlar tarafından. bebekdüşünüyorsanız ve daha önce jinekolojik muayene olmadysanız en yakın sürede bir ziyaret edin. iltihap olduğunda doktor bunu tetkiklerden anlayabiliyor. kan testinde dahi çıkar.siz şüpheleniyorsanız soğan kürü yapabilrsnz hem gebelik öncesi rahimdeki akıntı iltihap ve miyomları temizler hem de doğal bir antibiyotikdir. vitamin eksikliğinz olmasa dahi gebelikten en az 3 ay önce folik asit ve diğer takviyyelere başlamanız isabetli olacaktır. çünkü hamileliğinz ilk 15 gün hatta ilk 1 ayını farkedemeyeceksiniz ancak bebeğinzn en hızlı geliştiği dönem ilk tirmester dedğmz ilk 3 ay olacak. vücudunuzu bebeğinize hazır bekletmek iyidir :)

Bende sorayım aklıma gelmişken :) anne bebek beslenme kordonu ne zaman oluşur yani ben şimdi 11 haftalık oldum hatta geçiyor, benden beslenmeye başladı mı bebeğim?
göbek kordonubu oluşturacak hücreler daha 5 -6 haftadan itibaren harekete geçiyor . 12-13. hafta civarında göbek kordonu bebeğinizin karın içine geçiyor. Daha sonra karın duvarı kapanıyor. Yani oluştu veya oluşmak üzeredir. bu arada 10 haftalık bir fetüsün görüntüsü bebeğiniz şu anda bu ufaklığa benziyor. (Fotoğraf gerçektir ve özel tekniklerle çekilmiştir)

Eklentiler

• Resim1.jpg
    24,4 KB · Görüntüleme: 99
Hormon testini ve ultrasonu yeni yaptirdim ama her zaman bende hep akinti vardi acaba iltihap mi diye dusunuyorum doktor birsey demedi ama var diye

Hormon testini ve ultrasonu yeni yaptirdim ama her zaman bende hep akinti vardi acaba iltihap mi diye dusunuyorum doktor birsey demedi ama var diye
ben de adet bitiminden başlangıcına kadar hep akıntı yaşayan bir kadındım. bi önceki mesajdaki kür bana çözüm oldu. araştırabilirsnz.

ben de minik yavrunuz için dua edecğim umarım doğru şekilde tedavi edilebilir ve sağlığına kavuşur

Tesekkur ederim biliyorum sogan kurunu ama icebilirmiyim bilmiyorum pek icemem ben oyle seyleri olmazsa bi deneyim cok oldum ama ne zaman ve nasil kullanmaliyim sogan kurunu onuda yazarsaniz sevinirim iyi aksamlar

en yakın sürede soğan ve incir kürünün tarifini de konuya ekleyelim o halde.
iyi akşamlar dilerim

Merhaba benimde 28 eylulde bebegimin kalbi durdu 9.5 haftalikti o ay cok stresli gunler geçirdim çalışıyorum iş stresi aile anlamadinda cok stresli günler geçti dedem öldü vs bebek bu durumdan etkilenmis olabilirmii

Merhaba kızlar birşey sormak istiyorum adetten hemen sonra denemeye başlasak çocuk için tutar mı acaba ?

hocam oğlum grıp balgamla karısık sık sık öksurugu var buhar yapsammı ve buhar sogukmu sıcakmı yapılır ilaç verdi dr ama sık öksuruyor

Patolojide yazan kanamali gebelik desiduasi ne demek fikrin var mi arkadasim? Doktorum sadece gebelik dedi ama kanamali kismina takildim hic kanamam olmadi benim ne demek bu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…