Biyoloji ogretmeniyim, embriyoloji uzerine calistim sorularinizi alablrm

michie merhaba..
Benim bir sorum olacak 3 senedir hamile kalmak icin butun şartlari tasiyoruz. yumurta var sperm var yumurtlama var ama bebek yok...

Gunumuzde sperm yapmak ta yumurta yapmakta kolaylasti artik 1 ilaca bakiyor. Benim sorunum cok derinlerde sanirim ve kimse bulamiyor. Gecen ay asilama yaptirdik 4 yumurta iyi spermler yinede tutmadi. Hatta 6 gun erken adet oldum.
Neyse gecen ay ca125 52 cikti doktor endometriozis var dedi.normal yolla hamile kalamazsin dedi. Bu ay tekrar yaptirdim 32 cikti... birkac kişiden yumurta zarinin kalin olmasi bu sayede spermlerin iceri girip dolleyememesi konusunu okumuştum bunu annemde bana soylemisti. ( kardesine zor hamile kaldim yumurta zarim kalindi baya olmadi dedi ) ben ustunde durmamiştim. Bu konu hakkinda bilgin varmi ? Nette o kadar arastirma yaptim ama bisey bulamadim. Ve doktoruma sordugum zaman bunlari bize uzmanlik sinavinda soruyorlar bu kadar arastirma diyorlar.. bilgin varsa beni aydinlatirmisin bebişn de hayirli olsun...

Bu arada 28 gunde 1 adet oluyorum çok fazlaca kanamam pihti ve et parcalari dusuyorum adetim 5 gun suruyor. Ve ben 5 gun sonra yani adetimin 10.gununde yumurtluyorum ( yumurtlama takibi yaptirdim aylarca ve bu ay 8.gun gittigimde yumurtam 18.5 mm di) bunun da bi etkisi varmi hamilelige ?.

B
U anlattığın herşey bende de var cnm yumurta var sperm var aşılama oldum 3 kere tutmadı ve her asilamada 5.6 gün erken adet oldum. Acaba benimde mi yumurta zarif çok kalın

B

U anlattığın herşey bende de var cnm yumurta var sperm var aşılama oldum 3 kere tutmadı ve her asilamada 5.6 gün erken adet oldum. Acaba benimde mi yumurta zarif çok kalın

Canim bununla ilgili internette cok az sey var. Mesela tup bebek sirasinda toplanan yumurtalar dollenmiyorsa bir siviyla onu inceltiyorlarmiş.

Yani bu yumurtanin yapisiyla ilgiliymiş sanirim. Hicbirsey anlamadim ama. Yani bende sasiriyorum. Hani dollenme olsa yerleşme olmasa bile idrarda minik bir silik cikiyor. Ama bizde o da yok. Aslinda bnde 3 kere cokkk coook silik gordum ama sonra adet oldum hemen...

Bilmiyorum bir sıkıntı var ama ne? Ya birakican bu işleri , ya da sonuna kadar arastiricaksin. Birde benim yumurtlamam hep soldan oluyor. Sol agriyor ama sag da hic oyle birsey olmadi. Bunu da doktora sordum evet tek yumurtaliktan kaynakli olabilir her ay ordan yumurtlarsan yumurtalar kalitesiz olabilir dedi. Ama bunu arastirma geregi bile duymadi... bence iki turlu doktor var. 1 bilimin ve tibbin butun olanaklarini seferber eden doktor ,
2 , olursa olur zaten allahin bilecegi iş diyen doktor..
Tabikide herseyin basi rabbimin istemesi ama doktorlarin cogu 2.secenekte olan doktorlar. Umarim yardimci olur michie...
Bu arada sen kac gunde bir yumurtluyorsun

Cnm bende sürekli sağdan yumurtluyorum ya kesinlikle var bir sebebi ama bulanamiyor işte

Cnm bende sürekli sağdan yumurtluyorum ya kesinlikle var bir sebebi ama bulanamiyor işte

Çok ilginc halbuki 2 yumurtaliktan da yumurtlanmasi lazim. Ya da biz agrilari yanliş degerlendiriyoruz. Mesela ben sagimdan hic yumurtlama agrisi cekmiyorum. Genelde hep soldan. Asilama olacagimda da doktor bana 4 tane var 2 sagda 2 solda demisti. Cok sasirmistim yine tutmamisti.
Allah sabir versin bizleere valla yakinda ben kadin dogum uzmani cikarim valla.

Aynen bende öyle bu konularla ilgili okumadığım şey kalmadı aşılama karda her ikisinden de yumurtlama oldu ama en çok sağdan oluyor zaten o klomen bana hiç fayda etmedi zaten 1 yumurtam vardı klomenle de yine 1 yumurta oluştu. Şimdi doktora ara verdim bir süre.

Infertilite uzmanim bana klomeni en fazla 4 kere kullanabilirsin sonrasinda kullanamazsin bidaha demisti. Zarari var onun drdi. Gercektende oyle hatirliyorum ilkinde yumurtlamadan hemen sonra agrilarim baslamisti oldurmustu beni. Ikinci kullandigimda ise ilaci iciyordum yarim saat sonra feci derecede bel agrisi cekiyordum oyle boyle degil 3.gunde biraktim ilaci gitmem gereken gnde doktora gittim doktor yumurtalarin buyumus iliski dedi.

O aydan sonra hersey tersine dondu 4 ay duzenli adet olamadim asiri derecede sanci cektim. Gece uyuyamiyordum bile...! Asiri sinir duygusallik yapti. Gebelikte olmadi zaten. Asilama yaptirdiginda da gonal f kullandim ama yumurtlari catlatirken agri cektim sadece. Yani doktorlar bu ilaclari neden veriyorlar yumurtlama oluyorsa anlamiyorum. ??? Çok şükür her doktora kontole gittigimde doktor yarin catlar iliski diye eve yolluyor ama yok gebelik yok.
Mesela benim arkadasim 3 sene gun asiri iliski yasadilar cocuk icin doktora gitmediler. Sonra kadinin canina tak etti gitti. Doktor demiski sen yumurtlamiyosun ki ? Klomen verdigi ay hamile kaldi. Birde dalga gectim haha 3 sene bosuna mi gece gunduz atis yaptiniz siz simdi diye :)
Belki spermler ulasmiyor belki dolleniyor adetle atiliyor bilemiyorum artik.

Birde canim bisey soracam ozel ama ben yumurtlama donemimde iliskiden sonra biraz yatiyorum. Sonrasinda bir koku oluyor 5-6 gun gecmiyor o koku yanma falanda oluyo anlam veremedim buna sende de oluyormu ?

Cnm enfeksiyon vardır muhtemelen. Bende yatıyorum kalkmıyorum o koku olmuyor bende. Fakat bende de bitmeyen bir akıntı var. İç çamaşırım hiç kuru kalmaz. Doktor normal diyor.

Cnm bide bu arkadaşının o 3 yıl boyunca adeti düzenli mıymış

Cnm enfeksiyon vardır muhtemelen. Bende yatıyorum kalkmıyorum o koku olmuyor bende. Fakat bende de bitmeyen bir akıntı var. İç çamaşırım hiç kuru kalmaz. Doktor normal diyor.

Kasinti yanma yok ama. Ondan aklima enfeksiyon gelmiyor. Hatta o koku oldugunda akintim bile olmuyor.
O arkadasimin gunu gunune degilde arada gecikmelerle adet oluyordu.

Merhaba sizinle ayni durumdayim test yaptirdiniz mi tasiyicilik icin

7 kez gebelik geçirdim ilk karnım da öldü daha sonra bir sağlıklı kiz daha sonra tekrar öldü genetik yaptirdim kan pihtilasmasi ignesi tedavi dediler tekrar gebelik 6.aya geldim nöral tup defekti sonlandı tekrar gebelik 35 haftaya geldi yer daralması su azalmasi şuan 5 yaşında oglum işitme engelli sensoriel tipi tekrar gebelik kimyasal ve tekrar yine 16 nisanda 8 haftalik kese iyi bebek küçük kalp atisi durmuş ben ne yapmalıyım neden her şeyi düzenli yapmama rağmen bunları yaşadım oğlum için 1 evlâdım daha olsa yeter hasimato hastasiyim bu arasa ben nereye gideyim arastirilir gebe kaliyorum boğaz ağrısı gemme kürtaj oluyorum karnimda bebek ölünce geçiyor bogazim sanki vücudum onu istemiyor

Çok tesekkurler bilgiler icin. Benim de bi sorum olcak Ben şubat ayında hormon testi yaptirdim fsh 11 cikti. Bu ayda kimyasal gebelik yasadim fsh degerimle ilgisi var midir acaba?

Merhaba, benim adetim5 gün gecikti, 2 gün önce test yaptım negatif çıktı, ama hala adet olmadım. Bi de vajinal enfeksiyon için 3 kullanımlık fitil kullandım o mu geciktirmiş olabilir ya da hamile miyim

Merhaba ben dun 5+2ydim buna ragmen dunku kan sonucumda bhcgm 317 cikti yumurtlama gunumde 24 gun onceydi. Sizce dis gebelik ihtimali yuksekmi

Merhaba geniş bilgilendirmeniz için teşekkürler Benim merak ettiğim soru şu bebek planlıyoruz fakat eşim diş probleminden dolayı bu ay antibiyotik ve ağrı kesici kullandı yaklaşık 4 gün öncede bıraktı.Bu kullanım vücuttan kaç günde atılır.5. Gün yumurtlamam var 1 ay bekleyip ilacın vücuttan atılmasını mı beklemeliyim.Prespüktüsü okudum ve gebelik planlayanlar içinde tehlikeli olabileceği belirtilmiş her ne kadar ben kullanmasamda sizce ne yapmalıyım?

Amniyosentez rqporundan cinsiyet tahmini yapabiliyormusunuz 22 hafta oldu hala ultraaonda goremedik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…