Biyoloji ogretmeniyim, embriyoloji uzerine calistim sorularinizi alablrm

İnşallah canım. Biz elimizden geleni yapalım da gerisi Allaha kalmış :) nasip

Merhaba kızlar.Bi sorum olacak ben 6+6 dayım.6+3 ken doktora gittim doktor kese 6+3 bebek 5 haftalik dedi.Niye dedim önce kese sonra bebek oluşuyor o yüzden dedi.Sizce doğru mu ilk hamileliğim ve bu konuda pek bilgim yok

ayyy çok sağol,bende dediğin gibi yapayım ozaman.

Bn folbiol kullanıyorum, zaten 400mg olduğu için günde 1tane yeterli oluyor, folik asit takviyesi için çok araştırdım birkaç doktora da sordum folbiol için hiçbir sakıncalı şey söylemediler. Yan etkisini de görmedim aralık ocak 2aydir kullanıyorum hiçbir olumsuz etkisini görmedim diyebilirim. Tavsiye ederim

ay allah razi olsn senden canim,boyle takip ettgni bilmiyordm. Cok duygulandm.
Belki de dualarn sayesnde yuzum guldu. Hamilenin duasi kabul olurmusSagol, varol.
Degerler yukselmis gorunce benim de ayaklarm yere degmiyor

michie , birkaç haftadir bende sayfayi takip edemiyordum, çok sevindim umutlu bekleyislerinin karşılık bulmasına. Neler hissediyosun paylasirmisin, cnku bu ay 5gun gecikti, korku dan test yapmıyorum. Bu habere hazirmiyim bilemedim, duydugumda neler hissedecegim konusunda bir fikrim yok. Onu içinde hissedebiliyomusun, inşallah hayırlısıyla dogsun, hafta hafta takipteyiz seni

sevgili arkadasim, iyi dilek ve temennilerin beni cok mutlu etti. Ki diger basliklarmdan gorduysen zorlu bir gebelik geciriyorm.
Ben erken ogrenme serefine nail oldum :)
pur mutluluk ile gecen 10 gun :)
adete 1 hafta vardi nerdeyse ogrendgmde.
SATin 5.haftasi regl agrisi gbi sancilarm oldu ve goguslerm sisti acimaya basladi. Baska da hc bir belirtim yoktu. Ama sancilarm gecmedkce endiselendim, daha evvel gecrdgm kimyasal gbi olacak sandm. Henuz kese icin erken oldgndan hep bHCG testleryle takip ettim. Artis guzeldi. Daha sonra 5.haftanun bitisinde keseyi gorduk.6+2de ise kalp atislarini duyduk.
Kalp atislarini duyana kadar gunler cok zor gecti. Dis gebelik, bos gebelik, kimyasal mi vs derken saatleri sayar hale geldm. Korkumdan kimseyle de paylasamadim. Leyla gbi gezdim :)
kalp atislarini ogrendgmden beri ise cok siddetli mide bulantisi ve gaz sancilarm var.
Cubuklar,leblebiler,ayvalar, neler denemedim. Bana misin demiyor
Tansiyon 6ya 4 lerde. Kafami sagdan sola ceviremiyorm. Surekli yatiyorum gebelik takibmde 9hhafta yaziyor aslnda 9+4 yani 10.haftama grdm. Erken yumurtlama olmus. Bebis sata gore onden gidiyor.

Karnimda bir mucize buyuyor ona tutunuyorum, mutlu oluyorum. Yalnzca daha saglkli olp sevncimi doyasiya yasamak isterdm. Durust olmam gerekirse gebelgm zor geciyor.

Gecikmen varsa neden test yapmadin ben olsam catttlardm.
Eger ki varsa bir an once folik asit ve vitamine baslamalisn, belki de gttgnde kesesini bile goreceksn :)
haydi bir test al da ogrenelm

Gozlerim doldu yazını okurken, duaların seninle içini ferah tut endişelenme, Bnm tansiyonum normalde 6 çıkıyor. Gebelikte bnde senin gibi 4 lerde dolaşırım diye düşünüyorum. İçindeki küçük mucizeye inanıyorum ben, sen umut olsun bana, ilk kez geçen ay bıraktık korunmayı olmayınca umutsuzluğa kapılmıştım ama sen yazdın minicik birşeyin haberini verdin bize, su an test yapınca ya birşey çıkmazsa, yani usutmussem o yüzden gecikmisse gerçi ağrım sizim yok, ay içinde de hiç kanama veya ağrı yaşamadım normal mi bu bilemedim. Hangi testi alayım sıradan testler doğru sonuç verir mi michie

canim laboquiciki senelerdr kullanirim. Varken var gosteriyor yokken yok. Yani hic yanldgni gormedim. Bu sefer early predictor de kullandm. Onda da guzel bir iknci cizgi gormstm. O da guzel bir testmis yani. Ama biraz pahali 20 25 arasi. Laboquick daha uygun oluyor.
Bu arada laboquicikin ovulasyon testlerni de kullandm. Hatta ovulasyon testlerni kullandgm ilk ay hamile kaldm. Biz de bikac ay denedk ama smdi anliylrm ki denememizin sebebi adet duzenslgm yani yumurtlama zamani duzenszlgmms keske daha evvel aklma gelseydi ovulasyon testleri. Bu ay tutmamissa istersen sen de kullan. Korlemesine gtmemis olursun.
Baska belirti olmadan gecikme varsa bence supheleneblrsn benm de oyle oldu cnku :)
sakin umutszlga kapilma hamile kalmak cok ozel ve sanilanin aksine cok zor bir durum parametrelerin tam denk gelmesi lazim :) o da istenilen her zaman olamayabiliyr. Allah gonlune gore versn canim benim, dualarm seninle. Test yaparsan muhakkak etiketle

Merhaba hemofili taşıyıcısı olup olmadığımızı kesin olarak nasıl öğreniriz kan tahlillerimde faktör 8 düşük çıktı babam hemofili hastası ben taşıyıcı oluyorum ama nasıl kesinleştirebiliriz

Selam canim benim bi sorum var benim bat 27.2. idi gelmedi adetim bundan iki gün önce ilk idrar testimi yaptim. Idrar testi 10luktu yani 10hcgden sonra gösteren bisey sonra ertesi günlerdede yaptim gittikce koyulasti ama kontrol cizgisiyle ayni degil en son yaptigim. iki gün önce kan verdim bugün öglen belli olacakmis sonuc. Kan degeirmi hic bilmiyorum. Acaba gün gectikce koyulasmasimi lazim idrar testindeki ikinci cizginin rengi? Ilk gebeligim 4 hafta önceydi düsük yaptim malesef 6 gün kanamam oldu parca ilk gün düstü. Sifirlandi degerlerim doktor kan almisti benden sürekli. Ozamanlar idrar testlerim hep silikti onca zaman gectigi halde adet görecegim günden sonra. Hic koyulasmadi bu seferki daha koyu cizgiler belli yani her teste. Sence yine degerim düsük olurmu suan 4+3 deyim kan aldirdigimda 4+1 deydim. O güne bakarak kac cikmasi normaldir degerimin 25.2 de positif test ettiysem?

7+0 gebeligim (ultrason olcumu de dogruluyor gec dollenme degil) 8,55 cm ebatindaydi. Usg de kalp ritimlerini gorseldeki gibi gosterdi bize ama normalde ultrason cihazinin sesini actiklarinda bir ugultuyla birlikte kalp atisini duyarsin ne o ugultuyu duyduk ne kalp atisini doktorum biraz cihazi karistirdi acaba sesi mi kisik dedi ( nobetci doktor doktorum sadece belli aksamlar hastanede oluyor) sonra neyse peoblem yok gelisimi iyi kalp atimlari da burda bak merak etme dedi.

Sonra beni korkuttu bazi uyeler burda kalp atimi duyulmamasi ile ilgili... gelisim geriligi ve kalp durmasi yasanmasi vs. Arastirdigimda 7 haftalik bir embriyo 8-11 mm araliginda oluyormus. Bu durumda gelisimi normal diyebilir miyiz? Kalp atimlari da gorunuyor, sesin cikmamasi cihazdan midir acaba yoksa cidden problem mi var cok takildi kafam

Eklentiler

• IMG_8846.JPG
    43,6 KB · Görüntüleme: 116
genetik bakilmasi lazm. Babaniz hasta ise siz kesin tasiyici oluyorsunuz cnku kadinlar x kromozomunun birini babadan aliyosunuz babanizdaki x ise hastalik tasiyan x. Dolayisiyla hasta deglsenz tasiyicisinz demektir. Esiniz saglikli ise ve kiz cocugnz olrsa ennn kotu ihtimal tasiyici olr. Oglan olrsa risk %50

merhaba kalp atislarini cok daha gec duyanlarda var. 9.haftadan sonra. Nispeten erken bile cikmis mutlu olmalisinz. Her dr. Dinletmeyebiliyor zaten bazisi sadece atimlarin oldgunu gosteriyor hamilelere. Ben bu yzden dr.degstrdm. Dinletmiyordu duyulmaz diyordu.aslnda duyuluyor ama bazi cihazlar eski ve bozuk veya doktor dinletmekle ugrasmak istemiyor. Usg si daha yeni olan bir doktora gectm. Size tavsiyem dr. Degstrmeyi dusunun. Bebisde sorun olacagndan degl de icinzi rahatlatan bir dr. Olsn.
Allah bagslasn. Atimlari gordysenz sorn yoktr.

Merhaba 6. haftadayim bugun gogus hassasiyetim azaldi sanki bir sorun olabilir mi benzer seyler yasayan var sanirim hamileliginiz nasil devam etti

Merhaba 6. haftadayim bugun gogus hassasiyetim azaldi sanki bir sorun olabilir mi benzer seyler yasayan var sanirim hamileliginiz nasil devam etti
Neden tedirgin olduğunuzu tahmin edebiliyorum. bebeğe bir şey olduğunda da gebelik belirtileri aniden kesildiği için sanrm. ama her zaman bu anlama gelmez. göğüs hassasiyetinin 2 sebebi var. prolaktin hormonu salgısı ve süt kanallarının gelişmesi. tabi ki bu da hiç durmadan olan biyokimyasal reaksiyon değil. yavaş yavaş ve duraksayarak oluyor göğüs kanallarının gelişimi benim su an hassasiyetim hiç yok mesela bikaç gün önce durum fenaydı :) ondan önce yine yoktu :) yani bu şekilde de olabiliyor. gebeliğin en zor dönemindesiniz bana göre.
o tedirginlik gitgide azalacak allah yardımcnz olsun

merhabalar bende topigi yeni gördüm kendimi anlatmak istedim eşimin sperm sayısı çok az var ama gittigim her doktor az ama bizim için bebek için yeterli diyorlar kendim için sogan kürü onun için keçi boynuzu kürü ek takviyeler birde proxeed ilacı kullandı eşim bende folic asit içmeyi hiç ihmal etmedim doktor normal yoldan olur yumurtalıkların çok güzel çalışıyor ama yinede klomen verelim dedi kullandım yumurtalarım büyüdü ama olmadı daha sonra rahim filmi cekelim dedi çekildim 2 ay bekle dedi yine olmadı tam 3 ay klomen kullandım özel doktora gidiyordum ve beni tanıyordu bana sana klomenden başka birşey vermeyecegim gerek yok diyince başka bi doktora gittim ve yine klomen ama neyseki sonu çatlatma ignesi ve aşılma oldu ama yine olmadı yaşım tutmadıgı içinde tüp bebegi devlet karşılamıyor şimdi doktor eni yine bekletiyor önümüzdeki ay yine aşılama yapıcagını tahmin ediyorum sizce daha ne yapabilirm ?

Kusura bakmayın biraz farklı bir soru olacak. Embriyoloji laboratuvar sorumlusu olmak isteyen bir kardeşim var. Biyoloji mezunu. Yüksek lisans yapti. Şimdide eğitimini almak istiyor. Acaba bu egitim ne kadar. 3 diyende duydum 10 diyende. Veren fakülteye göre değişiyormu. Hocalar ile pazarlık yapılıyormuş doğrumu. Maddi olarak bizim için çok onemli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…