Biyoloji ogretmeniyim, embriyoloji uzerine calistim sorularinizi alablrm

merhaba canm allaha sukur, guzel ve heyecanli gidiyor.
Kalp atislarini duyacagm gunu bekliyorm sabirla...
Sen naslsn?
Yeni yilin kutlu olsun canim
İyiyim hamdolsun duyarsin insallah Rabbim ömrunu versin yeterki rahat ol canim.Bende bebek calismalara devam kismet isteGuzrl bir yil olsun insallah

Benim sorcagim soruyu bilirmisiniz bilmiyorumda belki bilen cikar yazar visanne kullaniyorum cikolata kistlerim var korunmadan iliskiye girdik ilk defa hamile kalma ihtimali varmi

İyiyim hamdolsun duyarsin insallah Rabbim ömrunu versin yeterki rahat ol canim.Bende bebek calismalara devam kismet isteGuzrl bir yil olsun insallah
sagolasn canim benim.
Insallah en kisa surede kismet olsun ve kucagn dolsun. Bu sene senin yilin olsun :)

Benim sorcagim soruyu bilirmisiniz bilmiyorumda belki bilen cikar yazar visanne kullaniyorum cikolata kistlerim var korunmadan iliskiye girdik ilk defa hamile kalma ihtimali varmi
merhaba cok detayli bilgiye sahip.deglm ama cikolata kistleri yani endometriozis gebeliğin onundeki bariyer ne yazikki.
Fakat gebelik açısından bu hastalığı olmayan kadınların gebe kalma olasılığı ne kadar ise, çikolata kisti olan kadının gebe kalma olasılığı onun yarısıdır. Bu nedenle, çikolata kisti olan kadınlar gebe kalamazlar diye bir genelleme yapılamaz. Sadece sorunu olmayan kadınlara göre, gebe kalma olasılığı her ay yarı yarıya az olur.

merhaba cok detayli bilgiye sahip.deglm ama cikolata kistleri yani endometriozis gebeliğin onundeki bariyer ne yazikki.
Fakat gebelik açısından bu hastalığı olmayan kadınların gebe kalma olasılığı ne kadar ise, çikolata kisti olan kadının gebe kalma olasılığı onun yarısıdır. Bu nedenle, çikolata kisti olan kadınlar gebe kalamazlar diye bir genelleme yapılamaz. Sadece sorunu olmayan kadınlara göre, gebe kalma olasılığı her ay yarı yarıya az olur.
Yinede rahatladim tesekkur ederim

Merhaba özel mesaj attım ama görmediniz sanırım. 10 haftalık hamileyim ultrasona göre 6+5 görünüyor kese. Bebeği gördük ama gelişmedi dolayısıyla da kalp atımını göremedik doktorum sağlıklı bir gebelik olmadığını ama içimiz rahatlasın diyede 10 gün bekletmeyi istedi. Bu süre zarfında bebeğin kalbinin atma olasılığı var mı sizce ya da atsa normal olur mu bu durum.

canim ya benim sag bacagim cok kasiliyor nedeni ne olabilir boyle bir sinir bozucu bir durum uyuyamiyorum oyle olunca test yaptircam ondanda

Cnm tek yumurtalıkta çikolata kisti olup, adeti düzenli olanlarında hamile kalma şansı yarı yarıya mı?

Cnm tek yumurtalıkta çikolata kisti olup, adeti düzenli olanlarında hamile kalma şansı yarı yarıya mı?
daha da fazla hatta. diğer kısım tamamen temizse sorun olmaz. çikolata kisti olan kısımdan da hamile kalma şansı var. ama sana da tavsiyem doktor kontrolünde hamile kalman. gebelikte kistler büyüyo çünkü

Ovülasyon testleri hakkında:
testleri yapmadan dikkat edeceğiniz ilk husus: adetlerinizin düzenli olup olmadığı. düzensiz ise hemen adet bitiminde başlayın düzenli ise testlerin içinden çıkan yönergedeki günlerden başlayın.

***ovülasyon testleri gebelik testleri gibi sabah idrarıyla yapılmamalıdır. ideal test saatleri 11 , 14 ve saat 20den önce belirlenmiştir. ama bunu normal iş hayatı olan kişilere göre yapılmış olduğunu unutmayın yani 7:30 da kalkan bir kadın için ideal saatler bunlar. Ovülasyon testini yapmadan en az iki saat önce sıvı alımını kesmelisiniz (benim için en zoru bu, 15 dakikada bir su içen biri olarak) ve testleri her gün aynı saatte yapmaya özen göstermelisiniz.

sabah idrarında bir önceki gebelik mesajında belirttiğim gibi hormonal birikim olur. gebeliği anlayabilmek içn bu şart ama ovülasyonu anlayabilmek için değil hatta istenmeyen bir durum. çünkü birikim söz konusu olduğunda değişimleri anlamayabiliriz. testlere başladğnzda silik de olsa çizgiler göreceksiniz bu pozitif olduğu anlamına gelmez. ne zamanki iki çizgi de aynı koyulukta olur veya t çizgisi c(kontrol) çizgisinden daha koyu olur LH artışınız pik yapmış demektir.

###LH hormonu lüteinleştirici hormondur. foliküllerden yumurtanın serbest bırakılmasını sağlar. ve yumurtlama gününden önce pik yapar.(bkz grafik) LH maksium seviyesine çıktıktan genelde 10 saat içinde yumurta serbest kalır ve serbest kalan yumurta 6 ila 24 saat hayatta kalabilir. bazı durumda 48 saat yaşadığı da olmuştur. yani çift çizgiyi gördükten itibaren 48 saati dolu dolu geçirmeye gayret edin :
index.php

Çizgi koyu iken mi ilişki olmalı silikleşince mi?
Çizginin koyu olması LH ın maksimum seviyesine çıktığını gösterecektir saatler içerisinde yumurtanız çatlayacaktır. bu sebeple testi gündüz veya akşam saatlerinde yaptıysanız o geceyi ve ertesi geceyi değerlendirmeniz iyi olacaktır.

Gün aşırı mı olmalı her gün mü?
spermlerin olgunlaşması 72 günü buluyor, 60günde seminifer tüpçüklerde üretiliyor 6 günde hareket yeteneği kazanıyor,6 günde vas deferans kanalına geçiyor. yani bügun cinsel ilişki yaşadığınzdaki spermler yaklaşık 2buçuk ay önce üretilmişti. bir seferde 100 milyonu aşkın sperm atılsa da Meninin %5 veya 10u i spermdir geri kalan kısmı semen denilen vücut sıvısıdır. bu sıvı spermleri vajinanın asidik yapısından koruyarak ölmelerine engel olur ve spermlerin yüzebilmesi içn sıvı formundadır. bu sıvının üretimi saatler içinde gerçekleşir. yani bana kalırsa boşuna gün aşırıyı bekliyorsunuz :KK66:

Ovülasyon testlerini kaç gün yapmalıyım?
Başladığınz günden itibaren aynı koyuluğu yakalayıp silikleşince bırakın, bunun kaç gün süreceği tamamen yumurtalıklarınız keyfine kalmış :) bu sebeple gebelik testlerini birer birer satarken ovülasyon testlerini 20li satıyorlar zaten :KK70:

Ovülasyon sonra illa ki 14.günde mi adet olunur?
Hayır,genel geçer bu kabul edilir ama 10 ila 16 gün aralığında sürebilir.

Ovülasyon testiyle gebelik öğrenilebilir mi?
Aslında hayır, grafiği incelerseniz menstruasyon yani adet gününde LHın ufak bir yükseliş geçirdiğini görürsünüz. çünkü vücudunuz kullanılmamış yumurtayı atmış, hipofiz bezi uyarılmıştır. FSH salgılanmıştır ki folikül olgunlaşıp yumurtayı üretsin, LH, FSH ın eşlikçisidir dolayısıyla FSH ile LH da yükselebilir. yani ovülasyon testleri pozitif çıkabilir bu hamile olduğunuz anlamına gelmez.

Birkaç gün içerisinde gün be yapmış olduğum ovülasyon testlerinin fotoğraflarını da ekleyeceğim.
B Biravucmutluluk

Teşekkürler :KK66: anladmm yanlız şunu anlamadım ilişki gün asirimi daha iyi yoksa hergun olsada birşey olmazmi
doktorlar gun asiri diyorlar ama bence beklemeye gerek yok.
Bugun iliski sirasndaki spermler 72 gun once uretilmsti cnku. Aralarda dinlenme spermden ziyade seminal siviyi arttiriyor. Ama asil dollenmeyi saglayan spermler.
Ben testte pozitifi gordgm gece degerlendrdm. Ertrdi gun silik oldu. O geceyi de degerlendrdm. Bi daha hic degerlendrmedm. O ikisinden birinde tuttu :KK70:

X