Biyoloji ogretmeniyim, embriyoloji uzerine calistim sorularinizi alablrm

kalp atisini duydunuz mu bu sefer gttgnzde

Bel fıtığı bel agrısı yada herhangi bir bel problemi hamile kalmaya engel olur mu?Artık kendi vucuduma taktım kafayı şurda bideee psikolog olsa ne iyi olurdu
gebelige engel olmaz,sadece hamilelign ilerleyen aylarnda tasgdnz yukten dolayi agrilarnz artar. Zor bir hamilelik olur

hep herkese yardımcı oluyorsunuz sizin yaş kac heralde sizde hamilelik düşünüyorsunuz kendinizden hiç bahaetmediniz
yasim 27, dusunuyorm tabiki ama dusunmekle olmuyor. Veren allah.
Elimden geleni yapiyorm,bekliyorum
Sizlere yardmci olup oyalanmaya calisiyorm. 4 yillik evliym ben. Kimyasal gebelikler gecrdm. Sorun bulunmadi. Son 4 aydir korunmuyoruz. Adetlermde duzenszlk var. Bu sebeple ovulasyon testlerine basladm. Bakalim umarim fayda eder

Yapilmadi iki uc dusukten sonra yapiliyormus crl si iyi mi haftasina gore 2.2 mm (5+5 haftalik)

Merhaba, bizleri yanıtsız bırakmadığınız için teşekkür ederim.
Gebeliğimde 11. Haftanın içindeyim. Doktorum decavit isimli bir vitamin verdi. Fakat ben bu ilacın kokusuna bile dayanamıyorum. İçince 10 dk içinde çıkartıyorum. İlacın faydasını görmüyorum sanırım. Ne yapmalıyım?

doktorunuzla gorusseniz muadilini vereblr ilaci birakmayin bence kisisel karariniza gore

doktorunuzla gorusseniz muadilini vereblr ilaci birakmayin bence kisisel karariniza gore
İlacı kafama göre bırakmam tabiki. İçmeye devam ediyorum.
Doktoruma danışmayı düşünüyorum zaten fakat randevu tarihim gelene kadar size de sormak istedim.
Cevap için teşekkür ederim. İşlerinizde kolaylıklar.

@michie selam canım bişi sormak istiyorum dün gebelik testi yaptım ilk 15 dk negatifti işe geç kalıcam diye lavaboya bırakmıştım akşam eve geldiğimde 2.çizginin koyu bir pembe renkte çıktığını gördüm.böyle birşey olabilir mi.

Bu sabahta karnımın alt kısmında biraz ağrım var adet ağrısı gibi ama değil gibide ve çok az miktarda pembe kan geliyor ayrıca adetime daha 4 gün var.Adet oldum desem daha önce hiç erken olmadım genelde stresli olduğum zamanlar hep 1-2 gün ileri oynar.
ve her okuduğum yerde göğüs hassasiyetinden bahsedilmiş benim hiç olmadı bu zamana kadar bu ay sadece sürekli uyuyasım geliyor ve arada kasık ağrım oldu.
inşallah hamileyimdir ve Allah isteyen herkese hayırlı evlatlar nasip etsin.

evet bu sekilde gebeligini ogrenen cok var. Bence bir kan testine gidip onaylatablrsn. Allah gonlune gore versin canim.
Bahsettgn belirtiler tek basina gebelige isaret etmese de gebelik belirtilerinden

Kan pihtilasmasi yani hemofili genetik bir rahatsizliktr. X kromozomu uzernden tasinir.kadinlarda XX erkeklerde XY seklinde kormozomlar gorulur. Bu hastalikta Eger ki baba saglikliysa anne hemofili olsa bile kiz bebekse tasiyici olarak saglikli dogabilir ama erkek bebek olursa XY krozomu tasiyacaktir, y kromozomu babadan gelir x ise anneden. Dolayisiyla iki x de de hastalik faktoru oldgu icin erkek cocuk hasta olacak ve tehlikeye girecektir.
Eger ki bir kez hemofili teshisi koyulduysa dogal gebelik denemeyi birakmalisinz. Tup bebek ile genetik hasari olmayan sperm veya yumurta tespit edileblr boylece saglikli evladnz olablr

Canım ben yine bu günümde regl oldum yani dün.
Ovülasyon cizgisinde koyuyu yakaladigim günden 14 sayiyorum hep ve o gün oluyorum oysa prolaktinim yüksek çıkmıştı.
Doktor göğüs muayneside yaptı hiç süt gelmedi hatta dün dedi ki yumurtan çatlamamış ve kist e çevirmiş bugün adet günüm diyosun ama rahim duvarin öyle demiyor birkac güne anca demisti

Rahim duvarim kalin değilse ve ben yumurtlamadiysam niye günü gününe adet oluyorum hemde prolaktinim yüksekken.
Bunyemmi bana oyun oynuyor yada doktorlarmi bilemiyor hic anlamadim şu işi.
Yarin gidip o catlamamis dediği yumurta kiste çevirmiş ya sözde regl iken atabilecekmiyim ona bakacak sencede bende gariplik yokmu

aslnda var da doktor bile muayene ederken anlamlandiramdysa ben ne yazkki burdan yorum yapamam

aslnda var da doktor bile muayene ederken anlamlandiramdysa ben ne yazkki burdan yorum yapamam

Aslında en çok korktuğum bir gün bir doktor sende polikistik over filan var dicek. Ama düzenli adet olan birinde olmaz herhalde ya ne bileyim durdukça kuruyorum kafamda

Kendi dedigimi baltalamis olmuyorum cevaplarin buyuk bi kismini okudugum icin bu sekilde yazdim su verdiginiz cevaplarla kendiniz bi yere varamamis gibisiniz. Kendi yazdiklarimi baltalama fikrini dayatarak isin icinden cikiyorsunuz

Kendi dedigimi baltalamis olmuyorum cevaplarin buyuk bi kismini okudugum icin bu sekilde yazdim su verdiginiz cevaplarla kendiniz bi yere varamamis gibisiniz. Kendi yazdiklarimi baltalama fikrini dayatarak isin icinden cikiyorsunuz
hanimefendi 3 gunde bir gelip cevap yazip gidiyorsunuz allah askina artk alintilamayin

Aslında en çok korktuğum bir gün bir doktor sende polikistik over filan var dicek. Ama düzenli adet olan birinde olmaz herhalde ya ne bileyim durdukça kuruyorum kafamda
canim pko tanisi, kan degerleri ve ultrasonografi ile koyuluyor. Bunlar daha once yapilmistr sana olsaydi cikardi

Merhaba çok merak ettiğim bi konu var. İnşallah sizden cevap alınca merakım gidecek. Geçen yıl istemeden hamile kaldım haberim olmadan ilaçlar kullandım tatile gittim Vs...neyse adet olmayınca test yaptım pozitif hemen Dr a gittim kese göründü. 2 hafta sonra çağırdı gittiğimde bebek var fakat hiç kalp atışı yok dedi bu haftada mutlaka bi sinyal vermesi lazımdı dedi sağlıksız gebelik hemen sonlandırılması lazım dedi tabi ben hemen başka Dr lara gittim kimi bekleyelim geç döllenme olabilir kimiside sağlıksız gebelik %100 atmaz bekleme dedi ama ben bekledim 9. Haftaya kadar. Bebeğin gelişimi 6,5 haftada kalmıştı kürtaj olduğumda şimdi merak ettiğim şey bebeğin kalbi atmadan da bebek belli bi boyuta gelebiliyor mu inan çok merak ediyorum. Yada kalbi atıp durmuş olabilirmi ama hiç görmedik biz kalp atışını

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…