Biyoloji ogretmeniyim, embriyoloji uzerine calistim sorularinizi alablrm

Minik bi soruda benden..kaliteli embriyo neden başka hiç bir sorun yokken tutunmaz...fallop tüplerine tutunmuşluğu var ama rahime tutunma olmuyor...

Telas yaptirmak istemem bu degerler eski enfeksiyonda da kan hucrelerinin "hatirinda" kalan maddeler olabiliyor ama neyse onemli deglms diye de dusunme ilk 3 ayda toxoplazma dusuge bile neden olabilen bi illet. Hemen igm aradim testlernde doktoruna soyle bir kez daha kan testi alsn
İgg nin artisina da bakalim.

Rahimin ici arastrldi mi peki
Enfeksiyon, endometriumun kalinlasamamsi, rahmin haddinden fazla kasilmalari,progesteron eksikligi ve daha birusuru sebep olablr.
Minik bi soruda benden..kaliteli embriyo neden başka hiç bir sorun yokken tutunmaz...fallop tüplerine tutunmuşluğu var ama rahime tutunma olmuyor...

Rahimin ici arastrldi mi peki
Enfeksiyon, endometriumun kalinlasamamsi, rahmin haddinden fazla kasilmalari,progesteron eksikligi ve daha birusuru sebep olablr.
Bakıldı canım histereskopi ve laparoskopi akla gelen ne varsa ..progesteronda bakılıyor 18 den aşağı düştüğü yok..

Mrb, gönlüne sağlık michie , yorumlarını okudukça rahatliyorum, biz endişeli bayanlara hızır gbi yetisiyorsun çok saol,bnm de bir sorun olcakti, bu ay bebek için calsmlra başladık son adetim 23 kasim di, doktorumun soyledgi 12-14. Günlerde iliskmz oldu sabirsizlandgm için test yapıyorum negatif çıkıyor, sağlık ocagndaki doktor kan testi yapmadı henüz erken dedi, hevesimi kırdı, olsun yinede yapın dedim gulduultrasonla baktı kese yok henüz dedi, eğer döllenme gerceklestiyse su an rahime yerlesmismidir, yoksa hala folloplarda cogalmaktamidir bu süreci herkes bnm kdr sabırsız mi bekliyor

rubella icn dedgm bunda da gecerli enfeksiyonu onceden de gecrms olman yuksek sonc vereblr sana bir de toxoplazma İgM yapmalari lazm o daha net sonuc verir aman diym aksatma 2.trimesterdasn plasentasi var artk bebegnin allah korusun ona da gecmesn
benimde testlerimde kızamıkçık cıkmıştı dr şuan kızamıkçıksan beneğin düşer demişti testi yeniledik cok önceden gecirmişim sadece bağışıklığımda varmış şükür be zaten oğlum dünyaya gelmişti

Aynen konusma hakikaten bi yere gitmiyor. Makaleniz yayimlanmis olabilir tipki benim soyledigimi idda eden insanlarin ki gibi. Gebelik testleri de yaniltici olabiliyor hamile olmayan bi cok kisi cift cizgi gorebiliyor demek ki dediginiz gibi herkes icin bu da ovulasyon testi gibiymis yani gecerli degilmis. Hani diyosunuz ya bilgi objektif olmalidir herkeste ayni sonucu vermelidir diye

burda gebelik testleri konusulmuyor ovulasyon testi konusuluyor.
Gebeligi ogrenmenin en kesin yolu kan testidir zaten. Kurdugunuz "Ovulasyon testleri cok iyi olmayabilir ama gebelik testleri de net sonuc vermiyor" onermesinin anlami yok.
Yine kendi fikrinizi baltalamis oluyorsunuz, is dedgme geliyor

merhaba N nazliagar oncelikle iyi dileklerin icn tesekkur ederm.
Tahminimce supheli iliski 6 8 aralikta olmus, kana gecmesi 10 gunu buluyor yani bugnlerde kan testi yaptrsan cikablr ama smdi negatif cikp sonradan da yukseleblr bu sebeple adet gununu beklemen en iyisi ki bikac gun kalms.
Dollenmis embriyo ilk 10 15 gununu segmentasyon yaparak ve fallopi tuplerinden yuvarlanp rahme ulasmaya calisarak devam ediyor. Ne zaman rahme yerlesiyor bHCG salgisi da artiyor. 1 gunde 2 kat. Yani kan twstlerinin arasina 3 gun birakmak bile farkli sonclar verir. Dayanamayp baktirirsan ve negatf cikarsa adet gununde bi daha baktr. Karindan zaten cok zor gozukur, keza vajinal ultrasonla da ayni seklde.
Ilk5 hafta doktor ultrasonla sadece rahim ici duvari (endometrium) kalinlasmasini gozlemleyeblr bu a hamilelige de isaret olablr adet kanamasi gecirilecegne de.
Bak seninle ayni durumdayiz :) 9~10 aralik benm de supheli ilisKi tarihlerim, ki adetlerm duzensiz hangi gunu bekleyecegmi bile bilmiyorm. Ayin 24 unden once test yapmayacagm diye kendime soz verdm. Ama zor duruyorm

Ha
S

Snra asilama tup bebrk vss harekete gecmeye karar verdik cnk cocugun ylk dedi.yumurta rezevrlerin iyi ama riske atmayalim dedi.rahim filmkde cekldim bu arada sz ne dusunuyrsnz kalamazmiym bu tabloda
hayir katiyen oyle dusunmedim.
Doktorunuz bir yol cizmis olmasi lazmdir diye dusundum ki oyle de yapmis. Hic tereddut etmeyn maddi durumunz varken beklemeden tup bebege yonelin.veya asilama. Rahim bir makine gbi. Ama ne yapacagi kestirilemiyor. Cnku organik bir madde. Sizin durumnzda da cok guvenlr degil o yzden fsh dusunceye kadar islemsel denemelere devam edin derm nacizane fikrim
Allah yuzunuzu guldurecek insallah

evet pozitif senaryolardan biri iyi ki yazmsn ebrar
@Senay_26 biraz rahatlar
Ben zaten toxoplazmadan daha fazla korktum ona cok takilamadm bile ama dedigim gibi igg ve igm konulari biraz rahatlatti beni bagisiklik kazanmis olabilecegime ihtimal verdim cunki biz kucukken senede 3, 4 defa aşı olmaya gotururlerdi bizi kollarimda hala izleri var :) kizamikcik icin olduguma eminim zaten hemde ilk okuldan lise sona kadar her eylul toxoplazmayi bilmiyorum diger asilar ne icindi onu bilmiyorum cunki

michie canim ilgine cok tesekkur ederim emin ol bu gun ikili icin gittigim doktora mutlaka soracam konuyu gerek duyarsa igm icinde mutlaka kan vericem canim cok :) ya ben aslinda demir eksikligi kolestrol bu gibi seylerden korkuyordum onlari hic soramadm bile sana.

olsun onlar daha hafif, çözmesi nispeten daha kolay konular, toxoplazma ve rubella ihtimalleri bi ortadan kalksn onu da konuşalım. muhakkak beni de bilgilendir. ve son bir rica hamilesin, duaların tutacaktır, bu aralar zor zamanlar geçiriyorum. bana dua et olur mu?

Tabiki ederim canim hatta ismini yaz adinla ayetel kursi yasini serif okuyayim tatlim Allah yar ve yardimcin olsun.

bu saklanan embriyoların hepsi genelde 5. gün embriyosu olarak mı dondurulur yoksa döllendiği gibi mi dondurulacaklar hemen dondurulur?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…