Biyoloji ogretmeniyim, embriyoloji uzerine calistim sorularinizi alablrm

michie michie Canim bu gun ilk defa kan verdim yarisi hazir degil bazilari persembe cikacak sonuclarin doktora ancak cuma gidebilecem sen bi bakabilirmisin anormal bisey var mi sence bazilari kiril alfabe canim cok ozur dilerim kisaltmalarinda anlarsin belki bilmiyorum ama cok merak ediyorum sonuclari :KK43:
Merhaba alfabeden ziyade netlikte sorun var acikcasi okuyamiyorm biraz daha yaklastrp 2 3 kez bolum blum screenshot yapip yuklersenz daha net gorulur,yorumlayablrz

lutfen uzulme,prolaktin cok yuksek sadece. Ilac kullanacaksn dusecek. Sonra da ovulasyon dengeye girecek

Canımm ama hiç ovülasyon döneminde bir sıkıntı yaşamadım ki ben :KK43: 4 aydır gerek test gerek doktorla sabitlemistim bu durumu oysa ki 9.ila 12 günler arasi hep gerceklesmisti adetimle bu sebeple düzenli o yüzden hormonumun bozuk olacağı hiç aklima gelmezdi doktor çok israr etmişti de yaptirmamistim tahlili bendeki ne özgüvense.
Peki çok mu yüksek yoksa birazcik mi :KK43:

Canımm ama hiç ovülasyon döneminde bir sıkıntı yaşamadım ki ben :KK43: 4 aydır gerek test gerek doktorla sabitlemistim bu durumu oysa ki 9.ila 12 günler arasi hep gerceklesmisti adetimle bu sebeple düzenli o yüzden hormonumun bozuk olacağı hiç aklima gelmezdi doktor çok israr etmişti de yaptirmamistim tahlili bendeki ne özgüvense.
yaklasik 2 kat yuksek maksimum degerden. Ilac kullanman lazm bikac gunden dusmez degerlern. Eskilerin sutu korur dedikleri muhabbet aslnda bu. Hamileyken salgilanan bir hormon. Ve yeni ovulasyonu durduruyor dengede diyorsn ama dengede olamaz zaten olsaydi hamile kalablrdn belki de hemen.
Hamile degilsen bir dogum kontrol yontemi gbi calisan bir hormon. Doktorun ilac vericek bikac ay icnde duzelecektr hormonal dengen

yaklasik 2 kat yuksek maksimum degerden. Ilac kullanman lazm bikac gunden dusmez degerlern. Eskilerin sutu korur dedikleri muhabbet aslnda bu. Hamileyken salgilanan bir hormon. Ve yeni ovulasyonu durduruyor dengede diyorsn ama dengede olamaz zaten olsaydi hamile kalablrdn belki de hemen.
Hamile degilsen bir dogum kontrol yontemi gbi calisan bir hormon. Doktorun ilac vericek bikac ay icnde duzelecektr hormonal dengen

Öncelikle başını çok sisirdim belkide o sebeple Hakkını helal et canım Rabbim sanada bebiş nasip eylesin.

Ama gerçekten testler de çok koyu çizgiyi yakalardim hep o gün doktora giderdim evet çatlamak üzere mutlaka değerlendir derdi.
Acaba yumurta oluşuyordu ve çatlamıyormuydu?
Ben o koyu çizgiyi gördüğüm günden başlardım saymaya ve 14. Gün regl olurdum hiç sekmezdi o gün. Yani adet döngüm son 3 yıldır inanılmaz düzenli hep 21 bile 25 gün Arası hatta hatirlarsan sanada demiştim 6 gün önce oluyorum diye işte yumurtam 9.gun catladiysa o ay erken olurdum vs.
Benim regl günüm yarın acaba ondan yüksek çıkmış olabilir mi?

Eklentiler

• 20161219_193141.png
    20161219_193141.png
    216 KB · Görüntüleme: 42
Fsh kac cnm

Öncelikle başını çok sisirdim belkide o sebeple Hakkını helal et canım Rabbim sanada bebiş nasip eylesin.

Ama gerçekten testler de çok koyu çizgiyi yakalardim hep o gün doktora giderdim evet çatlamak üzere mutlaka değerlendir derdi.
Acaba yumurta oluşuyordu ve çatlamıyormuydu?
Ben o koyu çizgiyi gördüğüm günden başlardım saymaya ve 14. Gün regl olurdum hiç sekmezdi o gün. Yani adet döngüm son 3 yıldır inanılmaz düzenli hep 21 bile 25 gün Arası hatta hatirlarsan sanada demiştim 6 gün önce oluyorum diye işte yumurtam 9.gun catladiysa o ay erken olurdum vs.
Benim regl günüm yarın acaba ondan yüksek çıkmış olabilir mi?
aslnda bu olcumlerin reglin 3.gunu yapilmasi lazim. Acaba doktorun kasitli mi bu aralikta cagrdi ki bilemedm smdi
Hakkim varsa helal olsun canim

aslnda bu olcumlerin reglin 3.gunu yapilmasi lazim. Acaba doktorun kasitli mi bu aralikta cagrdi ki bilemedm smdi
Hakkim varsa helal olsun canim

Valla ne bileyim canım zaten bu aralar göğüslerim de gariplik vardı hatta sanada sordum buraya yazmıştım göğüslerimin şişi inmiyor hatta yeşil damarlar çıkıyor diye. Ben fibrokistikten olduğunu düşünmüştüm galiba sebep buymuş yarın dr ne dicek bakalım

Valla ne bileyim canım zaten bu aralar göğüslerim de gariplik vardı hatta sanada sordum buraya yazmıştım göğüslerimin şişi inmiyor hatta yeşil damarlar çıkıyor diye. Ben fibrokistikten olduğunu düşünmüştüm galiba sebep buymuş yarın dr ne dicek bakalım
evet prolaktin ayni zamanda goguslerin gelismesini buyumesini ve damarlanmasini saglar. O zaman pek keskin bi sebep gelmemisti aklma ama prolaktin bu kadar yuksekse vucudun reaksiyon vermesi normal

canim sende bakteriveya enfeksiyon var anladgm kadaryla toksoplazma testi yapilmis. Ilk gebelgn mibu gebelgnde kedilerle temas ettn mi veya cig et dokundun pismemis sucuk yedn mi
Canim onu bende gordum kedi falan yok hic dokunmadim sevmem de zaten kedi kopek sadece bi papaganim var, hatta doktorda sordu kedi kopek var mi diye dedim yok dedi o zaman toksoplazmaya gerek yok bu gun testte gorunce sasirdim sonra arastirinca baktim su an icin olan test toksoplazma igm oluyormus benimki igg "IgG (immunoglobülin G): Vücutta en fazla bulunan antikor türüdür. Tüm vücut sıvılarında bulunur. Antikorların %75-80’ini oluşturur. Bakteri ve virüs iltihaplarına karşı vücudumuzu koruyan ana elemanlardır" sonra arastirinca bu cikti karsima biraz rahatladm ama hata mi yapmisim?

Canim onu bende gordum kedi falan yok hic dokunmadim sevmem de zaten kedi kopek sadece bi papaganim var, hatta doltorda sordu kedi kopek var mi diye dedim yok dedi o zaman toksoplazmaya gerek yok bu gun testte gorunce sasirdim sonra arastirinca baktim su an icin ola test toksoplazma igm oluyormus benimki igg "IgG (immunoglobülin G): Vücutta en fazla bulunan antikor türüdür. Tüm vücut sıvılarında bulunur. Antikorların %75-80’ini oluşturur. Bakteri ve virüs iltihaplarına karşı vücudumuzu koruyan ana elemanlardır" sonra arastirinca bu cikti karsima biraz rahatladm ama hata mi yapmisim?
yok canim hata yapmamissn ama direkt Immunoglobulin G degil de toxoplazma aramis kan tahlillerinde doktorun. Ayri maddelerde olcunleri var. Cok nadir boyle kapsamli test yaparlar ben de sasrdm o yzden Ben biraz supheli gordm durumu
Once doktorunla konusman lazim,gec ise one al dr randevunu umarm toxoplazma yoktur gebelikte riskli bir enfeksiyon

Senay_26 Senay_26 bir de rubella yani kizamikcik da pozitif cikmis. Ates,kirmizi dokuntu, bogaz agrisi var mi
Onceden de gecrms olablrsn o yzden de pozitif cikar yani bagisiklik kazanmis olablrsn eevvellden,
Suanda da geciriyor olablrsn bu yukarida saydgm durumlar gozukuyormu bogaz agrisi dokuntu gbi

yok canim hata yapmamissn ama direkt Immunoglobulin G degil de toxoplazma aramis kan tahlillerinde doktorun. Ayri maddelerde olcunleri var. Cok nadir boyle kapsamli test yaparlar ben de sasrdm o yzden Ben biraz supheli gordm durumu
Once doktorunla konusman lazim,gec ise one al dr randevunu umarm toxoplazma yoktur gebelikte riskli bir enfeksiyon
Evet canim riskli oldugunu bende biliyorum testi gorunce bayag da telas yaptim iste sonra doktorun toksoplazma testi istemicem dedigi geldi aklima o zan bu sonuc ne alaka dedim arastirdim igg kinusundaki o yaziyi gordum yarin ikili test icin baska bi doktora gidicem olmazsa ona bi sorarim canim durumu hayirlisi ins.

Senay_26 Senay_26 bir de rubella yani kizamikcik da pozitif cikmis. Ates,kirmizi dokuntu, bogaz agrisi var mi
Onceden de gecrms olablrsn o yzden de pozitif cikar yani bagisiklik kazanmis olablrsn eevvellden,
Suanda da geciriyor olablrsn bu yukarida saydgm durumlar gozukuyormu bogaz agrisi dokuntu gbi
Yok canim hic bi belirti yok onu da gordum o da ayni sekilde igg die sakunlestirdim kendimi korktugum ne varsa oluyor diye bayag panikledim ilk basta

Evet canim riskli oldugunu bende biliyorum testi gorunce bayag da telas yaptim iste sonra doktorun toksoplazma testi istemicem dedigi geldi aklima o zan bu sonuc ne alaka dedim arastirdim igg kinusundaki o yaziyi gordum yarin ikili test icin baska bi doktora gidicem olmazsa ona bi sorarim canim durumu hayirlisi ins.
rubella icn dedgm bunda da gecerli enfeksiyonu onceden de gecrms olman yuksek sonc vereblr sana bir de toxoplazma İgM yapmalari lazm o daha net sonuc verir aman diym aksatma 2.trimesterdasn plasentasi var artk bebegnin allah korusun ona da gecmesn

X