Biyoloji ogretmeniyim, embriyoloji uzerine calistim sorularinizi alablrm

Garip olansa bu ay ovulasyon ağrım olmadı. her ay hangi folükülün catladigini bile bilirdim. pazartesiye kadar beklemeyi düşünüyorum eğer olmazsam test yapacağım. cevabınız için çok teşekkür ederim bu arada <3

böyle durumlarda riske atmamak adına tüp bebek veya aşılama önerebiliyorlar. doktorunuzla durumu bir görüşün bakalım nediyecek.
Doktor direk tup bebek dedi cok şaşırdım tek tup acik ayrıca 3 gebeligim oldu ilk kizim var sonrakiler kalbi durdu ve sol ektopik gebelik 3 ude soldaydi 2 gebelik düşükle sonuclaninca orayi tikamis dedi doktor

Sayfa 43 te en altta o kadar uzun yazmisim ki
tamam şimdi gördüm mesajınızı. okumuştum ama yanıtlamayı unutmuşum kusura bakmayın. evet kapalı tüpe yerleşme olalısığı ne yazık ki var. bunu çıkmaz sokak olarak düşünün giriş var ama geri dönüş yok bu ihtimal ortadan kalksndiye de tüp bebek veya aşılama isteyebiliyorlar. bu arada kendinizi kassanız da yanlış sonuç çıkmaz hsg'de. açık tüp kapalı gözükmez

rica ederim. isterseniz ovülasyon testleri ile takip edin. körlemesine ilerlememiş olrsnz

Doktor direk tup bebek dedi cok şaşırdım tek tup acik ayrıca 3 gebeligim oldu ilk kizim var sonrakiler kalbi durdu ve sol ektopik gebelik 3 ude soldaydi 2 gebelik düşükle sonuclaninca orayi tikamis dedi doktor
nadir ama böyle vakalar olabiliyor. aslnda bir kez gebelik geçirmiş annede sorun çıkmamasını bekiyorsnz ama rahim çok kompleks bir makine. her parçası ayrı işliyor ve küçük aksaklıklar, hastalıklar, düşükler, yanlış kürtajlar fizyolojik hasarlar verebiliyor

Dış gebeligin kendiliginden sonlanmasi mümkün mu cok merak ediyorum çünkü ben 562 ile ogrendim kendiliğinden 497 diye lekelenmeyle birlikte dusmeye basladi hicbir tedavi uygulanmadi ((igne kurtaj ameliyat))araligin ilk haftası deger 0 landi ama hep okuyorum kendiliginden biten yok muhakkak igne kurtaj olunmuş bi gariplik yok mu sizcede olabilir mi böyle birsey ben kimyasala daha yakınım gibi

rica ederim. isterseniz ovülasyon testleri ile takip edin. körlemesine ilerlememiş olrsnz
Akıntı ve yumurtlama ağrısı ile takip ediyordum eşim şimdilik çocuk düşünmediği için test almadım.
Ha istemeyen adam niye mağara yöntemleri kullanıyor derseniz inanın bilmiyorum. istemem yan cebime koy diyor herhalde.

aslnda evet kimyasala daha yakınsınz ama kimyasalda bu noktalara varmadan embriyo düşüyor genellikle. yani kimyasal gebelikte kanama normal adet kanaması zamanında oluyor dolayısıyla bHCG değerleri de maksimum 150 200 lere çıkıyor. dış gebelik kimyasaldan daha tehlikelidir. bu yüzden doktorlar beklemek istemiyor. embryo yanlış yere yerleşiyor genelde de tüplere... ve orda büyümeye devam ederse tüpleri delme olaslığ var bu iç kanamaya neden olur. bu sebeple beklemeden direkt iğne veya kürtaj ile sonlandırılıyor. çok travmatik bir olay. allahyardımcnz olsn. inşallah kimyasaldır. değerlerinz gitgide düşer ki fizyolojik risklernz de minimuma inmiş olr

veya bu yöntemin bir doğum kontrol yöntemi olduğunu düşünüyor olabilir

veya bu yöntemin bir doğum kontrol yöntemi olduğunu düşünüyor olabilir
Katılıyorum
Aslında bende istemiyorum bu ay için. Çünkü resmen en sağlıksız ayimdi.
Alkol aldım 3 günde 1.
Sigara içiyordum 1 paket.
Champix aldım sigarayı bıraktım 15 gün kullandım ilacı.
Selectra kullanıyorum zaten. azaltarak bırakma aşamasındayım.
Fast food yedim bol bol aman ya Rabbi yani. Sağlıklı olmaz diye düşünüyorum. Eğer pozitifse kürtaj mı yaparlar diye bile düşünüyorum ya

Benim beta ilk zamanlarda duzenli artıyordu 497 1 gun sonra 562 olunca direk dis gebelik dedi 2 ayda tedavisiz dustu kendiliğinden düştü degerim 2 aralikta tamamen 0 landi ekimin son haftasi ogrendim

allah korusun genelde gebeliğin ilk ayında ya hep ya hiç oluyor. yani kimyasala vs maruz kaldysa ya tutunamıyor farkedene kadar kimyasal ile atılıyor. ya da embriyo gelişebiliyor gayet sağlıklı biçimde

Benim beta ilk zamanlarda duzenli artıyordu 497 1 gun sonra 562 olunca direk dis gebelik dedi 2 ayda tedavisiz dustu kendiliğinden düştü degerim 2 aralikta tamamen 0 landi ekimin son haftasi ogrendim
çok üzüldüm geçmiş olsun 2 ay bayağı da uzun bir süre eminim zor olmuştur

bi de bu durum bebeğe zarar verir mi ve bu durmda benm yapmam gerekn bişey var mı tedavi amaçlı ?
bilgilerin
zaten doktorunuz duruma en uygun antibiyotigi verecektr, verirse icmemezlk etmeyin,onun vucudunda sizdeki gbi bagsklk yok. Onu da dusunmeli Korumaya gayret etmenz gerekir. Merak etmeyin. İnsallah enfeksiyon yoktur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…