Biyoloji ogretmeniyim, embriyoloji uzerine calistim sorularinizi alablrm

erkeklerde folik asit kullanır mı ? michie michie
hamile kalınmadan önce hem anne hem baba folik asit açısından zengin beslenirse daha iyi olur, çünkü folik asit sperm kalitesini arttırıyor. DNA hasarı onarımını sağlıyor, bu da kanserleşmeyi önlüyor. yani babanın folik asitçe zengin beslenmesi daha sağlıklı spermler oluşturmasını sağlayabilir.

Benim yine aklıma takılan bişey var geçen gün doktor euromag diye bir hap verdi magnezyum ve her hap 5mg b6 vitamini ve peptin di galiba içeriyor yazıyor internette çoğu yerde gebelerin günlük b6 vitamin ihtiyacı 2mg yazıyor fazlası zararlıymış galiba bana doktor o hapı günde iki kez verdi 10 mg yapıyor çok takıldı kafama ne dersiniz
merhaba öncelikle şunu söyleyeyim; fazlası zehirleyebilen vitaminler vardır; bunlar A,D E ve K vitaminleridir. fazla miktarda balık ile süt ürünü tüketilmemesinin önerilmesi bu sebeptendir. fazla A vitamini zehirlenmeye neden olabilr. ama bu 4 bitamin ile sınırlı vitamin zehirlenmesi durumu. B ve C vitaminleri vücutta depo edilemiyor, fazlası hemen idrarla atılıyor. yani hityacınızdan fazlasını alıyorsanız da bu idrara geçip vücudunuzdan çıkıyordur zaten. Keşke depolayabilseydik, o zaman bu kadar çok hastalıklara yakalanmazdık

Hocam merhabalar,
Benim cok garip seyreden bir gebeligim var. Ilk ogrendigim gunlerde değer 2 gune 3 kat arttı ve en son 3000 civarında doktorum 5 gun sonra gel keseyi görürüz dedi. Gittim kese minik de olsa görüldü fakat beta hcg degerim3000lerde kalmıştı. Bos gebelik denildi iğneler ilaçlar bıraktım (kan sulandirici igne, progestan,coraspin, crinone jel)
Daha sonra degerim 2800lerde çıktı sonra 2900 en sonunda 4100çıktı ve doktorum yeniden ultrasona aldiginda kalbi ve bebegi gördü. Hemen ignelere basla dedi.. Bu durumne kadar sağlıklı yada hcg nin bu artışı ne kadar normal sizce?
gerçekten garip olmuş, mucize bir bebeğinz var. sanrm tutunmaya karar vermiş. direkt dan dan konuşacğm şimdi kusuruma bakmayın ama düşecek olsaydı çoktan kaybetmiştiiz. değerlerinz yükselmezdi. bundan sonra ilk 3 ayı tamamlayana kadar biraz huzursuz olacaksınız ama sonrasında rahat edeceksiniz diye düşünüyorum.
bebeğn vücuttan uzaklaşması için her hangi bir ilaç verilmedi değil mi?

merhaba öncelikle şunu söyleyeyim; fazlası zehirleyebilen vitaminler vardır; bunlar A,D E ve K vitaminleridir. fazla miktarda balık ile süt ürünü tüketilmemesinin önerilmesi bu sebeptendir. fazla A vitamini zehirlenmeye neden olabilr. ama bu 4 bitamin ile sınırlı vitamin zehirlenmesi durumu. B ve C vitaminleri vücutta depo edilemiyor, fazlası hemen idrarla atılıyor. yani hityacınızdan fazlasını alıyorsanız da bu idrara geçip vücudunuzdan çıkıyordur zaten. Keşke depolayabilseydik, o zaman bu kadar çok hastalıklara yakalanmazdık
Çok sağolun çok evhamlı yaptı beni hamilelik :)
Bide vajinadan progestan vermiş doktorum 200 mg yumuşak kapsül ama sanki koku yapıyor gibi bide tabi fazlası dışarı akıyor galiba normal mi

tekrardan merhaba bişey sormak istiyorum
hamileliğin başından beri akıntım var başlarda çok oluyordu rengi açık sarı ve koyu sarı gibi değişiyor artk daha az miktar olarak ama hep böle.. ayrıca kaşıntı yada idrarda yanma falanda yok bazı yerlerde sarı akıntı enfeksioyon diyor fakt bende enfeksiyon gibi değil
sizce normal mi bu yoksa gerçkten enfeksiyon mu var ?
bir kan testine gitseniz iyi olur. lökosit seviyesi yükseldiyse muhtemelen enfeksiyon vardır

Çok sağolun çok evhamlı yaptı beni hamilelik :)
Bide vajinadan progestan vermiş doktorum 200 mg yumuşak kapsül ama sanki koku yapıyor gibi bide tabi fazlası dışarı akıyor galiba normal mi
normal vücut emebildiği kadarnı emecek gerisini atacak zaten. düşük tehlikeniz mi var :KK43:

normal vücut emebildiği kadarnı emecek gerisini atacak zaten. düşük tehlikeniz mi var :KK43:
Evet onu tahmin ettim ama koku neden? fazlası orda kalıncamı yaptı sabah kalktığımda abdestlendiydim ama sonra koku oluşmuş?
Dün sormuştum kanama oldu diye 12. haftaya kadar iğne hap kullandım hepsinden iki gün önce iki damla kadar kanama oldu sonrasındada kahverengi bi sorun bulamadılar vajinayı da muayene etti doktor bilmiyorum ordanmı kaynaklı yine tedbir amaçlı verdi galiba ama ara ara kahverengi hala var :KK43:

Evet onu tahmin ettim ama koku neden? fazlası orda kalıncamı yaptı sabah kalktığımda abdestlendiydim ama sonra koku oluşmuş?
Dün sormuştum kanama oldu diye 12. haftaya kadar iğne hap kullandım hepsinden iki gün önce iki damla kadar kanama oldu sonrasındada kahverengi bi sorun bulamadılar vajinayı da muayene etti doktor bilmiyorum ordanmı kaynaklı yine tedbir amaçlı verdi galiba ama ara ara kahverengi hala var :KK43:
evt anladğm kadaryla tedbir amacyla vermiş. fitilden dolayı nemli kaldysa koku yapar. ama sakın vajinal duş vs yapmayın kokuyor diye, vajinanın phını bozarsanız mantar veya enfeksiyona açık hale gelir. sizin durumunzda daha da zorlaşr ilaç kullanamazsnz vs

evt anladğm kadaryla tedbir amacyla vermiş. fitilden dolayı nemli kaldysa koku yapar. ama sakın vajinal duş vs yapmayın kokuyor diye, vajinanın phını bozarsanız mantar veya enfeksiyona açık hale gelir. sizin durumunzda daha da zorlaşr ilaç kullanamazsnz vs
Yok sadece sabunla yüzeysel yıkadım
Çok sağolun çok iyisiniz Allah razı olsun :)

Yok sadece sabunla yüzeysel yıkadım
Çok sağolun çok iyisiniz Allah razı olsun :)
allah sizden de razı olsn. ama sabunla da yıkamayın. sabun baziktir, vajina asidiktir. temas ettğnde pH dengesi bozulur. dayanamam temizlemek zorundaym diyorsanz en azndan johnsons baby tarzı ufak sarı bebek şampuanlarını kullanın

allah sizden de razı olsn. ama sabunla da yıkamayın. sabun baziktir, vajina asidiktir. temas ettğnde pH dengesi bozulur. dayanamam temizlemek zorundaym diyorsanz en azndan johnsons baby tarzı ufak sarı bebek şampuanlarını kullanın
Aaa öylemi :KK43: tereddütte ettim açıkçası ama koku rahatsız etti baya bidahakine öyle yaparım inşallah teşekkür ederim

Benim merak ettiğim şey şu.
Bazı kadınlar regl biter bitmez ilişkiye giriyor ve hamile kalıyor.
Benim yumurtlama günüm 13. gün.
Regl bitince 2. gün ilişki oldu.
Korunmadim fakat reglim gecikti 1 gün.
Bu arada 13. gün beyaz akıntı gelmişti.
Yumurtlama ve akıntı aynı zamanda olur değil mi?
Ve regl bitince nasıl olur da hamile kalınır?

Benim merak ettiğim şey şu.
Bazı kadınlar regl biter bitmez ilişkiye giriyor ve hamile kalıyor.
Benim yumurtlama günüm 13. gün.
Regl bitince 2. gün ilişki oldu.
Korunmadim fakat reglim gecikti 1 gün.
Bu arada 13. gün beyaz akıntı gelmişti.
Yumurtlama ve akıntı aynı zamanda olur değil mi?
Ve regl bitince nasıl olur da hamile kalınır?

şöyle ki her ay 1 yumurtalıkta ovülasyon görülür. diyelim ki bir kadın kasım ayında sol yumurtalığı çalıştı ve bir yumurta (ovum) üretti. ancak döllenme olmadı. vücut o yumurtayı atmak için hormonal değişime girdi. ancak aynı zamanda yeni yumurta oluştrmak için de hormonal değişime giriyor. bu iki olay bir döngü gibi iç içe gerçekleşiyor dolayısıyla adet bitiminden birkaç gün sonra ovülasyon gerçekleşebiyor. bu ay ben ovülasyon testi kullandm takip için. 6-7 gün sürer reglim. 10.gün çizgi silikleşti testte yani ovülasyon gerçekleşti. bu beni de şaşırttı. erken buldum ama imkansız değil.
akıntının sebebi yumurtanın serbest kaldığı folükülün, korpus luteuma dönüşmesidir.bu sırada form değiştirdği için içerisndeki maddelerin br kısmı kaybolur bu da akıntı şeklinde atılır. her kadında görülmeyebiliyor yalnız.
adetiniz geciktiyse bir idrar testi yapablrsnz gözükecektir.

Birde cok olmazsam eğer hsg de sop tüpüm kapali cikmisti bahsetmistim tekrar gebelik düşünüyorum sag tupum açık açık olan yerden yumurtlama olacagini nerden bilebilirim ki ve kapali olan sol tupe yerleşme olasılığı var mi yani kapali taraf islevini yitirmismidir korkuyorum yeni gebelik oluşursa tekrarlarsa diye

Birde cok olmazsam eğer hsg de sop tüpüm kapali cikmisti bahsetmistim tekrar gebelik düşünüyorum sag tupum açık açık olan yerden yumurtlama olacagini nerden bilebilirim ki ve kapali olan sol tupe yerleşme olasılığı var mi yani kapali taraf islevini yitirmismidir korkuyorum yeni gebelik oluşursa tekrarlarsa diye
böyle durumlarda riske atmamak adına tüp bebek veya aşılama önerebiliyorlar. doktorunuzla durumu bir görüşün bakalım nediyecek.

gerçekten garip olmuş, mucize bir bebeğinz var. sanrm tutunmaya karar vermiş. direkt dan dan konuşacğm şimdi kusuruma bakmayın ama düşecek olsaydı çoktan kaybetmiştiiz. değerlerinz yükselmezdi. bundan sonra ilk 3 ayı tamamlayana kadar biraz huzursuz olacaksınız ama sonrasında rahat edeceksiniz diye düşünüyorum.
bebeğn vücuttan uzaklaşması için her hangi bir ilaç verilmedi değil mi?
Cokkk tesekkur ederim cokk moral oldunuz. Yok sadece bir haftaya yakin ilaçları kesmistik düşük olacak diye. Rabbim hayırlısıyla nasip etsin de huzursuz günlerimi unuturumm

X