Bitmeyen yeme isteğim ve mutsuzluğum..Duygusal açlık !

beyinobezi

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2017
11
3
1
35
merhaba arkadaşlar..

bana göre çok büyük derdim var..muhtemelen boğazını tut yeme bu da dert mi diyeceksiniz.ama beni sanırım en çok benim gibi yaşayanlar anlar

uzun zamandır diyet yapıyorum 3 yıl olacak..nerdeyse 98 kg dan 70 li rakamlara kadar indim..sonrasında 78 79 geri çıktım..sürekli bir diyet psikolojisi vardı hep..ama bu kadar sıkıntı yapmıyordum nerdeyse her hafta 1 kg veriyordum..

son 5 aydır o kadar kötü hissediyorum ki kendimi..sürekli bişeyler yemek istiyorum sürekli..spor yapıyorum ara ara 8 lere çıkmadım bu sayede ama yine 78 kiloyum..kafayı yicem zihnimde sürekli diyet,yemek yemek..hep bu kısır döngü..nereye gitsem yemek yemeyi düşünüyorum acaba ne yesem diye..
her gece şiş karınla yatağa giriyorum karnıma ağrılar giriyor yine de yemeye devam ediyorum uyuyana kadar..insan canı acıyana kadar yemek yer mi?ben yapıyorum..

her hafta farklı diyete baslayayım diyorum..işveç,dukan ne bulduysam..sonra diyetisyene mi gitsem diyorum bi ton para bayılıyorum..hatta su unlu olan 40 kg nasıl giderin diyetisyenine gittim en son tonla para verdim yine çöp..

sabah başladığım diyeti iki büyük gofretle su an bitirdim..oturup ağladım..dün akşam da nasılsa yarın diyetteyim diyip iki hamburger yedim..işin kötüsü aç olmadığım zamanlar bile yemek yeme isteğim.her gün yarın diyet yapıcam diyip daha çok yiyorum..ertesi gün yine aynı basiretsizlik..

mutlu giden bir ilişkim var yemek yedikçe mutsuz oluyorum ve saçma sapan şeyler için erkek arkadaşımla tartısıyorum..bu yaz sonu nişanlanma ihtimalim var düşününce daha da stres oluyorum.hayatım boyunca zayıf olmadım..istersem olacağını da biliyorum.ama nedense elimi kolumu kaldıramıyorum o kadar kötü hissediyorum ki kendimi..hayatımın odak noktası oldu bu..inanılmaz mutsuzum..

diyetisyenlere döktüğüm paraların haddi hesabı yok..şimdi terapiye gidiyorum yeme bozukluğu için kadının verdiği listelerede pek uyamadım..nasıl yapacağım bilmiyorum..boğulacak gibi hissediyorum.

gözün aç sanırım. miden doyuyor ama gözün doymuyor.
bilemiyorum ki ne yapılır. ama 3 yıl diyette olmak çok zor ondan kaynaklanıyor bence. hormonlarda falan bi sıkıntı var mı neden kilo alıyorsun hızlı bi şekilde?

Herbalife öneriyorum kesin sonuç olarak sana ciddi anlamda . 1 haftada 4 kilo verdim . Ayni zamanda bol yürüyüş ve pilates kesinlikle faydali . Aciktikca yogurt veya elma yemelisin . Kendine acıyarak bi sonuca varamazsin .

off bende çok iştahlıyım .kalabalık ortamlarda herkes doyuyor ben doymuyorum ne yesek ne içsek iştah kapansa)

hayır herşey yolunca canım çok şükür..insülin direncim vardı onu bile kırdım spor ve diyetle şu an o bile yok..ama ne olduysa sürekli yemek yemek istiyorum.kendime kızıyorum yediğim için sonra tekrar yiyorum..bu gidişle 100 kilo olacağım..kendimden nefret etmeye başladım.

nefret etme kendinden.
sürekli yemek istemen çok normal çünkü 3 yıl diyette kalmak çok çok çok zor.
ben şimdi diyete gireyim hiç yemediğim kadar yiyesim gelir herşeyi. bu böyledir çünkü. yemiyeceğim dedikçe aklına gelir. yemeyim dedikçe birileri burnuna sokar biraz ye biraz yesen bişey olmaz diye.
çözüm önerisi ne olur bilmiyorum ama. atıyorum bugün dayanamadın hamburger yedin yarın muhakkak diyetine sadık kalarak telafi etmelisin. ya da canın acaip tatlı istedi az bişey yiyip bırakabilmelisin.
Allah kolaylık versin dediğim gibi zor bişey. ama buraya kadar getirdiysen pes etme derim.

Terapistimde aynısını söylüyor elimden gekeji yapıyorum.Kim aynı şeyi yaşıyorsamAllah yardım etsin

Mide küçültme ameliyatı olsanız,tüp mide ya da gastrik by-pass,ben kendim için düşünüyorum,Tr gelebilirsem ins

Mide küçültme ameliyatı olsanız,tüp mide ya da gastrik by-pass,ben kendim için düşünüyorum,Tr gelebilirsem ins

78 kg iken yaparlar mı ki sanmıyorum? Bide bu beyin obezliğini yenmedikten sonra istediğim kadar ameliyat olsam da çare değil gibi..gözüm aç

78 kg iken yaparlar mı ki sanmıyorum? Bide bu beyin obezliğini yenmedikten sonra istediğim kadar ameliyat olsam da çare değil gibi..gözüm aç
VKİ hesaplamadan bakın bi,hem zayıflayınca hoşunuza giderse yemezsiniz belki.boy ve kiloya bakıyorlar ameliyat için,ya da yandaş hastalık varsa yapıyorlar

Merhaba, belli ki bunu uzun bir zamandır yapıyorsunuz yani çok yemek sizde bir alışkanlık olmuş anladığım kadarıyla.
Bunun kaynağı uzun yıllar diyet yapıp, artık kendinizi kısıtlamaktan sıkılıp "ben hep mi bu yiyeceklere, gofretlere vs. uzak kalacağım" şeklinde düşünmenizle yani bu endişesiyle başlamış olabilir. Yani dediğiniz gibi duygusal açlık.
Öyle olmasa bile ilk neden yediğinizi düşünün. Yemekten korkmayın ve tekrar yiyin, bu sefer ağlamak yerine elinize kağıt kalemi alın, veya açın bilgisayardan not defterini ama ne olursa olun yazmaya başlayın: Yerken ne hissettiniz ve yedikten sonra ne hissettiniz. Yazdıktan sonra karşılaştırın.
Hangisi benim için daha sağlıklı diye düşünün. Diyeti devamlı bozup hem ruhsal sağlığınızı hem de bedensel sağlığınızı aşağıya çekmek mi, yoksa birkaç gün, birkaç hafta artık ne ise biraz dişinizi sıkıp planlı ilerlemeniz mi?
Biliyorum, artık bunlardan hemen kurtulmak istiyorsunuz, abur cuburdur, fazladan yemektir, gofrettir, fazlalık olarak yediğiniz her ne varsa..
Ve madem size diyet de işe yaramıyor. Öyleyse şöyle bir şey yapmayı deneyin;
Aburcuburu veya fazladan yediğiniz yiyecekleri bir anda kesmeyin, bir anda kesmeye de çalışmayın ama işe azaltarak başlamak zorundasınız.
İnternetten günlük kalori ihtiyacınızı hesaplayın,haftada 1 kg vermek için ne kadar kalori almanız gerektiğini.
Bunu yaptıktan sonra bir diyet programına başlamayın, ama kendi bildiğiniz gibi beslenin. Sağlıklı olmasına dikkat edin. Burada yiyecek sıralardım ama kim ne yiyip, ne yememesi gerektiğini biliyor zaten.
Hiç sağlıklı yiyemiyorum diyorsanız, lütfen gün içinde yediğiniz o yiyeceklerin de günlük kalori ihtiyacınızı geçmemesine dikkat edin. Yani gofretinizi yine yiyin, ama kalori ve öğün takibi yaparak.
Emin olun böyle daha iyi hissedeceksiniz ve tecrübeli biri olarak söylüyorum: Böyle kilo vermek mümkün mü? Mümkün :)
Kendinizi kısıtlamak zorunda değilsiniz hiçbir zaman, ama bu artık yaptığınız diyetlerden dolayı sizde psikolojik bir hale gelmiş ve bunu yenebilmek mümkün.
Dediklerimi bir de spor yapıp, işte ip atlamak, yürüyüş yapmak, egzersiz, kardiyo, dans bilmemne ile destekleyip, üzerine de günde en az 1.5-2 litre su içerseniz kiloların yavaş yavaş gitmeye başladığını da göreceksiniz.
Ve en büyük tavsiye: Hiçbir zaman pes etmeyin.
Bir anda motiveyle doldunuz ama ertesi gün yine sonuç aynı mı? Pes etmeyin. Düştüyseniz ayağa kalkın. Bu sefer daha bilinçli ayağa kalkın. Sizi yavaşlatanın, durduranın ne olduğunu gözlemleyin ve bir daha bu hatayı yapmayacağım diye kendinize motive olun.
Ve ilk etapta asla ameliyattır, haptır, kilo verme bilmemneleridir, lütfen onları düşünmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…