- 2 Eylül 2007
- 17.023
- 12.633
-
- Konu Sahibi peritozu96
Rica ederim, foruma yağ bazlı olan tarifi de ekleyeceğim demişim ama eklememişim sanırım. Yarın fırsat bulursam o şeklini de ekleyeyim, belki birilerinin derdine derman olur.
Ben kendim için kullanıyorum, evcil hayvanlarda da kullanıyoruz ama çok ileri vakalarda dediğin gibi ne derece etki eder bilemiyorum.
Ha bir de anetta, 1 bardak temiz içme suyuna 1 çorba kaşığı karbonat ve bir çay kaşığı deniz tuzu ekleyip karıştırıp kullanmak da işe yarıyor, en azından o kaşıntıyı sakinleştiriyor ve daha hızlı iyileşmesini sağlıyor. Tabii bir sonraki egzama atağına kadar...
Bizim ülkede çok iyi bilinmez, aktara gider sorar her ismini ayrı ayrı söylersin aval aval bakar yüzüneAynen öyle.. babamın ellerinde mevcut bu illetten.. tetra nın her türlü karışımını denedik.. fayda olmuyor.. kış aylarında ellerinin üstü öyle bir çatlar ki sanırsın bıçakla kesmisler.. eti görünür çatlak aralarından.. biz de mümkün mertebe bol yağlı nemlendirici kremler ile gecistiriyoruz.. sıklıkla eldiven kullanır rüzgâr ve soğuk temas etmesin diye..
oysaki yengemin elindeki egzemaya uyguladigimizda sadece su ile kaynatilmis hali ile 3 seferde bitirdi.. 15 yıl kadar oluyor tekrarlamadi bile..
Cidden çok etkili bir yaprak.. Öyleki; bulgaristan da hastanelerde doğum sonrası bu çay hazırlanıp hemşireler tarafından hergün vajinaya ılık kompress yapılır.. Yaranın mikrop kapmamasi ve daha çabuk iyileşmesi için.. burda batikon ile gecistiriyorlar, onu bile kendin yapıyorsun halbuki açık yaraya daha zararlı kimyasal içerikli..
Bizim ülkede çok iyi bilinmez, aktara gider sorar her ismini ayrı ayrı söylersin aval aval bakar yüzüneHalbuki ilaçların bir çoğunun kaynağı doğa, eğer kişi bilinçliyse, neyi nasıl kullanması gerektiğini biliyorsa bitkiler daha kolay bir çözüm olabilir.
Baban için aynısafa çiçeği veya kantaron kullanabilirsiniz aslında.
Bir miktar aynısafa veya kantaronu bir kavanoza koyup üzerini tamamen kapatıp biraz geçecek kadar hakiki zeytinyağı ekleyip kapağı kapatın. Ara ara çalkalayarak 6 hafta güneş altında beklettikten sonra yağı süzün ve çiçekleri atın. Daha sonra 2 ölçü vazelini benmari usulü eritip içine 1 ölçü yaptığımız yağdan ekleyip ahşap bir kaşıkla birbirine karışmasını sağlayalım. En son içine eğer mümkünse 3-4 mm boyunda bir parça bal mumu atıp onu da eritelim ve bu karışımı kapaklı plastik bir kavanoza dökelim. İşte hazır babanın el kremi. Bence senin bu konularda bilgin ve yeteneğin var, 10 dakikada hazırlarsın.
Ben bu yüzden saksılarda yetiştiriyorum bazı bitkileriHazırlamak işten değil evet ama şu konuda çok haklısın, burdaki aktarlarin cogu bilgisiz sadece esnaflik yapıyorlar.. ve dükkânlarda sattıkları bitkilerin yarısından fazlası istedigin ürünün başka bir çeşidi yahut süresi dolmuş etkisini yitirmiş oluyor.. dediğim gibi biz bunları balkanlarda konumumuz itibarı ile ellerimizle topluyorduk.. artık fırsat bulamiyoruz diyelim..
işte bu nedenle başarısız oluyor denedigimiz kurler..
İkinci öneri biraz sarkabilir gibi şu sıralar.. ama denemek istiyorum cidden.. krem fikri çok hoşuma gitti..
Ben bu yüzden saksılarda yetiştiriyorum bazı bitkileri
Bence ilk fırsatta yağ olayını hallet çünkü şu an tam mevsimi. Şifa olsun babacığına...
Bu vesile ile egzama için 3 ayrı tarif paylaşmış olduk, umarım arkadaşlarımızın işine yarar. İyi geceler canım.
Saçımda ve yüzümde egzama var.Doktora defalarca gitmeme rağmen ilaçlar geçici çözüm sağladı.Kepek şampuanı da bir işe yaramadı.Saçımdaki kabuklardan kurtulamk istiyorum.Var mı bir yoluvarsa bir çözümü söyleyin lütfen
Link ya da firma ismi vermek yasak. Dileyen özel mesajla ulaşsın yardımcı olayım.nasıl ürünler mesela?link var mı?
canım arkadasimdada ezgzama var elleri hep yara icindeydii bi doktora gitmis ve arkdasma hap ve boyle bi kac kremin karisimindan olusan bi krem vermis arkdasimin elleri filan duzeldi ve bi gunde gecirmis ama hapin yan etkileri filan varmisSaçımda ve yüzümde egzama var.Doktora defalarca gitmeme rağmen ilaçlar geçici çözüm sağladı.Kepek şampuanı da bir işe yaramadı.Saçımdaki kabuklardan kurtulamk istiyorum.Var mı bir yoluvarsa bir çözümü söyleyin lütfen
Saçımda ve yüzümde egzama var.Doktora defalarca gitmeme rağmen ilaçlar geçici çözüm sağladı.Kepek şampuanı da bir işe yaramadı.Saçımdaki kabuklardan kurtulamk istiyorum.Var mı bir yoluvarsa bir çözümü söyleyin lütfen