Bitmeyen ev işi

crn_21

Aslan anası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2011
3.550
5.226
36
Kızlar merhaba. Başım evimin bitmek bilmeyen işleriyle dertte. 3+1 ve malesef biraz fazla eşyalı bir evimiz var(fazla eşya eşimin indirim bulunca stok yapma huyundan kaynaklı, 7 aylık bebeğimize uygun bulursa 5 yaşında oynayacağı oyuncağı bile almışlığı var) mümkün mertebe en fazla 2-3 güne bir supuruyom ve toz alıyorum ama yok ev sürekli kirli gibi hatta gibisi fazla. Dip köşe temizlik gerekiyordu onu da bir kaç gündür oda oda yapmaya başladım ama 2 gün önce resmen kirkladigim salon su an hiç temizlenmemis gibi. Bebek zaten yoruyor evin de işinin hiç bitmemesi beni iyice tüketti. Eşin yardım etmiyor mu diye soracaklar için soyliyim kendisinde ileri seviye alerjik astım var. Deterjan kokusu aldığı an tıkanıp bilincini kaybediyor o derece. Aynı şekilde toza da alerjisi olduğu için evi sürekli mümkün olduğunca temiz tutmak zorundayım ama olmuyor. Evi bal dök yala hanımlara soruyorum;nasıl bir düzen oturttunuz temizlik adına ? Ben neyi yanlış yapıyorum acaba 🤦

Cam açılınca toz gelmesi normal..benim evde tozlaniyor
2 günde 1 silsemde .
Bide benim etrafimda insaati olan evler de var .

Kızlar merhaba. Başım evimin bitmek bilmeyen işleriyle dertte. 3+1 ve malesef biraz fazla eşyalı bir evimiz var(fazla eşya eşimin indirim bulunca stok yapma huyundan kaynaklı, 7 aylık bebeğimize uygun bulursa 5 yaşında oynayacağı oyuncağı bile almışlığı var) mümkün mertebe en fazla 2-3 güne bir supuruyom ve toz alıyorum ama yok ev sürekli kirli gibi hatta gibisi fazla. Dip köşe temizlik gerekiyordu onu da bir kaç gündür oda oda yapmaya başladım ama 2 gün önce resmen kirkladigim salon su an hiç temizlenmemis gibi. Bebek zaten yoruyor evin de işinin hiç bitmemesi beni iyice tüketti. Eşin yardım etmiyor mu diye soracaklar için soyliyim kendisinde ileri seviye alerjik astım var. Deterjan kokusu aldığı an tıkanıp bilincini kaybediyor o derece. Aynı şekilde toza da alerjisi olduğu için evi sürekli mümkün olduğunca temiz tutmak zorundayım ama olmuyor. Evi bal dök yala hanımlara soruyorum;nasıl bir düzen oturttunuz temizlik adına ? Ben neyi yanlış yapıyorum acaba 🤦
Bebeginiz varmış hic acele etmeyin eviniz afedersiniz bok gotursede onceliginiz bebiş olsuun. eger imkaniniz varsa 1 kereye mahsus bi kadin tutun dip köşe temizlensin eviniz. Sonra siz bi duzen oturtun silmeseniz bile artik yaz geldi sabah ilk isiniz ev havalanirken toz almak olsun. Her gun supurum tozlar birikmesin. Silmenize gerek yok hergun mesela pazartesi gunlerini temizlik gunu yapin kendinize . Esiniz aksam bebekle ilgilenirken siz hemen toparlayip supuruverin. Eviniz baticakda kirlenicekde insaniz yaşıyoruz dunyanin işi asla bitmicek. Bebisinizle bol bol vakit gecirin. Ama onerim ilkten bi kadin butun eve girip temizlesin boyle gun gun temizligi hic sevmiyorum bi odayi yapip çıkılıyo diger odalari yaparken hooop o oda geri batmis oluyor.

Camları açmıyorum. Günlük her sabah balkonu silip yatakları düzeltip sonra kahvaltı yapıyoruz.
Hergün mutfak ve salon süpürüp siliyorum diyer odalar fazla kirlenmedigi için üstten süpürüyprum yeterli
Wc banyo Günlük yıkanıyor zaten
Toz alma 2 günde bir
Mutfak dolapları 2 günde bir dışını siliyorum
Çamaşır makinesi Günlük calısyiyor serip kurudumu elimde hemen katlayıp ütüluyorum
Koltuk örtüleri Günlük silkeleyip seriyorum
3 miniğim var yaz geldi ev kirlenmesin diye bisey yiyilecekse balkonda yediriyorum ve elimde gırgırla geziyorum.

Camları açmıyorum. Günlük her sabah balkonu silip yatakları düzeltip sonra kahvaltı yapıyoruz.
Hergün mutfak ve salon süpürüp siliyorum diyer odalar fazla kirlenmedigi için üstten süpürüyprum yeterli
Toz alma 2 günde bir
Çamaşır makinesi Günlük calısyiyor serip kurudumu elimde hemen katlayıp ütüluyorum
3 miniğim var yaz geldi ev kirlenmesin diye bisey yiyilecekse balkonda yediriyorum ve elimde gırgırla geziyorum.
🧿🧿🧿🧿🧿😐

Benim de 7 aylık bebeyle yapabileceğim bir temizlik var. 1 lt benzin ve çakmak iş görür diye düşünüyorum. Allah kolaylık versin 😂

Temizlik yapmayı bi tek ben seviyorum galiba :) bebekli arkadaşlarima temizlikte yardım ediyorum. Tanıdıklarınız var mı size yardım edebilecek yakın arkadaşınız?
Ya da yardımcı tutabilirsiniz. Ki bebeğiniz çok küçük zamanla temizlik düzeni oturur bence

2 aylık bebekle hergün misafir ağırladığım oluyordu. Şimdiki bebeklermi huysuz nedir

Yıkamıyomya boşa su israfı. Süpür sil tamamdır🤣🤣
Valla 7 de kalktım mutfak kahvaltılıklar yataklar bütün ev dandini. Hiiiiiiiçççççç öyle bi motivasyonum yok ki kalkayım. Uzanıp döne döne netflix seyredeyim. O sırada çayım kahvem bahçede servis edilsin akşama yemekler yapılsın ev 40 lansın. Köleler beni yelpazelesin böyle şeyleri seviyorum ben bi de masajcı gelsin film arası ndnxnxnx

Ay ev işi kadar nankör bişey olamaz. Şartlar el verse b.k içinde yaşardım ama bi başakla evliyim 😐 hayat acımasız
Bende bir başağın gelini ve haliyle bir başağın yetiştirdiği adamın karısıyım 🤣 o yüzden benden daha iyi anlayan olamaz 🤣
Toz alma 2 günde bir
Maşallah diyorum ve susuyorum 😂
Benim de 7 aylık bebeyle yapabileceğim bir temizlik var. 1 lt benzin ve çakmak iş görür diye düşünüyorum. Allah kolaylık versin 😂
Yemin ederim aynı şey aklımdan geçti 🤣🤣
Temizlik yapmayı bi tek ben seviyorum galiba :) bebekli arkadaşlarima temizlikte yardım ediyorum. Tanıdıklarınız var mı size yardım edebilecek yakın arkadaşınız?
Ya da yardımcı tutabilirsiniz. Ki bebeğiniz çok küçük zamanla temizlik düzeni oturur bence
Ya aslında bende seviyorum ama kalıcı hale getirememekten yana dertliyim. Temizlik adına bir rutin olusturamiyorum. Sabah kalkayim toz alayım haftada 2 camların önünü sileyim gibi rutinim yok nedense aslında zor da değil 🤔

X