Bitmeyen çamasır...

Hanımlar 2 kişiyiz ama bir türlü çamasır bitmiyor o sepeti boş göremiyorum. Renklileri pazar yıkamıştım az evvel gene bi posta attım. Benim gibi olan var mı?
Ben de boş göremiyorum ama öyle boş görme bir hayalim yok artık :) çünkü en azından bunun bizim için imkansız olduğunu anladım.

Hergün çamaşır makinesi çalışıyor bizde.Yıka kurut katla ütüle yerleştir bitmiyorrrr :rolleyes:

Birikince tam bir eziyet ayrıca dediğim gibi benim fix her ctesi sabah nevresim yıkanır..akşam da eşim geldiğinde üzerindeki işçi kıyafetlerini atar onlar yıkanır muhakkak
esinin isci kiyafeti dediğinin üstünde adi soyadi yaziyor mu? eger yazmiyrosa sadece pislendi diye yıkıyorsan ertesi gun de baska kiyafet giysin. benim babamin da matkap kullandigi, uzerini tozuttugu bir isi var. oyle zamanlarda cirkin pantolonunu giyiyor. ama cirkin pantolon bir tane olmadigi icin elindekiler yikanana kadar cesit cesit giyiyor 😅😅😅
ustunde adi yazıyorsa da para verip yedegini alabilir mi? boyle kiyafete de yazik. yikamak kiyaferin ömrünü alan bir sey. kaldi ki deterjanlar temiz icerikli değilse kimyasal maddeler. kanserojen madde yayiyor tenle temas eden her deterjan. tabii yıkanacak elbiseler ama hergün hergün yikanmasi bence cok da saglikli bir sey degil. hem senin canina yazık hem ülkenin suyuna

Bizde 3 kişiyiz biri bebek. Kaşık kullanmayı çözdü. Kendi başına yemek istiyor günde 3 öğün, birinden de temiz kalkmıyor 😅 Nevresim ayrı, koyu rengi ayrı, çoksa eğer açık rengi de ayrı daha çok yazın oluyo bu, beyazı ayrı, çocuk kıyafeti ayrı, havlusu falan ayrı yıkamak beni bitiriyor. Her gün yıkasam her gün açılır o makine. Tabi bi de kurutma makinesi var. çamaşırlar ıslak beklemesin diye kurutma makinesinin bitişine yakın atıyorum baya vakit harcatıyor o yüzden. Ama haftada belli günleri çamaşıra ayırıyorum makine bi kaç posta çalışıyo ama bir güncükte olsa o sepet boş kalıyor.

Yeri gelmişken, çamaşır katlamaktan nefret ediyorum. Yapmaya en uyuz olduğum ev işi. Şu işi biri benim yerime yapıyor olsa dünyanın en mutlu kadını ben olurdum sanırım.
Ne güzel kurutma makineniz varmıs biz olmayanlar ölelim bence. 🤪

esinin isci kiyafeti dediğinin üstünde adi soyadi yaziyor mu? eger yazmiyrosa sadece pislendi diye yıkıyorsan ertesi gun de baska kiyafet giysin. benim babamin da matkap kullandigi, uzerini tozuttugu bir isi var. oyle zamanlarda cirkin pantolonunu giyiyor. ama cirkin pantolon bir tane olmadigi icin elindekiler yikanana kadar cesit cesit giyiyor 😅😅😅
ustunde adi yazıyorsa da para verip yedegini alabilir mi? boyle kiyafete de yazik. yikamak kiyaferin ömrünü alan bir sey. kaldi ki deterjanlar temiz icerikli değilse kimyasal maddeler. kanserojen madde yayiyor tenle temas eden her deterjan. tabii yıkanacak elbiseler ama hergün hergün yikanmasi bence cok da saglikli bir sey degil. hem senin canina yazık hem ülkenin suyuna
Türk Telekom kıyafeti mecbur onu giymek zorunda

Bizde iki kişiyiz haftaiçi hergün en az bir makine bir posta çalışıyor. Aynı şekilde bulaşık makinası da. Siyah beyaz gri (çok fazla gri şey var bizde), canlı renklileri ayrı ayrı yıkıyorum. Nevresim yatak örtüsü, masa örtüleri, bornozlar, banyo paspasları, kırlentler vb. Olduğu içinde bitmeyen sonsuz bir döngüde. Çalışırken gece makinaya atıp evden çıkmadan bitecek şekilde bitmesini ayarlar evden çıkmadan kurutmaya atardım, şuan evde olduğum için daha rahat ediyorum.

Akıllı ev sistemine entegre kurıtma ve çamaşır makinam var, birebirlerini ve beni uyarıyorlar, tv açıkça tv de uyarı çıkıyor mesela. Bir yere gideceğim zaman zamanlayıcı kurup çıkıyorum zorlamıyor. Kurutmanız yoksa edinin bence yaptığım en iyi yatırım

işçi kıyafeti dediği sanırım tulum üniforma, üstine çektikleri yelek polar gibi şeyler
c.tesi işten gelip atıyorsa zaten haftada 1 yıkanıyor, daha az sık nasıl yıkasın ki? zaten pazar izin günüdür. kuruyup p.tesi yine 1 hafta 6 gün yani adam o takımı giyiyor...

Cocugunki haftada 1 yikanir
Bizimkiler de haftada 2 kez beyaz (ic camasirlar atletler havlular vs 1 kez renkli yikanir
Nevresimleri de kisa devre yikarim
Hergun nasil cikiyor ki kirli?

Benim kedilerim ve küçük çocuğum var. Bazen her gün bazen de gün aşırı makine açılır bizde de. Gına geldi artık çamaşır asmaktan falan.
Konu sahibi senin eşin de çok titiz bir adamdı, bunun da etkisi vardır sizde
Olmaz olur mu dışarı gidip geliyor üstünü değiştiriyor deli

işçi kıyafeti dediği sanırım tulum üniforma, üstine çektikleri yelek polar gibi şeyler
c.tesi işten gelip atıyorsa zaten haftada 1 yıkanıyor, daha az sık nasıl yıkasın ki? zaten pazar izin günüdür. kuruyup p.tesi yine 1 hafta 6 gün yani adam o takımı giyiyor...
hayir her aksam yikiyormus..ben oyle anladim cumlesinden

Aynı ton renkse ve kıyafet azsa atıyorum ben. Ama açıkçası pek tercih etmiyorum çünkü kıyafetler yıkanınca toplanıyor ve yorgan kılıfının ağzını kapatmadıysam hepsini içinden çıkarıyorum 😅 bi gün bi kaç kıyafetle birlikte nevresim takımı falan vardı her şeyi tek bi yorgan kılıfı içinde çıkarmıştım. Kılıfta böyle dolanmış dolanmış ıslak ıslak hiç kolay değildi o günden beri atmamaya çalışıyorum.
Hımmm anladım.

Biz nevresim kullanmıyoruz desem linç mi gelir bilemedim.

Ya öyle deme bi noktada kolaylık evet, üstünde toz saç bilmem ne kalmıyor ama o kurutma telini koyacak uygun bi yerim olsa kesinlikle onu tercih ederim. Pratiklik açısından o daha avantajlı acil durum olur kıyafet gerekir o zamanlardan hariç. Çünkü yıka yıka as. Kuruyunca da alırken katla. Bu açıdan daha pratik. Makineden çıkarıp çıkarıp dağ yapıyorum ben 😅 bi de mesela kot ve pamuklu program en az 4 saat çalışıyor. Zarar vermemesi için düşük ısı, düşük devirde çalışıyor. Uzadıkça uzuyor. 2. Makine için bekle dur yani 😂

Olmaz olur mu dışarı gidip geliyor üstünü değiştiriyor deli
Tahmin ettim, sizin konunuzu hatırlıyorum. Bizim çocuk olmadan önce bu kadar sık değildi ama şimdi kirli sepetini boş görmek doların 2'ye düşmesiyle aynı ihtimalde bizde 😂

Aynen öyle yapıyoruz tam olarak bu

Hımmm anladım.

Biz nevresim kullanmıyoruz desem linç mi gelir bilemedim.
Dünyanın en mantıklı hareketi derim 😅 takması, çıkarması, yıkaması, kurutması, katlaması her şeyi bi dert. Ama yorgan yastık yıkamaktan daha kolay

Çamaşır suya yazılan yazıdır 😅 en sevdiğim aktivite makine yıkıyor öteki kurutuyor, katlamasını da çok seviyorum vaktim varsa. Haftada 3-4 gün makine çalışıyor bizde ama hepimiz genelde evdeyiz iş kıyafeti yok. Sepeti asla boş görmedim 🙈

Yok ctesi aksamı gelince dedim birikiyor o fix anlamında
hee tamam o zaman :) "aksam da esim geldiginde isci kiyafetini atar" dedin koca da titiz olunca her aksam ayni kiyafeti yikiyonuz sandim sasirdim:)
e tamam cumartesi fix calissin renklilerle, carsamba da ikinci posta renklileri atin, bir gun de beyazlari atin.
nevresimi haftada bir yikiyoruz yazan var mesela. e evde 1 tane mi nevresim var kirlendikce yıkanıyor. biriktirin digeri de kirlenince üçüncüyü takin kalan ikisini yıkayin:) boylece ayda iki nevresim yikarsiniz
kirlent yıkayan falan gördüm demin. allah inandirsin yillardir kirlent kullaniriz mevsimde kaldirirsak tekrar getirince bir yikariz. koca senede bir yani 😂😂 haftada bir kirlent yikayacagim bir evrende yasamak istemezdim.
ya da ben pisim bilmiyorum.
sadece mantigim almiyor. giyinecek baska kiyafeti olan insanlar neden her gun camasir yikar ki? biriktirsin bekletsin makina haznesi dolduracak kadar olunca atsin. o zamana kadar kiyafetsiz kalacak degil ya

benim yok
ayrıca 3 gündür yağmur yağıyor burada
kasımda ortalama 3 günde kuruyor çamaşır -balkona seriyorum ama ipe değil kurutmalığa, üstüne yağmur yağmıyor.

acelem yok ne zaman kurursa o zaman alıyorum. benim için acelesi olan bir şey yok. misafir vs. varsa ona acele bişey varsa kalorifer önüne takılan tellerden aldım oraya seriyorum. sabaha kuruyor o zaman.

kurutma makinesi çamaşırı yıpratıyor. bence gerek yok.

nevresimleri ben evde giydiğim pijama tarzı pamuklu şeylerle atıyorum
ama açıkçası 1 takım nevresimin yanında epey bir ev kıyafeti olmadıysa dolmuyor makine (9 kg) o yüzden bazen bekliyorum, 2. takımı da çıkarınca atıyorum. ya da saçıma kına yakıyorum mesela kına havluları boyuyor o zaman havlularla atıyorum.

misafir havlularım ve nevresimlerim %90 beyaz, onları beyaz olarak biriktirip yıkıyorum.

dışarıda giydiğim şeyleri ben de havluyla nevresimle atmam,
dışarıda ama 1 kere giydiğim şeyi de (koşturup terlemediysem, ve yaz günü değilse) yıkamam. çıkartınca ayrı bir yerim var orada asarım. tekrar giyerim. sonra yıkarım. yani nevresim-havlu ve pijama hariç kirli sepetinde pek kıyafet birikmiyor benim.
çorapları filan da sepete atmam, ayrı bir kovada tutuyorum. önce elde sudan geçiririm (banyo yaparken şampuanlı suda tutuyorum biraz çorapları) sonra pantalonlarla atıyorum.

neyse kısacası sepet boş kalmıyor. kalmazsa kalmasın onun olayı da bu. makine dolmadan çalıştırmamak prensip benim için.

X