Bitmek üzere olan bir evlilik

Ben eski aşkına saygı duydum. Çünkü iletişim yok aldatma yok. Bir de bu denyoyu borç batağından kurtarmışsın. Belli ki yuvamı kurtarayım demişsin. Ama o kıymet bilmemiş. Onu sert bir dille uyar. Ağzından bana ve aileme karşı tek bir körü söz çıkarsa defolursun bu evden de. Çünkü evden sen değil o gitmeli. Baktın düzelmiyor yoluna bak. Ama evli olan adama lütfen bulaşma. Yuva yıkanın yuvası olmaz zaten

aklında birinin kalması sadakatsizlik mıdır emin olamadım
evli değilim ama evlensem ve kocam 5 yıl sonra gelip ben eski aşkımı unutamadım vs dese kalbim paramparça olur , çok kızarım ama bunu aldatma olarak almam diye düşünüyorum.
ne bileyim ya adam annesine küfür ediyormuş bundan daha iğrenç az şey duydum , konu sahibi eski sevgilisi ile birlikte olup cidden ihanet etse bile açıkçası bence bu davranıştan daha iğrenç değil.
Herkesin bir sınırı var çizgisi var bu konularda benim için sınırdır bu.
Benim yanımda olup başkasını aklından kalbinden geçirmesi sadakatsizliktir.

Adamın yaptıklarına gelince iğrençliği orta da zaten.

Ben sadece şunu yazacağım. Kafanız karışık diye eski aşk kıymete bindi ya ... Siz bisanin ya da boşanmayın ama eski aşkınıza asla iletişim kurup onun yuvasını yikmayin . Onun eşinin ve çocuklarının hayatını zindana çevirmeyin. Çok vicdansız hamleler yapacaksınız gibi görünüyor. Allah'tan korkun.

Bence eski hikayeyi düşünme, kavusamadigin için hala aklinda belki de evlenseydin onunla da çok mutlu olmayacaktın, onu düşünme ama eşin gerçekten çok kötü biri, madem ailen arkanda mutlu değilsin boşan bu adama katlanma...ama diğer adamı ve o hikayeyi unut, şuan mutsuz olduğun için aklına geliyor

benim de altınlarım babamdaydi aldım ve borcunu kapattım.
Gerçekten annenize küfreden, size olur olmadık laflar söyleyen adamın borcu için altınlarınızı mı bozdurdunuz? Neden?? Sorunlar bitecek, çözülecek mi sandınız?
Sizin evliliğiniz zaten mantık üzerine kurulmuş. Aşk, sevgi yok. Ee saygı da elden gitmiş. Evliliğini sürdürmenin mantığı var mı? Hala geçmişte unutulmamış ki. Neden o kişi olmuyor diye ardından mantık evliliği yaptınız?
Ben olsam boşanır kendime yeni bir hayat kurardım. Geçmişteki kişileri geçmişte bırakırdım
Hayat elbet yeniden size aşk getirir. Ama geçmişi artık bırakmalısınız. Boşanırsam acaba o da boşanır mı düşüncesini aklınıza dahi getirmemelisiniz.

Misal o adam boşansa sen boşansan sonra siz evlenseniz ne güzel olur dimi.. hey yavrum hey..

Adam da sanıyor ki benim yaptıklarım yüzünden boşanmak istiyor, bilmiyor ki karısı nefes alsa niye nefes aldın deyip boşanmaya yer arıyor..
Konu inanin o değil ben Allah dan korkan bir insanım o evli artık konu o değil ben bilinçsizce aşık olduğum adamı red ederek yıllarca tanıdığımi sandığım bildiğim değer verdiğim bir insanla 22 yasinda ailemin saçma sapan baskısından kurtulmak için ama tanıdığımı sandığım kişi o kişi değilmiş saygı bitmiş bizde gerisini söylememe ne gerek var ki şuan bile hala içimde bir acıma merhamet duygusu dayanma fikri geçiyo ve bunu neden hala yapıyorum emeklerimden dolayi mi bilmiyorum sizler burada bir kaç yorumla beni anlamaya çalışıyorsunuz ama ben geceleri sessizce ağlayarak günlerimi aylarımı geçirdim bunca duyguyu cekmisken neden hala merhametim var onu bilmiyorum

Eskiyi bi unutun allah askina. Evlenmissiniz isteyerek hamile kalmissiniz. O adam evlenmis zaten. Hala bahsi kapatmamaniz cok sacma. Bosanma konusunda dabosanin terbiyesiz adam hadi yine iyisun demiş ya gerizekali
Sinir bozucu bir gerizekalılık evet

Eşiniz ve unutamadığınız eski aşkınızı bir kenara koyun Allah için.

Evladınız var, böyle küfür dolu sevgisiz bir evde büyümeyi haketmiyor. Sevmiyor olabilirsiniz, saygısız bir evlilik olduğu için bitirin.

Hem üzerinden 7 yıl geçmiş, pirince giderken evdeki bulgurdan olmayın yani başkası için bitirme.
İnanın bana başkası için değil yıprandığım için biticek

Gerçekten annenize küfreden, size olur olmadık laflar söyleyen adamın borcu için altınlarınızı mı bozdurdunuz? Neden?? Sorunlar bitecek, çözülecek mi sandınız?
Sizin evliliğiniz zaten mantık üzerine kurulmuş. Aşk, sevgi yok. Ee saygı da elden gitmiş. Evliliğini sürdürmenin mantığı var mı? Hala geçmişte unutulmamış ki. Neden o kişi olmuyor diye ardından mantık evliliği yaptınız?
Ben olsam boşanır kendime yeni bir hayat kurardım. Geçmişteki kişileri geçmişte bırakırdım
Hayat elbet yeniden size aşk getirir. Ama geçmişi artık bırakmalısınız. Boşanırsam acaba o da boşanır mı düşüncesini aklınıza dahi getirmemelisiniz.
Evet yeni bir hayat fikri çok güzel geliyor toksik bir evlilikten se sakin bir hayat

Bence eski hikayeyi düşünme, kavusamadigin için hala aklinda belki de evlenseydin onunla da çok mutlu olmayacaktın, onu düşünme ama eşin gerçekten çok kötü biri, madem ailen arkanda mutlu değilsin boşan bu adama katlanma...ama diğer adamı ve o hikayeyi unut, şuan mutsuz olduğun için aklına geliyor
Ona duyduğum şey fazlasiyla kuvvetli bi duygu ve eşimde ona aşık olduğumu bildiği halde benimle evlendi neyse konu o değil zaten sizin benim duygularimi bir nebze olsun anlamanizi istedim o kadar

Tam da dediğiniz gibi olan olmuş hayatıma mâl olan bir hata yapmış evlenmistim ve esasında iyi bir insandı beni de seviyordu evimde huzur olsun diye altinlarimi bozdum telefonu bozuldu iyice psikolojisi bozuldu benim kullandığım telefon 10 yıllık olduğu halde 14 günlük kızım göğsümde git ne istiyorsan onu al dedim yeter ki yüzün gülsün yeterki bana huzur ver dedim aklınıza gelemeyecek tüm fedarkarliklari kendimce yapmaya çalıştım hamilelik boyunca midem bulandıği halde ne annesine ne anneme yemeğe gelmediği için ona yemek yapardim gece de sabah ise götürmesi için sandviç hazırlardim vicdanim rahat ama merhamet bırakmama duygusu neden ya neden niye tabulari yikmakta zorlaniyorum

Konu inanin o değil ben Allah dan korkan bir insanım o evli artık konu o değil ben bilinçsizce aşık olduğum adamı red ederek yıllarca tanıdığımi sandığım bildiğim değer verdiğim bir insanla 22 yasinda ailemin saçma sapan baskısından kurtulmak için ama tanıdığımı sandığım kişi o kişi değilmiş saygı bitmiş bizde gerisini söylememe ne gerek var ki şuan bile hala içimde bir acıma merhamet duygusu dayanma fikri geçiyo ve bunu neden hala yapıyorum emeklerimden dolayi mi bilmiyorum sizler burada bir kaç yorumla beni anlamaya çalışıyorsunuz ama ben geceleri sessizce ağlayarak günlerimi aylarımı geçirdim bunca duyguyu cekmisken neden hala merhametim var onu bilmiyorum
Anlıyorum geçmişi kendinize tazelemeyin düşünceleriniz de.
Evliliğe gelince kalbinizi, aklınızı dinleyin elbette doğru olanı yapacaksınız kendiniz için.

Arkamda olduklarına inanmak istiyorum ama bir evliliği yıkmak da neden bu kadar zor alınan bir karar hala evet bitti bu kadar diyemiyorum

Eski hikâye noktalanmadigi için yeni düzene kenddini verip, rüştünü ispat edememiş bir insanın yazısı bu. Kendinize gelin lütfen. Çeki düzen verin.
Buradan bunu mu anladınız cidden ben neden çeki düzen veriyorum zaten bırakmış gelmişim o niye vermiyor da ben veriyorum

aklında birinin kalması sadakatsizlik mıdır emin olamadım
evli değilim ama evlensem ve kocam 5 yıl sonra gelip ben eski aşkımı unutamadım vs dese kalbim paramparça olur , çok kızarım ama bunu aldatma olarak almam diye düşünüyorum.
ne bileyim ya adam annesine küfür ediyormuş bundan daha iğrenç az şey duydum , konu sahibi eski sevgilisi ile birlikte olup cidden ihanet etse bile açıkçası bence bu davranıştan daha iğrenç değil.
Herkezin aklında unutamadigi biri yokmudur tüm nefes alan insanlar aşık oldukları kişilerle evlenmiyorlar ha şu olabilir di yeterince mutlu olsaydım belki simdikinden daha az gelirdi aklıma

O adami neden bıraktınız peki onunla niye evlenmediniz?
Mutsuz olunca akliniza gelmiştir diye düşünüyorum. Boşanmanız mantıklı durmadan borç yapan adamdan koca da baba da olmaz elbette kim bilir neden borcu var.
Tamamen akılsizligimdan korkumdan ve cesaretsizligim güne kadar bana yalvardı bak bedelini ikimizde ağır ödeyeceğiz yapma diye ama annem istemiyordu bende gelip geçici bir şey diye çok da üstüne düşmedim çevremde aşık olup evlenen ve sonrasında lanet eden bir çok insan vardı ya bende onlar gibi olursam diye olmayan mantığımı kullanıp yıllardır tanıdığım iyi insan iyi bir arkadas beni anlıyor dediğim insanla evlendim. Ve büyük bir hata çok büyük bir hata

Buradan öğrendiğim kadarıyla erkeğin salakça borçlarını kendisi ödeyen kadınlar boşa iş yaptıklarını adam yeni borçlarla geldiğinde anlıyorlar. Bu kadar tamahkarlıkla gözü kapalı yatırım yapılan Bitcoin ve diğer tosuncuk saadet zincirleri ocak batırıyor. Kumardan farkı yok. Aynı hatalar tekrar edip duruyor.

Size eziyet veren ve annenize küfreden bu adamdan kurtulmanın yoluna bakın. Annenize küfredilmesine nasıl katlanıyorsunuz Allah aşkına?

Herkezin aklında unutamadigi biri yokmudur tüm nefes alan insanlar aşık oldukları kişilerle evlenmiyorlar ha şu olabilir di yeterince mutlu olsaydım belki simdikinden daha az gelirdi aklıma
Bence herkesin yoktur. Eski hatırları hatırlamak başka hala eski sevgiliye aşık olmak başka. Eski sevgilinizle aileniz yüzündem ayrılmış olabilirsiniz ama onu tam olarak unutmadan biriyle evlenmeseydiniz keşke. Adam da evlenmiş bence çoktan unutmuştur sizi. Boşanacaksanız kendiniz ve çocuğunuzum huzuru,mutluluğu için boşanın.

Bence herkesin yoktur. Eski hatırları hatırlamak başka hala eski sevgiliye aşık olmak başka. Eski sevgilinizle aileniz yüzündem ayrılmış olabilirsiniz ama onu tam olarak unutmadan biriyle evlenmeseydiniz keşke. Adam da evlenmiş bence çoktan unutmuştur sizi. Boşanacaksanız kendiniz ve çocuğunuzum huzuru,mutluluğu için boşanın.
Tam olarak onu yapıcam bencil değilim ben seni istemedim gittim baskadiyla evlendim mutlu olamadım şimdi seni istiyorum diyecek değilim ayrıca 2. Bir evlilik mi sanmıyorum 27 yaşındayım kendini ve kızımı mutlu etmek istiyorum benim tek istediğim birinin beni sevmesiydi ailem o dönem çok farklıydı babam aşırı sinirli şeker hastalığından dolayi kız arkadaşlarimla kahve icmeme izin vermezdi uniye gitmemi desteklemediler annem çok bagnaz eskilerden eş atadir kadın evdir kafası ama zaman değişti onlar değişti babam inanılmaz sakinlesti kızları herşeyi annem hala biraz aynı ama torunu için ölür biter babam şimdi iki kız kardeşimi de okutuyor ehliyet vs tüm imkanları sağlıyor ve bana da Özür diledi keşke seni de pkutsaydim diye ben o dönem ailemin baskisindan kurtulmak istedim ve eşimde çok saygılı sakin bir insandı ve değilmiş ben çekilmezmişim vs vs ben sadece bir insan olarak bir kadın olarak özgür olmak mutlu olmak sevilmek istedim ve bunu hak etmeyecek kadar da kötü bir insan değilim inanin değilim 4 yıllık evliyim bana güzel karım demez mesela güzel söz söylemez ve ben çirkin değilim bunu ona söylüyorum bak bana azıcık sevgini hissettir götün kalkmasın diyor normal bir cevap mi bu sonra da buraya güzel karım diyip gülüyor belki de ben abartıyorum belki de bendir hata bilemiyorum

X