• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bitmek bilmez çocuk sesi

Arkadaşlar merhaba,
Oturduğum apartmanın önünde araç trafiğine kapalı boş alan bulunmakta.Arka apartmanın ve yan apartmanın da önünde boşluklar var fakat çocuklar ısrarla gelip benim önümdeki boşlukta oynuyorlar.Apartman 8 daire 4 ü öne bakıyor ve bu 4 ailenin çocuğu yok(ben dahil).Arkadaki dairelerdekilerin var.Çocukların sesleri onlara gitmiyor.
Başta ses dedim,dayan dedim,çocuk dedim, bir yazı geçirdim.Kışın futbol oynarlarken motorun aynası kırıldı,üzerine bir kaç gün sonra arabanın kenarı açılmış.Çocuklar olay olduktan sonra dağılmışlar o yüzden kim yaptı tespit edemediğim için kimseden bir şey istemedim çocukları uyardım apartmanda bir komşu da oradaydı gösterdim arabayı,haklısın dedi,oynamasınlar araçlar varken dedi gitti.1500 tl bana faturası oldu.İki gün sonra tekrar topla görünce önce kendilerine sordum neden kendi evlerinizin önünde oynamıyorsunuz diye.4 apartmanın çocukları birleşip bizim önde oynuyorlar.Arkada oturan benım kardeşim oldu bebek uyanıyor annem kızıyor dedi.Yandaki apartmandakinin ev sahibi tavşan besliyormuş top tavşanlarına gelmiş kavga etmişler onlar da istemiyor.Park yakın diyorum sezsizlik.Ailelerine gittim durum boyle boyle arabama maddi zararı oldu diye anlattım gayet kibar karşıladılar özür dilediler,çocuklarını uyaracaklarını söylediler.
Eskiden cocuklara sesleniyordum başka yerde oynayın diye şimdi birinin annesi de başında çocukların ,bağırsam kadın dururken çocuklara olmaz gibi.Şimdi de arabanın önünde değil sağında oynuyorlar,evet arabaya gelmiyor ama 9-10 çocuk öğlen bi başlıyorlar 9 a kadar bağırarak futbol oynuyorlar çıldıracağım gerçekten.
Yasal olarak mahalle arasında top oynamanın yasak olduğunu biliyorum ama çocuklara da polis çağırmak ,ne bileyim ayıp olur gibi geliyor bir yandan da yaz yeni başlıyor cam açmasan gene de o çığlıklar evde.Ev sahibiyim ,bu belirsiz ekonomide taşınanmam.
Ne yapayım ben kızlar?
Valla bakamiyacak olan dogurmasin ya yemin ederim gina geldi bana da çocuk sesinden ...kendim sevmiyorum diye ikinci çocuk yapmıyorum elalemin çocuk sesi bez diri yor. ..ben hiç oyle çocuktur yapar falan diyemiyorum açıkçası anası rahatsız olmasın diye yolluyor işte başka yere siz de yollayin bence...Zabıta mi polis mi bir kere çağırın bitsin yoksa yaz yeni başlıyor size yazık değil mi...herkes baksın çocuğuna ...geçmiş olsun arkadaşım ...

Şimdi bu soruna çözüm var mı

Çocuk gürültüsünden kafam şişip camı kapattım

Aşağıda oynayan kitlenin en azılılarından biri de benim oğlum

Bizimkiler sokakta değil site bahçesinde oynuyorlar

Küçükken oyun parkında oynarlardı komşular bu tarafa gürültü geliyor kum oynuyorlar toz geliyor derlerdi

Büyüyünce park küçüklere kaldı bunlar da iki blok arası alanda bisiklete biniyor ya da top oynuyor

Bir komşu aile var 3-5 tane arabaları var arabaya top gelir deyip tam bunların oynadığı yere park ediyorlarmış onlara kızıyorlar öbür tarafa park etsin koca servisi bahçeye park etmesin vs diye

Evet içeri girin desek de dinlemiyorlar 5 gibi başlayıp 8 e kadar hatta ezana kadar oynuyorlar

Park yok mu diyenlere var biraz ötede ama oraya yalnız gitmek için küçükler bu durumda her akşam 5-6 anne de 3-4 saat parkta oturamıyor zira yemek vs pişirmek gerekiyor

Arada uyarsak da bir iki gün çıkmasalar da sonra çıkıyorlar fakat hasta vs söylenirse o Zaman daha dikkatliler

Bir de çocuklar bahçeye de çıkamayacaksa site içi evin ne anlamı var

Cocuk bu oynamali. Yani bunu cocuk bu napsa mustehak kafasi ile soylemiyorum. Gunumuz sartlarinda bu kadar alani var onlarinda.
Çocuk bu oynasın elbet ama parklar bunun için var.Belediyelerden çocuklarımız için park talep etmek hakkımız.Yani ne bileyim benim çocugum olsa ve birileri benim çocuğumdan gğnde 5 saat rahatsız olduğunu bilsem ben rahat edemem.

Şimdi bu soruna çözüm var mı

Çocuk gürültüsünden kafam şişip camı kapattım

Aşağıda oynayan kitlenin en azılılarından biri de benim oğlum

Bizimkiler sokakta değil site bahçesinde oynuyorlar

Küçükken oyun parkında oynarlardı komşular bu tarafa gürültü geliyor kum oynuyorlar toz geliyor derlerdi

Büyüyünce park küçüklere kaldı bunlar da iki blok arası alanda bisiklete biniyor ya da top oynuyor

Bir komşu aile var 3-5 tane arabaları var arabaya top gelir deyip tam bunların oynadığı yere park ediyorlarmış onlara kızıyorlar öbür tarafa park etsin koca servisi bahçeye park etmesin vs diye

Evet içeri girin desek de dinlemiyorlar 5 gibi başlayıp 8 e kadar hatta ezana kadar oynuyorlar

Park yok mu diyenlere var biraz ötede ama oraya yalnız gitmek için küçükler bu durumda her akşam 5-6 anne de 3-4 saat parkta oturamıyor zira yemek vs pişirmek gerekiyor

Arada uyarsak da bir iki gün çıkmasalar da sonra çıkıyorlar fakat hasta vs söylenirse o Zaman daha dikkatliler

Bir de çocuklar bahçeye de çıkamayacaksa site içi evin ne anlamı var
İyi de ben de sitede oturmuyorum ki.Eğer kendiniz için örnek veriyorsanız bence parka gitmeliler.Yani sizin yemek yapmanız ya da evi süpürmeniz bir başkasını taciz etmenizi gerektirmez ki.Ya yemeği başka saatte yapacaksınız ya iki günlük yemek yapıp çocuk yemek yaptıgınız gün evde diğer gün siz çocuğunuzla duracaksınız ya da anneler anlaşıp dönüşümlü gideceksiniz ya da başka bir sürü seçenek.Yani çözümü üretecek olan sizsiniz.

İnsanların Siz çocuk yaptınız ve parka gitmiyorsunuz diye gerçekten çocuğunuzu dinlemek zorunda olduğunu mu düşünüyorsunuz?

Çocuk bu oynasın elbet ama parklar bunun için var.Belediyelerden çocuklarımız için park talep etmek hakkımız.Yani ne bileyim benim çocugum olsa ve birileri benim çocuğumdan gğnde 5 saat rahatsız olduğunu bilsem ben rahat edemem.

Park var haklısın da gönderemiyoruz ki

Hatta kendimiz parkta iken parkın yanındaki markete su almaya gönderirken de tedirginiz

Parklarda her şey mevcut, özellikle ergenlerin bir tık küçük çocuklara tavrı küfür öğretme çabaları ve belki de taciz boyutuna ulaşan tavırları yaygın

Bir de parklarda top oynanacak yer yine yok

Bizim parkın ortası çim ama orada teyzeler yayılıyor, yürüyüş yolunda yürünüyor, bisiklete binmek için ayrı alan yok bir basket potası var o da kapanın elinde kalıyor

Özetle park için orta 3 orta son yaşına gelmeleri gerekiyor aradaki yaşlarda site içinde gürültüye devam edecekler gibi
:(((((

Torpil atin aralarina dagilirlar :KK48:
Valla polis cagirmakta bilemedim ki kucuk cocuklar neticede korkarlar. Bir de polis cagirirsaniz aileler de kapiniza gelebilir. Ama siz de haklisiniz.. onerisiz kaldim.

İyi de ben de sitede oturmuyorum ki.Eğer kendiniz için örnek veriyorsanız bence parka gitmeliler.Yani sizin yemek yapmanız ya da evi süpürmeniz bir başkasını taciz etmenizi gerektirmez ki.Ya yemeği başka saatte yapacaksınız ya iki günlük yemek yapıp çocuk yemek yaptıgınız gün evde diğer gün siz çocuğunuzla duracaksınız ya da anneler anlaşıp dönüşümlü gideceksiniz ya da başka bir sürü seçenek.Yani çözümü üretecek olan sizsiniz.

İnsanların Siz çocuk yaptınız ve parka gitmiyorsunuz diye gerçekten çocuğunuzu dinlemek zorunda olduğunu mu düşünüyorsunuz?

Düşünmüyorum

örneği kendimden verdim zira site içi ev satarken çocuklar oynar bahçesinde diye satılıyor

Ama sitenin içindeki çocuk parkında gürültü oluyor diye de şikayet alınıyor

Evet gürültü oluyor haklısınız diyorum ama müstakil Bahçeli evlerde dahi oluyor gürültü yan komşuya

Çözüm yok geç saatte olmadığı sürece biraz biz yetişkinler idare edeceğiz biraz çocukları uyaracağız diyorum

Sokakta oynamasınlar diyoruz ama tablet tv de izlemesinler diyoruz spor yapsınlar diyoruz açık havaya çıksınlar diyoruz ama mahalle arasındaki paralar bunu sağlamıyor

Bu nedenle de site olan yerlerden ev alıyoruz ama çocuğu olmayanın da rahatsız olması olağan diyorum

Çözümüm yok sessiz olun bağırmayın diye arada uyarmaktan başka

Düşünmüyorum

örneği kendimden verdim zira site içi ev satarken çocuklar oynar bahçesinde diye satılıyor

Ama sitenin içindeki çocuk parkında gürültü oluyor diye de şikayet alınıyor

Evet gürültü oluyor haklısınız diyorum ama müstakil Bahçeli evlerde dahi oluyor gürültü yan komşuya

Çözüm yok geç saatte olmadığı sürece biraz biz yetişkinler idare edeceğiz biraz çocukları uyaracağız diyorum

Sokakta oynamasınlar diyoruz ama tablet tv de izlemesinler diyoruz spor yapsınlar diyoruz açık havaya çıksınlar diyoruz ama mahalle arasındaki paralar bunu sağlamıyor

Bu nedenle de site olan yerlerden ev alıyoruz ama çocuğu olmayanın da rahatsız olması olağan diyorum

Çözümüm yok sessiz olun bağırmayın diye arada uyarmaktan başka
Anlıyorum...Sizin parkın durumuna da üzüldüm.Şuan haritadan baktım evime 250 metre imiş benim park ve öyle kıytırık iki oyuncak olan bir park değil,mini futbol sahası ,kaykay parkuru,büfesi,yeşillik alanı basketbol potası ve bisiklet parkuru var.Eminim bir çok yerde olmayan bir imkandır fakat evden kontrol şansı olmaz tabii buradan görülmüyor.Bir de öğrendim ücretsiz belediye futbol okulu açmış her yaştan çocuk için stres atsınlar diye.imkansızlıkta bir yer değil ama işte.

Keşke bir çözümü olsa her sokaga bir park yapılsa ve nöbetçi anne seçilse ya da güvenliğin durduğu geniş parklar olsa oyun evleri açılsa...Çok mu ütopik mahalle sakinlerinin huzurlu çocukların mutlu olduğu bir şehir istemek bilemiyorum.

Arkadaşlar merhaba,
Oturduğum apartmanın önünde araç trafiğine kapalı boş alan bulunmakta.Arka apartmanın ve yan apartmanın da önünde boşluklar var fakat çocuklar ısrarla gelip benim önümdeki boşlukta oynuyorlar.Apartman 8 daire 4 ü öne bakıyor ve bu 4 ailenin çocuğu yok(ben dahil).Arkadaki dairelerdekilerin var.Çocukların sesleri onlara gitmiyor.
Başta ses dedim,dayan dedim,çocuk dedim, bir yazı geçirdim.Kışın futbol oynarlarken motorun aynası kırıldı,üzerine bir kaç gün sonra arabanın kenarı açılmış.Çocuklar olay olduktan sonra dağılmışlar o yüzden kim yaptı tespit edemediğim için kimseden bir şey istemedim çocukları uyardım apartmanda bir komşu da oradaydı gösterdim arabayı,haklısın dedi,oynamasınlar araçlar varken dedi gitti.1500 tl bana faturası oldu.İki gün sonra tekrar topla görünce önce kendilerine sordum neden kendi evlerinizin önünde oynamıyorsunuz diye.4 apartmanın çocukları birleşip bizim önde oynuyorlar.Arkada oturan benım kardeşim oldu bebek uyanıyor annem kızıyor dedi.Yandaki apartmandakinin ev sahibi tavşan besliyormuş top tavşanlarına gelmiş kavga etmişler onlar da istemiyor.Park yakın diyorum sezsizlik.Ailelerine gittim durum boyle boyle arabama maddi zararı oldu diye anlattım gayet kibar karşıladılar özür dilediler,çocuklarını uyaracaklarını söylediler.
Eskiden cocuklara sesleniyordum başka yerde oynayın diye şimdi birinin annesi de başında çocukların ,bağırsam kadın dururken çocuklara olmaz gibi.Şimdi de arabanın önünde değil sağında oynuyorlar,evet arabaya gelmiyor ama 9-10 çocuk öğlen bi başlıyorlar 9 a kadar bağırarak futbol oynuyorlar çıldıracağım gerçekten.
Yasal olarak mahalle arasında top oynamanın yasak olduğunu biliyorum ama çocuklara da polis çağırmak ,ne bileyim ayıp olur gibi geliyor bir yandan da yaz yeni başlıyor cam açmasan gene de o çığlıklar evde.Ev sahibiyim ,bu belirsiz ekonomide taşınanmam.
Ne yapayım ben kızlar?
Merhaba insagramda evim evim temiz evim diye takip ettiğim bir sayfa var. Bugün aynı konuda yazı paylaşmış aynı aynı tarifler fakat kadın orda oynayan çocuklardan birinin annesi ve 7 de işten geldiğinizi en geç 7:30 da evlere dağıldıklarını söylemiş tesadüf mü acaba aynı olay mı çok ilginç.

Anlıyorum...Sizin parkın durumuna da üzüldüm.Şuan haritadan baktım evime 250 metre imiş benim park ve öyle kıytırık iki oyuncak olan bir park değil,mini futbol sahası ,kaykay parkuru,büfesi,yeşillik alanı basketbol potası ve bisiklet parkuru var.Eminim bir çok yerde olmayan bir imkandır fakat evden kontrol şansı olmaz tabii buradan görülmüyor.Bir de öğrendim ücretsiz belediye futbol okulu açmış her yaştan çocuk için stres atsınlar diye.imkansızlıkta bir yer değil ama işte.

Keşke bir çözümü olsa her sokaga bir park yapılsa ve nöbetçi anne seçilse ya da güvenliğin durduğu geniş parklar olsa oyun evleri açılsa...Çok mu ütopik mahalle sakinlerinin huzurlu çocukların mutlu olduğu bir şehir istemek bilemiyorum.

Ütopik değil de parklar da evlerin yanında

Örneğin bizim sitenin içindeki park sonradan yapıldı o parka yakın bloktakiler sesten şikayetçi hatta parkın oradaki daireyi sonradan alan bile parkı kaldırın dedi

Yine mahalle parkı da sonradan yapıldı etrafı yol olsa da yolların öbür tarafları ev o evlere de gider gürültü

Belediyenin futbol okulu vs var tabii de kesmiyor ki günde bir saat

Örneğin benim sıpa lisanslı sporcu ağır antremanları var okulda da oynuyorlar ama evde diğer çocuklar çıkınca o da çkıyor çocuklarda iş sadece enerji atma boyutunda değil gruba dahil olma diğerlerinin yaptığından eksik kalmama vs

Hatta bugün ilkokul çağındakiler bisiklete biniyordu anaokuluna yeni başlayan 3 yaşlarındaki yumurcak da annesi ile eve geldi annedi hamile ve işten geliyor abiler bisiklete biniyor diye o da bisikletini çıkarttırıp o da bindi

Hani Amerikan filmlerinde vardır ya uçsuz bucaksız koşulacak alanlar bizimkilere de o lazım galiba

Merhaba insagramda evim evim temiz evim diye takip ettiğim bir sayfa var. Bugün aynı konuda yazı paylaşmış aynı aynı tarifler fakat kadın orda oynayan çocuklardan birinin annesi ve 7 de işten geldiğinizi en geç 7:30 da evlere dağıldıklarını söylemiş tesadüf mü acaba aynı olay mı çok ilginç.
Siz yazınca girip baktım,tesadüf zira bizim al kattaki 4 dairenin ikisi çocuklu ve asla yarım saat sürmüyor saatler sürüyor gürültü.Yaz geldi herkes aynı dertten müzdarip o yüzden devamlı karşımıza çıkıyor sanırım.

Bende sitede oturuyorum. Hatta site içinde parkimizda var. Ozellikle cocuk icin guvenlikli site aliyoruz ki cocuk rahat oynasin diye. Benim cocugum 2 yasinda daha kucuk cikamiyir tek basina ama bizim sitede de dolu cocuk var ve parkta tam benim dairemin önünde. Bende calisiyorum saat 7 de geliyorum isten bunlar gece 12 ye kadar disarda. Ama ben rahatsiz olmuyorum zaten cam kapaliyken ses cok az geliyor acikkende tv fln sesinden odaklanmiyorum. Sizde tv falan acin cocuk yani napabilirsiniz ki. Yaz geldi ewemi tikilsin bu cocuklar. Butun gun ewdesiniz calismiyosunuz galiba. Polis cagirsanizda çozum olcagini sanmiyorum. Ya tasincaksiniz yada duymamaya calisin 4 ay sonra okul aciliyo zaten

Acikcasi cocugum olsa parka goturmem bende vakitsizlikten ilgisizlikten degil. Hepimizin yasadigi cevre az cok kendine benziyor. Parklara ise herkes geliyor. Kopegini agizliksiz parka getiren mi dersin kufurlu konusan insamlar mi dersin aksam olunca icki icmeye gelrn mi yoksa icip de sizmaya gelen mi dersin hepsi var. Maalesef yeni yasa geregi apt lar icin bahce zorunlulugunu sirf bu sebeple bile desteklerim. Gurultu mu gurultu ama dunya da cocuk gurultusu olsun varsin

Arabaniza yada diger zararlari konusunda aileleri ile gorusmeniz gerekirse polis cagirip aksiyon almanizi isterim desteklerim. Cunku bazi cocuklar dogustan suclu bunu da kabul ediyorum. Dengeyi bulmak sart.

Konuyla alakasız ama bir komşumuz vardı. Biz küçükken arka bahçede oynarken 4. Kattan aşağı çamaşır sulu, pis, temiz farketmeksizin suyu atıverirdi başımızdan aşağı.
Tabi siz öyle birşey yapmayın da 🤣

Bende sitede oturuyorum. Hatta site içinde parkimizda var. Ozellikle cocuk icin guvenlikli site aliyoruz ki cocuk rahat oynasin diye. Benim cocugum 2 yasinda daha kucuk cikamiyir tek basina ama bizim sitede de dolu cocuk var ve parkta tam benim dairemin önünde. Bende calisiyorum saat 7 de geliyorum isten bunlar gece 12 ye kadar disarda. Ama ben rahatsiz olmuyorum zaten cam kapaliyken ses cok az geliyor acikkende tv fln sesinden odaklanmiyorum. Sizde tv falan acin cocuk yani napabilirsiniz ki. Yaz geldi ewemi tikilsin bu cocuklar. Butun gun ewdesiniz calismiyosunuz galiba. Polis cagirsanizda çozum olcagini sanmiyorum. Ya tasincaksiniz yada duymamaya calisin 4 ay sonra okul aciliyo zaten
Siz sitede o yüzden almış olabilirsiniz de ben apartmanda oturuyorum.Park evinizin önündeyse zaten başta kabullenmek oluyor birazda.Sizin durumunuz farklı yani.
Kaçıncı katta oturuyorsunuz bilmiyorum ya da yalıtımı cok iyi bir cam mı ama bana çok ses geliyor.tüm gün tvye odaklanmıyorum zaten onca ses arasında nasıl odaklanılabilir bilemiyorum.yaz geldi ise parka gitsinler aileleri aktivite yerlerine götürsün kurslara yazdırsın.yani kapı önü bağır çağır oynamak çocukların hakkı da bir kitap okumak benim hakkım değil mi?
Evet çalışmıyorum tüm gün evde oturuyorum , bunu aşağılar tarzda yazmış olmanızı es geçiyorum.
Napabilirsiniz deyince amacım kötü olmadan insanlara anlatabilmek,engelleyebilmek ,onların da başkasının hakkına tecavüz etmemeyi öğrenmeleri yoksa annemın evindeki köpeğimi getirip mahallede açık bıraksam mahalledeki çocuklar korkup oynamaz zaten.Napalım köpek bu özgür gezebilir ne yapabilirsiniz deyip inatlaşmayı zaten istemem.
4 ayı da 4 gün gibi soylemişsiniz.koskoca 4 ay.120 kereden bahsediyoruz.

Anlıyorum sizi. Site içinde oturuyorum. İki katlı tüm binalar. 1.kattayım. Bizim oturma odasının olduğu tarafı kale yapıyorlar. O ses resmen kafasına vuruluyor insanın. Başta çocuklar oynasın dedim ama yok olmuyor. Uyarıyorum ertesi gün yine aynı. Karşı blok da da oynayan çocukların evleri var. Orayı kale yapmıyorlar mesala. Yaz gelince camı açıp oturamıyorum sesten

Aynı konudan muzdaribim bizim site ama benim oturma odam bir sokağa bakıyor ve yüksek giriş.ilkence resmen hepsi birlikte bağırıyor insan gibi konuşarak da anlaşamıyorlar.üstelik hiç biri bizim sitenin çocuğu değil . Rica ettim olmadı çikolata şeker ikram ettim olmadı bağırmadan oynamayı öğrenemediler bir türlü.telefonda o odada konuşurken cam kapalı bile olsa evde kşm var diye soruyor karşı taraf.çocuk bu diyenlere cevabım bu devirde başı boş çocuk sokağa bırakılmaz Tv'de nette görüyoruz .alırsın çocuğunu parka yada okul bahçesine götürürsün gözetiminde olur.
Çocukların oyun oynadığı alan ile max.30 adım uzaklıkta hem okul hemde devlete ait otopark var pek tabi orada oynayabilirler.annesiyle orda oynayan çok çocuk görüyorum.
Ama sabahtan gece yarısına kadar çocuğunu görmediği bir noktada oynaması için sokağa bırakan anneler oralarda oynamasına izin vermiyorlarmış. Yahu sen dayanıp çekmiyorsun çocuğunun sesini sokağa salıyorsun ben neden çekeyim .üstelik alt komşumun bebeği oldu ve ses direkt onların evde. Çözümü var mı bunun yok

Konuyla alakasız ama bir komşumuz vardı. Biz küçükken arka bahçede oynarken 4. Kattan aşağı çamaşır sulu, pis, temiz farketmeksizin suyu atıverirdi başımızdan aşağı.
Tabi siz öyle birşey yapmayın da 🤣
Yani iş çıldırmaya kalırsa hortumu bağlayıp suya doyurursun mahalleyi ya da köpeği salarsın mahalleye ya da topu alıp keserim ama öyle biri olmak istemiyorum düzgün bir çözüm arıyorum kapıya yazı asmak da çözüm olmaz herhalde.

Zararın parasını ödemeli diyen arkadaşlar var ,haklısınız ben neden ödeyeyim hem zulüm ediyorlar hem para ödüyorum.çok oynatmak isteyen ödesin 1500 ü oynatsın diyeceğim amaa emınım ki ben para dediğim anda hepsi ben atmadım topu diyecek hiç bir aile para vermeyecek boşuna kendimi yıpratıp kapı kapı para istetecekler diye para istemedim.

Back