ben adet öncesi yaşadıklarımı anlatmasam daha iyi sanki..resmen farklı bir kimliğe bürünüyorum..delice yemem dışında inanılmaz gergin,herşey de birşey arayan,sinirli aşşşşırı mutsuz saçma sapan biri oluyorum.psm dönemiymiş terapistim pasiflora iç demişti o dönemde..herşeyim ruhsal sanırım.
canım konunu baştan sona okudum .
ben 36 yaşındayım.bebekliğimden beri balık etlıyim. topiğim var, okuyabilirsin.
kendi tecrubelerimden bahsedeyım sana.
( su an işyerimdeyim. işim bitti çıkmam gerek ama vakit geçsın, eve gidip yemek atıştırmayayım diye burda oyalanıyorum. eski hallerime dönmekten çok korkuyorum.)
herkesin bunyesi farklı tepkiler veriyor.
HER ŞEYDEN ÖNCE KENDİMİZİ OLDUĞUMUZ GİBİ KABULLENMEMİZ GEREKİYOR.
neden böyleyim diye sorgulamak yok.
ben sabahtan akşamüstüne kadar canımın istediği yiyeceklerden abartmadan yiyorum.
ya hep ya hiç şeklinde yemek bende uzun vadede tıkınırcasına yeme bozukluguna varıyor.
sosyal ortamlarda önume gelen yıyeceklerden tadımlıkta olsa alıyorum. çunku gözum kalıyor.
akşam çok hafif yıyorum.genelde sebze yemegı yada balık yada corba.
turk kahvesi yarı yarıya sutle yaparsam şeker atmıyorum ve çok tok tutuyor.
yeşil cay resmen iştah kapatıyor.
ödem çayları sık sık yapıyorum. sasy su yapabilirsin.
mantığı şoyle, içtiğin suya kokusunu aromasını sevdiğin meyve kabukları, limon, karanfil, çubuk tarcın, nane, salatalık atıyorsun. Aromalı su birzda olsa yeme durtusunu tatmin ediyor.
çiğneme ihtiyacını tatmin etmek için, şekersiz sakız çiğnemek çok iyi ama bazılarını çok acıktırıyor. deneyerek bulabilirsin.
yemekleri 20 - 30 kez çiğnemeyi öğrenmeliyiz. ben tıka basa yiyip neden böyle rahatsız oldum diye kendimi sorgularken 2- 3 kez çiğneyip yuttuğumu fark ediyorum ama iş işten geçmiş oluyor. ÇİĞNEMEK ÇOK ÖNEMLİ.
sınırsız yiyebileceğin yiyecekleri hep elinin altında bulundur.
göbek marul ( kıvırcıktan daha lezzetli, uzun süre bozulmuyor)
salatalık, havuç, arjantin turbu ( limon sık, çok lezzetlı)
ilk aklıma gelen bunlar.
dayanamadığın yiyecekleri eve sokma. BAŞKA YOLU YOK.
elinın altında kendi yaptığı duşuk kalorili atıştırmalık bulundur. yulaf ezmeli, muzla , hurmayla tatlandırılmış.nette çok tarıf var. gerekirse çantanda bulundur.
2 saat spor bıktırıcı olur. ısınma soğuma dahil 1 saati geçme. aynı hatayı bende yaptım.
sosyal ortamlar hala benim için sıkıntı.
irademe hakimim ama insanların ne yediğimi takip etmesi çok gıcık.
bende bazen sosyallıkten uzaklaşabiliyorum. tehlike sınırındayım.
benimde aşmam gereken çok şey var ama ÖMUR BOYU DİKKAT EDECEĞİZ . başka yolu yok.
iştah kapatan dua varmış, araştırabilirsin.
olumlamalar var.
yol çok, kendine uygun olanı deneme yanılma yöntemiyle bulacaksın.