• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bitmek bilmeyen açlık..sürekli yemek düşünüyorum !

karatay beslenmesini yapıyorum sanırım pek bilmesem de..bugün 3.günüm.hiç ekmek,makarna,pilav vs yemedim..
2 gün üst üste 2 saate yakın spor yaptım.protein ve sebze ağırlıklı doyana kadar yedim..akşam spordan sonra meyve yedim 2 tane ve ekmeksiz ızgara,salata..sanırım karatay da bu sekilde beslenin diyor yanılmıyorsam..diyetisyen randevum c tesi sabah..umarım 5 günlük diyet işe yarar en azından az da olsa eksi görürüm..biraz motivasyon olur.

kızlar ya 3 gündür kendime dur diyebildim çok şükür.destekleriniz sayesinde :KK200:ama haftasonu yaklaşıyor.ve yine kısa bir tatile gitme olasılığım var..her haftasonu diyeti bozup saldırıyorum yemeklere verdiğimi de alıyorum hep bir kısır döngü.
diyetisyenim de kendini kısıtlama arada istediklerini ye diyor.mesela haftada 2 sütlü tatlı ve 1,5 lahmacun ya da 1 hamburger (ekmeğin altını atıp) hakkım var.ama ben ağzımı sürünce kendimden geçercesine yiyorum.
şu "ya hep,ya hiç " mantığından nasıl kurtulacağım ben ya?
halbuki canımın istediği şeyden az az yesem hergün yesem yine de kilo veririm.bunu da biliyorum..

Kitabı mı alayım netten mi bakayım ? Aklıma yattı :KK200:

canım ben bir ara netten okumustum kitabı..almadan online okuyabilirsin.ya da youtube dan videolarını izleyebilirsin.ekmek ve şeker yok..meyveyi de geç saatte yeme diyor.meyve suyu içme..bunlar yerine kuruyemiş tüket diyor..aklımda kalanlar..

Kitabı mı alayım netten mi bakayım ? Aklıma yattı :KK200:

Ben kitabını aldım, almasam da olurmuş ama bu kadar iradeli yapmayabilirdim o zaman. Kitabı daha çok bu beslenmenin neden doğru olduğunu anlatıyor. Elbette Canan hanımın birçok kitabı var. Bilinçlenmek adına alıp okunabilir. Karatay Mutfağı isimli kitabı tıp alanında bilgisi olmayan kişilerin anlamasına daha çok imkan veren bir kitap. Karatay Diyeti ise birazcık daha tıp dilinde yazılmış, yine de anlaşılabilen bir kitap.

karatay beslenmesini yapıyorum sanırım pek bilmesem de..bugün 3.günüm.hiç ekmek,makarna,pilav vs yemedim..
2 gün üst üste 2 saate yakın spor yaptım.protein ve sebze ağırlıklı doyana kadar yedim..akşam spordan sonra meyve yedim 2 tane ve ekmeksiz ızgara,salata..sanırım karatay da bu sekilde beslenin diyor yanılmıyorsam..diyetisyen randevum c tesi sabah..umarım 5 günlük diyet işe yarar en azından az da olsa eksi görürüm..biraz motivasyon olur.

Karatay'da meyve yok. Daha doğrusu şöyle, meyve illa illa illa yenmek isteniyorsa kavun, karpuz gibi meyveler yenmiyor ve sadece kahvaltıda bir tane meyve yeniyor. Gün içinde başka dilimde meyve yok.

Meyve suyu ister taze sıkım ister kutuda yok, yok, yok.

Kilo vermek istiyorsa bir kişi lahmacun sayısı az, haftada bir kere bir tane ve yanında bol yeşillik ile. (yoksa ayda bir miydi hatırlayamadım şimdi)

Face kullananlar Karatay beslenmesi isimli bir grup var. Orada insanlar yedikleri yiyecekleri, tariflerini hep paylaşıyorlar. Ayrıca diyelim ki yanlış bir şey var tabağınızda hemen uyarıyorlar.
Kilo verdikten sonra yine sayıyı abartmıyoruz.

Ben kitabını aldım, almasam da olurmuş ama bu kadar iradeli yapmayabilirdim o zaman. Kitabı daha çok bu beslenmenin neden doğru olduğunu anlatıyor. Elbette Canan hanımın birçok kitabı var. Bilinçlenmek adına alıp okunabilir. Karatay Mutfağı isimli kitabı tıp alanında bilgisi olmayan kişilerin anlamasına daha çok imkan veren bir kitap. Karatay Diyeti ise birazcık daha tıp dilinde yazılmış, yine de anlaşılabilen bir kitap.

Karatay'da meyve yok. Daha doğrusu şöyle, meyve illa illa illa yenmek isteniyorsa kavun, karpuz gibi meyveler yenmiyor ve sadece kahvaltıda bir tane meyve yeniyor. Gün içinde başka dilimde meyve yok.

Meyve suyu ister taze sıkım ister kutuda yok, yok, yok.

Kilo vermek istiyorsa bir kişi lahmacun sayısı az, haftada bir kere bir tane ve yanında bol yeşillik ile. (yoksa ayda bir miydi hatırlayamadım şimdi)

Face kullananlar Karatay beslenmesi isimli bir grup var. Orada insanlar yedikleri yiyecekleri, tariflerini hep paylaşıyorlar. Ayrıca diyelim ki yanlış bir şey var tabağınızda hemen uyarıyorlar.
Kilo verdikten sonra yine sayıyı abartmıyoruz.

Çiğköfte de varsa yarın başlıyorum Karatay' a:deli:

Çiğköfte de varsa yarın başlıyorum Karatay' a:deli:
Kendin yaparsan var. Ama her gün değil :D
Diyelim dışarıdasın, tamam yiyebilirsin dışarının çiğ köftesini de, ama en güzeli kendin yapman.
Lavaş yemek yok ama ;)

Yumurta ister 3 tane ye ister 5, zaten tok da tutuyor. Zeytin sele zeytini olsun, tuzu alınmış ya da azaltılmış, istediğin kadar mevsim yeşilliği üstüne zeytin yağı, peynir, ekmek yerine de kavrulmamış çerezler (fındık, ceviz, çiğ badem ve kavrulmamış fıstık) Zaten kuru yemişler tok tutuyor.

Bak şu saat oldu, acıkmadım mı; acıktım. Ama tabak bitirecek kadar değil. Bu yüzden kahve içiyorum.

Ennnnn en önemlisi diyelim 8'de yaptık kahvaltıyı (son lokmayı yuttuğumuz saati baz alıyoruz) 8'de son lokmayı yuttuk. 5-6 saat bir şey yemiyoruz ki vücuttaki yağı yakma görevi olan leptin işe koyulabilsin. Leptin son lokmamızdan yaklaşık 5 saat kadar sonra işe başlıyor ve vücuttaki yağı enerjiye çeviriyor. 8'de kahvaltım bitti benim. 2 saattir yani vücudum kendi yağını kullandığı, harcadığı için enerjim var, asla elim ayağım titremiyor.

Normalde ben ekmek, simit, Karatay beslenmesinde yasak olan bir şey yeseydim şu an elim ayağım titrerdi zaten bu kadar saat de yemeden duramazdım.

Bu arada sakız çiğnemek yok, sakız leptini bozuyor.

Bunun dışında filtre kahve, maden suyu, çay, sallama olmayan bitki çayları hep serbest; acıkılırsa içilebilir.

Kendin yaparsan var. Ama her gün değil :KK70:
Diyelim dışarıdasın, tamam yiyebilirsin dışarının çiğ köftesini de, ama en güzeli kendin yapman.
Lavaş yemek yok ama :KK66:

Yumurta ister 3 tane ye ister 5, zaten tok da tutuyor. Zeytin sele zeytini olsun, tuzu alınmış ya da azaltılmış, istediğin kadar mevsim yeşilliği üstüne zeytin yağı, peynir, ekmek yerine de kavrulmamış çerezler (fındık, ceviz, çiğ badem ve kavrulmamış fıstık) Zaten kuru yemişler tok tutuyor.

Bak şu saat oldu, acıkmadım mı; acıktım. Ama tabak bitirecek kadar değil. Bu yüzden kahve içiyorum.

Ennnnn en önemlisi diyelim 8'de yaptık kahvaltıyı (son lokmayı yuttuğumuz saati baz alıyoruz) 8'de son lokmayı yuttuk. 5-6 saat bir şey yemiyoruz ki vücuttaki yağı yakma görevi olan leptin işe koyulabilsin. Leptin son lokmamızdan yaklaşık 5 saat kadar sonra işe başlıyor ve vücuttaki yağı enerjiye çeviriyor. 8'de kahvaltım bitti benim. 2 saattir yani vücudum kendi yağını kullandığı, harcadığı için enerjim var, asla elim ayağım titremiyor.

Normalde ben ekmek, simit, Karatay beslenmesinde yasak olan bir şey yeseydim şu an elim ayağım titrerdi zaten bu kadar saat de yemeden duramazdım.

Bu arada sakız çiğnemek yok, sakız leptini bozuyor.

Bunun dışında filtre kahve, maden suyu, çay, sallama olmayan bitki çayları hep serbest; acıkılırsa içilebilir.

canım ya çok sağol çok güzel açıklamışsın.

canım ya çok sağol çok güzel açıklamışsın.
Asıl ben teşekkür eder, arkasına da rica ederim :)

Bir de bir şey daha eklemek istiyorum. Ben adet dönemi tarihini aklında tutan, sağa sola yazan bir insan değilim çünkü vücudum halinden bilirim ki olacak. Ama bundan sonra yazmam gerekecek galiba, çünkü hiçbir belirti olmadı bu sefer.
Normalde olup, bu ay olmayan belirtilerim (eski belirtiler)
- pat diye gelen tatlı yeme isteği ve saat kaç olursa olsun yenilen tatlı.
- göğüslerde aşırı hassasiyet (daha doğrusu ağrı)
- karın ağrısı.

Hep olup bu ay olmamasını beslenme düzenine bağlıyorum. Önümüzdeki ay iyice belli olur.

Asıl ben teşekkür eder, arkasına da rica ederim :)

Bir de bir şey daha eklemek istiyorum. Ben adet dönemi tarihini aklında tutan, sağa sola yazan bir insan değilim çünkü vücudum halinden bilirim ki olacak. Ama bundan sonra yazmam gerekecek galiba, çünkü hiçbir belirti olmadı bu sefer.
Normalde olup, bu ay olmayan belirtilerim (eski belirtiler)
- pat diye gelen tatlı yeme isteği ve saat kaç olursa olsun yenilen tatlı.
- göğüslerde aşırı hassasiyet (daha doğrusu ağrı)
- karın ağrısı.

Hep olup bu ay olmamasını beslenme düzenine bağlıyorum. Önümüzdeki ay iyice belli olur.

ben adet öncesi yaşadıklarımı anlatmasam daha iyi sanki..resmen farklı bir kimliğe bürünüyorum..delice yemem dışında inanılmaz gergin,herşey de birşey arayan,sinirli aşşşşırı mutsuz saçma sapan biri oluyorum.psm dönemiymiş terapistim pasiflora iç demişti o dönemde..herşeyim ruhsal sanırım.

ben adet öncesi yaşadıklarımı anlatmasam daha iyi sanki..resmen farklı bir kimliğe bürünüyorum..delice yemem dışında inanılmaz gergin,herşey de birşey arayan,sinirli aşşşşırı mutsuz saçma sapan biri oluyorum.psm dönemiymiş terapistim pasiflora iç demişti o dönemde..herşeyim ruhsal sanırım.
canım konunu baştan sona okudum .
ben 36 yaşındayım.bebekliğimden beri balık etlıyim. topiğim var, okuyabilirsin.
kendi tecrubelerimden bahsedeyım sana.
( su an işyerimdeyim. işim bitti çıkmam gerek ama vakit geçsın, eve gidip yemek atıştırmayayım diye burda oyalanıyorum. eski hallerime dönmekten çok korkuyorum.)
herkesin bunyesi farklı tepkiler veriyor.
HER ŞEYDEN ÖNCE KENDİMİZİ OLDUĞUMUZ GİBİ KABULLENMEMİZ GEREKİYOR.

neden böyleyim diye sorgulamak yok.
ben sabahtan akşamüstüne kadar canımın istediği yiyeceklerden abartmadan yiyorum.
ya hep ya hiç şeklinde yemek bende uzun vadede tıkınırcasına yeme bozukluguna varıyor.
sosyal ortamlarda önume gelen yıyeceklerden tadımlıkta olsa alıyorum. çunku gözum kalıyor.

akşam çok hafif yıyorum.genelde sebze yemegı yada balık yada corba.

turk kahvesi yarı yarıya sutle yaparsam şeker atmıyorum ve çok tok tutuyor.
yeşil cay resmen iştah kapatıyor.
ödem çayları sık sık yapıyorum. sasy su yapabilirsin.
mantığı şoyle, içtiğin suya kokusunu aromasını sevdiğin meyve kabukları, limon, karanfil, çubuk tarcın, nane, salatalık atıyorsun. Aromalı su birzda olsa yeme durtusunu tatmin ediyor.
çiğneme ihtiyacını tatmin etmek için, şekersiz sakız çiğnemek çok iyi ama bazılarını çok acıktırıyor. deneyerek bulabilirsin.

yemekleri 20 - 30 kez çiğnemeyi öğrenmeliyiz. ben tıka basa yiyip neden böyle rahatsız oldum diye kendimi sorgularken 2- 3 kez çiğneyip yuttuğumu fark ediyorum ama iş işten geçmiş oluyor. ÇİĞNEMEK ÇOK ÖNEMLİ.

sınırsız yiyebileceğin yiyecekleri hep elinin altında bulundur.
göbek marul ( kıvırcıktan daha lezzetli, uzun süre bozulmuyor)
salatalık, havuç, arjantin turbu ( limon sık, çok lezzetlı)
ilk aklıma gelen bunlar.

dayanamadığın yiyecekleri eve sokma. BAŞKA YOLU YOK.
elinın altında kendi yaptığı duşuk kalorili atıştırmalık bulundur. yulaf ezmeli, muzla , hurmayla tatlandırılmış.nette çok tarıf var. gerekirse çantanda bulundur.
2 saat spor bıktırıcı olur. ısınma soğuma dahil 1 saati geçme. aynı hatayı bende yaptım.

sosyal ortamlar hala benim için sıkıntı.
irademe hakimim ama insanların ne yediğimi takip etmesi çok gıcık.
bende bazen sosyallıkten uzaklaşabiliyorum. tehlike sınırındayım.
benimde aşmam gereken çok şey var ama ÖMUR BOYU DİKKAT EDECEĞİZ . başka yolu yok.
iştah kapatan dua varmış, araştırabilirsin.
olumlamalar var.
yol çok, kendine uygun olanı deneme yanılma yöntemiyle bulacaksın.

canım konunu baştan sona okudum .
ben 36 yaşındayım.bebekliğimden beri balık etlıyim. topiğim var, okuyabilirsin.
kendi tecrubelerimden bahsedeyım sana.
( su an işyerimdeyim. işim bitti çıkmam gerek ama vakit geçsın, eve gidip yemek atıştırmayayım diye burda oyalanıyorum. eski hallerime dönmekten çok korkuyorum.)
herkesin bunyesi farklı tepkiler veriyor.
HER ŞEYDEN ÖNCE KENDİMİZİ OLDUĞUMUZ GİBİ KABULLENMEMİZ GEREKİYOR.

neden böyleyim diye sorgulamak yok.
ben sabahtan akşamüstüne kadar canımın istediği yiyeceklerden abartmadan yiyorum.
ya hep ya hiç şeklinde yemek bende uzun vadede tıkınırcasına yeme bozukluguna varıyor.
sosyal ortamlarda önume gelen yıyeceklerden tadımlıkta olsa alıyorum. çunku gözum kalıyor.

akşam çok hafif yıyorum.genelde sebze yemegı yada balık yada corba.

turk kahvesi yarı yarıya sutle yaparsam şeker atmıyorum ve çok tok tutuyor.
yeşil cay resmen iştah kapatıyor.
ödem çayları sık sık yapıyorum. sasy su yapabilirsin.
mantığı şoyle, içtiğin suya kokusunu aromasını sevdiğin meyve kabukları, limon, karanfil, çubuk tarcın, nane, salatalık atıyorsun. Aromalı su birzda olsa yeme durtusunu tatmin ediyor.
çiğneme ihtiyacını tatmin etmek için, şekersiz sakız çiğnemek çok iyi ama bazılarını çok acıktırıyor. deneyerek bulabilirsin.

yemekleri 20 - 30 kez çiğnemeyi öğrenmeliyiz. ben tıka basa yiyip neden böyle rahatsız oldum diye kendimi sorgularken 2- 3 kez çiğneyip yuttuğumu fark ediyorum ama iş işten geçmiş oluyor. ÇİĞNEMEK ÇOK ÖNEMLİ.

sınırsız yiyebileceğin yiyecekleri hep elinin altında bulundur.
göbek marul ( kıvırcıktan daha lezzetli, uzun süre bozulmuyor)
salatalık, havuç, arjantin turbu ( limon sık, çok lezzetlı)
ilk aklıma gelen bunlar.

dayanamadığın yiyecekleri eve sokma. BAŞKA YOLU YOK.
elinın altında kendi yaptığı duşuk kalorili atıştırmalık bulundur. yulaf ezmeli, muzla , hurmayla tatlandırılmış.nette çok tarıf var. gerekirse çantanda bulundur.
2 saat spor bıktırıcı olur. ısınma soğuma dahil 1 saati geçme. aynı hatayı bende yaptım.

sosyal ortamlar hala benim için sıkıntı.
irademe hakimim ama insanların ne yediğimi takip etmesi çok gıcık.
bende bazen sosyallıkten uzaklaşabiliyorum. tehlike sınırındayım.
benimde aşmam gereken çok şey var ama ÖMUR BOYU DİKKAT EDECEĞİZ . başka yolu yok.
iştah kapatan dua varmış, araştırabilirsin.
olumlamalar var.
yol çok, kendine uygun olanı deneme yanılma yöntemiyle bulacaksın.

canım uzun uzun yorulmadan anlattığın için çok teşekkür ederim..ben de elimden geleni yapıyorum..sosyal ortamlardan uzak kalamadığım için mecburen en azından haftaiçi dikkat edip kaçamak yapmayayım,haftasonu yerim diyorum..gerçi ağzımı bir kere sürdüysem arkası çok fena geliyor..

şu ya hep ya hiç mantığından kurtulmam lazım..asıl motivasyonum 6 ları gördüğümde başlayacak.2 yıldır 7 li rakamlardayım beni en çok üzen bu..75,90 la devam ediyorum diyetisyene..bakalım nasıl olcak sonumuz..

şu ya hep ya hiç mantığından kurtulmam lazım..asıl motivasyonum 6 ları gördüğümde başlayacak.2 yıldır 7 li rakamlardayım beni en çok üzen bu..75,90 la devam ediyorum diyetisyene..bakalım nasıl olcak sonumuz..[/QUOTE]
Ben kilo verme donemimde karatay yapmistim.kilo vermek icin ise yariyor ama surdurulebilir degil. Ben omur boyu yapamam.
Hangi beslenme tarzini uygularsan uygula sonuc kalori sayimina variyor.
Instagramda ceren yavuz var isin psikolojisiyle ilgili mukemmel paylasimlari var. Uzman gofusleri cok degerli.
Benim için canimin istedihi seyleri tadimlik yiyip, midemi kalorisi cok dusuk besinlerle doldurmak uzun vadede ise yaradı.
Kendimce bulduğum bir taktik var.
Haftasonu öğlene doğru kahvaltıdan kalkıyoruz,çok yiyoruz zaten. kendime aksam ezanı okunan kadar bir şey yemek diye telkin veriyorum. su serbest.
Biraz karataydan, biraz oruc tutmaktan kayynaklanan bir bilinçlenme oluştu. iyide oldu.
Bir o gunu sindirmeden sürekli bir şey atıştırmak sindirim sistemini yaslandığı, aslandirir bence.
Bagirsaklar ikinci beynimizmis.
Sindirim o kadar önemli aslında.

Bir o gunu sindirmeden sürekli bir şey atıştırmak sindirim sistemini yaslandirir ,paslandirir bence. (tlf. Dan yaziyorum.bazi seyleri yanlis yazmisim. Duzelteyimde belki birinin isine yarar.)
Bagirsaklar ikinci beynimizmis.
Sindirim o kadar önemli aslında.[/QUOTE]
8

Kendinize eziyet etmeyin..LR gıda takviyesi ürünlerini denemeniz icin yardımcı olabilirim..cok.fazla memnuniyet aldım.Ve bu memnuniyetler benim ruhumu doyurdu açıkcası..vücudunuzu alkali hale getirip dengeye sokuyor ve tokluk hissi veriyor.denemekle hic birsey kaybetmezsiniz.

yok canım tamamen stresli olduğum zamanlarda yaşadığım iştah artışı..aslında aç değilim.ama durmadan bişeyler yiyorum uyuyana kadar.en kötüsü yatağa taş gibi karınla girmek.

sorunum sürekli yemek düşünmek..
kilo alıyorum ve kendimi durduramıyorum..
motivasyonum yerlerde..sürekli kilo vermeyi düşünüyorum..ya da yemek yemek..resmen psikolojim çöktü..

sosyal ortamlara katılmak istemiyorum..diyette olduğumu düşündüğümdem..1 hafta diyet yapıp kilo verdiysem ve sonrasında bir yere davetliysem ufacık bişey yesem diyeti bozduğumu düşünüp günlerce yemek yiyorum..
kafayı yemeye az kaldı..sanki hayatımın tek amacı yemek yemekmiş gibi :KK43:

bu arada kilom 78..daha önce de 98 lerden 70 kg ya kadar indim..diyetisyene başladım geçen hafta ama halen listeye başlayamadım..diyetisyenim diyet fikrini aklından çıkar zihnin çok yorulmuş dedi..gelin görün ki sürekli yemek düşünüyorum..aç olduğumdan değil.sadece yemek istiyorum..psikologa da gitmiştim bununla ilgili.duygusal açlık yaşadığımı söylemişti..ne zaman stresli ve gergin olsam durmadan yemek yiyorum..insan canı acıyana kadar yemek yer mi?ben böyle acınası bir haldeyim işte ...bütün emeklerim boşa gidecek diye çok korkuyorum ve üzülüyorum..bunun dışında bir problemim de yok..sadece kilo vermeyi istiyorum ama eskisi gibi değilim :KK43::KK43:

sizinle paylaşmak istedim...
İsterseniz şekerinizi de ölçtürün.Belki anlık olarak düşüyordur.Bende de olmuştu.Yaklaşık 10kilo verdim,sanki biraz düzeldi gibi.Ama yine de şekerime baktıracağım.Ben Genlab Laboratuvarında yaptırıyorum.Tavsiye ederim.En azından şekeriniz de risk oluşturmaz.

Back