Normal yemek tabaklarını kaldırın. Yani servis tabağı sulu yemek- çorba tabağı vs bunları taşınacakmış gibi koliye koyun kaldırın. Pasta tabağı hatta çay tabakları kalsın. Yemeği meyveyi falan bunlara koyun yiyin. Kek börek türünü kahve fincanı tabağına koyun. Yani en kalorili zararlı yiyecek en küçük tabağa konsun. Kendinizi bir tabak yiyeceğim ikinci kez doldurmayacağım diye şartlandırın. Bende işe yaramıştı. Mesela küçük tabakta böreği yedim ikinciyi canım isteyince masadan kalkıp mutfakta 2 bardak su içtim. Yemeği masaya sofraya getirmeyin, elinin altında durunca biraz daha koyuyor insan.
Soyulmuş kesilmiş salatalık havuç turp... buzdolabı poşetlerine koyun. Yok ben duramam, unludan hamur işinden vazgeçemem diyorsanız galeta alın. Markette satılan paketliden değil, fırınların yaptığı günlük taze galetadan bahsediyorum. Ama paketi almayın önünüze, içinden iki tane alın geri kaldırın. Önemli olan gıdalar elinizin altında hazır durmasın. Su içmeyi sevmeyen biriyseniz suyu tatlandırın. Bir şişeye karanfil diğerine küçük tarçın parçası, diğerine zencefil limon koyun için. Nasıl başlarsınız bilmiyorum ama akşam yemek yemeyi kesin. Ben yıllardır saat 5 ten sonra yemek yemiyorum, kızlarımı da öyle alıştırdım.