• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bitmek bilmeyen açlık..sürekli yemek düşünüyorum !

yalnız değilmişim onu anladım.son zamanlarda sinirlerim o kadar bozulmuştu ki..senin de söylediğin gibi çok amaçsız hissediyordum kendimi..sanırım dank etti.eski halime dönmekten çok korkuyorum.

Dönem dönem kilo alıp verebiliriz robot değiliz sonuçta. Ama eski halinize dönmeniz eğer dikkat etmezseniz çok kolay kendimden biliyorum. 15 kilo verdim uzun süre sağlıklı beslenip spor yaptım ve 2013 sonlarında bıraktım o dönemler sürekli eski halime dönmekten korkup eski fotoğraflarıma bakıyordum. Ve sonunda döndüm çünkü boğazımı tutamadım. Şimdi yine en başa dönüp zayıflamak istiyorum. Kendime bunu neden yapıyorum ?

ya hu ben de aynı durumdayım. evlenmeden önce 82 kiloydum. sonra nikah yaptık eşimle baktım fotolar da çok şişmanım. uzaktan bakınca fark ediliyor işte. azmettim 60 kilo oldum. işte düğünümde 61 kilo olarak gelinlik giydim. ama 61 kilo kimine göre fazla olsa da ben o kiloyla 36 beden giyiyordum. neyse yeni evlenmiş olmak, hamilelikti, doğumdu emzirmeydi derken en son 67 kilo falandım. yani yine de 82 kiloya hiç gelmedim bir daha.
ama kilo alan, şişman insanların kaderi hep dikkat etmekten geçtiği için hep dikkat ettim. doya doya maaarna yemek istedim, doya doya pizza, tatlı , köfte yemek istedim yine de yemedim. ta ki tatile gittik saldım gitti. 2 ay hiç tartılmadım. oo istediğimi yedim çok mutlu oldum ya hu :D sonra eşim 2. çocuk fikriyle çıka gelince korka korka tartıya çıktım. 73, 200 olmuşum. ben daha çok bekliyordum açıkçası :D zira 1 günde 1 kilo alabilen insanım ben.
cumadan beri sıkı olmasa da diyete başladım. 72,300 olmuşum bugün. devam ediyorum. hedefim en azından 60 lı kilolar.
ve tek tesellim 82 kiloya gelmemiş olmam. sen de 90 lı kilolarda değilsin şükür. verdiğin emekler çöp olmamış. farz etki ödüllendirdin kendini. artık yavaş yavaş kısmaya başla. ben de diyet derken sinir oluyorum. ama dikkat ediyorum :D diyorum.
çavdar ekmeği yiyorum, misafirlik harici hamur işi yemiyorum, akşamları yemekten sonra sadece su tüketiyorum falan.

Valla yazılanları okurken ben mi yazdım ddedim kendi kendime, resmen benim son 2 haftaki halim,
okadar spor yaptım aç kaldım kilo verdim ama 2 haftadır önüme ne gelrise yiyorum, pastalar poğaçalar...
makarnalar ah ah su waffle lar aman Allahım ruhumu teslim edeceğim şuan:):):
şuan bu gün kendi kendime söz verdim az yiyeceğim ve tekrar düzgünce spor yapacağım diye...
suan kilomu bilmiyorum ama tahminen 58-59 varım
bir 7 kilo gitse süper olur hatta 10 da olur :):) 48-49 düşşem de olur :):):)

Bendrn bahsetmissiniz sanku.yedikce yeyen karnim patliycak olsada gozu doymayan.biriyim:(( dogumdan sonra 77frn 62e dusmusdum ama grcen ay sonu goz amrliyyati oldum ve duygusal acligim tavana vurdu benim 15gunde 3kilo aıdim 65im suan ve bugun itibarile diyetteyim tekrar.bu sefer bozmam.insallah.diyetim karatay 15kiloyu bununla vermisdim yinr basladim hedefim 55.ah nr guzel olurdu evlenmeden once 53u gecmezdim suan 55 hatta 58e de raziyum:(

ah ah kızlar demek ki hepimizin ortak bir derdi varmış..Allah hepimizin yardımcısı olsun..Kendi kendime çok yediğim zamanlar çok kızıyorum.Midem çöplükmüş gibi..Bi de görseniz o kadar farklı ve alakasız şeyler yiyorum ki..Karnım şiş inanılmaz doymuşum.Oturup kabak çekirdeği yiyordum koca kase..Üstüne çikolata..Allahtan uykudan uyanıp yemedim hiç.Bugün başladım kendimi düzene sokmaya.Akşam spora da gideceğim.Dikkat ettiğimde hemen kilo veriyorum..C tesi de diyetisyen kontrolü var.Gittim ancak hiç listeye uyamadım..77,80 idi sanırım gittiğimde..On gün boyunca o kadar çok yedim ki.C tesine kadar dikkat edip gideceğim inş az da olsa eksi görürüm.

ya hu ben de aynı durumdayım. evlenmeden önce 82 kiloydum. sonra nikah yaptık eşimle baktım fotolar da çok şişmanım. uzaktan bakınca fark ediliyor işte. azmettim 60 kilo oldum. işte düğünümde 61 kilo olarak gelinlik giydim. ama 61 kilo kimine göre fazla olsa da ben o kiloyla 36 beden giyiyordum. neyse yeni evlenmiş olmak, hamilelikti, doğumdu emzirmeydi derken en son 67 kilo falandım. yani yine de 82 kiloya hiç gelmedim bir daha.
ama kilo alan, şişman insanların kaderi hep dikkat etmekten geçtiği için hep dikkat ettim. doya doya maaarna yemek istedim, doya doya pizza, tatlı , köfte yemek istedim yine de yemedim. ta ki tatile gittik saldım gitti. 2 ay hiç tartılmadım. oo istediğimi yedim çok mutlu oldum ya hu :KK70: sonra eşim 2. çocuk fikriyle çıka gelince korka korka tartıya çıktım. 73, 200 olmuşum. ben daha çok bekliyordum açıkçası :KK70: zira 1 günde 1 kilo alabilen insanım ben.
cumadan beri sıkı olmasa da diyete başladım. 72,300 olmuşum bugün. devam ediyorum. hedefim en azından 60 lı kilolar.
ve tek tesellim 82 kiloya gelmemiş olmam. sen de 90 lı kilolarda değilsin şükür. verdiğin emekler çöp olmamış. farz etki ödüllendirdin kendini. artık yavaş yavaş kısmaya başla. ben de diyet derken sinir oluyorum. ama dikkat ediyorum :KK70: diyorum.
çavdar ekmeği yiyorum, misafirlik harici hamur işi yemiyorum, akşamları yemekten sonra sadece su tüketiyorum falan.

canım tebrik ediyorum..ben 70,40 a düşmüştüm en çok geçen sene bu zamanlar.ve ilk hedefim 6 lı rakamları görmekti.Gel gör ki hiiiiç göremedim...Şimdi tek hedefim ilk başta 68 i görmek..Umarım yıl sonuna kadar başarabilirim 10 kg vermeyi.Sonrasında 65-60 ve 58 en fazla..boyum kısa değil çünkü 167 yim.60 kalsam bile yeter.

sorunum sürekli yemek düşünmek..
kilo alıyorum ve kendimi durduramıyorum..
motivasyonum yerlerde..sürekli kilo vermeyi düşünüyorum..ya da yemek yemek..resmen psikolojim çöktü..

sosyal ortamlara katılmak istemiyorum..diyette olduğumu düşündüğümdem..1 hafta diyet yapıp kilo verdiysem ve sonrasında bir yere davetliysem ufacık bişey yesem diyeti bozduğumu düşünüp günlerce yemek yiyorum..
kafayı yemeye az kaldı..sanki hayatımın tek amacı yemek yemekmiş gibi :KK43:

bu arada kilom 78..daha önce de 98 lerden 70 kg ya kadar indim..diyetisyene başladım geçen hafta ama halen listeye başlayamadım..diyetisyenim diyet fikrini aklından çıkar zihnin çok yorulmuş dedi..gelin görün ki sürekli yemek düşünüyorum..aç olduğumdan değil.sadece yemek istiyorum..psikologa da gitmiştim bununla ilgili.duygusal açlık yaşadığımı söylemişti..ne zaman stresli ve gergin olsam durmadan yemek yiyorum..insan canı acıyana kadar yemek yer mi?ben böyle acınası bir haldeyim işte ...bütün emeklerim boşa gidecek diye çok korkuyorum ve üzülüyorum..bunun dışında bir problemim de yok..sadece kilo vermeyi istiyorum ama eskisi gibi değilim :KK43::KK43:

sizinle paylaşmak istedim...
Kesinlikle sürekli "ben diyet yapıyorum" dediğimiz icin oluyor bu. Kilo verip aynada hâlâ kendimizi "çok şişman" olarak gormek gibi bir şey. Aslında yediğin o lokma seni sismanlatmiyor ama beyne onu öyle islemisizki bir lokmada diyet gitti sanıyoruz. Bunu yenmek için beyne sinyal göndermek aslında bizim elimizde. Davlette yediğin yemeğin ardından "yarın 30 dakikalık yuruyusle hallederim bunları." dedin mi hiç? Bunu diyebilirsen diyeti bozdum yemeğe saldirayim demezsin, beyne bunun sana engel olamayacağını iletmiş olursun.
Lütfen vücuduna olumsuz mesaj gönderme, pozitif mesaj ver, pozitif sonuç al. Aslında vücudun mutlu olması ile zayifliyoruz.

Kesinlikle sürekli "ben diyet yapıyorum" dediğimiz icin oluyor bu. Kilo verip aynada hâlâ kendimizi "çok şişman" olarak gormek gibi bir şey. Aslında yediğin o lokma seni sismanlatmiyor ama beyne onu öyle islemisizki bir lokmada diyet gitti sanıyoruz. Bunu yenmek için beyne sinyal göndermek aslında bizim elimizde. Davlette yediğin yemeğin ardından "yarın 30 dakikalık yuruyusle hallederim bunları." dedin mi hiç? Bunu diyebilirsen diyeti bozdum yemeğe saldirayim demezsin, beyne bunun sana engel olamayacağını iletmiş olursun.
Lütfen vücuduna olumsuz mesaj gönderme, pozitif mesaj ver, pozitif sonuç al. Aslında vücudun mutlu olması ile zayifliyoruz.

çok haklısın canım..diyetisyenimde aynısını söylemişti..dışarda yaptığın bir kaçamak ne olursa olsun hemen sana kilo olarak dönmez dedi.benim gibi nasılsa bozdum deyip üstüne yersem kilo oluyor işte..son zamanlarda kendimi hiç beğenmiyorum..severek aldığım şeyleri giymiyorum nasılsa yakışmaz diye..yavaş yavaş üstesinden geleceğim inşallah..

Kesinlikle katılıyorum,
Bi tanıdığım 15 kg verdi, bende denemiştim 1 haftada 2 kg vermiştim.
Ekmek olmadığı için de, ayrıca yemeklerin tadını alıyorsunuz .
Konu sahibi gerçekten bi deneyin,
Karatay beslenmesi özellikle aç kalmadan duramayanlar için çok ideal, kurallara uyduğunuz takdirde istediğiniz kadar yiyebiliyorsunuz.
Aynen öyle gerçekten. Ben de hem yapıyorum ve bizzat yaşıyorum bunu hem de hala şaşırıyorum nasıl olur diye. Allah razı olsun Canan hocadan.

canım tebrik ediyorum..ben 70,40 a düşmüştüm en çok geçen sene bu zamanlar.ve ilk hedefim 6 lı rakamları görmekti.Gel gör ki hiiiiç göremedim...Şimdi tek hedefim ilk başta 68 i görmek..Umarım yıl sonuna kadar başarabilirim 10 kg vermeyi.Sonrasında 65-60 ve 58 en fazla..boyum kısa değil çünkü 167 yim.60 kalsam bile yeter.

Boyunuz kaç ?

sorunum sürekli yemek düşünmek..
kilo alıyorum ve kendimi durduramıyorum..
motivasyonum yerlerde..sürekli kilo vermeyi düşünüyorum..ya da yemek yemek..resmen psikolojim çöktü..

sosyal ortamlara katılmak istemiyorum..diyette olduğumu düşündüğümdem..1 hafta diyet yapıp kilo verdiysem ve sonrasında bir yere davetliysem ufacık bişey yesem diyeti bozduğumu düşünüp günlerce yemek yiyorum..
kafayı yemeye az kaldı..sanki hayatımın tek amacı yemek yemekmiş gibi :KK43:

bu arada kilom 78..daha önce de 98 lerden 70 kg ya kadar indim..diyetisyene başladım geçen hafta ama halen listeye başlayamadım..diyetisyenim diyet fikrini aklından çıkar zihnin çok yorulmuş dedi..gelin görün ki sürekli yemek düşünüyorum..aç olduğumdan değil.sadece yemek istiyorum..psikologa da gitmiştim bununla ilgili.duygusal açlık yaşadığımı söylemişti..ne zaman stresli ve gergin olsam durmadan yemek yiyorum..insan canı acıyana kadar yemek yer mi?ben böyle acınası bir haldeyim işte ...bütün emeklerim boşa gidecek diye çok korkuyorum ve üzülüyorum..bunun dışında bir problemim de yok..sadece kilo vermeyi istiyorum ama eskisi gibi değilim :KK43::KK43:

sizinle paylaşmak istedim...
Acaba zararli yiyecekler mi tuketiyorsun abur cubur tarzı yada asitli icecekler falan. çnkü biliyosundur canım bu yiyecekler çok sık acıkmamiza neden oluyo ve bağımlılık haline geliyo. önće bunlardan uzaklaşmalısın bence ama biranda degil haftada bire düsür mesela sonra iki haftada bir kacamak olsun tabi miktarini abartmadan. diyetteyim deme çnkü beyin bunu surekli tekrar edince iyi olmuyo daha cok yiyesi geliyo insanın. sadece nasil sağlıklı beslenebilirim hem hafif hem doyurucu besinler nedir birde bunlari denemeliyim diye düsünmelisin belkide. yemek aklina geliyosa sürekli bunun nedeni belki ruhen bir sıkinti da olman olabilir boş kalmamaya calış boş kaldıkca yemek yemek gelicek aklina ve yiyerek zaman gecireceksin. halbuki spor yapabilirsin vaktini iyi değerlendirebilirsin hobilerin vardir mutlaka sevdiģin seylerle vakit gecirebilirsin aceleyle yazdim umarim anlasılir olmuştur. Sıkıntı yapma bunu problen olarak görme ben nefsime hakim olabilirim de ben yapabilirim. bircok kisi başardı bende başarabilirim. hicbirsey icin gec degil. fakat bugunun isinide yarina birakmamamkda fayda var .

boyum 1,67 şu an kilom sanırım 77..70 olduğumda bayağı zayıf duruyorum...herkes böyle kal kilo verme diyordu :KK43: ben o halimle bile mutsuzdum..şimdi 8 leri görmeye az kaldı..

Benim 1.76 ve ben 80 ken 40-42 beden arasındaydım ve harikaydım çünkü boyum ve proporsiyonum müsait ama şimdi of feci kötü durumdayım :( Anneme gittiğimde eski fotoğrflarımı buldum öyle güzelmişim ki çok moralim bozuldu :(

Benim 1.76 ve ben 80 ken 40-42 beden arasındaydım ve harikaydım çünkü boyum ve proporsiyonum müsait ama şimdi of feci kötü durumdayım :KK43: Anneme gittiğimde eski fotoğrflarımı buldum öyle güzelmişim ki çok moralim bozuldu :KK43:

sen kaç kg sun canım? senin boyun var benim kadar vahim olamazsın bence :) o eski fotoğraflar insanın sinirlerini bozuyor gerçekten.ben instagramı açmak istemiyorum o resimlerim yüzünden..

Acaba zararli yiyecekler mi tuketiyorsun abur cubur tarzı yada asitli icecekler falan. çnkü biliyosundur canım bu yiyecekler çok sık acıkmamiza neden oluyo ve bağımlılık haline geliyo. önće bunlardan uzaklaşmalısın bence ama biranda degil haftada bire düsür mesela sonra iki haftada bir kacamak olsun tabi miktarini abartmadan. diyetteyim deme çnkü beyin bunu surekli tekrar edince iyi olmuyo daha cok yiyesi geliyo insanın. sadece nasil sağlıklı beslenebilirim hem hafif hem doyurucu besinler nedir birde bunlari denemeliyim diye düsünmelisin belkide. yemek aklina geliyosa sürekli bunun nedeni belki ruhen bir sıkinti da olman olabilir boş kalmamaya calış boş kaldıkca yemek yemek gelicek aklina ve yiyerek zaman gecireceksin. halbuki spor yapabilirsin vaktini iyi değerlendirebilirsin hobilerin vardir mutlaka sevdiģin seylerle vakit gecirebilirsin aceleyle yazdim umarim anlasılir olmuştur. Sıkıntı yapma bunu problen olarak görme ben nefsime hakim olabilirim de ben yapabilirim. bircok kisi başardı bende başarabilirim. hicbirsey icin gec degil. fakat bugunun isinide yarina birakmamamkda fayda var .

çok teşekkür ederim canım.ne güzel anlatmışsın..destekleriniz için hepinize teşekkür ederim <3

sen kaç kg sun canım? senin boyun var benim kadar vahim olamazsın bence :) o eski fotoğraflar insanın sinirlerini bozuyor gerçekten.ben instagramı açmak istemiyorum o resimlerim yüzünden..

100' e yaklaştım ben :( bedenim 46 dört senede yirmi kiloya yakın aldım :( hem mutsuzum hem de yemek tutkuma engel olamıyorum. Sürekli kilolu kadınlarla kendimi kıyaslıyorum o mu ben mi daha şişman diye :(

100' e yaklaştım ben :KK43: bedenim 46 dört senede yirmi kiloya yakın aldım :KK43: hem mutsuzum hem de yemek tutkuma engel olamıyorum. Sürekli kilolu kadınlarla kendimi kıyaslıyorum o mu ben mi daha şişman diye :KK43:

kaç yaşındasın canım? kendimize dur diyelim bence..27 yaşında 77 kg olmak istemiyorum ben..en azından yılbaşına kadar 8-10 kg çok raahat verebiliriz boğazımızı tutarsak..olay sadece motivasyon.ben 2 3 aydır çok kötü hissediyordum kendimi..yemem iştah değil tamamen psikolojik.daha önce başardık yine başarabiliriz.sadece inanmamız lazım!

pko=gizli yada aşıkar şeker hastalığı=insülin direnci=gizli haşimato=hareketsiz yaşam(diğerleri varken bu da kısır döngü oluyor maalesef)=yemeğe doyamamak=hormonların feleğini şaşırması=bol bol kilo.
bendekiler bunlar diyet konusunda iradem 0.

pko=gizli yada aşıkar şeker hastalığı=insülin direnci=gizli haşimato=hareketsiz yaşam(diğerleri varken bu da kısır döngü oluyor maalesef)=yemeğe doyamamak=hormonların feleğini şaşırması=bol bol kilo.
bendekiler bunlar diyet konusunda iradem 0.

ben de uzun zamandır bunlara baktırmıyorum..belki de aldığım 7 kg dan sonra tekrar insülin direncim yükselmiştir.kilo demek erken yaşlanmak demek..bir sürü de rahatsızlık..boğazımızı tutmamız lazım ::'(

Back