Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Gelecek bahar bende Bahçe ekimi vb işlerimi atıyımMerhaba canlar.
Son 1 yıldır evimde saksılarımın sayısının arttığını farkettim. İnanılmaz güzel bir şeymiş bitki/çiçek sahibi olmak.
Bitkler ve bakımları konusunda bilgiler paylaşacağımız yeni bir konu olsun istedim.
Aşağıya bendeki güzelliklerin fotoğrafını bırakacağım.
Eki Görüntüle 2679066
Bunu bugün aldım adını bilmiyorum. Teyze yaprak güzeli dedi yolladı beni.Bilen varsa yazsın lütfen.
Eki Görüntüle 2679067
Cam güzelim.
Eki Görüntüle 2679071
Bunun da adını bilmiyorum. Marketten aldım.
Eki Görüntüle 2679074
Kokulu karanfilmiş bunun adı. Şahaneydi kokusu tarifsizdi. Ama öldü artık.
Eki Görüntüle 2679076
Bu da yazın başında vardı çok erken öldü.
Eki Görüntüle 2679077
Olmazsa olmaz sardunya. 🏵 Şu an o çiçekler döküldü yeni tomurcukları var.
Eki Görüntüle 2679078
Vee bebeklerim sukulentlerim.![]()
O eski halimden Eser yok şimdiiiGelecek bahar bende Bahçe ekimi vb işlerimi atıyım
Evet ya sonuna geldik bitti herşey son baharla birlikte soldular sadece bal kabakları kaldı toplanmadık bir de bodur elma varO eski halimden Eser yok şimdiii
Bebe büyüsün yine olurO eski halimden Eser yok şimdiii
Ay inşallah. Ya bi de bizim bi tasınma durumu olacak 1600 km nasıl götürecem diye ölüyo gibilerdi saldım.Bebe büyüsün yine olur![]()
Ayyyy, allah yardımcın olsun. 3 5 çiçek karton kutuda leğende falan belki gider de daha fazlası zor. Taşımacılar çok hoyrat zaten, paralanırlar. Dağıtabildiğini dağıt, çelik falan al, onları götür. Saksıları taşıyamazsınAy inşallah. Ya bi de bizim bi tasınma durumu olacak 1600 km nasıl götürecem diye ölüyo gibilerdi saldım.![]()
Son resmi kraton bitkisi çok benziyor maşallah maşallah çok güzellerBen de plumeriamı paylaşayım sizinle. Biraz da bilgi vereyim, zavallı elimden çok çekti dilini öğrenene kadar.
Ben bu bitkiyi sukulent ailesinden diye aldım. Antalyada yetiştiriyorlarmış, çiçeği çok güzel kokuyormuş. Forum sitelerinde hep öyle anlatıyorlardı. Aldığım zaman sukulent muamelesi yaptım. Zavallı 3 sene boyunca tam en coştuğu zamanda hasta olup bütün yapraklarını döküp yeniden yaptaklanmaya çalışıyor bir türlü büyüyemiyordu. İlaçladım gübreledim, kuzenim 'bu ağaç antalyada oluyorsa nem istiyordur, her gün yapraklarına spreyleme yap' dedi. Onu da yaptım ama olmuyor. Örümcek ağı gibi bir şey sarıyor yapraklarını sararıp gidiyorlar. Bir gün antalyalı bir enişte eve misafir geldi. Ağacı gördü 'bu ne böyle, evde ne işi var?' Diye sorunca anlattım. 'Bu bizim oralarda dere kenarlarında olur saksıda olmaz' deyince ben işe uyandım. Önce her gün sulamaya başladım 1 yıl da öyle gitti, düzeldi ama yine ağ bağlıyor, sonunda altına leğen koydum bastım suyu. Meğersem zavallı suda büyüyormuş, her gün 2 litreden fazla su tüketiyor. İlk defa bu yıl dallanma yaptı ve çiçeğe durdu. 5 yaşından fazla kendisi. İlk tomurcuğumuz sizinle de paylaşmak istedim.
Bazen forum sitelerinde bile gerçek dışı bilgiler olabiliyormuş. Bir çiçeği olduramıyorsanız mutlaka yetiştiren birini bulmaya çalışın. Ziyan oluyor yoksa zavallılar
Annemin mum çiçeği vardı, çılgınlar gibi büyürdü, çok güzel bitki, maşallahMum çiçeğim bu senenin 3. Çiçeğini veriyor çok şımardı cokkk![]()
Orkideden anlamam ama sempervivum açık hava seviyor, ayrıca saksılar da yanlış. Mutlaka altı delikli saksı olması lazım ve saksı tabaklarında su kalmaması gerekiyor. Birbirine geçmeli tabak ve saksı da sağlıklı değil, arada hava akımı sağlayacak bir açıklık şart. Yaprakların arasında su kaldıysa yani bitkinin üstünden sulandıysa o da çürüme yaparHanımlar ben hiç anlamıyorum bitkilerden ama çok seviyorum bildiğim kadarıyla bakmaya çalışıyorum. İki sukulent aldım getirip saksısını değiştirdim hemen ama resmen çürüdüler sadece ilk değiştirince su vermeme rağmen. Orkidelerimin de saksısını değiştirdim onlar da soldu yaprakları yumuşadı. Çok üzülüyorum yardımcı olur musunuz ?
Eskiden hep ev içinde bakardı insanlar ama yapı itibariyle kapalı balkonda bakılmaya uygun bir bitki. Aydınlık az da olsa güneş alan bir yerde olması iyi olur diye biliyorum.merhaba, mum çiçeğim var evim kuzey cephe cam balkonlu balkonda dursa olurmu yoksa salonamı alayım?
Yaaa bu nasıl güzel bi şeyBen göreyim diye hafta sonunu beklemiş açmak için![]()
Benimki sarardı ya iyice. Uzaması da durdu. Geçen aylarda sizinkinin çiçeklerini görmüştüm. Ama benim çiçeğime bu yazın sıcağı fazla geldi. İçeride de asıp bağlayacak yer bulamadım zaten çok küçük alan. Öyle yeşilliği gitti yaprakları sarı oldu.Mum çiçeğim bu senenin 3. Çiçeğini veriyor çok şımardı cokkk![]()
1 küp şekeri 1 çay bardağı su ile karıştırıp verin ve 10 gün veya 15 gün de sulamaya çalışın tül arkası güneşi çok seviyor çiçek bitkiler inşallah kurtarirsinizBenimki sarardı ya iyice. Uzaması da durdu. Geçen aylarda sizinkinin çiçeklerini görmüştüm. Ama benim çiçeğime bu yazın sıcağı fazla geldi. İçeride de asıp bağlayacak yer bulamadım zaten çok küçük alan. Öyle yeşilliği gitti yaprakları sarı oldu.![]()
Bizim evde öyle bir yer yok işte. Onu bağlayamam hiçbir yere. İçeride bakmam çok zor olunca balkona almak zorunda kaldım, orada da sarardı.1 küp şekeri 1 çay bardağı su ile karıştırıp verin ve 10 gün veya 15 gün de sulamaya çalışın tül arkası güneşi çok seviyor çiçek bitkiler inşallah kurtarirsiniz