• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bahçe Bakımı ve Çiçekler Bitkilerimiz 🌱🌵🌿🍀🍃

Ben yeni sukulentler ve toprak alacam minik bi kaç saksım var onlardan artanı bu attığım fotodaki boşlukları doldurmak için de kullansam mı diye sordum. A101 hatasını daha önce yaptım 💔 direkt internetten sukulent alıp toprağı da ordan alacaktım da. Ona göre normal toprak da alayım. Çok çiçek yapasım da yok. Balkonda bakma ihtimalim sıfır olduğu için. Ev içine bir iki tane olsun dedim.
Üst boşluklar için sukulent toprağını rahatlıkla kullanabilirsin, sorun olmaz.

Merhaba ben hep evimde bitki bakmak isteyen biriydim daha önceki denemelerimde hep başarısız oldum öldüler. Şuan ki evim hiç güneş almıyor ve ablam bana kendi evinden 3 tane bitki verdi şimdilik ölmediler. Bitkiler büyüsün diye led ışıklar varmış o ledlerden almayı düşünüyorum bitki ışığı olan ledler ama onlar ev için uygun mudur bilmiyorum ya da insana bir zararı var mı bitkilerin fotoğrafını yüklüyorum sizce ne yapmalıyım? Led almak yerine günde 1 saat güneşe koysam işe yarar mı? Ölsünler istemiyorum ☹️

Eklentiler

• 1000129498.jpg
    1000129498.jpg
    143,1 KB · Görüntüleme: 18
  • 1000129497.jpg
    1000129497.jpg
    132,1 KB · Görüntüleme: 18
Merhaba ben hep evimde bitki bakmak isteyen biriydim daha önceki denemelerimde hep başarısız oldum öldüler. Şuan ki evim hiç güneş almıyor ve ablam bana kendi evinden 3 tane bitki verdi şimdilik ölmediler. Bitkiler büyüsün diye led ışıklar varmış o ledlerden almayı düşünüyorum bitki ışığı olan ledler ama onlar ev için uygun mudur bilmiyorum ya da insana bir zararı var mı bitkilerin fotoğrafını yüklüyorum sizce ne yapmalıyım? Led almak yerine günde 1 saat güneşe koysam işe yarar mı? Ölsünler istemiyorum ☹️
Yer değistirmek çok iyi bir sey değil diye biliyorum. Ama bu bitkiler çiçekli de olmadığı için normal gün ışığı yeter bence. Ama ZemheriPoyraz ZemheriPoyraz daha iyi bilir.

Gün içinde sürekli yer değiştirmek bitkilerin seveceği bir şey değildir. Gün ışığı ledinin insana zararı olacağını sanmıyorum ama kesin bilgim yok. Almak istiyorsanız gece yatarken açabilirsiniz, böylece tereddüte düşmeniz gerekmez. Günde bir iki saat güneş alan bir camınız varsa onun civarını çiçekleriniz için düzenleyebilirsiniz.

Aslında bitkiler güneşsizlikten ölmez, sadece formları bozulur. Asıl sorununuz sulama sıklığıyla ya da kullandığınız toprakla ilgilidir diye düşünüyorum. Kılıç çiçeği toprağın nemi iyice azalmadan sulanmaz, sarmaşık ve yanındaki toprağı hep nemli olsun ister ama vıcık vıcık su da istemez. Haftada bir sulama 3 günde bir sulama diye bir şey yoktur. Toprak kontrol edilerek sulama yapılmalıdır. Haa zamanla toprağın kuruma süresini ezberler ona göre sularsınız o ayrı.

Her bitkinin ihtiyacı farklıdır. Bitkileri tanıyıp ihtiyaçlarına göre sulamazsanız yaşamazlar.

Hazır gelmişken şuraya sedum sieboldiimin son halini atayım. Konuştu konuştu kaçtı olmasın 😅 yapraklar kızarmaya başladı, yakında çirkin ördek yavrusuna döner.

20241114_134251.jpg
20241114_134242.jpg

Gün içinde sürekli yer değiştirmek bitkilerin seveceği bir şey değildir. Gün ışığı ledinin insana zararı olacağını sanmıyorum ama kesin bilgim yok. Almak istiyorsanız gece yatarken açabilirsiniz, böylece tereddüte düşmeniz gerekmez. Günde bir iki saat güneş alan bir camınız varsa onun civarını çiçekleriniz için düzenleyebilirsiniz.

Aslında bitkiler güneşsizlikten ölmez, sadece formları bozulur. Asıl sorununuz sulama sıklığıyla ya da kullandığınız toprakla ilgilidir diye düşünüyorum. Kılıç çiçeği toprağın nemi iyice azalmadan sulanmaz, sarmaşık ve yanındaki toprağı hep nemli olsun ister ama vıcık vıcık su da istemez. Haftada bir sulama 3 günde bir sulama diye bir şey yoktur. Toprak kontrol edilerek sulama yapılmalıdır. Haa zamanla toprağın kuruma süresini ezberler ona göre sularsınız o ayrı.

Her bitkinin ihtiyacı farklıdır. Bitkileri tanıyıp ihtiyaçlarına göre sulamazsanız yaşamazlar.
Olabilir daha önce yanlış bakım sulamadan öldürmüş olabilirim. Bu evim hiç güneş almıyor güneşi ledle destekleyeceğim, güneş alan oda bebek odası olacak oraya koymayı pek istemiyorum birde salon da gördükçe içim açılıyor. Sizin güneş hakkinda verdiginiz bilgi içimi rahatlattı 🎉
Daha önce ki denemelerimin üstünden baya bir zaman geçti umarım bu sefer başarılı olurum 🌸 bilgiler için de çok teşekkür ederim ❤️

Geri kalanları da atayım. Bu yaz ciddi bir azaltma yaptım. Facede atma paylaş gruplarına ilan verip dağıttım ciddi bir miktarını. Unlu bit ve kalabalık olmaları çok yıprattı beni, ölenin yerine yenisini almıyorum ama devrilen saksılardan kırılan dallara da kıyamıyorum, onları da saksılıyorum 🤣 yani yine çoğalır bunlar. Elimde kalanları paylaşayım sizinle, çoğu çok sağlıklı çok şükür. Bir kaç tane ölme konusunda ısrar eden var, kendi hallerine bıraktım. Öldüklerinde yer açılacak 😅

20241130_170212.jpg
20241130_170159.jpg
20241130_170102.jpg
20241130_165738.jpg
20241130_165707.jpg

Back