Bitkinizin adı çöl gülü, bonsailerde çok kullanılıyor ama maalesef bakımı diğer bitkiler gibi olmadığından çok çabuk ölüyor.
Bitki aslında adından da belli olduğu gibi kurak bölge bitkisi, kum seviyor. Toprağını torfla değiştirdiyseniz maalesef çok geç kalmış olma ihtimaliniz yüksek. Çıkarıp kök kontrolü yapın çürüyenleri kesin, ağaç olduğundan sağlıklı saçak kökler dışında yumuşak kökü olmaz. Sağlıklı saçak kökler genellikle beyaz olur. Sonra tekzen gibi güvenilir bir yerden sukulent toprağı alıp biraz ince inşaat kumu ve solucan gübresi karıştırarak sığ ve geniş tabalı bir saksıya alın. Kesinlikle deliksiz veya piyasada kaktüs saksısı diye satılan küre saksılara dikmeyin. Hatta hiçbir bitkiyi o saksılara dikmeyin.
Adenium (Çöl Gülü) | Yetiştirilmesi ve Bakımı Bağ, Bahçe, Çiçek, Ağaç
www.forumgercek.com
Attığım linkteki bilgiler işinize yarayacaktır.
Arkadaşlar merhaba ; ben bonzailerle ilgilenmiyorum ama internette dolaşırken gördüğüm Latince ilk ismi adenium olan ağacın siz bonzaiciler için biçilm
www.agaclar.net
Burada da çok ayrıntılı bilgiler var, üşenmezseniz okuyabilirsiniz. Ben sukulentlerle ilgili bildiğim her şeyi bu siteden öğrendim.