Bahçe Bakımı ve Çiçekler Bitkilerimiz 🌱🌵🌿🍀🍃

Yaaa bu nasıl güzel bi şey 🫠🫠
Çok baygın bir kokusu var, misk gibi keskin ama maalesef yayılıcı değil, sadece burnunu yaklaştırınca duyuluyor. Ben de hayran kaldım. Çiçeğinin rengini bile bilmiyordum. 4 5 yıldır bunu beklemişim, açabilmesine bile çok şaşırdım. Hava da soğudu bakalım diğer tomurcuklar açabilecek mi, açarsa büyük rozetin fotoğrafını da atarım 😊

Hanımlar ben hiç anlamıyorum bitkilerden ama çok seviyorum bildiğim kadarıyla bakmaya çalışıyorum. İki sukulent aldım getirip saksısını değiştirdim hemen ama resmen çürüdüler sadece ilk değiştirince su vermeme rağmen. Orkidelerimin de saksısını değiştirdim onlar da soldu yaprakları yumuşadı. Çok üzülüyorum yardımcı olur musunuz ?
Sukulentler bol güneş ister, fazla da sulamaya gerek yok. Orkidenizi budamaniz lazım ve orkide pencere arkasındaki gün ışığını çok sever. Orkidenizin yapraklarını ıslaklık kalmadan silin. Şeffaf saksıyı yaklaşık olarak 10 dk tamamen suyun içinde kalacak şekilde bekletin. Bir de sarımsaklı su veriliyor ama ben denemedim onu. Orkidenin ışık ayarı çok önemli. Orkidenin hava kökleri zarar görmemeli.

Bizim evde öyle bir yer yok işte. Onu bağlayamam hiçbir yere. İçeride bakmam çok zor olunca balkona almak zorunda kaldım, orada da sarardı. :(
Çember şeklinde saksı askıları oluyor çember şeklinde, onlardan alıp saksının üzerinde dolasan olmaz mı ki, öyle salona alabilirsin.

1 küp şekeri 1 çay bardağı su ile karıştırıp verin ve 10 gün veya 15 gün de sulamaya çalışın tül arkası güneşi çok seviyor çiçek bitkiler inşallah kurtarirsiniz
Merhaba, benim çiçeğm balkonda gerçekten ölmek üzereydi artık. O kadar sararmış ve kurumuş haldeydi ki. Kıyamadım. İçeride bir düzenleme yapıp, bir yolunu bulup onu salona perdenin arkasından güneş görecek bir yere aldım. Dediğiniz gibi şekerli su da verdim. Sonra birkaç gün bekleyip suladım tekrar. Bunu yapalı on gün kadar oluyor.
Son üç gündür rengi o kadar düzeldi ki. Yapraklarını nazikçe sildim, kuruyan saplarından filiz vermeye başladı.
Umudu kesmeyeceğim bundan. Çiçek açacak inşallah benim bebeğim de. Teşekkür etmek istedim tavsiyeniz için. Sararmış haliyle çekmedim ama gerçekten tanınmaz haldeydi. Şimdi böyle oldu.
Dilerim çiçeklenince de paylaşmak nasip olur.🩵

Eklentiler

• IMG_20231031_190317.jpg
    IMG_20231031_190317.jpg
    47,3 KB · Görüntüleme: 58
  • IMG_20231031_190321.jpg
    IMG_20231031_190321.jpg
    43,9 KB · Görüntüleme: 55
Dev çiçekli ephorbia milli çiçek açtı nihayet. 1 yıldır gelişmesini bekliyordum, güneş seviyor diye güneşe koymuştum. Meğer güneş sevmiyormuş. Camdan uzaklaştırıp, kısa süreli güneş göreceği bir yere alınca hem dallandı hem çiçeklendi. Çok mutluyum 😁

Eklentiler

• 20231031_173604.jpg
    20231031_173604.jpg
    78,4 KB · Görüntüleme: 55
  • 20231031_173452.jpg
    20231031_173452.jpg
    57,8 KB · Görüntüleme: 61
Merhaba, benim çiçeğm balkonda gerçekten ölmek üzereydi artık. O kadar sararmış ve kurumuş haldeydi ki. Kıyamadım. İçeride bir düzenleme yapıp, bir yolunu bulup onu salona perdenin arkasından güneş görecek bir yere aldım. Dediğiniz gibi şekerli su da verdim. Sonra birkaç gün bekleyip suladım tekrar. Bunu yapalı on gün kadar oluyor.
Son üç gündür rengi o kadar düzeldi ki. Yapraklarını nazikçe sildim, kuruyan saplarından filiz vermeye başladı.
Umudu kesmeyeceğim bundan. Çiçek açacak inşallah benim bebeğim de. Teşekkür etmek istedim tavsiyeniz için. Sararmış haliyle çekmedim ama gerçekten tanınmaz haldeydi. Şimdi böyle oldu.
Dilerim çiçeklenince de paylaşmak nasip olur.🩵
İnanın sizin kadar çok sevindim 😍😍😍 Maşallah maşallah bol yaprakları çiçekleri olsun artık mum çiçeği bu mevsimlerde uyku dönemine giriyor çok fazla sulama yapmayın Şekerli suyunuda 2 veya3 ayda 1 verin 🥰🤩

İnanın sizin kadar çok sevindim 😍😍😍 Maşallah maşallah bol yaprakları çiçekleri olsun artık mum çiçeği bu mevsimlerde uyku dönemine giriyor çok fazla sulama yapmayın Şekerli suyunuda 2 veya3 ayda 1 verin 🥰🤩
Şekerli suyu limon fidesi ve diğer çiçekler için de yapabilir miyiz?

Peki bir şey soracağım, bir kere sizin duvarınızda bu çiçekle ilgili de konuştuk bu konuyu. Küçük saksı sever demiştiniz yanılmıyorsam.
Bu çiçek bir teneke içinde böyle kahve tenekesi gibi çirkin bir şey. Ben onu jelatinli kağıtla kaplamıştım ama güneşte mahvolmuş jelatin.
Saksı değişimi yapsam, evde güzel görünse zararı olur mu çiçeğe? Kendi toprağı ve kökü ile başka küçük zarif bir saksıya aktarsam şimdi?

Peki bir şey soracağım, bir kere sizin duvarınızda bu çiçekle ilgili de konuştuk bu konuyu. Küçük saksı sever demiştiniz yanılmıyorsam.
Bu çiçek bir teneke içinde böyle kahve tenekesi gibi çirkin bir şey. Ben onu jelatinli kağıtla kaplamıştım ama güneşte mahvolmuş jelatin.
Saksı değişimi yapsam, evde güzel görünse zararı olur mu çiçeğe? Kendi toprağı ve kökü ile başka küçük zarif bir saksıya aktarsam şimdi?
Sizi hatırlıyorum 😊 Saksı boyuutunu bence bir süre dokunmayın saksı küçük ve suyu az seven bir bitki henüz kendini toplamaya başlamış iyileşme sürecine girmişken bence hiç degistirmeyin benin şansım da küçük 11 santim ama çiçeği çok büyük ben 1 sene daha bekleyeceğim sizde değiştirmeyin tam anlami ile iyileşsin toplasın kendini 🥰

Canim bak saksım o kadar küçük ama bitkim büyük 🥰

Eklentiler

• 20231031_210748.jpg
    20231031_210748.jpg
    78,3 KB · Görüntüleme: 52
Sizi hatırlıyorum 😊 Saksı boyuutunu bence bir süre dokunmayın saksı küçük ve suyu az seven bir bitki henüz kendini toplamaya başlamış iyileşme sürecine girmişken bence hiç degistirmeyin benin şansım da küçük 11 santim ama çiçeği çok büyük ben 1 sene daha bekleyeceğim sizde değiştirmeyin tam anlami ile iyileşsin toplasın kendini 🥰
Ama teneke biraz büyük ve çirkin. 😄 O nedenle küçük saksıya alayım demiştim.
Madem nekahat dönemi, o zaman tamam ilişmiyorum çiçeğe. Belki o tenekeyle birlikte içine koymak için bir saksı alırım. Etrafını kapatır. Eşimin halası vermişti bunu bana. Benim için çoğaltmış, sanırım idareten koydu bu tenekeyle, ya da o an elinde saksı yoktu belki de. Bilmiyorum.
Bizim çiçek açma işi de bir dahaki bahara kaldı. Olsun. Bir seneden fazla bekledim, beklerim gene. Teşekkür ederim.

Ama teneke biraz büyük ve çirkin. 😄 O nedenle küçük saksıya alayım demiştim.
Madem nekahat dönemi, o zaman tamam ilişmiyorum çiçeğe. Belki o tenekeyle birlikte içine koymak için bir saksı alırım. Etrafını kapatır. Eşimin halası vermişti bunu bana. Benim için çoğaltmış, sanırım idareten koydu bu tenekeyle, ya da o an elinde saksı yoktu belki de. Bilmiyorum.
Bizim çiçek açma işi de bir dahaki bahara kaldı. Olsun. Bir seneden fazla bekledim, beklerim gene. Teşekkür ederim.
Saksı büyük olduğunda ciceklenmez siz ilkbahar ayında saksı değişimi yapın

Kızlar merhabalar çok sevdiğim kaktüsümde şöyle bir sorun var, bu nedir acaba? Lekelenme oldu, dikenlerin çıktığı yerde buz gibi bir şey var şeffaf.
IMG_8948.jpeg

ZemheriPoyraz ZemheriPoyraz renklenme için magnezyumla sulamayı duydun mu hiç?
Çok şey söylüyorlar da ben hiçbirini denemedim. Her besin her bitkiye olmuyor. Bitkinin tam adıyla araştırıp gerçekten verilebilir olup olmadığına bakmak lazım. Standart bitki besinlerinden yanayım, zavallıları denek olarak kullanmamak lazım.

Kızlar merhabalar çok sevdiğim kaktüsümde şöyle bir sorun var, bu nedir acaba? Lekelenme oldu, dikenlerin çıktığı yerde buz gibi bir şey var şeffaf. Eki Görüntüle 3331386
Bitki kaç yaşında, belki doğal süreciyle ilgilidir. Kendisi Çok sağlıklı duruyor çünkü. Ben böyle bir şeye rastlamadım ama

Çok şey söylüyorlar da ben hiçbirini denemedim. Her besin her bitkiye olmuyor. Bitkinin tam adıyla araştırıp gerçekten verilebilir olup olmadığına bakmak lazım. Standart bitki besinlerinden yanayım, zavallıları denek olarak kullanmamak lazım.

Bunun işini yapanlar bunu kullanıyormuş sanırım bizler evlerde bekliyoruz ki ayaz olsun da renklensinler :)

Bunun işini yapanlar bunu kullanıyormuş sanırım bizler evlerde bekliyoruz ki ayaz olsun da renklensinler :)
Onlar böyle şeyler verdiğinden bize gelince ölüyor zavallılar. Çiçekçiden gelen hiçbir yetişkin bitkiyi yaşatamadım ben. En güzeli vaktini beklemek.

Back