Bahçe Bakımı ve Çiçekler Bitkilerimiz 🌱🌵🌿🍀🍃

Asla kaybetmek istemediğim canım çiçeğim, ama bakımı hakkında hiçbir fikrim yok. Bu çiçekten bakanlar yardımcı olabilir mi?

Eklentiler

• IMG_20210528_101831.jpg
    IMG_20210528_101831.jpg
    170,2 KB · Görüntüleme: 57
Kapalı balkon var ama yaz kış sıcak cam kenarına koyduğumdan beri kendilerine geldiler kar da poşet geçiriyorum üstlerine eski üsül 🤣 şuan iyi durumdalar sukulent de vardı dışarı alışmıştı beyaz böceklerle başım beladaydı atmak zorunda kaldım
Beyaz böcekler gerçekten sorun, unlu bit adları. Zirai ilaç dışında çözümü de yok maalesef..Ben de kalanşoyu attım onun yüzünden.
Türkçe adı o ama :D

638842571_tn50_0.jpg

kaynana dili, tavşan kulağı ve opuntia diye geçiyor :D
Biz hepsine kaynana dili demişiz ama hepsinin tek tek latince adı var ispanyol soylularına taş çıkarıyorlar 🤣🤣🤣

Asla kaybetmek istemediğim canım çiçeğim, ama bakımı hakkında hiçbir fikrim yok. Bu çiçekten bakanlar yardımcı olabilir mi?
boru gecen sene vardi bende pek bi bakim istemiyor susadikca su ve cicekler kurudukca temizlenmesi yeterli

Kapalı balkon var ama yaz kış sıcak cam kenarına koyduğumdan beri kendilerine geldiler kar da poşet geçiriyorum üstlerine eski üsül 🤣 şuan iyi durumdalar sukulent de vardı dışarı alışmıştı beyaz böceklerle başım beladaydı atmak zorunda kaldım
Ben kapalı balkona oda termometresi koydum ve sigara içtiğimiz için bir camı hep açık, o yüzden rahatım, ısı yükselmiyor kışın

Beyaz böcekler gerçekten sorun, unlu bit adları. Zirai ilaç dışında çözümü de yok maalesef..Ben de kalanşoyu attım onun yüzünden.

Biz hepsine kaynana dili demişiz ama hepsinin tek tek latince adı var ispanyol soylularına taş çıkarıyorlar 🤣🤣🤣
Evet unlu bit ti kolonya sıkın yazıyordu bi sıktım bütün yapraklar düştü yara aldı bnde atmak zorunda kaldım aldığım bi çiçekten bulaştı telgraf çiçeğim vardı hepsine sıçramıştı 😞

Bundan dı yaprakları dökülen kolonya perişan etti attım

Eklentiler

• 63D61032-FC3A-4E2D-935C-5739F09E8D45.jpeg
    63D61032-FC3A-4E2D-935C-5739F09E8D45.jpeg
    153,7 KB · Görüntüleme: 48
Bundan dı yaprakları dökülen kolonya perişan etti attım
Ben kolay kolay atmıyorum ya yaprağından tutuyor ya ucundaki minicik canlı filizden ama 3 defa tutturup yine öldürdüğüm de var.

Gövde çürüğünden kaybettim bitkiyi 10dan fazla yapraktan sadece 3ü tuttu ama tuttu. Deneye deneye öğreniyoruz

Eklentiler

• 20210528_112436.jpg
    20210528_112436.jpg
    166,7 KB · Görüntüleme: 41
Bitkinizin adı sempervivum aşırı güneş ve sıcak sevmez, açık hava, alacalı güneş ve esinti sever, bahçe bitkisidir aslında. Bir de huysuzdur, bir kaç yıl hiç kıpırtı göstermeyip sonradan atağa geçebilir, yaprakları sert kökü sağlamsa hiç endişelenmeyin
çok teşekkür ederim gerçekten güzel bilgilendirmişsiniz. Yaprakları sert evet sağlıklı ama işte hiçbir gelişme göstermiyor .Beklemeye devam ediyim ben sabırla 🍀

Back