Bahçe Bakımı ve Çiçekler Bitkilerimiz 🌱🌵🌿🍀🍃

4 yıla yakın kaldı bende hiç yavrulamadı. Geçen yaz ahlaksızın biri balkon mermerinden alıp gitti 😔 allahtan benzeri vardı da onunla teselli buldum. Ama üzüntümü anlatamam. Kar yağarken açardı, kahvemi alıp karşısına oturu seyrederdim çiöeğinin güzelliğini. Bununla beraber iki yetişkin çiçeğimi daha çaldı hayvan, şimdi balkon mermerine çiçek koyamıyorum korkudan 😔
cicek hirsizligi da ne biliyim😡 ayip gunah bilmiyor mahluklar

Aslında bu bitkiye hiç bakmıyorum, hepsi gibi seviyorum tabi ama bu çok üzdü beni, 3 yıldır bende, ya kökü çürüdü ya gövdesi, kesip kesip yeniden gömdüm. En son umudu kestim çikolata kutusuna soktum öleceksen bunda öl saksı işgal etme dedim hem yavru verdi hem çiçek açtı 🤣🤣🤣
Bu yöntemle kurumaya yüz tutmuş bir orkide canlandırdım bende😂 evde yer işgal etme öleceksen git balkonda öl dedim çıkardım balkona, dal, yavru ve çiçeği aynı anda verdi korkudan🤣🤣

Merhaba hanımlar çok güzel çiçekleriniz var bayıldım. Daha dün aldığım ve adını sanını bilmediğim bir bebekim var yardımcı olursanız sevinirim 😄

Eki Görüntüle 2858848
Çok güzel bende istiyorum bundan.

Yaptığımız hatalardan biri evde bakmaya çalışmak dışarda güzel oluyo kaktüs hadi yazın içeride dışarıda sıcak ama kışın mutlaka soğuğu hissetmesi lazımmış uykuya kış moduna geçmesi için.

Hatta çiçek açsın diye üşütün derler ama zaten dışarda duran bi kaktüs hem sıcak hem soğuk alacağı için illaki çiçek açıcak.

Güneş eksikliği sukulent ve kaktüslerin boyunu uzatır yaprak aralarını açar. Kışın havada ama kuytu ısıtılmayan alan sevenler. Kapalı balkonlar bunun için idealdir

Mor yoncaya nasıl bakılıyor 🙄 biri bana iki dalcık hediye etti köklendirdim saksıya aldım ama güneş mi sever gölge mi, suyu ne kadar sever hiç bilmiyorum.
Çok güneşte ufak, gölgede iri yapraklar veriyor. Arada güneş görürse sevinip çiçek açıyor. Suyu seviyor. Bu benim mor yoncamdan gözlemim.

F18D7141-401A-41D9-B1B8-FF8C5A0E929E.jpeg

Merhaba canlar. :KK54:
Son 1 yıldır evimde saksılarımın sayısının arttığını farkettim. İnanılmaz güzel bir şeymiş bitki/çiçek sahibi olmak.
Bitkler ve bakımları konusunda bilgiler paylaşacağımız yeni bir konu olsun istedim.
Aşağıya bendeki güzelliklerin fotoğrafını bırakacağım. 🤗
Eki Görüntüle 2679066
Bunu bugün aldım adını bilmiyorum. Teyze yaprak güzeli dedi yolladı beni. 🤣🤣 Bilen varsa yazsın lütfen. 🤗
Eki Görüntüle 2679067
Cam güzelim. 🌺
Eki Görüntüle 2679071
Bunun da adını bilmiyorum. Marketten aldım. 🌱
Eki Görüntüle 2679074
Kokulu karanfilmiş bunun adı. Şahaneydi kokusu tarifsizdi. Ama öldü artık. 💮
Eki Görüntüle 2679076
Bu da yazın başında vardı çok erken öldü. 🌼
Eki Görüntüle 2679077
Olmazsa olmaz sardunya. 🏵 Şu an o çiçekler döküldü yeni tomurcukları var. 🥰
Eki Görüntüle 2679078
Vee bebeklerim sukulentlerim. 🌿🌵
Valla son bir yıldır benim de farketmeden evdeki saksılar artmış 😂 bende çok severim , maşallah çok güzel görünüyorlar 🌺

Geçen yaza ait bunlar. Sonlarda yeniler var. 🤗
Çok çiçekler öldürdük. 🥺
Benim de bir kaçı öldü yerine yenilerini ektik , şuan iki tane aleovera ekledim yanlarına, şimdilik durumları iyi gibi 🙃 ölünce ayrı bir üzülüyorum ..

Geçen yaza ait bunlar. Sonlarda yeniler var. 🤗
Çok çiçekler öldürdük. 🥺
Biraz öldürmeden öğrenilmiyor yenilerine sağlık. Ağaçlar net forum var orayı incelemeni tavsiye ederim kk gibi eski bir platform, mantığı sistemi aynı zorlanmazsın

Biraz öldürmeden öğrenilmiyor yenilerine sağlık. Ağaçlar net forum var orayı incelemeni tavsiye ederim kk gibi eski bir platform, mantığı sistemi aynı zorlanmazsın
Benim evim yetersiz ben buna karar verdim. Biraz güneşsiz kalıyo güneş isteyenler filan. 🥺

Back