Bahçe Bakımı ve Çiçekler Bitkilerimiz 🌱🌵🌿🍀🍃

Benim evim yetersiz ben buna karar verdim. Biraz güneşsiz kalıyo güneş isteyenler filan. 🥺
Gölge seven bitkileri seçerek devam edersin. Sukulentler sana uymaz bu durumda ama başka şeyler bulunabilir

Merve mevsimlik çiçeklerle değil de çok yıllık olanlarla devam et bi süre sardunya gibi.

Bazılarını yaşatmak çok zor oluyo hava soğuyunca bi ömrü var ve bitiyor.

Ben ilk sukulent aldığımda arajman yaptım koydum senin gibi baş köşeye 2 aya çürüdü hepsi.

Pes etmedim yine aldım bu sefer dedim içeri koymıycam öğrendim ki güneşi esintiyi seviyorlarmış.

Balkonda coştu 😍 sukulent için balkonu kullan mutlaka olur. O kadar az suyla yaşıyor ki

Merve mevsimlik çiçeklerle değil de çok yıllık olanlarla devam et bi süre sardunya gibi.

Ben ilk sukulent aldığımda arajman yaptım koydum senin gibi baş köşeye 2 aya çürüdü hepsi.

Pes etmedim yine aldım bu sefer dedim içeri koymıycam öğrendim ki güneşi esintiyi seviyorlarmış.

Balkonda coştu 😍 sukulent için balkonu kullan mutlaka olur. O kadar az suyla yaşıyor ki
Aranjman çok kısa ömürlü bir şey ya o minnak sukulentler yerine severse balon gibi şişiyor. En fazla iki yıl tutulabiliyor aranjman saksısında sonra mecburen dağılıyor. Sonra hiçbir yere sığmıyorlar zaten benim gibi 50 60 saksı oluyor 🤣🤣🤣

Çok güzel bende istiyorum bundan.

Yaptığımız hatalardan biri evde bakmaya çalışmak dışarda güzel oluyo kaktüs hadi yazın içeride dışarıda sıcak ama kışın mutlaka soğuğu hissetmesi lazımmış uykuya kış moduna geçmesi için.

Hatta çiçek açsın diye üşütün derler ama zaten dışarda duran bi kaktüs hem sıcak hem soğuk alacağı için illaki çiçek açıcak.
Hemen gönderebilirim 🥰

Malesef yanımda gözümün önünde olsun gidip gelip bakayım istiyorum ama uygun değil bunlar için ev anladım artk . Çok fazla sükulent kaktüs kuruttum bu kurumasın 🙈 Yavaş yavaş alıştırıp koyacağım balkona . O güzel çiçekleri görmeyi sabırsızlıkla bekliyorum 🥰

Zaten sen hepsini gördün sadece sardunyamın 2. Yazı. Bi de fittonianın. Öğrenecez bi şekilde.

Çok güzel bende istiyorum bundan.

Yaptığımız hatalardan biri evde bakmaya çalışmak dışarda güzel oluyo kaktüs hadi yazın içeride dışarıda sıcak ama kışın mutlaka soğuğu hissetmesi lazımmış uykuya kış moduna geçmesi için.

Hatta çiçek açsın diye üşütün derler ama zaten dışarda duran bi kaktüs hem sıcak hem soğuk alacağı için illaki çiçek açıcak.
Hangi kaktüsü dışarı koyduysam çiçek açtı bından sonra dışarda büyütücem 😍

Bu güzelliğimin adını bilmiyorum bilen Varmı 😍

Eklentiler

• image.jpg
    image.jpg
    239,2 KB · Görüntüleme: 52
Hangi kaktüsü dışarı koyduysam çiçek açtı bından sonra dışarda büyütücem 😍
Kaktüs ve sukulent türlerinin her birinin soğuğa dayanım sınırı farklı, bazıları -40 a dayanabilirken bazılar 5 derece sonrasında ölüyor. Genel kural olarak 5 derecenin altında bırakmamaya özen göstermek garanti bir yol. Bunun için kapalı balkonunuz yoksa internetteki balkon seralarından da bakabilirsiniz, her boyu var.

Bunlar 5 derecenin altında ölüyor.

Eklentiler

• 20210528_095527.jpg
    20210528_095527.jpg
    164,8 KB · Görüntüleme: 52
  • 20210528_095448.jpg
    20210528_095448.jpg
    146,8 KB · Görüntüleme: 54
Bu narin görünümlü şeyin dayanıklılığı -40 derece

Eklentiler

• 20210528_095438.jpg
    20210528_095438.jpg
    189,3 KB · Görüntüleme: 50
Kaktüs ve sukulent türlerinin her birinin soğuğa dayanım sınırı farklı, bazıları -40 a dayanabilirken bazılar 5 derece sonrasında ölüyor. Genel kural olarak 5 derecenin altında bırakmamaya özen göstermek garanti bir yol. Bunun için kapalı balkonunuz yoksa internetteki balkon seralarından da bakabilirsiniz, her boyu var.
Kapalı balkon var ama yaz kış sıcak cam kenarına koyduğumdan beri kendilerine geldiler kar da poşet geçiriyorum üstlerine eski üsül 🤣 şuan iyi durumdalar sukulent de vardı dışarı alışmıştı beyaz böceklerle başım beladaydı atmak zorunda kaldım

Back