Bahçe Bakımı ve Çiçekler Bitkilerimiz 🌱🌵🌿🍀🍃

Toprağı marketten filan almamaya çalış açıkta almaya çalış canım.

Rica ederim.
Gübreli diye marketten almıştım bahcedeki toprakla karistirmistim

Gübreli diye marketten almıştım bahcedeki toprakla karistirmistim
Onlar poşette ya sinek böcek larvaları iyi gelişiyomuş içinde. Gerçi sen karıştırmışsın da iyi yapmışsın.

Pazardan toprak almaaa. İğrenç oluyo topraklari. Sulayinca taş kesiliyor. Cicekciye git oradan iyi bi toprak istediğini söyle.
Benim pazarda muhteşem toprak satan bir amcam var açık satıyor. Yalovadayım ben. Burası çiçek kenti zaten. Çiçekçidekinden daha çok memnun kaldım.

Ayyy deme öyle eşim de bi ton laf etti zaten.
Biraz daha havalar ısınsın çiçeklerimi atacağım. Aloe Veralarım ölüyordu nerdeyse. Sonra MuneMune hesabı doğrulanmış üye. nin yazısını okuyunca öyle yaptım toparlandılar
Kumkuat ağacının toprağını değiştirmem lazım. Bu kış meyve vermedi çünkü dibinde arssız bir çiçek çıktı. İkisine de kıyamadım

Benim pazarda muhteşem toprak satan bir amcam var açık satıyor. Yalovadayım ben. Burası çiçek kenti zaten. Çiçekçidekinden daha çok memnun kaldım.
Hmm ben İstanbul sandım. Bi kere aldim berbat biseydi yaa. Suladikca taş kesildi suyu emmedi. Gidip cicekciden aldim cok güzel çamurlaşıp kalmıyor. Simdi aloe veralari ektim ona bol bol dal verdiler

Orkidecim çicekçiden aldığım toprakta minik minik sinekler oluştu ...sirke döktüm yine kurtulamadim...napmami önerirsin?
Sirke kokleri yakar dokme. Bocek ilaci alabilirsin ama her böcek ilacindan degil bahsettiğim. Bende yeni aldım. Kokler iyiyse cicegin bi problemi yoksa saksidan çıkarma bocek ilaciyla kurtulursun.

Toprağı değiştircen abla.
Orkide oyle hemen saksidan çıkarılacak bi cicek değil kuzum. Pat diye saksidan çıkarılmaz. Once bocek ilaciyla ilaclamali. Kurtulamazsa son care. Hastalansa bile saksida tedavi edilmeye çalışılmalı

Orkide oyle hemen saksidan çıkarılacak bi cicek değil kuzum. Pat diye saksidan çıkarılmaz. Once bocek ilaciyla ilaclamali. Kurtulamazsa son care. Hastalansa bile saksida tedavi edilmeye çalışılmalı
Ben tamamen normal çiçek algılayıp yorum yaptım. Amaan orkideye hiç cesaretim yok benim.

Sirke kokleri yakar dokme. Bocek ilaci alabilirsin ama her böcek ilacindan degil bahsettiğim. Bende yeni aldım. Kokler iyiyse cicegin bi problemi yoksa saksidan çıkarma bocek ilaciyla kurtulursun.
Sirkenin yaktigini bilmiyordum bir arkadaş söylemişti. Çiçeklerde bir problem yok, eşim taktı bu aralar çiçeklerime sıkıntım daha çok bu yönde...sinek de sinek...
Böcek ilacını çicekçiden mi almalıyım ? Marketlerde bulabilir miyim?

Ablaaa gelsenee

C Calcifer aloe vera'nın düzelmesine sevindim.
Bu arada size doğal böcek ilacı tarif edeyim, kayınpederim yetiştirdiği sebze meyveler dahil hiçbir bitkiye kimyasal ilaç kullanmaz ve böceklenen tüm bitkilerini doğal yolla kurtarır, kendisini de sevgiyle anmış olayım
1 yemek kaşığı arap sabununu 1 litre ılık suda eritin ve bu karışımı böceklenmiş bitkilerinize dikkatlice sürün.
Orkide'ye de bu karışımı kullanabilirsiniz, orkide için başka bir ilaç da 1 çay bardağı suya 3-4 dal tütün koyup demledikten sonra arap sabunuyla yapılan karışımın içine karıştırıyorsunuz, karışımı 3-4 saat bekletip bitkiye sürüyorsunuz ama yaprak tütün bulmak mümkün değil sanırım, sigara içindeki tütün işe yarar mı bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…